Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εγκλωβιστηκαν οι κλέφτες μέσα στην βουλή- Tους φυγαδεύουν απο τον Εθνικό Κήπο.

Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς μία καθημερινή ημέρα, περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές είναι στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών, του μνημονίου και της άχαρης ζωής που καλούνται να ζήσουν από εδώ και πέρα.

Είναι τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.

Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες αγανακτισμένους.
Οι διαδηλωτές έξω από τις εισόδους της Βουλής έχουν αυξηθεί πολύ και έτσι οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα γίνεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των βουλευτών από τον Εθνικό Κήπο.Kαι ένα ανεκδοτάκι που άκουσα πριν απο λίγο και θέλω να σας το μεταφέρω:


Το αεροπλάνο με τους 300 βουλευτές πέφτει....Ποιός πιστεύετε οτι θα σωθεί;;
Απάντηση: Η Ελλάδα.

Πάμε σε φίμωση των blogs?????



Γνωμοδότηση Αρείου Πάγου για άρση ανωνυμίας των blogs
Το τέλος της ανωνυμίας των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΓεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες επαναλαμβάνει σήμερα με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου ΔικαστηρίουΑθανάσιος Κατσιρώδης.

Ο κ. Κατσιρώδης επανέρχεται στο θέμα αυτό ύστερα από νέο ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέβαλε στην Ανώτατη Εισαγγελία το ερώτημα εάν ισχύουν οι δύο γνωμοδοτήσεις (9 και 12/2009) των κ.κ. Σανιδά και Τέντε μετά την επικύρωση της οδηγίας 2008/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το νόμο 3917/2011 για την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας και τη χορήγηση δεδομένων επικοινωνιών στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα είναι εάν μετά το Ν. 3917/2011 «οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης ύστερα από παραγγελία εισαγγελέα που διενεργούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποχρεούται να σας γνωστοποιούν τα στοιχεία του προσώπου στα οποία αντιστοιχούν ηλεκτρονικά ίχνη ή τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως εγκληματικής πράξεως, συγκεκριμένης ημεροχρονολογίας, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σανιδάς στη γνωμοδότησή του (9/2009) ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα blogs στο Ιnternet δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Ούτε όμως για την άρση του απορρήτου πρέπει να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής, ανέφερε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του κ. Σανιδά, αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα.

Επίσης, ο κ. Σανιδάς ανέφερε ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Ιnternet, αλλά ούτε και τα άλλα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, όπως είναι ονοματεπώνυμο συνδρομητή, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως κ.λπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές και πολύ περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω του Ιnternet (όπως είναι ο ΟΤΕ και οι άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) τα «ηλεκτρονικά ίχνη» μιας εγκληματικής πράξεως, όπως είναι η ημέρα-χρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το «ηλεκτρονικό ίχνος». Μάλιστα, οι εταιρείες υποχρεούνται να παραδίδουν τα στοιχεία χωρίς να προηγείται άδεια της ΑΔΑΕ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σανιδά.

Εξάλλου, ο κ. Σανιδάς σημείωνε ακόμη ότι η ΑΔΑΕ και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή «ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι». Μόνα αρμόδια να το κρίνουν αυτό είναι τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης, κατέληγε η πρώτη αυτή γνωμοδότηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακολούθησε στη συνέχεια η υπ’ αριθμ. 12/2009 γνωμοδότηση του κ. Τέντε ο οποίος επανέλαβε τις θέσεις του προκατόχου του κ. Σανιδά, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της ΑΔΑΕ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τέντες υπογράμμιζε μεταξύ των άλλων ότι για την επικοινωνία μέσω Internet «δεν συντρέχει δικαιολογητικός λόγος προστασίας του απορρήτου» στις περιπτώσεις που αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα.

Ακόμη, ο κ. Τέντες ανέφερε στη γνωμοδότησή του ότι «οι περιπτώσεις στις οποίες οι ανακριτικές αρχές για την εντόπιση του δράστη εξυβριστικών, συκοφαντικών, απειλητικών, εκβιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνυμάτων, κατά την διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, προανακρίσεως ή κυρίας ανακρίσεως, κατόπιν εγκλήσεως κατά κανόνα του παθόντος, δέκτη των εν λόγω κλήσεων κ.λπ., ζητούν την ανακοίνωση εκ μέρους των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στοιχείων σχετικών με την ταυτότητα ή τη θέση της συνδέσεως ή του χρήστη, εκφεύγουν του προστατευτικού πεδίου της διατάξεως του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος».

Και συνέχιζε στη γνωμοδότησή του ο κ. Τέντες ότι «οι ανακριτικές αρχές, ανταποκρινόμενες στο προστατευτικό καθήκον του Κράτους, εκδηλούμενο ως θετική υποχρέωση αυτού προς διασφάλιση της ανεμπόδιστης και αποτελεσματικής ασκήσεως των δικαιωμάτων του ατόμου, κατ’ άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος, και ενεργούσες σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμωρήσεως των εγκλημάτων (άρθρα 96 1 παράγραφος και 87 παράγραφος 1 του Συντάγματος) μπορούν, στο πλαίσιο του δικαιώματός τους να συγκεντρώνουν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη βεβαίωση του εγκλήματος, να ζητούν τα προαναφερόμενα στοιχεία, χωρίς την προηγούμενη τήρηση της διαδικασίας άρσεως του απορρήτου του εκτελεστικού της διατάξεως του άρθρου 19 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ του Συντάγματος Ν. 2225/1994, αφού δεν πρόκειται για απόρρητο».

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση του κ. Σανιδά είχε προκαλέσει, τότε, την αντίδραση της ΑΔΑΕ (η οποία απέστειλε και ερώτημα στον Τέντε), όπως και την αντίδραση του τότε προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρ. Γεραρή.

Τώρα, όπως αναφέρει στην υπ’ αριθμ. 9/2011 γνωμοδότησή του ο κ. Κατσιρώδης, οι δύο γνωμοδοτήσεις του κ. Σανιδά και του κ. Τέντε καταλήγουν συμπερασματικά ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.τ.λ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.τ.λ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω Διαδικτύου, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι ο νομοθέτης με τις ρυθμίσεις του Ν. 3917/2011 δεν θέλησε να εισαγάγει νέο περιοριστικό καθεστώς για τη χορήγηση «των εξωτερικών στοιχείων της επικοινωνίας».

Εξάλλου, υπογραμμίζει ο κ. Κατσιρώδης, οι γνωμοδοτήσεις του 2009 «δεν αφορούν αιτήματα οποιωνδήποτε ''αρμόδιων αρχών'' αλλά αιτήματα ανακριτικών αρχών, που ενεργούν σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παροχή έννομης προστασίας (άρθρο 20 του Συντάγματος) και τιμώρηση των εγκλημάτων (άρθρα 96 παράγραφος 1 και 67 παράγραφος 1 του Συντάγματος), τα οποία (αιτήματα) αναφέρονται σε περιπτώσεις στις οποίες δεν πρόκειται για απόρρητο κατά την έννοια του άρθρου 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος».
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blogs_31.html 

Κοσμάς ο Αιτωλός: "Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια. Να έχετε διπλά..."



Παίρνουν τα όπλα από την Εθνοφυλακή... Γιατί άραγε; Μήπως ο λαλίστατος, ο πομποδέστατος και μεγαλοπρεπής συνταγματολόγος και υπουργός Άμυνας (όχι Εθνικής) κύριος Βενιζέλος, μπορεί να εξηγήσει το γεγονός; Γιατί είναι γεγονός πως αστυνομικοί μοιράζουν εντολές επιστροφής οπλισμού στους εθνοφύλακες της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας...!

Πρώτη σκέψη είναι πως φοβούνται τον λαό. Αυτό περνάει από το μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου, ο οποίος μαθαίνει την είδηση που συντάραξε την ήδη ταραγμένη πατρίδα μας, την Ελλάδα. Όμως, άλλο ο φόβος και άλλο ο... αφοπλισμός ανδρών, οι οποίοι έχουν εθνική επιταγή να προστατεύσουν την πατρίδα εάν παραστεί ανάγκη, εάν απαιτηθεί γρήγορη κινητοποίηση λόγω οποιασδήποτε εχθρικής ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της χώρας. Και τονίζω την φράση "εχθρικής ενέργειας", επειδή ο προσανατολισμός της Εθνοφυλακής είναι κατά ανθελληνικών δραστηριοτήτων και ενεργειών και σε καμία περίπτωση κατά Ελλήνων... Μάλιστα, η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων. Σημειώνουμε πως είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.

Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι; Μήπως ήρθε εκείνη η στιγμή που η λαλίστατη κυρία Μπενάκη είχε αναφερθεί στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέροντάς του πως θα ζήσει την σμίκρυνση των συνόρων της χώρας;

Γιατί πρέπει να ανησηχούμε εμείς οι πολίτες, για ενέργειες που κάνει η ηγεσία της χώρας; Μήπως αυτές οι ενέργειες έχουν σκοπούς οι οποίοι δεν ανακοινώνονται παρά μόνο όταν αποτελούν τετελεσμένο γεγονός; Δυστυχώς, από τετελεσμένα γεγονότα έχουμε χορτάσει. Και δυστυχώς, η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει παραδώσει τον έλεγχο της χώρας στις "δάνειες δυνάμεις" που απαιτούν και παίρνουν από τους πολιτικούς μας ηγέτες οτιδήποτε θελήσουν, με αντάλλαγμα την παραμονή τους στην εξουσία...

