Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ευγενία Μανωλίδου γυμνή σε φωτογράφιση μαγιό [video] « Φήμες

Η Ευγενία Μανωλίδου πιο αποκαλυπτική από ποτέ έκανε γυμνή φωτογράφιση με μαγιό. Δείτε βίντεο από τα παρασκήνια της φωτογράφισης, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Ο χώρος της τηλεόρασης είναι σκληρός και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Όσοι θέλουν να επιβιώσουν στα «χαλαρά» προγράμματα πρέπει να κάνουν θυσίες. Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Ευγενία Μανωλίδου και είπε να πετάξει τα περιττά ρούχα σε μια φωτογράφιση που αναδεικνύει το ταλέντο της στην.. μαεστρία.

Δείτε βίντεο από την καυτή φωτογράφιση της Ευγενίας Μανωλίδου:

Με το Master Chef να σκίζει σε τηλεθέαση κάνοντας 40άρια απέναντι στο ευτελές Big Brother και την ποιότητα της παραγωγής να ξεχωρίζει, η Ευγενία Μανωλίδου διανύει μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής της. Γιατί λοιπόν να μη δείξει λίγο παραπάνω από το καλογυμνασμένο της σώμα; Εύγε Ευγενία!


Τα sexy οπίσθια και τα σάλια του Χαριτάτου [video] « Φήμες

Στην εκπομπή των Καραμερο-Χαριτάτων παρουσίασαν ένα θέμα για θεραπεία της κυτταρίτιδας με φύκια. Ο Σπύρος Χαριτάτος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα σάλια του στη θέα των καυτών οπισθίων. Δείτε βίντεο.

Ο Σπύρος Χαριτάτος δεν άντεξε στη θέα των σέξι οπισθίων του μοντέλου στο πλατό και την πλησίασε παρενοχλώντας την.

«Τι κάνεις Ειρήνη, πολύ χαιρόμαστε που είσαι εδώ» είπε ο Σπύρος Χαριτάτος στο ημίγυμνο μοντέλο-γυμνάστρια.

«Ειρήνη, έχει καταπληκτικό πρόσωπο, πολύ ωραία μάτια» συμπλήρωσε ο Γιώργος Καραμέρος κοιτώντας τον πισινό του μοντέλου.

Δείτε βίντεο με τα καυτά οπίσθια στο 10 με 1 και το φλέρτ των Καραμερο-Χαριτάτων στο μοντέλο:


Γνωστός παρουσιαστής τα «έπαιρνε» κρυφά « Φήμες

Σάλος σε τηλεοπτικό κανάλι με νεαρό παρουσιαστή που τα «έπαιρνε» κρυφά από διαφημιστικές εταιρείες. Τι ακριβώς συνέβη;

Ο νέος γνωστός παρουσιαστής σκέφτηκε να βγάλει μερικά ευρωπουλάκια στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Ο γνωστός παρουσιαστής αποφάσισε να ζητήσει ποσοστά από τους χορηγούς της εκπομπής, σύμφωνα με το star.gr. Έλα όμως που το κανάλι έμαθε τι σκάρωνε και του τράβηξε το αυτί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καστανός κύριος της τηλεόρασης σκέφτηκε να ζητήσει από τις εταιρείες να του δώσουν κατιτίς εφόσον τις διαφημίζει, μιας και τα προϊόντα τους προβάλλονται την ώρα που εμφανίζεται. Το ότι οι χορηγοί έχουν συμφωνία με το κανάλι και όχι με τον ίδιο, ούτε που του πέρασε από το μυαλό!

Ζητούσε και ξαναζητούσε ποσοστά ο νεαρός, μέχρι που οι χορηγοί της εκπομπής απηύδησαν και είπαν να ενημερώσουν το κανάλι. Πίσω από την πλάτη των υπευθύνων γίνονταν όλα, να τους άφηναν στο σκοτάδι;

Όπως μαθαίνουμε, οι άνθρωποι του καναλιού έκαναν συστάσεις στον νεαρό για όσα έκανε κρυφά.

Αμ πως, δεν φτάνει που τον έκαναν τηλεοπτικό αστέρα εν μία
fimes.gr

Βασίλης Καλλίδης για φήμες οτι έπαθε εγκεφαλικό « Φήμες

Τι απάντησε ο Βασίλης Καλλίδης για τις φήμες οτι έπαθε εγκεφαλικό που τον κράτησε μακριά από την τηλεόραση για 5 μήνες;

Μετά από πέντε μήνες απουσίας από τα τηλεοπτικά πλατό, ο Βασίλης Καλλίδης επιστρέφει με μία συνέντευξη στο περιοδικό People και απαντά σε όλα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για το πρόβλημα της υγείας του που τον κράτησε μακριά από την τηλεόραση.

«Δεν έπαθα εγκεφαλικό, δεν ισχύει. Ακουσα πάρα πολλά, αλλά δεν τρόμαξα. Η μητέρα μου ανησύχησε πολύ με όλα αυτά που άκουγε στα κανάλια και για να μην την ταράξω, της απέκρυψα τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Βασίλης Καλλίδης, ενώ περιγράφει αυτό ακριβώς που τον έκανε να υποφέρει όλο αυτό το διάστημα:

«Πρέπει να ήταν 22 Νοεμβρίου όταν σ’ ένα γύρισμα του «Food and the City» στα Εξάρχεια με «χτύπησε» το ψυχρό ρεύμα από το air condition σε ένα κλαμπ που ήμασταν και έπαθα μία πολύ σοβαρή ψύξη.

Ημουν ιδρωμένος και την «πάτησα»! Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί,πονούσα πολύ. Οταν πήγα στο γιατρό, μου είπε πως όλο αυτό μπορεί να κρατήσει από ένα μήνα μέχρι και ένα χρόνο».

Ο Βασίλης Καλλίδης ανέφερε ότι δε γνωρίζει αν θα επιστρέψει στο «Πρωινό mou» τη νέα σεζόν, ενώ είπε ότι «βρίσκει τον Ακη Πετρετζίκη πάρα πολύ καλό στη δουλειά του».
Συστήστε το άρθρο: Μοιραστείτε

Fimes.gr

.

ΑΘΛΙΟ ΤΑΜΕΙΟ Ο.Α.Ε.Ε

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΩ.....

ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ).ΚΑΘΑΡΟ ΚΛΕΨΙΜΟ.Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΡΕΣΚΟ..Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝΕΛΙΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ......
''ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ'' .ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ.(ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ).ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΑΡΙΣ ΤΟΝ Γ.Α.Π ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.....
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΝ ΚΑΙ .ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ (ΟΧΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ!!!)..ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ..ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ..ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!!!!!....
Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ????ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΧΡΕΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ..ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ????
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΕ..ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ..ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ...
ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ. 
http://ksipnistere.blogspot.com/ 

“ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΚΗ .”


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/04/glezos.jpg?w=318&h=399Πρίν το Πάσχα μας είχε προειδοποιήσει
, « Ο Λάκης δεν είναι καλά»,
 Συζητάγαμε για τις επόμενες ημέρες και τις εκδηλώσεις και πάντα υπήρχε η υπενθύμιση «αρκεί να είναι καλά ο Λάκης».
«Το έχει ξαναπεράσει και τα κατάφερε»
μας έλεγε.
 Το Πάσχα πέρασε, ο Μανώλης έφυγε από το νησί πήγε σε εκδηλώσεις στην Αθήνα, προχθές έφυγε για Μυτιλήνη. Πρωτομαγιά εκεί , συναντήσεις, ομιλίες……..
Σήμερα το πρωί χτύπησε το τηλεφωνο. «έφυγε ο Λάκης, σήμερα το πρωί» μικρή παύση..
“γράψε κάτι για τον Λάκη στο Blog”.
Οι σύντροφοι στην Μυτιλήνη ειδοποιήθηκαν
να είναι δίπλα του.
Δεν είναι εύκολο να χάνεις έναν άνθρωπο σαν τον Λάκη τον Σάντα.
Πάνω από 70 χρόνια μαζί, δεν είναι εύκολο….
«Γράψε κάτι για τον Λάκη»..
Τι να γράψεις και πώς να το περιγράψεις αυτό που νοιώθεις.
 Πώς να κλείσεις σε λίγες γραμμές συναισθήματα, εικόνες, αγώνες επτά δεκαετιών. Πώς να αποτυπώσεις το βλέμμα, την ώρα που έλεγε «ο Λάκης δεν είναι καλά».  Επτά  δεκαετίες αγώνα και μιας στάσης ζωής που δεν μας έχουν
συνηθίσει τα «μεγάλα» ονόματα.
 Ανιδιοτέλεια και πίστη σε ιδανικά, τι να γράψεις για όλα αυτά 
και πόσοι θα τα εκτιμήσουν;.
Στις προηγούμενες αναρτήσεις υπάρχουν αφιερώματα
στον Απόστολο Σάντα.
Εδώ αυτό που έχει αξία, είναι να του υποσχεθούμε ότι
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Από πότε υπηρεσίες του Δήμου συντρέχουν σε εταιρίες ξένες αμφιβόλου προελεύσεως για βοήθεια


ρε δεν βοηθάτε τους επαγγελματίες του νησιού που τους έχετε γραμμένους 
αν δούμε και ποιους έχετε επιλέξει για τον τουρισμό καταλαβαίνουμε 
Κώστα όταν η επαγγελματίες είχαν συνάντηση για τα προβλήματα τους στης 9 του Απρίλη εσύ δεν έκανες τον κόπο να περάσεις μια βόλτα τώρα τρέχατε για τους ξένους γιατί?
μήπως δεν σε τιμήσαμε η Σκοπελίτες με την ψήφο τους?
ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Στα συμβόλαια είναι και φύτεμα δέντρον και τραπεζάκια στον χώρο του συνεταιρισμού?

ΡΩΤΑΜΕ  ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΚΙΆΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?