Ο πατρο-Κοσμάς ο Αιτωλός, ήταν σαφέστατος όταν έλεγε πως "θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια. Να έχετε διπλά. Να δίνετε το ένα και να κρατάτε το άλλο. Ένα τουφέκι θα σώσει εκατό ζωές"... Μερικοί ίσως να σκεφτούν πως οι προφητείες είναι αστειότητες. Μήπως όμως πρέπει να αναρωτηθούν πόσο αστεία είναι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα και κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν συμπτώσεις, όταν "ταιριάζουν" τόσο πολύ με αυτά που σήμερα βιώνουμε;

Η διαδικασία αυτή με την επιστροφή των όπλων της Εθνοφυλακής, δεν είναι η μοναδική. Προηγήθηκε μία αλλαγή της διαδικασίας εκδόσεως αδειών που στην ουσία αποσκοπούσε στο να χαρτογραφήσει τα κυνηγετικά που υπάρχουν στην Ελλάδα... Οι κυβερνώντες μας θέλουν να μάθουν πόσοι έχουν κυνηγετικά όπλα...! Γιατί άραγε; Πού αποσκοπούν αυτοί που με ελαφρά τη καρδία παραδίδουν την χώρα σε τραπεζίτες και άγνωστα συμφέροντα;

Μέσα από όλα αυτά, δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ: Ή έχουμε μία Ελληνική κυβέρνηση που αφοπλίζει μη Έλληνες ή έχουμε μία μία Ελληνική κυβέρνηση που αφοπλίζει Έλληνες... Τί άλλο μπορεί άραγε να σκεφθεί κανείς;

Μεγάλη άσκηση εφέδρων ειδικών δυνάμεων "Μακεδονομάχος 2011"

  Με ποικίλα σενάρια μάχης διεξήχθη μεταξύ 6-8 Μαΐου ο Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας, η άσκηση "Μακεδονομάχος" με την συμμετοχή 22 τετραμελών περιπόλων εφέδρων ανδρών των ειδικών δυνάμεων, που έλαβε μέρος στην περιοχή Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής. Είναι παραγματικά συγκινητικό να βλέπεις εκατοντάδες ανθρώπους (άλλοι 65 συμμετείχαν στην οργάνωση των σεναρίων και γενικότερα της άσκησης, να έρχονται απ'όλη την Ελλάδα να υποβάλλονται σε μεγάλη οικονομική θυσία για να είναι απλά ετοιμοπόλεμοι στην νυπηρεσία   της πατρίδας.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, το ένα κατευθύνθηκε στο σημείο εκκίνησης του commando march (μια δοκιμασία χρονομετρημένου ομαδικού τρεξίματος με εξάρτηση και οπλισμό που καλύπτει απόσταση 7 χιλιομέτρων) και οι υπόλοιπες ομάδες κατευθύνθηκαν με λεωφορείο στο πεδίο βολής Πολυγύρου σε απόσταση μιας και πλέον ώρας από την Μεγάλη Παναγιά γεγονός που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην εξέλιξη του αγώνα.
Ο φετινός Μακεδονομάχος είχε να παρουσιάσει πολλές καινοτομίες τόσο ως προς το διαγωνιστικό μέρος αλλά και ως προς το οργανωτικό , έτσι για πρώτη φορά τα ΣΤΕΚ οργανώθηκαν κατά μήκος μίας διαδρομής και σε Γκρουπ τριών ή τεσσάρων ΣΤΕΚ συγκεντρωμένα γύρώ από ένα σημείο αναφοράς με υπεύθυνο του Γκρουπ έναν διακινητή που κρατούσε τον χρόνο άφιξης και αναχώρησης των ομάδων και τις κατεύθυνε σε ΣΤΕΚ που ήταν διαθέσιμο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Τα Γκρουπ των ΣΤΕΚ ήταν τα ακόλουθα.
Ορεινό – Πύργος με Αναρρίχηση ,Αράχνη ,Rappel, Fast Rope.
Μεταφορά τραυματία (ΠΕΝΕΦΥΟ).
Διάσωσης φίλιου προσωπικού (ΝΝΚ Group) με τον John McAleese μια από τις ατραξιόν του αγώνα.
-Νότιο Γκρουπ ΣΤΕΚ “Θάλασσα”
Εδώ είχαμε ότι σχετίζεται με το υγρό στοιχείο
Aμφίβιες επιχειρήσεις
Kολύμβήση μάχης
Νηοψία (ΝΝΚ Group)
-Ανατολικό Γκρουπ ΣΤΕΚ
Aίτηση πυρών πυροβολικού
Σημείο ελέγχου οχημάτων ειρηνευτικής αποστολής
Ρίψη χειροβομβίδας (ΛΕΦΕΔ Αττικής)
Άμεση αντίδραση περιπόλου (ΛΕΦΕΔ Ξάνθης)
-Γκρουπ ΣΤΕΚ πεδίου βολής “Πολύγυρος”
Βολή IPSC 12gauge (ΑCEG – Tactical Solutions)
Βολή 36gauge (ΛΕΦΕΔ Πιερίας)
Α’ Βοήθειες Μάχης (ΕΕΕΔ)
Αναγνώριση Οπλικών Συστημάτων
Η απόσταση μεταξύ των Γκρουπ που έπρεπε να καλυφθεί από το περίπολα πλησίαζε τα 32 χιλιόμετρα και έπρεπε να ολοκληρωθεί από της 08:00 μέχρι τις 22:00.
Την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιασμό στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς που με μεγάλη αγάπη για την πατρίδα φιλοξένησε τον Μακεδονομάχο και στην συνέχεια απονομή και δεξίωση στον πολυχώρο “Πλατανόρεμα”.
Ο στρατωνισμός των ομάδων έγινε στο Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγιάς και αξίζει να πούμε ένα "Μπράβο" στους ιερω,έμους που στήριξζαν την προσπάθεια. Η κατάταξή ξεκίνησε την Παρασκευή 6/5 στις 14:00 με ολοκλήρωση το πρωί του Σαββάτου.
Για την Ιστορία την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα “MPF-2″ το ΣΣΑΕ , την δεύτερη θέση η ομάδα “131″ της ΛΕΔ Χαλκιδικής και την τρίτη θέση η ομάδα “Πάρις” του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ.
Με την άσκηση επιβεβαιώθηκε τοπ υψηλό επίπεδο των εφέδρων των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι δυστυχώς δεν είχαν καμία στήριξη, αυτή την φορά από το ΓΕΣ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φθηνότερα από αύριο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Καταργούνται φόροι και δικαιώματα υπέρ τρίτων

Φθηνότερα κατά περίπου 8 με 10% θα είναι από αύριο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά και τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη βουλή, για την κατάργηση φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων, που επιβάρυναν έως σήμερα την τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα.

Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, έχει ήδη στείλει σχετική εγκύκλιο για το θέμα προς τις ακτοπλοϊκές ενώσεις και το ναυτικό επιμελητήριο.

Ήδη οι εταιρείες ATTICA GROUP, Aegean Speed Lines και HELLENIC SEAWAYS ανακοίνωσαν ότι προχωρούν από αύριο σε μείωση των τιμών στα εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι τις νέες μειωμένες τιμές στα εισιτήρια έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όλες οι εταιρείες, ανεξάρτητα αν ορισμένες από αυτές, προχωρήσουν μετέπειτα σε αυξήσεις ναύλων, επικαλούμενες τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο.

Πρόσφατα οι δύο ακτοπλοϊκές ενώσεις, Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, είχαν προχωρήσει για το θέμα της μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, σε «Συμφωνία Κυρίων» με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, που αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία των μελών στην ακτοπλοϊκή αγορά, Απόστολος Βεντούρης, αναφερόμενος τότε στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, το είχε χαρακτηρίσει πολύ θετικό και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου στον επιβάτη.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις στην τροπολογία, καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανέρχοταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης, καταργούνται τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά στα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά - Κρήτη - Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι.

Λαϊκός Ξεσηκωμός για Να Φύγουν Όλοι στις πλατείες

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πορεία της χώρας. Η λαοθάλασσα στην πλατεία Συντάγματος και οι χωρίς προηγούμενο συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σηματοδοτούν μια νέα φάση. Το κίνημα που γεννήθηκε στις 25 Μάη, έξω από τα κόμματα και τα συνδικάτα, αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη. Ο λαός εισβάλει ορμητικά στο προσκήνιο και κάνει τα πρώτα βήματα ενός μεγάλου κοινωνικού, δημοκρατικού και εθνικού ξεσηκωμού.