προς ΔΣ πόσους μήνες χρωστάνε αυτή που νοίκιασαν τον συνεταιρισμό Σκοπέλου?


κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι η εταιρία που νοίκιασε τον συνεταιρισμό έχειν κάποιους μήνες να δόση χρήματα .εάν είναι έτσι τι μέτρα θα λάβει το ΔΣ του συνεταιρισμού
περιμένουμε διάψευση
αναγνώστης

Κυπελλούχος η ΑΕΚΑΡΑ

Για 14η φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο, με γκολ των Λυμπερόπουλου (28΄), Μπαχά (78΄) και Καφέ (85΄).

Στοπ στα “ψιλά γράμματα” στις ετικέτες τροφίμων από Ε.Ε.

photo: Brunhilde Reinig
Οι ετικέτες των τροφίμων πρέπει να είναι ξεκάθαρες και να ενημερώνουν τον καταναλωτή για κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο για την υγεία του, σύμφωνα με έκθεση που ενέκρινε η επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΚ στις 19 Απριλίου.
Συνολικά η έκθεση δέχθηκε 420 τροπολογίες και μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές που προτείνονται είναι οι εξής;
Μέγεθος: τα γράμματα στις συσκευασίες δεν μπορούν να είναι μικρότερα από 1,2 χιλιοστά για να διαβάζονται ευκολότερα.
Αλλεργιογόνα: εκτός από τα συσκευασμένα τρόφιμα, σαφής ενημέρωση για την παρουσία αλλεργιογόνων θα πρέπει να παρέχεται στα φρέσκα, μη συσκευασμένα τρόφιμα και στα εστιατόρια.
Ημερομηνία κατάψυξης: θα πρέπει να αναγράφεται καθαρά η ημέρα κατάψυξης στα μη κατεργασμένα πουλερικά, κρέατα και ψάρια.
Προέλευση: θα πρέπει να αναγράφεται σαφώς η προέλευση κάθε ενιαίου προϊόντος (όπως, φρούτα λαχανικά, κρέατα, ψάρια και πουλερικά) και ορισμένων μεταποιημένων τροφίμων. Θα πρέπει επίσης να αναγράφονται η χώρα γέννησης, εκτροφής και σφαγής του ζώου όταν αυτές διαφέρουν, κάτι στο οποίο έχει εκφράσει την αντίθεσή του το συμβούλιο.
Προαιρετικά: στο εμπρός μέρος της συσκευασίας η τοποθέτηση τέτοιων πληροφοριών θα είναι προαιρετική.
Υποχρεωτικά: στο πίσω μέρος της συσκευασίας θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η περιεκτικότητα σε λίπη, κορεσμένα λίπη, ζάχαρη, αλάτι, πρωτεΐνες υδατάνθρακες, τεχνητά τρανς-λιπαρά και ενέργεια (θερμίδες)-
Υποκατάστατα: σαφής ένδειξη της παρουσίας υποκατάστατων όπως το τεχνητό “τυρί” ή συγκολλημένα κρέατα.
Εξαιρούνται: τα οινοπνευματώδη, οι συσκευασίες δώρου, τα εποχικά γλυκά, τα γεύματα άμεσης κατανάλωσης και τα χειροποίητα τρόφιμα από μικρούς παραγωγούς.
Οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αρχίσουν στις 10 Μαΐου και ελπίζεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.

H τουρκική αλαζονεία και η ελληνική αδράνεια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ | Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου - Η Τουρκία του Ερντογάν αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, εκδημοκρατικοποιείται! Η Τουρκία του Νταβούτογλου είναι ισχυρή, ενδυναμώνεται και παίζει ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή! Αυτές οι διαπιστώσεις που ακούμε συχνά, αποτελούν αλήθειες αλλά όχι όλη την αλήθεια. Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου είναι οι ηγέτες ενός ισλαμικού κόμματος, κάτι που συχνά ξεχνάμε. Η Τουρκία τους διολισθαίνει κοινωνικά και πολιτικά στον Ισλαμισμό. Το όραμα εξάλλου του Νταβούτογλου είναι η Τουρκία να γίνει η ηγέτιδα δύναμη του ισλαμικού κόσμου.


Η Τουρκία είναι μια χώρα που, ενώ θέλει να μπει στην ΕΕ, δεν προχωρά στην έμπρακτη θεσμική εναρμόνισή της με τις ευρωπαϊκές αρχές, αξίες, το δίκαιο και ό,τι άλλο συνθέτει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τους δικούς της όρους. Την ίδια αλαζονική στάση επιδεικνύει απέναντι στους ίδιους τους πολίτες της (φυλάκιση δημοσιογράφων και πνευματικών ανθρώπων) αλλά και απέναντι στους γείτονές της, αρχής γενομένης από την Κύπρο και την Ελλάδα.
Αυτή η αλαζονεία οδηγεί την Τουρκία στην επιθετικότητα, στη συντήρηση παλαιών και στην εφαρμογή νέων επεκτατικών πολιτικών απέναντι στους γείτονές της, με τους οποίους θέλει, όπως δηλώνει ο κ. Νταβούτογλου, να έχει «μηδενικά προβλήματα». Με την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων», η Αγκυρα δεν εννοεί την εξεύρεση συναινετικών ή συμβιβαστικών λύσεων, αλλά την επιβολή των δικών της λύσεων. Η τουρκική αλαζονεία εδράζεται στην ανοχή της διεθνούς κοινότητας και στην αμέριστη στήριξη που για δεκαετίες έχει από ΗΠΑ και Βρετανία. Η τουρκική αλαζονεία όμως τρέφεται και από τη δική μας συμπεριφορά απέναντί της. Η ήπια αντίδρασή μας και η ανοχή μας μεταφράζεται ως αδυναμία από την Αγκυρα.
Η τουρκική κυβέρνηση, ενόσω πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει όλους τους στόχους της (ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διαμελισμό του Αιγαίου, έλεγχο της Κύπρου), δεν έχει κανένα λόγο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Η ανεκτικότητά μας δεν συνετίζει την Αγκυρα. Αντίθετα της δημιουργεί επεκτατική βουλιμία. Αν δεν αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, θα χάσουμε το παιχνίδι. Δεν μπορεί να κερδίζουν όλοι εκτός από τον Ελληνισμό. Θα πρέπει να τους κάνουμε όλους να καταλάβουν ότι είτε θα πάμε σ’ ένα παιχνίδι όπου όλοι θα κερδίσουμε (σενάριο που ασφαλώς είναι η πρώτη μας επιλογή) είτε θα πάμε στην επιλογή όπου όλοι θα χάσουμε.
Το χαρτί της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως μοχλό πίεσης πρέπει να το παίξουμε τώρα και όχι στο τέλος της ενταξιακής πορείας της. Αργότερα, δύο τινά μπορούν να συμβούν: Πρώτο, κάποιες χώρες να ασκήσουν βέτο στην ένταξη της Τουρκίας ακυρώνοντας το δικό μας διαπραγματευτικό ατού. Δεύτερο, όλες οι χώρες να εγκρίνουν την ένταξη και μόνοι μας να πρέπει να σηκώσουμε (απέναντι στους 26 εταίρους μας και στις ΗΠΑ) το βάρος της απόρριψης της ένταξης της Τουρκίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η τουρκική αλαζονεία δεν θα καμφθεί με διαπιστώσεις και αναλύσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα. Απέναντι στην αλαζονεία της Τουρκίας πρέπει να καταθέσουμε την ελληνική αποφασιστικότητα. Και πρέπει να το πράξουμε τώρα και όχι αργότερα.
ΕΘΝΟΣ

Συγκρούσεις οπαδών της ΑΕΚ με δυνάμεις των ΜΑΤ


Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν ξεκινήσει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, οπαδοί της «Ένωσης» συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς προσπάθησαν να μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο χωρίς εισιτήριο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, για να τους αποτρέψουν, έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και τις δυνάμεις των ΜΑΤ στη ΘΥΡΑ 3.

Κοντοσούβλι μερακλίδικο και νταβραντισμένο

kotntosouvli
Καλησπεράω και επίσημα το πόπολο από άλλον έναν σεπτό ιστότοπο . Θέλω να ευχαριστήσω τη Θεία Σοφία για τη φιλοξενία, τη μάνα μου για τα μπιρμπιλωτά μου μάτια, τον πατέρα μου για την τάση προς λαιμαργία και τον Μαρκήσιο ΝτεΣαντ (που έχουμε και μαζί γενέθλια) για τη ροπή μου προς την σεξουαλική αμετροέπεια.
Το πρώτο μου πόνημα εδώ μέσανε, είναι ένα κοντοσούβλιο που φτιάχνω με τα φιλαράκια μου όποτε μου κουβαλιούνται σπίτι και πεινάνε. Δηλαδή κάθε τρεις και λίγο τα ταίζω τα παλιομοσκάρια αλλά περνάμε καλά οπότε ουδέν κακόν και τα λοιπά.

Να προσθέσουμε εδώ πως οι αντρίκιες και πρόστυχες συνταγές που θα βγάζω εδώ μέσα, είναι δοκιμασμένες πολλάκις και από πολλούς και είναι και επίσημα εγκεκριμένες από την Εκκλησία του Μέγα Σουβλακέα -μια και εδώ προσπαθούμε να προσηλυτίσουμε πιστούς κιόλας.
Πάμε για το επικό και πολύ μπάνικο κοντοσούβλι που σας έταξα.
Προετοιμασία Κοντοσουβλίου

Άρξασθε!
Υλικά (για 4 άντρες και 4 γυναίκες – όχι απλά 8 άτομα, έχει διαφορά, ειδικά αν ο ένας άντρας είναι ο κολλητός του Humma από το σχολείο – μεγάλη καταβόθρα ο άτιμος)
4.5 κιλά χοιρινό κρέας, χονδροκομμένο δια κοντοσούβλι παρά του κρεοπώλου σας
Λίγο ελαιόλαδον
2 κρόμμυα
2 τομάτας
2 πιπεριάς φαιοπράσινας
Διάφορα πιπέρια
Πάπρικα απλή, πάπρικα καπνιστή
Θυμάριον φρέσκον, το ξεραμένο είναι ΑΙΣΧΟΝ
Άλας χονδρό, άλας ψιλό
Και αν διαθέτετε μπούκοβον ή έτερον ωραίον μπαχάριον (όπως αυτό που θα αναφέρω αργότερα), μέσα τέκνα μου.
meat
Εικόνα 1 : Το κρέας το χοιρινό, το πρόστυχο

Το λιπάκι μην το φοβείσθε ποσώς. Το κρέας που προορίζεται για ψήσιμο εις σχάρας και σούβλας καλό είναι να έχει λιπάκι ίνα λιπαίνεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να μη στεγνώνει και γίνεται ως σόλα τυφεκιοφόρου πεζικού. Τα κομμάτια καλό είναι να είναι χονδροκομμένα για την περίπτωση της σούβλας. Παρ’όλα αυτά μην είναι και σαν τα μπαλάκια του Κινγκ Κονγκ γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα αρπάξουν απ’έξω και θα βράσουν ή θα είναι ωμά από μέσα, σκατά στα μούτρα μας δηλαδή. Κοιτάχτε χρώμα, κοιτάτε ζωντάνια (λέμε τώρα), που να μπορούσατε να καταλάβετε και την υφή και το άρωμα. Ήθελα να το γνωρίσω στη μητέρα μου μιλάμε αυτό το κρεατικό. Ήθελα να το πάω πίσω από το φράχτη και να το καταστήσω εις ενδιαφέρουσα.
spices
Εικόνα 2 : Ζαρζαβατικά, θυμάριον, έλαιον, τσικουδιά και καπνός
Επειδή η διαδικασία πρέπει να γίνεται αργά και με μεράκι, όχι βιασύνες, ο καπνός και η τσικουδιά είναι απαραίτητα συστατικά όχι για το κοντοσούβλι, αλλά δι εσάς. Και ναι, σωστά παρατηρήσατε, ποτήρι δε φαίνεται πουθενά.
Εικόνα 3: Μπαχαρικών κυρίως πιάτο.

Το καφετί μπαχαρικό , δεν έχει όνομα και ούτε διαθέτει κάποια γνωστή μυρωδιά ούτως ώστε να αναγνωριστεί. ΔΕΝ είναι σουμάκ ή σουμάκι, ΔΕΝ είναι πιπεριά, ΔΕΝ είναι 5 spice (μάλλον).Είναι εισηγμένο εκ Κωνσταντινουπόλεως και θυμίζει ταυτόχρονα κύμινο,κάρυ,λεμόνι,σκόρδο και φρεσκοπλυμμένες φράουλες, με έντονη επίγευση από κάστανα και φρούτα του δάσους. Οκ με καταλάβατε, από το σκόρδο και μετά λέω μαλακίες. Το αλάτι το χονδρό περιέχει μέσα σίγουρα θυμάρι και ρίγανη και νομίζω λίγο δενδρολίβανο αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Όχι πως έχει πάρει και κανα τρελλό άρωμα αλλά οκ, κάτι λέει. Ναι, δεν είναι σωστή πρακτική να αλατίζεις τα κρέατα προ του ψησίματος γιατί στεγνώνουν, αλλά πρώτον, δε βάζω πολύ και δεύτερον, θα σου πω εγώ σε λίγο που θα δεις τι ακριβώς γίνεται, αν γίνεται να στεγνώσουν.
Περνάμε όμως στο κυριώτερο σημείο της προετοιμασίας. Οι απόψεις περί τούτου διίστανται και λογικά η παρουσίασή μου θα ξενίσει κόσμο, αλλά εγγυώμαι περί του αποτελέσματος και επιπλέον έχω πάντα δίκιο.
Τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρόμμυα ΔΕΝ τα βάζω ΠΟΤΕ περαστά στη σούβλα. Θέλω να δώσουν όλα τα αρώματα και τους ζωμούς τους στο κρέας οπότε τιιι κάνω;;;
Ναι ναι ναι, το κρέας μαρινάρεται τουλάχιστον 12 ώρες σε αυτά. Ψιλοκόπτουμε λοιπόν στο μιξεράκι μας όλα τα ζαρζαβατικά, ψιλοκόβουμε και τα κλωναράκια το θυμάρι και τα μπουρδάρουμε στο κρέας! ΠΡΟΣΟΧΗ : Το κρόμμυον ΔΕΝ ψιλοκόπτεται υπερβολικά, γιατί πικρίζει.
Εικόνα 4 : Πρώτα μπουρδάρουμε το θυμάρι
Εικόνα 5: Μπουρδάρισμα ζαρζαβατικών
Και τώρα, βάζουμε επιτέλους χέρι στο γκομενάκι. Ώπα μάγκα βρήκες. Και τώρα βάζουμε χέρι στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε απαλά αλλά αποφασιστικά. Με δύναμη και τρυφερότητα. Κρατάμε το μπολ με το δεξί χέρι και με το αριστερό αναδεύουμε όλα τα υλικά δυό τρεις φορές να πάνε παντού. Μετά χώνουμε μέσα και το δεύτερο χέρι, αλλά όχι σαν 15χρονοι που ανυπομονούν να πηδήξουν και η συμμαθήτρια βιάζεται. Τα χέρια μας προφανώς έχουμε φροντίσει να είναι πιο καθαρά και από όταν πάμε να πηδήξουμε. Σχολαστικό σαπούνισμα μέχρι και πάνω από καρπούς τουλάχιστον. Οι μυγιάγγιχτοι φορέστε και γάντια. Αλλά εμείς δε φοράμε. Τέτοιο θείο παρασκεύασμα δεν μεταδίδει ασθένειες. Τα χέρια τα πλένουμε όμως ε; άειντε.
Αφού έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά μας, περνάμε στη φάση των μπαχαρικών. Αφού σκουπίσουμε χέρια και πάρουμε μια τζούρα τσικουδιά και μια τζούρα τσιγαρέττο.

Εικόνα 6 : Λάθος, πρώτα αλλάζουμε λεκάνη γιατί κάναμε μ** και δε χωράνε καλά όλα στη μεταλλική.
ΤΩΡΑ περνάμε στη φάση των μπαχαρικών. Η πάπρικα είναι φίλος μας. ΠΟΛΥ φίλος μας. Δώσε και μένα μπάρμπα. Όχι Μπάρμπα. «μ»πάρμπα. Εγώ βάζω και ολόκληρους φρέσκους κόκκους μαύρου πιπεριού διά το άρωμά των. Ρίχνουμε που λέτε μια καλή γύρα από τα μπαχάρια μας και ξαναμαναανακατεύουμε.
Εικόνα 7 : Πρώτη φάση μπαχαρικών
Ναι αλλά μία δόση ποτέ δεν είναι αρκετή. Αμα δε βρωμάει το σύμπαν πιπερι-πάπρικα-κύμινοτέτοια κλπ, θέλει και άλλο. Ένας καλός οδηγός για το πότε έχει αρκετά, είναι όταν το κρέας αλλάξει χρώμα και κοκκινίσει αρκετά. Μην το παραχέσετε όμως γιατί θα σας γκρινιάζουν οι γυναίκες –και δεν το θέτε αυτό. Έχουν που χουν τους πονοκεφάλους, τις αδιαθεσίες, τη γκρίνια απο τη δουλειά τους, τα «εσύ πότε θα σοβαρευτείς» , τα «πότε θα κάνουμε οικογένεια», τα «θέλω αυτό το φουστανάκι/γοβάκι/μπιχλιμπιδάκι/παντόφλες/αιλαϊνερ», μην έχετε και το «πολύ αλμυρό/πικάντικο/καυτερό/σκατά στα μούτρα σας το κάνατε το κοντοσούβλι».
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και : μερικές κουταλιές μουστάρδα ή ένα ποτήρι λευκό κρασί. Αυτή τη φορά δεν το έκανα. Γιατί έτσι .
Αν είσθε μόνο ανδροπαρέα και το λέει η περδικούλα σας, βάλτε 4-5 κουταλιές σούπας μπούκοβο. Θα κλάσετε πόμολα και θα έρθετε πιο κοντά στο σύμπαν όταν θα τρώτε.
Εικόνα 8 : Τέλος μπαχαρικών ,κρέας αρκετά κόκκινο. Παρατηρήστε την κουνημένη φύση της φωτογραφίας – η τσικουδιά αποδίδει.
Αφού λοιπόν τελειώσετε με τα ανακατέματα και τα μπαχάρια σας και είστε πλέον ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα,
Εικόνα 9 : Ευλογία Μαρινάδας
Ευλογείτε το παρασκεύασμα καταλλήλως , και το χώνετε στην Ιερά Σουβλοκρύπτη (=ψυγείο για τους αμύητους) για να μαριναρισθεί και να επικοινωνήσει με το Σουβλακέα κατά τη διάρκεια της νυκτός. Μην ξεχάσετε να του αφήσετε στο τραπεζάκι σας ένα σφηνάκι τσικουδιά να πιεί το κατιτίς του όταν θα έρθει. Γιατί θα έρθει.
http://www.digitalscullery.eu

Πώς προτιμούν τα ζώδια την πίτσα

Κριός: Θέλετε την πίτσα σας με μπόλικο καυτερό πιπέρι.

Ταύρος: Προτιμάτε δύο πίτσες με απ΄όλα, για την περίπτωση που δεν σας χορτάσει η μία.

Δίδυμοι: Σας αρέσει με μανιτάρια και ελιές, αλλά κουβεντιάζετε συνήθως τόση πολλή ώρα με το σερβιτόρο ή το ντελίβερι μπόυ, που ξεχνάτε να τη φάτε.