Ένας τέτοιος ξεσηκωμός αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να....
έρθει μια μεγάλη αλλαγή. Για να υπάρξει μια μεταπολίτευση του λαού που θα φέρει ελπίδα και χαμόγελο στην κοινωνία. Για να μην έρθουν ξανά πολιτικές και πολιτικοί σαν κι αυτούς που για δεκαετίες κυβέρνησαν κι έφεραν την καταστροφή.

Η κυβέρνηση, η τρόικα, τα κόμματα του μνημονίου, το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της χρεοκοπίας, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι – τηλεπαρουσιαστές, ας ακούσουν την φωνή της λαϊκής αγανάκτησης: Ως εδώ. Τώρα είναι η ώρα να φύγουν.

Επί ένα χρόνο, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και οι ξένοι δανειστές βυσσοδομούν, κοροϊδεύουν και τρομοκρατούν, σπρώχνουν τον εργαζόμενο λαό στον γκρεμό της φτώχειας και της ανεργίας, καταδικάζουν τη νεολαία στο φόβο και στην κατάθλιψη, και σήμερα νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν ατιμώρητοι το έργο τους.

Πριν ένα χρόνο, η Βουλή παράνομα και αντισυνταγματικά ψήφισε το μνημόνιο. Μας είπαν ότι έτσι η χώρα θα κάνει θυσίες, αλλά δεν θα χρεοκοπήσει. Σήμερα οι θυσίες είναι αβάσταχτες, ζητούν ακόμη περισσότερες, φέρνουν τον κόσμο στα όρια της επιβίωσης, και ετοιμάζουν την χρεοκοπία.

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση, η τρόικα, το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ επέβαλλαν την τριτοκοσμική μετάλλαξη της χώρας. Η Ελλάδα με το μνημόνιο μετατράπηκε σε χωματερή ανεργίας, πτώχευσης και κοινωνικών αδιεξόδων. Σε λίγους μήνες ζήσαμε μια μεγάλη οπισθοδρόμηση.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη “γη και το αίμα” της χώρας. Είναι υπόλογη από κάθε άποψη: πολιτικά, ηθικά, εθνικά και νομικά. Η καταστροφή που συντελέσθηκε και συντελείται, είναι πρωτοφανής. Μόνο σε περίοδο πολέμου και στρατιωτικής κατοχής είχαμε τέτοιας έκτασης λεηλασία και κοινωνική βαρβαρότητα. Ο Γ. Παπανδρέου εγκληματεί συνειδητά. Δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην εξουσία.

Το κίνημα της 25ης Μάη ξέσπασε ζητώντας πραγματική δημοκρατία. Γιατί στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη δεν κυβερνούν οι λαοί, αλλά οι αγορές και οι τράπεζες. Την ίδια ώρα η τρόικα τσαλαπατούσε την αξιοπρέπεια και το Σύνταγμα της χώρας με τη βάναυση απαίτηση για καταναγκαστική συναίνεση.

Ο λαός απάντησε με τη συγκλονιστική του δήλωση από τις πλατείες της χώρας: Όχι μόνο δεν συναινούμε, αλλά δεν σας αναγνωρίζουμε, δεν σας νομιμοποιούμε, ζητάμε να φύγετε.

Όταν η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος είπε ότι “δεν θα φύγουμε αν δεν φύγετε”, έκανε τις πλατείες όλης της χώρας οχυρά δημοκρατίας, ελπίδας, συμμετοχής, ενεργητικότητας και αλληλεγγύης. Ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να τελειώσει αν δεν στείλει το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της διαπλοκής στα σκουπίδια της ιστορίας.

Αυτές τις ώρες, η ΚΟΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτο το ανεπανάληπτο λαϊκό ξέσπασμα, για να μαζικοποιηθεί κι άλλο, για να κατέβουν εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια λαού στο δρόμο, να πλημμυρήσουν οι πλατείες της χώρας, για να φύγουν οι υπεύθυνοι και να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Η καλύτερη υπηρεσία που έχει σήμερα να προσφέρει η αριστερά είναι να βγει από το κάδρο του πολιτικού συστήματος και να μην φοβηθεί να συνεισφέρει στην ανατροπή του, να σεβαστεί αυτό το ακηδεμόνευτο κίνημα και να μην μεταφέρει αγχωμένα τις πολιτικές της αναλύσεις θέλοντας να τις επιβάλει. Ο μέχρι σήμερα χαρακτήρας του κινήματος εξασφαλίζει τη μαζικότητά του και τη γνήσια έκφραση της λαϊκή θέλησης.

Οι στιγμές που ζούμε είναι σημαντικές. Με συναίσθηση της δύναμης των χιλιάδων λαού που καταλαμβάνουν καθημερινά τις πλατείας της χώρας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια μεγάλη αλλαγή.

Να φύγουν η κυβέρνηση, η τρόικα, το μνημόνιο
Να ανατραπεί το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της διαπλοκής
Πραγματική Δημοκρατία Τώρα


http://koel.gr

ΡΕ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΑΊΡΝΕΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΛΗ ΑΥΤΗ !!

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και προ ημερησίας διάταξης, ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Υπέρβασης» και πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Βαφίνης, ζήτησε τον λόγο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για «την απαράδεκτη και για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, απουσία εκπροσώπου από το Λουτράκι και τη Γλώσσα, στη σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Σκοπέλου.»
Ο κ. Βαφίνης ζήτησε από τους αιρετούς της Γλώσσας και του Έλιους να τοποθετηθούν πάνω στο «θέμα που καίει» και να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους τις οποίες «να τις στείλουν πεσκέσι» στην κα Γερακούδη...

Στης εφορίες που πραγματοποίησαν τους περισσότερους ελέγχους είναι και η ΣΚΟΠΕΛΟΥ,

«Μετεξεταστέες» οι μεγαλύτερες εφορίες της χώρας- Στα συρτάρια των εφοριών 208.080 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις

Εκτός φορολογικού ελέγχου παραμένουν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου του τρέχοντος έτους 208.080 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, ενώ το ίδιο διάστημα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 94.642 περιπτώσεις. Για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τις φοροελεγκτικές επιδόσεις του συνόλου των 287 εφοριών ολόκληρης της επικράτειας όπου προκύπτει ότι μόλις 59 εφορίες κατάφεραν το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαίου 2011 να ολοκληρώσουν τον έλεγχο σε πάνω από το 50% του συνόλου των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Αντίθετα 229 εφορίες βρέθηκαν κάτω από τη βάση του 50% ενώ 17 εφορίες δεν πραγματοποίησαν μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου ούτε έναν έλεγχο!

Οι εφορίες που πραγματοποίησαν τους περισσότερους ελέγχους είναι οι εξής: ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ, ΙΘΑΚΗΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΚΥΘΗΡΩΝ, ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ, ΣΥΡΟΥ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ, ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΚΕΑΣ, ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, Α' ΑΘΗΝΩΝ (Α΄,Β΄,Γ΄), ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΣΑΠΩΝ, ΕΔΕΣΣΑΣ, Ι' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ, ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΠΑΞΩΝ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΑΡΝΑΙΑΣ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ, Α ΣΕΡΡΩΝ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΔΟΜΟΚΟΥ, ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΤ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΘΕΡΜΟΥ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΒΑΡΔΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΝΔΡΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Θ' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ε' ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΤΗΝΟΥ, Β' ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, Β' ΣΕΡΡΩΝ, ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, Ε' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΥΜΠΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και ΝΕΜΕΑΣ.

Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα εδώ και θα ενημερώνονται τακτικά. Οι υποθέσεις που αναφέρονται αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων παραβατικής φορολογικής συμπεριφοράς και άλλων στοχευμένων δράσεων.

Οι δεκάδες πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν για κάθε Δ.Ο.Υ. τα στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, του τελευταίου δεκαημέρου, και το σύνολο από την 1-1-2011. Σε ξεχωριστό πίνακα αναφέρονται τα αποτελέσματα ανά ημέρα για όλες τις Δ.Ο.Υ. και περιέχονται δεσμοί με την ανάλυση της συγκεκριμένης ημέρας ανά Δ.Ο.Υ..

Ο κάθε πίνακας αναφέρει το ποσοστό και τον αριθμό των υποθέσεων που έχουν κλείσει μετά την ολοκλήρωση των σταδίων που προαναφέρθηκαν, το μέσο όρο και το σύνολο του ποσού που βεβαιώθηκε (μέρος του οποίου μπορεί ταυτόχρονα να εισπράχθηκε) καθώς και το σημερινό σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων. Όλοι οι πίνακες μπορούν να ταξινομηθούν με βάση οποιοδήποτε στήλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η ανάρτηση των στοιχείων προάγει τη διαφάνεια στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, επειδή επιτρέπει στους φορολογούμενους πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των διασταυρώσεων και άλλων ενεργειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής που εξετάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και τις Υπηρεσίες του, την αποδοτικότητα της κάθε Υπηρεσίας στο χειρισμό υποθέσεων, καθώς και τη λεπτομερή πορεία των αντίστοιχων εσόδων ανά ημέρα. Πέρα από τα συγκεκριμένα στοιχεία το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και άλλους δείκτες απόδοσης των Υπηρεσιών και των δράσεών του, τους οποίους θα δημοσιεύει σταδιακά όταν συλλέγονται τα αντίστοιχα στοιχεία.