Καρκίνος: Ψήνετε τη δική σας πίτσα, κατασκευάζοντας τη ζύμη από την αρχή και χρησιμοποιώντας τις ντομάτες από τον κήπο σας.

Λέων: Προτιμάτε την πίτσα γκουρμέ αντί για τις καθιερωμένες από τη μόδα ιταλικές, αλλά τρώτε μόνο ένα κομμάτι έτσι ώστε το στομάχι σας να εξακολουθεί να φαίνεται επίπεδο όταν φοράτε τα τζιν σας.

Παρθένος: Την προτιμάτε με μπόλικο τυρί και ζητάτε έξτρα πετσέτες για να μη λεκιαστείτε από τα λίπη.

Ζυγός: Παραγγέλνετε δύο πίτσες, μία με κρεατικά και μία για χορτοφάγους, επειδή δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια από τις δύο προτιμάτε.

Σκορπιός: Παραγγέλνετε την πίτσα σας με ανανά, αντσούγιες και μυστική σάλτσα και όταν έρθει, παίρνετε εκτός από αυτή, και τον αριθμό κινητού του ντελιβερά.

Τοξότης : Εσείς προτιμάτε πίτσα βραζιλιάνα ή μεξικάνικη πίτσα, απαραιτήτως όμως μέσα σε οικολογικό ανακυκλώσιμο πακέτο.

Αιγόκερως: Συμπαθείτε οποιαδήποτε πίτσα που μπορεί να είναι διπλωμένη σε calzone-ύφος έτσι ώστε να μπορείτε να τρώτε ενώ εργάζεστε.

Υδροχόος: Mμμμμ…  μια πίτσα με τυρί σόγιας και ποικιλία οργανικών λαχανικών δεν σας ακούγεται πολύ εύγευστη;

Ιχθύς: Επειδή δυσκολεύεστε να βρείτε την πιτσαρία και χάνεστε στη διαδρομή, προτιμάτε στο τέλος να φάτε σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο.

Eθιμο υπάρχει και στη Σκόπελο. Η νύμφη χαρίζει ένα στεφάνι από λουλούδια στη πεθερά

Έθιμα Πρωτομαγιάς


 
ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, είναι το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συνδέεται με την ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη και τη βλάστηση. Απότοκο των δοξασιών αυτών είναι το μαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνεται από διάφορα άνθη και καρπούς και κρεμιέται στην πόρτα των σπιτιών.
Το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει στη σημερινή εποχή τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί λόγω του τρόπου ζωής των σύγχρονων πόλεων.
Στα μέρη της Μικράς Ασίας, σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά. Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως του Αϊ – Γιαννιού του Θεριστή και τότε, το καίγανε στις φωτιές του αγίου.
Στη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες, η νύχτα της 30ης Απριλίου προς την 1η Μαΐου είναι γνωστή ως Βαλπουργία Νύχτα και οι εορτασμοί που λαμβάνουν χώρα είναι προς τιμήν της Αγίας Βαλπούργας των Σαξώνων, που αγιοποιήθηκε την πρωτομαγιά. Ωστόσο κι εκεί συνηθίζουν να τιμούν την άνοιξη με υπαίθριες εορταστικές φωτιές και το μάζεμα άνθεων την αυγή, για το στολισμό των σπιτιών τους. Σε μερικά χωριά της Γερμανίας τοποθετούν ένα κλαδί στολισμένο με ταινίες στην κεντρική πλατεία και γύρω του στήνονται ξέφρενοι χοροί. Στη συνέχεια εκλέγουν το πιο όμορφο κορίτσι του χωριού, την ονομάζουν Βασίλισσα του Μαΐου και της φοράνε κάτασπρο φόρεμα και στεφάνι από λουλούδια στο κεφάλι. Ένα ιδανικό σύμβολο της σφριγηλότητας, της γονιμότητας και της νεότητας της ανοιξιάτικης γης.
Στη Σουηδία, την Πρωτομαγιά οι χωρικοί μαζεύουν πράσινα κλαδιά με τα οποία στολίζουν τα σπίτια τους, ενώ παράλληλα τραγουδούν τραγούδια που μιλούν για ευφορία, χαρά και ευτυχία.
Στα Δωδεκάνησα, μαζεύουν ένα λουλούδι που το λένε «ανοιχτομάτη» και πιστεύουν πως όποιος το έχει είναι πάντα γερός και τυχερός.
Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα «δαιμοναριά», άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί.
Στη Σέριφο, από το βράδυ της παραμονής, κρεμούν στην πόρτα ένα στεφάνι από λουλούδια τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο.
Το Μαγιόξυλο
  Σε χωριά της Κέρκυρας, οι κάτοικοι περιφέρουν έναν κορμό κυπαρισσιού, σκεπασμένο με κίτρινες μαργαρίτες που γύρω του έχει ένα στεφάνι με χλωρά κλαδιά.
Με το μαγιόξυλο αυτό, οι νέοι εργάτες ντυμένοι με κάτασπρα παντελόνια και πουκάμισα και κόκκινα μαντήλια στο λαιμό βγαίνουν στους δρόμους, τραγουδώντας το Μάη.
Kι αν είναι με τον ορισμό, να πούμε και το Mάη.
Mπρε μπήκε ο Mάης, μπρε μπήκε ο Mάης, μπρε μπήκε ο Mάης ο μήνας,
ο Mάης με τα τριαντάφυλλα κι ο Aπρίλης με τα ρόδα.
Aπρίλη, Aπρίλη αφόρετε, Mάη του κανακάρη,
π όλο τον κόσμο γιόμισες απ άνθια και λουλούδια.
Λουλούδισε, λουλούδισε, λουλούδισέ μου κόρη,
να πάη να δώση το φιλί, πριν βρέξη πριν χιονίση,
πριν κατεβάση ο ουρανός και σύρουν τα ποτάμια…

Στο Βόλο, παιδί που ενσάρκωνε το Μάη, στολισμένο με λουλούδια, συνοδευόταν στην περιπλάνησή του στους δρόμους από χορό προσωπιδοφόρων που τραγουδούσε μαγιάτικα τραγούδια,  τη Ναύπακτο και την Αγόριανη όπου το παιδί συνόδευαν γέροι φουστανελάδες.
Ζαγόρι Ηπείρου
Έχουμε τον «Ζαφείρη», ένα παιδί που προσποιούνταν το νεκρό ξαπλωμένο στο χλωρό χορτάρι για να το ράνουν με λουλούδια τα νεαρά κορίτσια μέχρι ότου το καλέσουν να αναστηθεί και να τρέξουν όλοι μαζί τραγουδώντας στα χωράφια.
Καστανιά Στυμφαλίας: το «Φουσκοδέντρι»,  αναγόμενα όλα στα Αδώνια των αρχαίων.
Στα Μεσόγεια, το μαγιάτικο στεφάνι κρεμιόταν στα βαρέλια με το κρασί.
Στην Πάργα τα παιδιά στεφανωμένα με λουλούδια και κρατώντας μεγάλα κλαδιά με άνθη πορτοκαλιάς ή νερατζιάς, τραγουδούσαν από σπίτι σε σπίτι το Μάη.
Στη Λήμνο συνήθιζαν να κυλιούνται τη μέρα αυτή στο χορτάρι για να πάρουν τη δροσιά του.
Το Πήδημα της φωτιάς

Νέοι και γυναίκες μεγάλης ηλικίας μαζεύονται την παραμονή της Πρωτομαγιάς, μόλις δύσει ο ήλιος και ανάβουν φωτιές με ξερά κλαδιά που έχουν συγκεντρώσει αρκετές μέρες πριν. Όσο η φωτιά είναι αναμμένη οι γυναίκες χορεύουν κυκλικούς χορούς γύρω από τη φωτιά και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια για την Πρωτομαγιά.
Τα νέα παιδιά, αφού βρέξουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους, πηδούν πάνω από τις φωτιές σαν μία συμβολική πράξη που αποσκοπεί στο να διώξει τον χειμώνα και την αρρώστια. Στην συνέχεια όλοι παίρνουν έναν δαυλό από φωτιά και την πηγαίνουν στο σπίτι τους για να φύγουν όλα τα κακά.
Στα Κλήδονα, την παραμονή της πρωτομαγιάς τα κορίτσια του χωριού μαζεύουν κλύδωνα (είδος λουλουδιού) και άλλα λουλούδια και τα βάζουν μέσα σε μια στάμνα. Στη συνέχεια, κάνουν το γύρο του χωριού κρατώντας την και τραγουδώντας. Έπειτα, μαζεύονται στην πλατεία του χωριού και χορεύουν γύρω από την καλύβα, την οποία έφτιαξαν την ίδια ημέρα τα αγόρια του χωριού. Όταν τελειώσουν το χορό, κρύβουν τη στάμνα με τα λουλούδια από τα αγόρια και εκείνα ψάχνουν να τη βρουν. Το επόμενο βράδυ, τα κορίτσια με τη στάμνα γεμάτη λουλούδια γυρίζουν στους δρόμους του χωριού τραγουδώντας για τελευταία φορά σήμερα. Τέλος, μαζεύονται στην πλατεία όπου φανερώνουν τη στάμνα και βγάζουν από μέσα τα λουλούδια, ευχόμενες για την καλή τους τύχη. Στη συνέχεια, θα κάψουν την καλύβα και γύρω από αυτή θα στηθεί χορός από τα κορίτσια και τα αγόρια.
Εύβοια
Στο Αρτεμίσιο, από τα χαράματα της Πρωτομαγιάς, ντύνουν έναν άνθρωπο του χωριού «πιπεριά». Τον βάζουν σε όλο το σώμα του φτέρες, τόσες πολλές που τον σκεπάζουν ολόκληρο. Τον κρεμάνε και ένα κουδούνι και ξεκινάει. Μαζί του ακολουθεί κι ένας άλλος συγχωριανός, που βαστάει ένα τσαπί, ακουμπισμένο στην πλάτη του. Αυτός είναι ο «γεωργός». Πίσω τους ακολουθούν και άλλοι και είναι μια μεγάλη ομάδα. Μπροστά ο «πιπεριάς» με το «γεωργό» και πίσω οι άλλοι, γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι σε όλο το χωριό και τραγουδάνε:
«Πιπεριά γλυκιά ροδιά
γλήγορα στον Αη-Λια
κι Αη-Λιάς στον ουρανό
για να βρέξει θιος νερό
για τα στάρια, για τα κθάρια
για τ’ φτωχού τα παρασπόρια
κάθε στάχυ και πινάκι
και χειρόβολο δεμάτι
Γούρνες γούρνες το κρασί
αυλάκια αυλάκια το νερό
κι ο γιωργός με το τσαπί
να στουμών’ καλά τη γη»
Μόλις λένε το τραγούδι, ο νοικοκύρης του σπιτιού τους ραντίζει με νερό. Ο «γεωργός» τότε με το τσαπί βαράει δύο τσαπιές στο χώμα έξω από το σπίτι. Ο νοικοκύρης ύστερα τους φίλευε και φεύγουν. Με τα χρήματα που θα μαζέψουν κάνουν γλέντι το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού και μαζεύονται όλοι οι χωριανοί για να φάνε και να πιούνε.
Στις Ροβιές επίσης υπάρχει το έθιμο, μόνο που εκεί ο «πιπεριάς» φοράει κι αδιάβροχο, γιατί τον καταβρέχουν με τις μάνικες. και τον «πιπεριά» τον ακολουθεί και ο πρόεδρος του χωριού. Εκτός από φτέρες, τον σκεπάζουν με στάρια, κριθάρια και κλωνάρια από φοινικιές. Τον φοράνε πολλά κουδούνια και το σχοινί που τα δένουν είναι αρκετά μακρύ, για να τον τραβάνε όσοι τον ακολουθούν. Το τραγούδι που τραγουδούν είναι:
«Πιπεριά πιπεριά
πιπεριά στον Αη-Λια
και ο Αη-Λιάς στον Ουρανό
για να ρίξ’ ο θιός νερό
για τα στάρια, για κθάρια
του θεού τα παραγάδια
κι ο Ψαρός με το τσαπί
να χαλάει την αυλή»
Το ίδιο έθιμο υπάρχει και στην Ιστιαία, αλλά εκεί «πιπεριά» ντύνεται μια γυναίκα και μάλιστα λυγερόκορμη. Το τραγούδι που λένε μοιάζει με του Αρτεμισίου, με τη διαφορά ότι δεν ακούγονται οι στίχοι «κάθε στάχυ και πινάκι / και χειρόβολο δεμάτι», ενώ οι δύο τελευταίοι στίχοι είναι «πιπερός με το τσαπί / να στομώσει το νερό».
Μέγαρα
Οι αρραβωνιασμένες νέες, ντυμένες με την παραδοσιακή νυφική ενδυμασία, τα «κατιφένια» προσφέρουν στη μητέρα του αρραβωνιαστικού τους ένα στεφάνι με λουλούδια σε ένδειξη σεβασμού. Το στεφάνι αυτό αποκαλείται «Μάης». Μαζί με το στεφάνι προσφέρουν μια στολισμένη κουλούρα ψωμιού, κόκκινα αυγά και κουλούρια του Μάη. Παλιότερα στο φτιάξιμο του στεφανιού βοηθούσαν την νύφη τραγουδώντας και οι φιλενάδες, ενώ τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια υπάρχουν γυναίκες που ασχολούνται ειδικά με την κατασκευή του στεφανιού. Όταν λοιπόν ετοιμαστεί το στεφάνι, η μέλλουσα νύφη μαζί με τις φίλες της το μετέφεραν στο σπίτι του γαμπρού. Οι κοπέλες συνοδεύονταν υποχρεωτικά από ένα αγόρι προεφηβικής ηλικίας ο οποίος κρατά ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και θα το παραδώσει στο πεθερό της νύμφης. Στη επιστροφή αυτής της πομπής, ο γαμπρός στέλνει και αυτός πλούσια δώρα στο σπίτι της νύμφης, χωρίς όμως στεφάνι.
Παρόμοιο έθιμο υπάρχει και στη  Σκόπελο.ν Η νύμφη χαρίζει ένα στεφάνι από λουλούδια στη πεθερά. Το στεφάνι πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια μεγάλη κορδέλα, που την δένουν φιόγκο και στερεώνουν επάνω του ένα χρυσό νόμισμα, το πρώτο χρόνο.  Συνοδεύεται με καλαθάκι γεμάτο κουλουράκια και την απαραίτητη κανάτα, που περιέχει γάλα και καφέ.
ΠΗΓΕΣ
1. woman-life.ucoz.com

Τραυματίες οπαδοί της ΑΕΚ και σπασμένα πούλμαν


- Πούλμαν που μετέφεραν φίλους της ΑΕΚ από τις Σέρρες δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού!
- Τραυματίστηκε ο οδηγός και επιβαίνοντες που καταγγέλουν στο NewsIt ολέθρια λάθη της αστυνομίας. Δείτε αποκλειστικές ΦΩΤΟ και βίντεο.
- Μεγάλης έκτασης επεισόδια νωρίτερα σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Ζωγράφου.
- Σοβαρά επεισόδια και έξω από το πέταλο μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της αστυνομίας. Δείτε τις συνθέσεις των ομάδων.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

19.40 Το κλίμα πλέον είναι σχετικά ήρεμο στο ΟΑΚΑ όπου όμως η ατμόσφαιρα είναι βαριά λόγω  των χημικών που έπεσαν νωρίτερα.

19.35
Έκαναν την εμφάνιση τους και οι παίκτες του Ατρομήτου.

19.30
Μπήκε για ζέσταμα ο Ατρόμητος.

19.25
Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ματς. Ας δούμε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων.

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Λαγός, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Ατρόμητος:  Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκος

19.25 Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών της ΑΕΚ έξω από το ΟΑΚΑ. Κανογόνα, πέτρες και χημικά συνθέτους άλλο ένα σκηνικό ντροπής.

19.15
Δύο πούλμαν από τις Σέρρες που μετέφεραν οπαδούς της ΑΕΚ έφτασαν σπασμένα στο ΟΑΚΑ. Όπως καταγγέλουν οι επιβαίνοντες, η αστυνομία τους οδήγησε από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου εκεί υπήρχαν σε εξέλιξη επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της Ένωσης.


ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

Τα πούλμαν δέχτηκαν επίθεση με απολογισμό σπασμένα τζάμια και μικροτραυματισμούς. Δείτε τις αποκλειστικές ΦΩΤΟ του NEWSIT.

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

19.00
Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η είσοδος των φίλων του Ατρομήτου.

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

18.45
Τα πούλμαν που μετέφεραν του οπαδούς του Ατρομήτου έφτασαν στο ΟΑΚΑ.

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

18.30 Στο ΟΑΚΑ βρίσκεται πλέον και η αποστολή του Ατρομήτου.

18.15 Έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

18.10 Η ηρεμία επανήλθε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, εν αναμονή και της αφίξεως των οπαδών του Ατρομήτου. Από το Περιστέρι έχουν αναχωρήσει περισσότερα από 100 πούλμαν.

Λίγο μετά τις 18.00 αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ που είχαν φτάσει στο ΟΑΚΑ, προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο έχοντας καπνογόνα στην κατοχή τους. Αυτό έγινε αντιληπτό από την αστυνομία, αλλά δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς.



Τα αίματα άναψαν γρήγορα και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω στην ένταση κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς να έχουν εισιτήριο, κάτι που τελικά δεν έγινε.



Πάντως ο τελικός δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά μιας και νωρίτερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "δωματιάκι", συνεπλάκησαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Κανείς δεν μπορεί να γλυτώσει μόνος του

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Χθες ο Δευτεροσάλτε στον ΣΚΑϊ, με αφορμή την τσιρκοπαράσταση του Λονδίνου, εκθείαζε τη μοναρχία!!! Άλλο και τούτο!!!
Μες στην καλή χαρά, αλλά αχτένιστη και η Σία Κοσιώνη…
«Τραλαλά-τραλαλάά τα παιδία τα καλά» που λέμε κι εμείς οι Πόντιοι… Αμφιβάλω, βέβαια, αν εκεί στον ΣΚΑΙ, σ’ αυτό το μικρομάγαζο της απελπιστικής πολιτικής φτώχειας,
έχουν καταλάβει την......
κρισιμότητα των ημερών και το «άδοξο» τέλος που περιμένει όλους μας…
Ίσως να έχουν την ψευδαίσθηση ότι αυτοί θα σωθούν!
Να τους θυμίσω κάποιες σοφές σκέψεις του....
Νίκου Ξυδάκη, (http://bit.ly/lhbdOK ) ίσως τους φανούν χρήσιμες… ποιος ξέρει:
«Κανείς δε μπορεί να γλυτώσει μόνος του. Ούτε ο πλούσιος ούτε ο μεσαίος. Όλοι θα ζούμε, ζούμε ήδη, σε μια υπόκωφη δυστοπία, με σιωπηρές πτωχεύσεις και αποδράσεις, με αιτήσεις μετανάστευσης, με απεγνωσμένες φυγαδεύσεις μικροαποταμιεύσεων, ανάμεσα σε σκονισμένα ενοικιαστήρια και οργισμένες αφίσες, σε έναν ακήρυκτο εμφύλιο, όπου συμφύρονται θύματα και θύτες αδιακρίτως, ενοχοποιημένοι και έξαλλοι εν ταυτώ»

http://citypress-gr.blogspot.com/

Που είναι το φιλαράκι σου από την Σκόπελο κύριε καρτάλη να σε βοηθήσει ?