ΤΟ ΒΗΜΑ-Ντίνος Σιωμόπουλος

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ !!!

 
Να μη δοθεί περίπτερο στη Mom (εταιρία για την προστασία της μεσογειακής φώκιας) στο Δημοτικό καφενείο και, πολύ περισσότερο, να μην δοθεί δωρεάν, όπως το παραχωρούσε ο Δήμος Σκοπέλου κάθε χρόνο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Μιχελής είπε: «Απ' ό,τι έχω πληροφορηθεί, υπάρχει μία δυσαρέσκεια στη Σκόπελο για την συγκεκριμένη εταιρία. Μία μη κερδοσκοπική εταιρία που κάθε καλοκαίρι βρίσκει την ευκαιρία να πωλεί μπλουζάκια και...
κονκάρδες από το περίπτερο που της παραχωρούμε. Προτείνω να συμπεριφερθούμε σε αυτή την εταιρία, όπως σε όλους και να πάει μαζί με όλους κάτω από την Παναγίτσα, όπου θα καθορισθούν οι θέσεις για την άσκηση στάσιμου – υπαίθριου εμπορίου.
Η σύσσωμη αντιπολίτευση πρότεινε να μην δοθεί κανένας χώρος στη Σκόπελο για την Μοm, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της ΜΚΟ στο θέμα NATURA.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Ρόδιος είπε ότι «η συγκεκριμένη εταιρία είναι μία από τις ΜΚΟ για τις οποίες έχουν ακουστεί πάμπολλα... Ήταν αυτή που μαζί με άλλες 9 οργανώσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την ένταξη της Σκοπέλου στο NATURA, με τις καταστροφικές συνέπειες για το νησί μας...»
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 
 
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ
ΕΙΠΑΤΕ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ!
 

Εκλογές στο σύλλογο ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Σκοπέλου


Εκλογές, για την ανάδειξη Δ.Σ., θα γίνουν στο Σύλλογο ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Σκοπέλου την Πέμπτη 2 Ιουνίου από τις 18.00 μέχρι 21.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου.
Υποψήφιοι, αλφαβητικά, είναι οι εξής:
Αϊβαζόγλου Άννα
Γιαννακάτου Άννα
Γκέκας Γιάννης
Γκουμάς Νεκτάριος
Γρυπιώτης Χρήστος
Καΐρης Φάνης
Κοχύλης Δημήτρης
Μπετσάνης Παντελής
Νάστα Μαρία
Φλωρούς Αθανάσιος
Χατζηδημητρίου Βασίλης
ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

ilias taverna ΗΛΙΑΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΙΤΕ ΘΕΑ


ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΗΤΑ

Η "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΡΗ


...για να παρουσιάσει ο αδερφός του πρωθυπουργού, Ν. Παπανδρέου το συγγραφικό του έργο. Ο λόγος για το κονδύλι των 2.500 ευρώ που ενέκρινε με απόφασή της η Χιώτισσα Υφυπουργός Τσουρή για την προαναφερόμενη φιέστα στην Μυτιλήνη. Σε μία περίοδο μάλιστα, που με πρόφαση την κρίση και το χρέος κάποιων, πάντως όχι των εργαζόμενων, μας καλούν να πληρώσουμε τη νύφη ...και το συγγραφικό έργο του πρωθυπουργικού αδερφού.
Κι αν κάποιος βιαστεί να πει πως ο πολιτισμός τους, μας κάνει πιο πλούσιους, ίσως να θελήσει πρώτα να δει την τσέπη της τεράστιας στρατιάς ανέργων, μα και του μισθ ωτού και του συνταξιούχου.
Και ενώ η κοινωνία βράζει, αποτελεί πρόκληση, θράσσος και εμπαιγμό του λαού, αυτή η φιέστα για άρτο και θεάματα που προετοιμάζεται στο Μόλυβο της Μυτιλήνης για τις 2 Ιούνη, για την ικανοποίηση του κάθε ματαιόδοξου «διανοητή» με τις σωστές γνωριμίες.
Αυτή είναι η ηθική αυτών που ξεπουλούν το λαό και τη δημόσια περιουσία σε μια χούφτα καπιταλιστές, που απαξιώνουν και ιδιωτικοποιούν καθετί δημόσιο μόνο και μόνο για να ανοίξουν το έδαφος κερδοφορίας στο πολυεθνικό κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση του κόσμου της χρεοκοπίας πρέπει να φύγει προτού η κατάρρευσή της γίνει κατάρρευση της κοινωνίας. Ήρθε για την ανατροπή της επιδρομής ΠΑΣΟΚ–ΕΕ-ΔΝΤ, για την ήττα κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.


"Ανταρσία στο Αιγαίο αντικαπιταλιστική αριστερά"



Υπό εξαφάνιση ο θαλασσοκόρακας στο Βόρειο Αιγαίο

Για μήνες ολόκληρους, τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις στο Βόρειο Αιγαίο παρέμειναν θολές, με καταστροφικές συνέπειες για την αναπαραγωγή του θαλασσοκόρακα. Η υπεύθυνη δράσεων ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Ρούλα Τρίγκου λέει: «Η αναπαραγωγή του κυριολεκτικά αποδεκατίστηκε και σε ορισμένες αποικίες καταγράφηκαν έως και 50 φορές λιγότεροι νεοσσοί σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Ο θαλασσοκόρακας φωλιάζει σε όλες τις νησιωτικές περιοχές αλλά όχι με την ίδια πυκνότητα.
Οι μεγαλύτερες αποικίες καταγράφονται στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο καθώς και στις Σποράδες. Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας φωλιάζουν 1.000 με 1.200 ζευγάρια, τα περισσότερα στο Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Η μείωση αυτή παρατηρήθηκε και νοτιότερα, μέχρι τη Σκύρο, τη Λήμνο και τις Β. ΣποράδεςΠρόκειται για ένα θαλασσοπούλι, διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Τρέφεται με μικρά ψάρια τα οποία πιάνει κωπηλατώντας με τα δυνατά του πόδια κοντά στον βυθό. Οταν χορτάσει, κάθεται με μισάνοιχτα φτερά στους βράχους της ακτής για να στεγνώσει και να ζεσταθεί. Δεν μεταναστεύει και φωλιάζει πολύ νωρίς (μερικοί ακόμα και από τον Δεκέμβριο) σε απόκρημνες βραχώδεις ακτές, νησίδες και μεγάλες σπηλιές». 
παιδιά συγνώμη δεν βρήκα θέμα με καρακάξα άλλα με κόρακα θα επανορθώσω πάντως σύντομα και θα γράψω για τα σκοπελίτικα κοράκια ......

Υπάλληλοι ξενοδοχείου βρήκαν πτώμα σε σακούλα σκουπιδιών!

Η σωρός, εντοπίσθηκε εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας - Συγκλονισμένοι οι υπάλληλοι αλλά και οι κάτοικοι του νησιού...

Η έντονη δυσοσμία οδήγησε 3 υπαλλήλους του ξενοδοχείου στην ημιυπόγεια αποθήκη. Μπήκαν μέσα και αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα. Ένα πτώμα αγνώστων στοιχείων, σε προχωρημένη σήψη, τοποθετημένο σε σακούλα σκουπιδιών!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έφτασε γρήγορα και άρχισε να παίρνει καταθέσεις. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του θύματος, ενώ όλοι όσοι έχουν μιλήσει στις αρχές τονίζουν ότι δεν ξέρουν τίποτα.

Σκέψεις ενός Αγανακτισμένου

Κρατώ την ελληνική σημαία, και την έχω μετουσιώσει σε ό,τι κρύβεται μέσα μου! Την κουνάω με θράσος δείχνοντας ποιος είμαι και γιατί παλεύω σήμερα και όλες αυτές τις μέρες στην πλατεία Συντάγματος. Είμαι θυμωμένος και καίγομαι μέσα μου. Με ξεγέλασαν, με παραμύθιασαν. Τους πίστεψα και τους εμπιστεύτηκα! Τους έδωσα ευκαιρίες! Τους ψήφισα ο μαλάκας! Ούτε ρουσφέτι μου κάνανε, ούτε και ζήτησα ποτέ, αλλά σκέφτηκα πως Έλληνες είναι και αυτοί, και όπως κι εγώ αγαπάνε την Ελλάδα. Δε μπορεί! Κάτι καλό θα κάνουν για τη....
χώρα τους. Κι αντί να τους μαυρίσω, τους ψήφισα, ένεκα της ελπίδος που η πουτάνα δεν έχει πεθάνει ακόμη μέσα μου.