Αυτόν που παίρνει συνέντευξη από τον δήμαρχο και σύγχρονος από τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου αυτός που το παίζει σε δυο ταμπλό αυτόν που με ένα τηλέφωνο γραφεί αυτό που επιθυμάτε όλοι σας  
Αυτόν με το ρουφιανο blog λέω  που μας έγινε ο νταβατζής στα νησιά των Σποράδων
Μας έχει κάνει εντύπωση και αυτός είναι ο λόγος που το αναφέρουμε .πως την πάτησες κύριε καρτάλι και δεν πρόσεξες με την προσωπική σου γραμματέα στο γραφείο σου έχετε αδειάσει τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία από νοσηλευτές .και εσύ έχεις στο δικό σου γραφείο νοσηλεύτρια .γιατί δεν απάντησες στον δημοσιογράφο του ταχυδρόμου .αφού είσαι από του πιο ομιλητικούς βουλευτές
Τώρα τη εξηγήσεις θα δώσεις στον υπουργό υγείας ?

To ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σε 75 πόλεις σε όλη την χώρα απεργιακές συγκεντρώσεις Σκόπελος: 10 π.μ., παραλία


Γιατί κύριε καρτάλη ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?

Νοσηλεύτρια σε πολιτικό γραφείο
Την ώρα που τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα «αιμορραγούν» από τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο υπουργός Υγείας μιλά για πάγωμα προσλήψεων και η λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου και των τοπικών Κέντρων Υγείας κινείται στο νήμα με 100 και πλέον κενές θέσεις προσωπικού, νοσηλεύτρια παραμένει αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη.
 
Η θέση της στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου έμεινε κενή προ τετραετίας περίπου. Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στην υγειονομική μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης -μετά από απόσπαση από το Νοσοκομείο της Θεσσαλίας- ήρθε η νεότερη απόφαση για απόσπαση της νοσηλεύτριας στο πολιτικό γραφείο.
 
Και αν προ τετραετίας οι αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων κρίσιμων κλάδων σε πολιτικά γραφεία θεωρούνταν «συνήθεις», πλέον υπό τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τον δραματικό περιορισμό των προσλήψεων προκαλεί την αγανάκτηση σωματείων και εργαζομένων, οι οποίοι μετά βίας προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους στους χώρους εργασίας τους.
 
Ενδεικτική η δήλωση της προέδρου των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας Νέλης Χονδρογιάννη: «Καλό θα ήταν να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις που έχουν διοριστεί κι όποιος θέλει να φύγει με απόσπαση ή με μετάταξη με νόμιμη διαδικασία να πάρουν θέσεις που να άπτονται στο αντικείμενό τους».
 
 
Η νοσηλεύτρια έλαβε απόσπαση πριν από τέσσερα χρόνια στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου από το Νοσοκομείο, όπου διατηρεί την οργανική της θέση, ασκώντας το δικαίωμα της συνυπηρέτησης εξαιτίας του συζύγου της που υπηρετούσε ως υπάλληλος σε δημόσια υπηρεσία στην περιοχή μας.
 
Η ανάληψη των καθηκόντων της στο Κέντρο Υγείας χαρακτηρίστηκε σωτήρια, καθώς σύμφωνα με συναδέλφους της το προσωπικό ενισχύθηκε με μία άριστη νοσηλεύτρια, συνεπή στις υποχρεώσεις της και γνώστρια του αντικειμένου.
 
Δεν άργησε όμως η στιγμή που το Κέντρο Υγείας έγινε παραλήπτης νεότερης απόφασης για απόσπασή της, αυτή τη φορά μακριά από υγειονομική μονάδα. Η νοσηλεύτρια αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη.
 
Πλέον υπό τα σημερινά ασφυκτικά για το δημόσιο τομέα δεδομένα το θέμα λαμβάνει διαφορετικές διαστάσεις, ιδίως όταν οι μεγάλες «πληγές» του ΕΣΥ από τις ελλείψεις προσωπικού δεν δείχνουν να κλείνουν εύκολα.
 
Την ίδια στιγμή το Νοσοκομείο Βόλου ζητά επειγόντως την πρόσληψη προσωπικού, μιας και ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Πρόσφατα δε το Νοσοκομείο Θήβας με έγγραφό του ζήτησε τη συνδρομή Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας για ενίσχυση με προσωπικό.
 
Κύκλοι του ΕΣΥ, γνώστες της υπόθεσης της νοσηλεύτριας, σημειώνουν πως εάν υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου θα μπορούσε σε μια έκτακτη στιγμή, όπως η παρούσα, να ενισχύσει με ορισμένες βάρδιες το Νοσοκομείο Βόλου, ακόμη και Κέντρα Υγείας στα οποία λόγω συνταξιοδοτήσεων έχουν δημιουργηθεί κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό.
 
Επιπροσθέτως τονίζουν πως από τη στιγμή που ο βουλευτής «μαχόταν» πριν από δύο χρόνια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου και μάλιστα δήλωνε πως είχε επέμβει για την πρόσληψη αρχικά 77 που στο τέλος έγιναν 54 συμβασιούχων εργαζομένων, η στάση του να συνεχίζει να κρατά τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια στο γραφείο του χαρακτηρίζεται ως ασυνεπής των λόγων του.
Η μετακίνηση πάντως της νοσηλεύτριας όπως και δημοσίων υπαλλήλων άλλων κλάδων σε πολιτικά γραφεία θεωρείται νόμιμη, μιας και ο νόμος δεν ορίζει συγκεκριμένες ειδικότητες που μπορούν να αποσπαστούν.
Παρ’ όλα αυτά το ερώτημα μεταξύ του νόμιμου και του ηθικού ταιριάζει… γάντι σ’ αυτή την περίπτωση.
Ο βουλευτής ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το γεγονός. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος δεν θέλησε να το σχολιάσει.
δεν έχεις να πεις τίποτα έτσι αλλού εισε λαλίστατος .μαύρο εμείς σε απάντησή στης επόμενες εκλογές 
ταχυδρομος

Νεκρός 59χρονος αρχιπυροσβέστης σε ληστεία σούπερ μάρκετ στην Πάτρα

Αιματηρή ληστεία με θύμα έναν 59χρονο αρχιπυροσβέστη, πατέρα δύο παιδιών, σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε σούπερ μάρκετ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άγνωστοι που φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλες εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου ζήτησαν από τους ταμίες τα χρήματα.

Εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα βρίσκονταν αρκετοί πελάτες και ένας εξ αυτών, ο 59χρονος αρχιπυροσβέστης, επιχείρησε να τους εμποδίσει. Τότε ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα ο 59χρονος να πέσει νεκρός.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή. Κατάφεραν να αποσπάσουν 4.000 ευρώ.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο τόπο του συμβάντος, υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους πολίτες, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του φόνου.

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS LIVE ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΕΚ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS LIVE ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΕΚ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Απαγορεύσεις στην ερασιτεχνική αλιεία

«Στοπ» στο ψάρεμα με παραγάδι και ψαροντούφεκο τον Μάιο




Εντατικοί θα είναι έλεγχοι από τις τοπικές λιμενικές αρχές σε όλη τη Μαγνησία

Απαγορεύσεις στην ερασιτεχνική αλιεία τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Μαίου στη Μαγνησία, την εφαρμογή των οποίων θα ελέγχουν οι λιμενικές αρχές. Αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου υπογραμμίζουν πως ερασιτεχνική αλιεία είναι η αλιεία που σκοπό έχει τη ψυχαγωγία ή την άθληση και όχι το βιοπορισμό ή την απόκτηση εισοδήματος. Οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ατομική αστυνομική άδεια αλιείας που εκδίδεται από τη Λιμενική Αρχή. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι ερασιτέχνες αλιείς που αλιεύουν από την ξηρά.
Οι απαγορεύσεις επικεντρώνονται στα ακόλουθα:
Απαγορεύεται:
η ερασιτεχνική αλιεία με τη βοήθεια φωτεινών πηγών (υποβρυχίος φακός) εξαιρείται η περίπτωση αλιείας στη θάλασσα με καμάκι χεριού και με λαμπτήρα χωρίς καταυγαστήρα έντασης 500 κερίων.
η ερασιτεχνική αλιεία με πλωτά μέσα στις λιμνοθάλασσες και τα λοιπά ιχθυοτροφεία μισθωμένα ή μη.
η ερασιτεχνική αλιεία οστράκων και εχινόδερμων (αχινών), σπόγγων και κοραλλιών.
η πώληση και γενικά η εμπορία αλιευμάτων που προέρχονται από ερασιτεχνική αλιεία. Στους παραβάτες επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
η ερασιτεχνική αλιεία με χρήση παραγαδιών για άκρως μεταναστευτικά είδη.(π.χ τονοειδή, παλαμίδες , ξιφία κ.τ.λ)
Τον μήνα Μάιο με παραγάδια καθώς και ψαροντούφεκο.
Από άτομα μικρότερα των 16 ετών.
Σε απόσταση μικρότερη των 200μ. από τους λουόμενους(αρ.11 καν.Λιμένα).
Με καταδυτικές συσκευές (μπουκάλες)
Σε αρχαιολογικούς χώρους.
Η ερασιτεχνική αλιεία στη θάλασσα επιτρέπεται να γίνεται μόνο με τα εξής εργαλεία και περιορισμούς:
με παραγάδια των οποίων ο αριθμός των αγκιστριών να μην υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα (150) για κάθε ερασιτέχνη ψαρά, που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Ο συνολικός όμως αριθμός των αγκιστριών δε μπορεί να υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ανεξάρτητα από τον αριθμό των ερασιτεχνών, που βρίσκονται στο σκάφος ή το πλωτό μέσο.
με παγίδες (Κοφινέλλα – Κιούρτοι) μέχρι δύο (2) από τα εργαλεία αυτά για κάθε ερασιτέχνη ψαρά και με μήκος πλευράς κάθε ματιού, μετρούμενο από κόμπο σε κόμπο, μεγαλύτερο από σαράντα (40) χιλιοστά.
με απόχη, καμάκι χεριού, καθώς και διάφορα αγκιστρωτά εργαλεία γνωστά με τις κοινές ονομασίες καθετή, συρτή πεταχτάρι, τσαπαρί, παρακόλα, καλάμι, πετονιά, σαλαγγιά, χωρίς κανένα περιορισμό.
Κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να ψαρεύει συνολικά:
μέχρι πέντε (5) κιλά ψάρια ή κεφαλόποδα κατά 24ωρο, εφόσον αλιεύει με οποιοδήποτε από τα επιτρεπόμενα εργαλεία, εκτός από παραγάδια, με τα οποία επιτρέπεται να ψαρεύει μέχρι δέκα (10) κιλά. Εξαιρείται η περίπτωση που ένα ψάρι μόνο έχει μεγαλύτερο βάρος
ένα μόνο άτομο του γένους των ροφοειδών (Epinnephelus).
Να αλιεύει δολώματα (σκουλίκι της άμμου , πεταλίδες κ.τ.λ) μέχρι 30 άτομα ανά είδος χωρίς σκάφος ο κάθε ψαράς ή μέχρι 60 άτομα ανά είδος ημέρα  και σκάφος εφόσον συλλέγονται με φτυάρι η σπάτουλα την ημέρα (ανατολή-δύση).


Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=7631

Αναβιώνει το φρικτό έγκλημα σε ξενοδοχείο της Σκιάθου

Την ερχόμενη Τετάρτη η δίκη του Αφγανού για τη δολοφονία ξενοδόχου





Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου στο Κακουργιοδικείο Λάρισας έχει προσδιοριστεί να γίνει η δίκη του Αφγανού, ο οποίος πριν από ένα περίπου χρόνο σκότωσε στη Σκιάθο, στο ξενοδοχείο της, την 58χρονη Σταυρούλα Τσουρού και τραυμάτισε τον 63χρονο σύζυγό της και την 20χρονη κόρη τους. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει τότε το νησί κυρίως με τον τρόπο που είχε διεξαχθεί. Χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας.
Ο δράστης είχε μάλιστα εξαφανιστεί και εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα κρυμμένος σε δασική περιοχή στον «Ξάνεμο». Είχε δηλώσει πως ήταν ανήλικος και η υπόθεση είχε αρχικά προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων του Βόλου. Η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του θύματος είχε υποστηρίξει πως δεν είναι ανήλικος και συνεπώς το δικαστήριο ήταν αναρμόδιο. Κατάφερε να πάρει αναβολή και προθεσμία για να αποδειχθεί μετά τη συνδρομή πραγματογνωμόνων πως τελικά είναι 28 ετών. Ένα πρώτο στοιχείο, που οδήγησε στον ακριβή προσδιορισμό της ηλικίας του, ήταν και αποτύπωμα που είχε ληφθεί στη Ρόδο όπου είχε συλληφθεί ως λαθρομετανάστης.
Τελικά η Εισαγγελία Βόλου παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που αποφάνθηκε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί από Κακουργιοδικείο. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 4 Μαΐου (για πρώτη φορά), ενώ ο Αφγανός είναι προφυλακισμένος.
Από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του, όπως είχε γίνει γνωστό από τις διωκτικές αρχές που διενεργούσαν την προανακριτική έρευνα, φερόταν να ομολόγησε το φονικό υποστηρίζοντας ότι «σκότωσε την ξενοδόχο επειδή του όφειλε 900 ευρώ» από δεδουλευμένα.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης έχει προκύψει ότι ο Αφγανός εργαζόταν στο ξενοδοχείο της οικογένειας Τσουρού από το Πάσχα του 2009 και για ένα περίπου χρόνο. Έκανε πολλές και διάφορες εργασίες και διέμενε στο ξενοδοχείο. Βρίσκεται στην Ελλάδα με προσωρινή άδεια παραμον

ής μετά από την κατάθεση αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου. Όλο αυτό το διάστημα πηγαινοερχόταν από την Αθήνα στη Σκιάθο και αντίστροφα. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του από την Αθήνα στη Σκιάθο ζήτησε από την ξενοδόχο να του καταβάλει το ποσό που του όφειλε από την εργασία του. Δεν του έδωσε όμως τα χρήματα. Έτσι την ίδια νύχτα, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, έγινε το φονικό. Με την τσάπα σκότωσε, την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό της, την 58χρονη και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει το σύζυγό της. Εκείνος όμως ξύπνησε από το θόρυβο και έτσι μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Αφγανός εμφανίστηκε στο δωμάτιό του. Στην προσπάθεια να συνδράμει τον πατέρα της τραυματίστηκε ελαφρά η 20χρονη κόρη τους. Ο Αφγανός φερόταν να βρισκόταν εκτός εαυτού και σε κατάσταση αμόκ, ενώ φεύγοντας από το ξενοδοχείο προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο και σε δύο σταθμευμένα οχήματα των ιδιοκτητών του.
Οι αστυνομικοί τον είχαν χαρακτηρίσει προανακριτικά «αρκετά σκληρό» και «κυνικό». Η άρνηση της ξενοδόχου να του δώσει τα οφειλόμενα τον εκνεύρισε, θεωρούν οι αστυνομικοί, και έτσι αποφάσισε να την σκοτώσει.
Ο 63χρονος σύζυγος του θύματος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς είχε αναφέρει ότι του είχαν πει πως θα τον πλήρωναν μετά από δύο ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του αλλοδαπού ήταν περιπετειώδης και απαιτήθηκε τριήμερη έρευνα στο νησί από μεγάλη ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι τελικά τον εντόπισαν να κρύβεται στον «Ξάνεμο» εξουθενωμένος και εξαντλημένος από την όλη ταλαιπωρία.
Ιδιαίτερη αίσθηση όμως έχει προκαλέσει – και αυτό δεν είναι σύνηθες – η έρευνα για τον ακριβή προσδιορισμό της ηλικίας του, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε θεωρηθεί ότι είναι μεγαλύτερος από την ηλικία που δήλωνε. Επίσημα έγγραφα δεν έφερε και συνεπώς δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί με ακρίβεια η ταυτότητα. Οι ειδικοί πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Εισαγγελία Βόλου, μετά από εξετάσεις που γίνονται σε δόντια και σπονδυλική στήλη διαπίστωσαν την ηλικία του σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία.
Τούλα Κεκάτου




Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=7632

Υπ’ ευθύνη του εργολάβου λειτουργεί ο δρόμος στο Ξουρίχτι


Υπ’ ευθύνη του εργολάβου δόθηκε από χθες σε κυκλοφορία ο δρόμος στο Ξουρίχτι για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επαγγελματιών και τουριστών. Η επίσημη παράδοση του δικτύου σε κυκλοφορία, μάλλον θα αργήσει, αφού η «βαλίτσα» των εργασιών φαίνεται να τραβάει μακριά... Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε στο σημείο αλλά και στην «πολύπαθη» Τσαγκαράδα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Προσωρινό τέλος στην οδική ταλαιπωρία κατοίκων, επαγγελματιών και τουριστών στο νοτιοανατολικό Πήλιο, που βρισκόταν οδικά αποκομμένο από τον Κάτω Κλάδο, εξαιτίας κινδύνου κατολίσθησης στο σημείο λίγο πιο κάτω από το ανοιχτό θέατρο στο Ξουρίχτι, έδωσε ο εργολάβος. Ανέλαβε την ευθύνη, να λειτουργήσει ο δρόμος για ΙΧ αυτοκίνητα και μικρά πουλμανάκια, «σιωπηρά» και σε αντίθεση με την απόφαση και την οδική σήμανση που θέλει το δρόμο κλειστό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν θα γίνονται εργασίες αποφόρτισης του όγκου, ο δρόμος θα κλείνει και θα ξανανοίγει, μόλις τα μπάζα θα απομακρύνονται από το οδόστρωμα.
Η «λύση» φαίνεται να δόθηκε, καθώς εκτιμάται ότι οι εργασίες θα τραβήξουν σε μάκρος... Παρά τους εντατικούς ρυθμούς των εργασιών τις τελευταίες ημέρες, μετά τις αφόρητες πιέσεις που άσκησαν στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τον εργολάβο, το συνεργείο μάλλον θα βρίσκεται για πολύ ακόμη στο Ξουρίχτι.
Χθες, την περιοχή, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Αιφνιδιαστικά και χωρίς συνοδεία, πέρασε από το Ξουρίχτι και κατέληξε στην Τσαγκαράδα, όπου φέρεται να είχε συνομιλία με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, που... πέρασαν «μαύρο Πάσχα», εξαιτίας του οδικού αποκλεισμού τους.
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δημήτρης Αλεξόπουλος, επεχείρησε χθες να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σήμανση του οδικού δικτύου μόνο στα ελληνικά ότι ο δρόμος στο Ξουρίχτι είναι κλειστός.
Ανακριβή χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με τη σήμανση στην Εθνική Οδό Βόλου – Νεοχωρίου – Τσαγκαράδας, δηλώνοντας τα εξής:
«Σε ανακριβή στοιχεία στηρίζονται οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σήμανση στην Εθνική Οδό Βόλου-Νεοχωρίου-Τσαγκαράδας. Για τη σωστή ενημέρωση σας πληροφορούμε ότι υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες “δρόμος κλειστός” προς Ξουρίχτι, στη Γορίτσα, στη διασταύρωση προς Μηλιές και στη διασταύρωση προς Τσαγκαράδα στη θέση Χορεύτρα, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, καθώς και πινακίδες από την πλευρά της Τσαγκαράδας προς Ξουρίχτι - όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε.
Επίσης σας ενημερώνουμε πως τοποθετήθηκε μόνιμη σήμανση με 54 πινακίδες στον άξονα Ζαγοράς-Ξουριχτίου σε όλες τις επικίνδυνες θέσεις, πλέον της προσωρινής σήμανσης που υπάρχει σε διάφορα άλλα σημεία. Η δε σήμανση η οποία τοποθετήθηκε θα κοστολογηθεί όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα τιμολόγια του Υπουργείου Δημοσίων Έργων».
Φωτογραφίες πριν την ανακοίνωση υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για την παντελή έλλειψη σήμανσης στα αγγλικά, εξαιτίας της οποίας ταλαιπωρήθηκαν ξένοι επισκέπτες της περιοχής και αφήνοντας αιχμές για... μεταγενέστερες παρεμβάσεις. Οι φωτογραφίες μάλιστα, θα συνοδεύουν φάκελο που θα πάρει τη νομική οδό. «Έπρεπε να κάνει παρέμβαση η Ένωση Ξενοδόχων για να γίνει σήμανση και στην αγγλική;», έλεγαν με νόημα...
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι το Ξουρίχτι δεν είναι κόμβος κι ότι η σωστή σήμανση θα έπρεπε να περιλαμβάνει τους προορισμούς στους οποίους δεν υπάρχει οδική πρόσβαση εξαιτίας των έργων στο Ξουρίχτι, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν το «χάρτη» της περιοχής.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μέτωπο αγροτών κατά ΕΛΓΑ