Που να φανταστώ πως θα τα πίνανε και θα τρώγανε στην υγειά του μαλάκα! Στην υγειά μου και πως μετά θα μου ζητούσαν τα ρέστα; Να πληρώσω λένε και να πληρώνουν και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Για μένα δε με νοιάζει, αλήθεια σου λέω, ας πληρώσω τη μαλακία που έκανα να χρωματίσω τη ψήφο μου. Όμως τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου δε θα τα πειράξουν. Είμαι στους δρόμους 3 μέρες τώρα και στο σπίτι μου δε θα μαζευτώ αν δεν τους δω να φυλακίζονται και να δημεύονται οι περιουσίες τους. Έτσι θα αποπληρωθεί το χρέος. Λεφτά υπάρχουν και αν δε τα φέρουν πίσω δε θα φύγω από το Σύνταγμα. Αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη και τιμωρία δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα μου κι ας μεγάλωσα!

Κρατώ την ελληνική σημαία και την στριφογυρναω με μανία, τα χέρια μου πρηστήκαν μα δε σταματώ. Η χώρα μου αδικήθηκε παράφορα, η εξουσία της την πούλησε και την έκανε να μοιάζει νεκρό έδαφος με νεκρούς πολίτες. Έχεις δει νεκρούς πολίτες που αναπνέουν; Οχι; Κοίτα τον εαυτό σου, κοίτα εμένα, κοίτα τους γύρω σου. Μας νέκρωσαν τις δυνάμεις, μας νέκρωσαν τις σκέψεις, μας νέκρωσαν τα όνειρα. Πως είναι δυνατόν να πούμε ότι ζούμε με αυτό το τρόπο; Αν για κάτι είμαι σίγουρος πια, είναι πως τελικά υπάρχει Ανάσταση νεκρών και το βλέπω αυτές τις μέρες που ο κόσμος ξεχύνεται στις πλατείες. Μακάρι να μην σταματήσουν οι αγώνες και να καταφέρουμε αυτό για το οποίο είμαι εδώ: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να δημευτούν οι περιουσίες τους! Είναι πολλοί. Πάνω από 300. Καλή δύναμη!

ΥΓ Σκέψεις που μου εκμυστηρεύτηκε ένας Αγανακτισμένος. Ραντεβού στο Σύνταγμα κάθε μέρα.

http://www.ramnousia.com/

Επίδειξη ετοιμότητας: Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις σε όλο το Αιγαίο


Μεγάλης κλίμακας διακλαδική άσκηση (δηλαδή με την συμμετοχή Στρατού Ναυτικού και Αεροπορίας) από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τη Ρόδο ξεκίνησε από χθες σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί στην "άλλη πλευρά του λόφου", ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, η δυνατότητα επιχειρήσεων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς και η παράταξη μεγάλου αριθμού μέσων ακι προσωπικού.
Tο Πολεμικό Ναυτικό (κωδικός "Καταιγίς" η δική του άσκηση) έχει βγάλει στο Αιγαίο τα περισσότερα κύρια σκάφη επιφανείας που διαθέτει,  Η άσκηση προηγείται της "Ιωνάς 2011", και έχει ως κεντρικό πεδίο δράσης την περιοχή από Σάμο έως Ρόδο, (δηλαδή περιλαμβάνει Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι), καθώς τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας με το Αγαθονήσι και τα σενάρων των τουρκικών ασκήσεων που αναβλήθηκαν "δείχνουν" πρόθεση δημιουργίας καταστάσεων σε αυτές τις περιοχές.
Δραστηριότητα θα υπάρξει και στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και στις Κυκλάδες.  Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 03/06 Από 30/5 έως 3/6/2011, ενώ ακολουθεί μετά η "Ιωνάς", στις 07/06/2011, η οποία συνδυάζεται με επίσης μεγάλη άσκηση 7-8/6/2011 στο Αιγαίο.
Εκδόθηκε και σχετική NAVTEX, πέραν των ΝΟΤΑΜ.
ZCZC LA44
270935 UTC MAY 11
LIMNOS RADIO NAVWARN 118/11
CENTRAL - S - SW - SE AIGAIO SEA
SAMOS SEA, RODOS SEA.
LARGE SCALE MILITARY EXERCISE
FM 30 MAY TO 03 JUN 11
CAUTION ADVISED
CANCEL THIS MSG 032100 UTC JUN 11
NNNN
Σημειώνουμε ότι χαρακτηρίζεται ως "large scale", κάτι που σπάνια αναφέρεται σε NAVTEX. Είναι σαφές ότι επιχειρείται να δοθεί ένα μήνυμα "στην άλλη πλευρά...
Την ίδιες ημέρες που θα διεξάγεται η άσκηση "Ιωνάς 2011" (07-08/06) θα διεξάγεται και άσκηση ετοιμότητας "Αργοναύτης"  των ελικοπτέρων (ΔΕΝ) του Πολεμικού Ναυτικού σε Κυκλάδες, Σποράδες και Βόρειο Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τραγωδία στη Λυκόβρυση – Με “καλάσνικοφ” γάζωσαν τον 34χρονο

Προσπάθησε να τους εμποδίσει και του έριξαν πισώπλατα δυο σφαίρες
- Σοκαρισμένη η έγκυος στο δεύτερο παιδί τους σύζυγός του
- Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

Είχαν στήσει καρτέρι. Οι δυο αδίστακτοι ληστές πήγαν με μια μηχανή έξω από το κοσμηματοπωλείο και περίμεναν τον άτυχο 34χρονο να έρθει να ανοίξει.

Οπλισμένοι με “καλάσνικοφ” και αποφασισμένοι για όλα μόλις είδαν τον κοσμηματοπώλη να βγάζει τα κλειδιά και να απενεργοποιεί το συναγερμό του επιτέθηκαν.

Πήγαν πλάι του και το είπαν να μην κινηθεί.

Γυμνασμένος, ψηλός (παλιός μπασκετμπολίστας) ο 34χρονος πίστεψε ότι μπορεί να τα βάλει μαζί τους. Ίσως δεν είχε δει το καλάσνικοφ, ίσως πίστεψε ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν.

Όλα δείχνουν ότι έγινε μάχη σώμα με σώμα. Το κατάστημα έχει ζημιές σχεδόν παντού. Ο 34χρονος αποφάσισε να μην παραδοθεί και οι δυο κρανοφόροι ληστές αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.

Πάνω στην πάλη φαίνεται ότι ο ένας από τους δύο πυροβόλησε.

Άνανδρα. Πισώπλατα. Ο νεαρός κοσμηματοπώλης δέχθηκε από πλάγια και πίσω δύο σφαίρες στο κορμί του. Σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Οι γείτονες κινητοποιήθηκαν μόνο όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό παρά το γεγονός ότι η Πλαστήρα αν και στο κέντρο της Λυκόβρυσης δεν είναι δρόμος με μεγάλη κίνηση.

Είδαν τους δυο ληστές να φεύγουν με τη μοτοσικλέτα. Πήγαν στο κοσμηματοπωλείο και αντίκρισαν την τραγική εικόνα.

Ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο. Ο 34χρονος κρατήθηκε όσο μπορούσε, οι γιατροί στο ΚΑΤ έδωσαν μάχη όμως οι αδίστακτοι ληστές δεν του είχαν δώσει κανένα περιθώριο πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής με το πολεμικό όπλο.

Ο 34χρονος ξεψύχησε στο νοσοκομείο.
Δυστυχώς άφησε πίσω του ένα παιδί μόλις δύο ετών, ενώ η σύζυγός του εγκυμονεί το δεύτερο παιδί τους.

Καλώς λοιπόν έπραξε χθες ο κ. Σαμαράς?

Αγαπητοί φίλοι θέλω να είστε δίκαιοι και ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Ο κ. Σαμαράς χθες έδωσε -και πολύ καλώς έκανε- την αναγκαία συναίνεση που ζήτησε η Ε.Ε. γι’αυτό και ανεβαίνει σήμερα το Χρηματιστήριο. Τί ήθελε η Ε.Ε.; να γνωρίζει ότι και στην περίπτωση που στην Ελλάδα υπάρξει Κυβερνητική Αλλαγή, ότι η Συμφωνία θα τηρηθεί. Τί είπε χθες ο κ. Σαμαράς; ζήτησε από την Κυβέρνηση να φέρει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (δηλ το Μνημόνιο 2) όχι ως ένα ενιαίο άρθρο, αλλά ως πολλά διαφορετικά άρθρα για να ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ, όλα αυτά με τα οποία συμφωνεί (π.χ. αποκρατικοποιήσεις, περιστολή των δαπανών κλπ). Όπως χθες κορυφαίος Υπουργός μας έλεγε στο Εντευκτήριο της Βουλής όλο το κλίμα με την Τρόϊκα άλλαξε αμέσως μετά!…Ξέρω ότι πολλοί εδώ στενοχωριέστε με την πολιτική νομιμοποίηση που έδωσε ο κ. Σαμαράς πια στο Μνημόνιο όμως αυτό έπρεπε να κάνει. Πρέπει να ξεκολλήσουμε από την παράνοια και να καταλάβουμε ένα απλό πράγμα, ενώπιόν μας υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας κάποιου είδους συμφωνία με τους εταίρους μας, δηλ κάποιου είδους Μνημόνιο και εξασφάλιση της συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. ή στάση πληρωμών και επιστροφή στην δραχμή με παράλληλη έξοδό μας και από το Ευρώ και από την Ε.Ε.
Δεν υφίσταται τρίτη επιλογή και φυσικά η Ν.Δ. το κόμμα που ιστορικά εκπροσωπεί αυτούς που μας έβαλαν στην Ε.Ε. δεν θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον δεύτερο δρόμο.
, η συναίνεση εδόθη, η εποχή του Αντιμνημονίου έληξε, οι διαπραγματεύσεις για καλλίτερους όρους συνεχίζονται.
Άδωνις Α. Γεωργιάδης
Βουλευτής Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.

Επέκταση κρατικού αερολιμένα Σκιάθου

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΚΙΑΘΟΥ»
Η Σκιάθος αποκτά μία σημαντική τουριστική υποδομή, που θα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Χάρης Τσιόκας υπέγραψε χθες 30-5-2011 την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΣΚΙΑΘΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 19.689.943,89 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «04 – Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αντικείμενο του έργου είναι: Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ = 36.000 μ2., Ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετηρίου τροχοδρόμου 70μ και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (Συνολικό μήκος 140μ),  επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ., Εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ, Αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με σήμανση έργων συνολικού μήκους 1.545μ, Υδραυλικά έργα, Τεχνικά έργα, Έργα αποκατάστασης ανενεργού λατομείου, Η/Μ εργασίες, Έργα πρασίνου.
Διάρκεια υλοποίησης του έργου: Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δ. Ρέππα, το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί άμεσα και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 75 μήνες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Παπάδες-τοκογλύφοι στα Τρίκαλα δάνειζαν με τόκο 500%

Το κύκλωμα άρχισε να αποκαλύπτεται μετά από καταγγελία ιερέα που είχε δανειστεί από τους τοκογλύφους παπάδες! ...



Δύο ιερείς, ένας Αλβανός και ένας τσιγγάνος συνελήφθησαν από την αστυνομία στην επαρχία Φαρσάλων μετά από καταγγελία άλλου ιερέα ότι τον εκβίαζαν προκειμένου να τους επιστέψει χρηματικό ποσό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του είχαν δανείσει.

Σύμφωνα το kosmoslarissa.gr, οι δράστες του δάνεισαν 5.000 ευρώ, πριν λίγους μήνες ενώ σήμερα απαιτούσαν να τους επιστρέψει 25.000€. Η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας συνεχίζει τις έρευνες καθώς τα στελέχη της πιστεύουν ότι η υπόθεση κρύβει πολλές παράνομες δραστηριότητες.
ΑΜΗΝ

Άσε μας ρε Πρωτόπαπα !

Οι "παλαιοπασόκοι" βλέπουν το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους
Άγρια επίθεση λέει η είδηση (εδώ) του Χρήστου Πρωτόπαπα, στον Υπ.Εξ. Δημήτρη Δρούτσα. "Κηπουρό" του πρωθυπουργού τον χαρακτήρισε ο σύντροφος Πρωτόπαπας, "διορισμένο" και λοιπά.
Επιθανάτιος ρόγχος της παλαιοπασοκικής σχολής των σοσιαλιστών του κώλου, που επί Ανδρέα, είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους αβαλσάμωτο αστακό και...
 ξιφία στο τραπέζι τους και αποφάσισαν πως πρέπει να αποζημιώσουν τους εαυτούς τους για το “αντιστασιακό” τους παρελθόν.
Δημιούργησαν το φαύλο κράτος των διορισμών και με την πρώτη ευκαιρία πρόδιδαν τους εργαζόμενους, για να αποκτήσουν κι αυτοί θέση στο lear jet της εξουσίας, στις αγκαλιές των call girls, στα κοστούμια Armani  και στα ακριβά εστιατόρια πέριξ του Κυνοβουλίου.
Είναι ώρα να καταλάβουν ότι τα φράγκα και οι διορισμοί δυστυχώς γι αυτούς, τελείωσαν.

Επιτέλους λίγο φως για την Ελλάδα! Αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης από τους Γερμανούς

- Η κυβέρνηση Μέρκελ ξεμπλοκάρει το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας χωρίς να ζητάει τώρα αναδιάρθρωση
- Κούρσα ανόδου του ευρώ
- Ράλλυ στο Χρηματιστήριο – Πέφτουν τα spreads
- Όλη η αλήθεια πίσω από ''παιχνίδια'' εντυπώσεων και πιέσεις για νέα μέτρα

Σωτήρια λύση αχνοφαίνεται για την ελληνική οικονομία από την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης των Γερμανών.
Από εκεί που βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού, δηλαδή της πτώχευσης με τους Γερμανούς να απαιτούν αναδιάρθρωση για να βοηθήσουν, ξαφνικά το πρωί δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνει λόγο για γερμανική υποχώρηση ώστε να επιταχυνθεί η επίλυση της ελληνικής κρίσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανία προς το παρόν, ξεχνάει τις συζητήσεις για αναδιάρθρωση και την αποσυνδέει από το νέο δάνειο-σωσίβιο προς την Ελλάδα.
 
''Η παραδοχή του Βερολίνου ότι πρέπει να δανείσει περισσότερα χρήματα, ακόμη και χωρίς βραχυπρόθεσμη εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων, θα συμβάλει στην άρση του ευρωπαϊκού αδιεξόδου για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, προτού η υπερχρεωμένη χώρα ξεμείνει από ρευστότητα στα μέσα Ιουλίου" λέει το δημοσίευμα.
 
Μάλιστα η Wall Street Journal αποκαλύπτει τη μορφή του νέου δανείου προς την Ελλάδα:''Το νέο πακέτο στήριξης, που θα συζητήσουν αξιωματούχοι από ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών την Τετάρτη, στη Βιέννη, πιθανότατα θα περιλαμβάνει νέα δάνεια προς την Ελλάδα σε αντάλλαγμα μεγαλύτερες προσπάθειες εκ μέρους της Αθήνας για μείωση των δαπανών, βελτίωση των εσόδων από φορολογία και πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων υπό διεθνή επιτήρηση".
 
Μόλις το δημοσίευμα έκανε το γύρο του κόσμου, πυροδοτήθηκε ράλυ ανόδου για το ευρώ που έφτασε σε τιμές ρεκόρ για τουλάχιστον 3 εβδομάδες στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου.
 
Ο λόγος είναι ότι οι διεθνείς αγορές ''καθησυχάστηκαν'' πως ''απενεργοποιήθηκε'' η ελληνική βόμβα, που για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όπως ''φούσκωσε'' ΚΑΙ με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και υπερβολές έτσι και θα ξεφουσκώσει, ιδίως εαν πάρουμε τα μέτρα για τα οποία μας πιέζουν ασφυκτικά.
 
Πάντως και το ελληνικό Χρηματιστήριο αντέδρασε σαν ελατήριο με εκρηκτική άνοδο, κάτι όμως απόλυτα φυσιολογικό καθώς οι τιμές των περισσότερων μετοχών βρίσκονται σε επίπεδα 1997, δηλαδή 14 ολόκληρα χρόνια πίσω.

Παίρνουν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες - Φοβούνται ταραχές;


Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.
Η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων.
Ήδη οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές επιδίδουν σημειώματα ή επικοινωνούν απ'ευθείας με τους Εθνοφύλακες και τους καλούν να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα που τους είχε εμπιστευθεί το κράτος για να υπεραπίσουν το πάτριο έδαφος ως τελευταία γραμμή άμυνας ή για την οργάνωση αντάρτικων μονάδων στα μετόπισθεν. Πολύ πρόσφατα στην δεκαετία του '90 είχαν οργανωθεί κοινές περιπολίες Εθνοφυλάκων με μονάδες του Ε.Σ. για να αποτρεπεί η μαζική είσοδος συμμοριών από την γειτονική Αλβανία.
Η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται ότι συνδέεται με τους φόβους που υπάαρχουν για ανεξέλεγκτες ταραχές σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή την οικονομική κρίση, ακόμα και σχεδίων εκτροπής.
 Χαρακτηριστική είναι η θέση που εξέφρασε στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σύμφωνε με πληφορίες του defencenet.gr: "Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και αυτό διαβρώνει τα πάντα. Κανείς δεν πιστεύει τίποτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καταλαβαίνετε ότι ψάχνει για σωτήρες, πηγαίνει στη βία" .
Το defencenet.gr έχει απευθύνει ερώτημα στο υπουργείο για τους λόγους αφαίρεσης του οπλισμού και αναμένει απάντηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκτακτη σύσκεψη Γ.Παπανδρέου-Ε.Βενιζέλου για τα ναυπηγεία (ανανέωση)


Κρίσιμη σύσκεψη για την τύχη των ναυπηγείων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέουμ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για επενδύσεις Χάρη Παμπούκη, του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη και του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην μεγαλύτερη "βαριά" βιομηχσνία της χώρας τα ναυπηγεία, τόσο τα ΕΝΑΕ, όσο και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που απασχολούν 3.500 εργαζόμενους άμεσα, ενώ περισσότεροι από 10.000 ανθρώποι ζουν ως προμηθευτές οι υπεργολάβοι. Π.χ. η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και εκατοντάδες εταιρείες, "αναπνέουν" απο τα δύο ναυπηγεία
Σε ότι αφορά τα ΕΝΑΕ συζητήθηκε το "τελεσίγραφο" Σάφα και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την καταγγελία της σύμβασης από την HDW, την απόφαση της Επιτροπής Αντααγωνισμού της Ε.Ε. που απαγορεύει να αναλάβει οποιοδήποτε άλλο ναυπηγικό και επισκευαστικό πρόγραμμα, εκτός Π.Ν. κλπ Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της Ελευσίνας που λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος ναυπηγήσεων των FREMM, έχει έρθει σε δύσκολη οικονομική θέση.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τις προτεινόμενες λύσεις.
Εκτίμήσή μας: Αν δεν υπάρξουν σύντομα αποφάσεις για το ναυπηγικό πρόγραμμα του Π.Ν. καμία λύση δεν θα βρεθεί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποκάλυψη: Σε ανοιχτή γραμμή με τους ηγέτες του κόσμου ο Καραμανλής!