Μέτωπο αγροτών κατά ΕΛΓΑ
Καίει τους αγρότες ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ που κάνει λόγο για ασφάλιστρο-χαράτσι στην ελιά με 11 ευρώ το στρέμμα. Οι παραγωγοί του Πηλίου συσπειρώνονται και συγκαλούν συνάντηση τη Δευτέρα το απόγευμα 2 Μαΐου στις 7.30 στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής με στόχο να καθοριστεί κοινή στάση και αντίδραση απέναντι στο νέο κανονισμό.
Πολλαπλά φαίνεται πως θα είναι τα προβλήματα που θα προκαλέσει ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ. Ουσιαστικά το ασφάλιστρο εφόσον δεν θα παρακρατείται από το τιμολόγιο πώλησης θα μπορεί να αφαιρεθεί από την ενιαία ενίσχυση ή να βεβαιώνεται ως «χρέος» προς την Εφορία.
Ο υπολογισμός με βάση τα νέα ποσοστά που εισάγει ο νόμος για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής (ν. 3877/10) θα γίνεται επί των στοιχείων της αγροτικής εκμετάλλευσης που δηλώνουν κάθε χρόνο οι παραγωγοί στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, η οποία από φέτος θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά και δήλωση καλλιέργειας ή εκτροφής προς τον ΕΛΓΑ. Έτσι εξανεμίζονται οι ελπίδες που έδωσε ο ΕΛΓΑ στους αγρότες για μείωση των εξόδων τους με την μη καταβολή του ασφάλιστρου.
«Το ασφάλιστρο των 11 ευρώ ανά στρέμμα για τις ελιές είναι ένα ποσό απαράδεκτο αλλά και εξωπραγματικό», αναφέρει αγρότης από την περιοχή, ο Γιάννης Διαννελάκης, και επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο να ζητάνε από τον αγρότη να δίνει κάθε χρόνο συγκεκριμένα λεφτά για την παραγωγή του όταν στην ελιά τουλάχιστον έχουμε παραγωγή ανά δύο και τρία χρόνια».
Ο ίδιος προσθέτει πως «είναι πια ολοφάνερο ότι κανείς δεν μας βλέπει ως αγρότες αλλά παρά μόνο ως αριθμούς. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι συγκεκριμένες αποφάσεις», ενώ δεν έκρυψε και την ανησυχία του για τον ΟΣΔΕ ο οποίος σε λίγες μέρες λήγει και ακόμα δεν έχει γίνει καμία διαδικασία.
Αναφέρεται ότι τη συνάντηση στο ΚΕΓΕ διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αργαλαστής καλώντας όλους τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών, τους Αντιπροσώπους τους στην Ένωση Πηλίου, τους Προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων και κάθε παραγωγό του Δήμου Νοτίου Πηλίου να παραβρεθεί για να συνταχθεί σε έναν αγώνα ενάντια στις ανακοινώσεις Υπουργείου Γεωργίας και ΕΛΓΑ.
TAXYDROMOS

20% αύξηση εισιτηρίων στη NEL Lines

Θέλω να καταγγείλω την NEL Lines 
για την εξωφρενική αύξηση τιμών της στη γραμμή Πειραιάς-Μυτιλήνη...
από 35 ευρώ στα 43 (!!!) για Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα. Έχει τόσα χρόνια το ίδιο πλοίο και είναι απαράδεκτο το γεγονός πως εν μέσω κρίσης επιλέγει να αυξήσει το εισιτήριο κατά 20%. Για Χίο από ότι μου είπε ένας συνεπιβάτης μου το εισιτήριο ήταν 30 ευρώ και τώρα πλέον είναι στα 37! Ευτυχώς υπάρχουν και άλλα πλοία στη γραμμή! Εγώ το ήθελα μόνο το Πάσχα, ευτυχώς και δε θα ξανακάνω το λάθος να πάω.
Απορώ τι κάνει ο φοιτητής ή όσοι κάνουν το ταξίδι αυτό συχνά.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

«Καίνε» τα εισιτήρια


Φθηνότερο το ταξίδι για τη Βενετία απ' ο,τι για τη Ρόδο

Η «απογείωση» των ναύλων βάζει φωτιά στην τουριστική αλλά και την εμπορευματική κίνηση των νησιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ταξίδι επιβατών από Πάτρα για Βενετία ή Ανκόνα είναι σε πολλές περιπτώσεις αισθητά φθηνότερο από το κόστος ταξιδιού προς κάποιο άλλο νησί μας, αν και η απόσταση είναι κατά πολύ μικρότερη.

Μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο η κυβέρνηση αναζητά τρόπους μείωσης των ναύλων και όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, εξετάζεται η κατάργηση κάποιων χρεώσεων υπέρ τρίτων με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει «συμφωνία κυρίων» με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για αντίστοιχη μείωση του εισιτηρίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους», πηγές από το χώρο της ακτοπλοΐας εμφανίζονται αρνητικές σε τέτοια συμφωνία, επικαλούμενες την αύξηση τιμών του πετρελαίου, που φαίνεται μάλιστα να έχει μακροχρόνια χαρακτηριστικά.
newsbest

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας από Σουηδικά ΜΜΕ!!




Ο βιασμός, το email και το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό
Οργή στη Σουηδία μετά από απάντηση διπλωματικού υπαλλήλου της πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη. Πολίτης διαμαρτυρήθηκε για περιστατικό βιασμού στη Σάμο και εισέπραξε ειρωνεία. Κάλεσμα για μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας από Σουηδικά ΜΜΕ

Μια ειρωνική απάντηση του εμπορικού ακόλουθου της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη σε Σουηδό πολίτη, λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, καθώς κατηγόρησε τις Σουηδέζες τουρίστριες για προκλητική συμπεριφορά στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" στις 13 Απριλίου ο Jan Tordsson, έστειλε email προς την ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, διαμαρτυρόμενος για τη μη άσκηση δίωξης σε βάρος Έλληνα στη Σάμο, μετά από καταγγελία Σουηδέζας ότι βιάστηκε το καλοκαίρι του 2009.
Στο email απάντησε ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας, ο οποίος ανέφερε ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να ντρέπονται για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι γυναίκες τους στο εξωτερικό.
Επίσης επικαλείται την υπόθεση Ασάνζ και τη μαρτυρία οδηγού ταξί ώστε να υποστηρίξει ότι οι Σουηδέζες, υποβάλλουν συνεχώς μηνύσεις για δήθεν βιασμούς για να εισπράττουν αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εμπορικός ακόλουθος, αφήνει να εννοηθεί ότι η χρονική συγκυρία της καταγγελίας είναι ύποπτη και το αποδίδει στην προσπάθεια Σουηδών τουριστικών πρακτόρων να πλήξουν την Ελλάδα και να στείλουν τουρίστες στην Τουρκία.
Τέλος απαιτεί περισσότερη ευγένεια από τον Σουηδό πολίτη, που έστειλε μήνυμα στην πρεσβεία.
Ο Jan Tordsson, γνωστοποίησε το περιεχόμενο των επιστολών σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού TV4, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις.
Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα το ίδιο κανάλι είχε παρουσιάσει ρεπορτάζ σχετικά με την καταγγελία της 50χρονης, η οποία είχε δηλώσει ότι βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε.
Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι όταν εξετάστηκε σε νοσοκομείο στη Σουηδία, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα.
Αλυσιδωτές αντιδράσεις και... μποϊκοτάζ
Μετά την δημοσίευση των επιστολών, η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας στις 24 Απριλίου, κάλεσε σε μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας, ενώ ήδη παρατηρείται μείωση στις κρατήσεις.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον εμπορικό ακόλουθο στην Αθήνα, ενώ η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σουηδία υποστήριξε ότι ο διπλωματικός υπάλληλος εξέφραζε προσωπικές του απόψεις.
Πυροσβεστικό ρόλο ανέλαβε και η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και να κατευνάσει την οργή των Σουηδών.
Powered By Blogger