Αυτό που κρύβει τεχνηέντως η ελεεινή προπαγάνδα των επίορκων ΜΜ”Ε”, που επιμένει να ρίχνει την δηλητηριώδη λάσπη της στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, είναι η απέχθεια που νιώθουν οι σοβαροί ξένοι ηγέτες για το καθεστώς Παπανδρέου.
Μπορεί η αηδία της Ρωσικής ηγεσίας να φάνηκε από τους πρώτους κι’ όλας μήνες, για τους υπόλοιπους όμως κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να κάνει μία “περισπούδαστη” ανάλυση για το που στην ευχή χάθηκαν οι υψηλόβαθμοι ξένοι επισκέπτες, με το που η Ελλάδα έπεσε στα νύχια της τραγικής συμμορίας.
Που πήγε ο Σαρκοζί, ο Μπερλουσκόνι, ο Ζιντάο, όλοι αυτοί οι ισχυροί πολιτικοί άνδρες που αποτελούσαν μόνιμους συνομιλητές της Ελληνικής ηγεσίας; Γιατί τα ΜΜ”Ε” κρύβουν την απόρριψη των ηγετών από την σημερινή κουστωδία που φτάνει σε γελοιότητες όπως αυτή της δήθεν πρόσκλησης Ομπάμα στον Γιώργο Παπανδρέου; (Η αλήθεια για την περιβόητη “πρόσκληση Ομπάμα σε Παπανδρέου”.)
Η αλήθεια είναι ότι οι σοβαροί ηγέτες του πλανήτη γνωρίζουν αυτό που γνωρίζουν και οι αγορές. Ότι οι άνθρωποι που την δεδομένη στιγμή έχουν τα ηνία της Ελλάδας, αποτελούν όνειδος για τον τόπο. Σε επίπεδο αγορών, παρότι η κυβέρνηση έχει κοινοβουλευτική ισχύ, έλεγχο των ΜΜ”Ε” και των συνδικάτων, τα spreads εκτινάχθηκαν διότι οι αγορές επενδύουν στην ικανότητα και την θέληση του management. Έτσι, η παραπαίουσα κυβέρνηση Καραμανλή είχε χαμηλότατο κόστος δανεισμού λόγων εμφανών προθέσεων και ενεργειών, αντίθετα η παρούσα κυβέρνηση – τσίρκο, μπορεί να εξαπάτησε τους πολίτες με την συνέργεια των ΜΜ”Ε”, δεν μπορεί όμως να εξαπατήσει τους σοβαρούς επενδυτές (και όχι τα λαμόγια των CDS). Όχι βέβαια λόγω ελλειμμάτων και “κρυφών στοιχείων”. Οι αγορές δεν κάνουν μνημόσυνα σε Αλογοσκούφηδες, ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και τις ικανότητες / προθέσεις της ηγεσίας.
Έτσι ακριβώς και οι μεγάλοι ηγέτες. Δεν νομιμοποιούν με την παρουσία τους ηγεσίες τύπου μπανανίας, ακόμα και αν μπορούν να κάνουν εύκολα business εκατομυρίων.
Πως θα μπορούσε ο Σαρκοζί να μιλήσει σοβαρά με έναν πρωθυπουργό που ανάγει τις επισκέψεις της -περίγελου στην Γαλλία- Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε μείζον θέμα; Που μιλά εν κρυπτώ με γλοιώδεις προσωπικότητες όπως ο Στρως Καν, ο Καλαμποκέμπορας, ο Figueres με τις βαλίτσες της Alcatel. Ποιός ηγέτης που σέβεται τον εαυτό του θα ήθελε την φωτογραφία του δίπλα σε έναν πρωθυπουργό αυτού του προφίλ; Το τραγικό είναι ότι μαζί με τον “ηγέτη” καταρρέει και η εικόνα της χώρας όπως και η αξιοπιστία της. Διότι στην τελική, ποιός σέβεται έναν λαό που ανέχεται τέτοια ηγεσία;
Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα την πολιτική δράση του Κώστα Καραμανλή. Ναι, αυτού του συκοφαντημένου όσο κανένας άλλος. Αυτού του ανθρώπου που η Αμερικανικη πρεσβεία έβγαζε παρατσούκλια τύπου “Βούδας” τα οποία αναπαρήγαγαν με εξαιρετική προθυμία οι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις – βρυκόλακες που ονομάζονται ΜΜ”Ε”.
Ο Κώστας Καραμανλής λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα, αποτελεί μόνιμο συνομιλητή του Πούτιν, του Μπερλουσκόνι, του Σαρκοζί, της Κινεζικης ηγεσίας και άλλων. Σε έναν άτυπο σχηματισμό δράσης εντός και εκτός Ευρώπης, ο Καραμανλής μόνο “παροπλισμένος” δεν είναι, αντίθετα ο σεβασμός που κέρδισε επί των ημερών του, διατηρείται έμπρακτα. Οι συζητήσεις μάλιστα δεν είναι φιλολογικού ενδιαφέροντος αλλά αφορούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την γύρω περιοχή με πρακτικό ενδιαφέρον και διασπορά της πληροφορίας εκεί που πρέπει.
Ένας ευπατρίδης άλλωστε δεν ανέχεται τον ρόλο του “επίτιμου”, αλλά παραμένει αρωγός στον Σαμαρά όπως ακριβώς το είχε δηλώσει. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και συμπλέγματα ιδιοτέλειας. Όσο για την περιβόητη “σιωπή” και το άγχος ορισμένων για το πότε θα λυθεί, ας μην ανησυχούν, αφού τα γεγονότα μιλούν για λογαριασμό του. Και τα υπόλοιπα wikileaks όσο και αν κάποιοι επιμένουν να τα αποκρύπτουν, κάποια στιγμή θα “σκάσουν”. Εννοείται δε, ότι όταν αποφασίσει να μιλήσει, θα το κάνει σε ελεύθερες φωνές και όχι αποδέκτες μαύρων βαλιτσών για προώθηση τοκογλύφων και δημοσιογράφους – τζουκ μποξ άθλιας προβοκάτσιας.

«Κλέβει» το Κράτος το Gazzetta?

Σε μία δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία κάποιοι εξακολουθούν να μην υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο ατομικό τους κέρδος. Άλλωστε το μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε επίπεδο φυσικών προσώπων, όσο και σε αυτό των επιχειρήσεων.
Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων διενεργεί καθημερινά δεκάδες ελέγχους και αρκετές φορές οι άνθρωποι της Υπηρεσίας βγάζουν «λαβράκι».
Μια τέτοια περίπτωση είναι και η ιστοσελίδα Gazzetta, που φέρεται να βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της Centric. Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της ΥΕΕ προχώρησε σε έφοδο στην Κατεχάκη 7, όπου βρίσκεται η έδρα της αθλητικής ιστοσελίδας και διαπίστωσε μία σειρά από παραβάσεις, οι οποίες επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, άρα και τον Έλληνα πολίτη.
Τα ευρήματα του πρώην ΣΔΟΕ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού έχουν να κάνουν με παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, αλλά βρέθηκαν και περιπτώσεις μη καταβολής του ΦΠΑ. Το newsbomb παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώνει για τις διαπιστώσεις της ΥΕΕ, τα πρόστιμα, αλλά και τις ευθύνες των φυσικών προσώπων που ελέγχουν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
http://www.newsbomb.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΉ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΆΘΕΣΗΣ ΒΑΣΙΚΆ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥ ΜΑΝΏΛΗ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΉΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥ ΚΥΡΊΟΥ ΠΑΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΤΟΥ ΓΙΆΝΝΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥ ΠΆΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ 
ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΣΟΥΜΕ

Θρίλερ με το θάνατο του Γερμανού τουρίστα - Δεν πέθανε από φίδι!

Μυστήριο γύρω από την αιτία θανάτου του 68χρονου Γερμανού τουρίστα, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Πολυγύρου...

Ο θάνατός του αρχικά αποδόθηκε σε δάγκωμα από οχιά. Ο 68χρονος έκανε δουλειές στην αυλή του σπιτιού του στη Σάρτη Χαλκιδικής όταν συνέβη το περιστατικό και οι συγγενείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, με βάση τα συμπεράσματα από τη διενεργηθείσα νεκροψία, υποστηρίζει πως ο θάνατος δεν οφείλεται σε δάγκωμα φιδιού. Η εξέταση έγινε σε χρονικό σημείο κατά την οποία η σύζυγος και οι συγγενείς του θανόντος είχαν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει η καύση της σορού στη γειτονική Βουλγαρία.

Επίσης, εντύπωση προκάλεσε στον κ. Τσούγκα το γεγονός ότι η σύζυγος του νεκρού τον μετέφερε αρχικά σε κωματώδη κατάσταση και με το χέρι στον πάγο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, το οποίο εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου, αναφέροντας ως αιτία θανάτου "καρδιακή ανακοπή πιθανότατα από δάγκωμα φιδιού". Μάλιστα, όπως είπε, τη συνόδευε τρίτο πρόσωπο που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Τέλος, ερωτήματα προκαλεί, κατά τον ίδιο, η επίσπευση από πλευράς οικείων της διαδικασίας ταρίχευσης της σορού, ώστε να γίνει η καύση. Όπως είπε ο κ. Τσούγκας, η αιτία θανάτου του ηλικιωμένου είναι δυνατό να διαπιστωθεί από τον εργαστηριακό έλεγχο των σωματικών υγρών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, Μαγδαληνή Γαλάταλη, που έδωσε εντολή να διεξαχθούν νέες έρευνες.

θα μάθουμε τι συζητήθηκε απόψε σε μυστική συνάντηση στην Σκόπελο?


Εμείς περιμένουμε κάποια ανακοίνωση τι συζητήθηκε και τι αποφασιστικέ από την συνάντηση μεγάλο παραγόντων της Σκοπέλου από τον χώρο του τουρισμού
το skopelosnews θα δημοσίευση πάντως κάποια στοιχεία αν μας στείλουν βεβαία...

Βράβευση της τουρίστριας που παρέδωσε στις αρχές τα 30.000 ευρώ

Με συμβολικό δώρο βράβευσε τη Βρετανίδα υπήκοο που βρήκε και παρέδωσε τον χαρτοφύλακα με το ποσό των 30.000 ευρώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Νήσων Ιονίων, εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Γιώργου Κολέτσου.

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Βόλο ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας

Στο Βόλο ο Γιώργος Τούσσας





Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο Βόλο ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας.


Την Τετάρτη 1η Ιούνη, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση, στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην Δημαρχείο) Ν. Ιωνίας. Την Πέμπτη 2 Ιούνη, στις 7.30 το πρωί θα μιλήσει στην αίθουσα των Λιμενεργατών και λίγο αργότερα, στις 9 π.μ. θα επισκεφτεί το χώρο του Τελωνείου και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους.

ΚΚΕ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ Κ.Ο ΤΗΣ ΝΔ

Με τις γνωστές κορώνες κατά των πιέσεων ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να κρύψει την ουσιαστική συναίνεση που προσφέρει στην κυβέρνηση, η οποία μέρα τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη, ώστε την κρίση να πληρώσει ο λαός και όχι η πλουτοκρατία. Χαρακτηριστική είναι η στροφή της ΝΔ από το «δεν ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο» στη δήλωση τώρα ότι θα ψηφίσει τα βασικά άρθρα του, αρκεί αυτά να έρθουν ξεχωριστά, ή ότι θα το στηρίξει και συνολικά αν η.....
κυβέρνηση δεχτεί να μειωθεί και άλλο η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, που η κυβέρνηση συμφωνεί, αλλά η ΝΔ προτείνει να γίνει τώρα.

Το πόσο ψεύτικη και επιφανειακή είναι η θέση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, φαίνεται και από το γεγονός ότι η κριτική της στην κυβέρνηση αφορά στη μη αποφασιστική και γρήγορη εφαρμογή του.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν και πολύ περισσότερο τώρα έχουν κοινή αντιλαϊκή στρατηγική, με οδηγό την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Οι τσακωμοί τους εκφράζουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το σύστημά τους στην Ελλάδα και στην ΕΕ και φυσικά το ποιος θα είναι ωφελημένος και ποιος ζημιωμένος από την πιο φανερή συναίνεσή τους. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και έγκαιρα να αποφασίσει να τους εγκαταλείψει και να απορρίψει συνολικά τη χρεοκοπημένη στρατηγική και ιδεολογία τους.

Με αίμα πλήρωσαν οι Γερμανοί μισθορόροι την σφαγή αμάχων στο Αφγανιστάν

Κοινές αντιδραστικές αλλαγές στους ευρωπαϊκούς στρατούς!

Η εκδίκηση της Αφγανικής Αντίστασης δεν άργησε να φανεί. Το γερμανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως ο διοικητής των δυνάμεων της χώρας στο  Αφγανιστάν τραυματίστηκε σοβαρά όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε βάση στα βόρεια της χώρας, την οποία επισκεπτόταν.  Την πληροφορία έκανε γνωστή το περιοδικό Der Spiegel στην διαδικτυακή έκδοσή του, λέγοντας πιο συγκεκριμένα πως ο διοικητής  των γερμανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Markus Kneip τραυματίστηκε, ενώ από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο Γερμανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν ακόμη τρεις.

Είχε προηγηθεί το νέο έγκλημα με πρωταγωνιστές τους Γερμανούς Μισθοφόρους που άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών στο Αφγανιστάν σκοτώνοντας 12 και τραυματίζοντας δεκάδες! Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε ένα γερμανικό στρατόπεδο στην αφγανική πόλη Taloqan, στην επαρχία Takhar κατά τη διάρκεια κηδείας τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, που είχαν σκοτωθεί από αμερικανικά στρατεύματα. Η Bundeswehr είχε ισχυριστεί αρχικά ότι οι στρατιώτες της είχαν πυροβολήσει μόνο προειδοποιητικές βολές για να προστατεύσουν το στρατόπεδό τους από περαιτέρω επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην νεκρική πομπή. Στη συνέχεια, άλλαξε τακτική και κάτω από το βάρος των διεθνών επικρίσεων ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλωτές έριξαν πολλές χειροβομβίδες και βόμβες μολότοφ προς τους περίπου 40 Γερμανούς στρατιώτες.

Η Γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε ξανά να συγκαλύψει την σφαγή και το Γερμανικό Επιτελείο υποχρεώθηκε μετά από πολλές υπεκφυγές να επιβεβαιώσει ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Ακόμη όμως και τότε, με ψέματα αμφισβήτησε την πραγματικότητα και παραδέχτηκε μόλις ένα θάνατο.

Τα τελευταία δραματικά γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων στερείτε κάθε νομιμοποίησης, ενώ οι Μισθοφόροι πλέον εφαρμόζουν το Νόμο της Ζούγκλας. Διέπονται από ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά στερεότυπα που ωθούν να αντιμετωπίζουν τον κατεχόμενο αφγανικό λαό ως μάζα υπανθρώπων.

Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με την επιλογή του γερμανικού κατεστημένου να αναβαθμίσει την στρατιωτική του συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Για αυτό ακριβώς το λόγο προχωρά σε αντιδραστική αναδιάρθρωση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, περιορίζοντας τον όγκο τους, καταργώντας την Υποχρεωτική Στράτευση, αυξάνοντας τον αριθμό των Μισθοφόρων κάθε μορφής.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ περιέγραψε το ιδεολογικό υπόβαθρο αυτών των σοβαρών αλλαγών παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για τη σμίκρυνση των ένοπλων δυνάμεων, αναδεικνύοντας ότι τα σύγχρονα αστικά συμφέροντα απαιτούν τη δημιουργία μικρών, ευέλικτων μισθοφορικών δυνάμεων, με ενσωματωμένες δυνάμεις φθηνών εφέδρων, που θα δρουν άμεσα στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας ως δύναμη καταστολής. Στη Βουλή δήλωσε ότι «η χώρα δεν μπορεί να βασίζει τις στρατιωτικές της αποφάσεις μόνο σε εθνικά κριτήρια, καθώς οι διεθνείς της υποχρεώσεις ενδέχεται να επαρκούν για να δικαιολογήσουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Τα συμφέροντα της συμμαχίας είναι συνήθως και εθνικά μας συμφέροντα», σημείωσε.
Όχι μόνο η Γερμανία είναι αποφασισμένη να αυξήσει την παρουσία της στα υπάρχοντα μέτωπα, αλλά υπάρχουν σχέδια για άμεση αύξηση των θεάτρων επεμβάσεων.  Μάλιστα, η Γερμανία αποδεικνύεται άριστος μαθητής των Νεοσυντηρητικών γερακιών του Μπους και των θεωριών τους περί «Άξονα του Κακού», επαναλαμβάνοντας την αντιδραστική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί Ασταθών Κρατών. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο ντε Μεζιέρ είπε πως αναμένει αιτήματα για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε «ασταθή κράτη» όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η Σομαλία και το Σουδάν. «Το πώς θα απαντάμε σε αυτά εξαρτάται από το είδος του αιτήματος και τις δικές μας θέσεις. Ο στρατός είναι μέρος της εξωτερικής πολιτικής και μια πολιτική διαδικασία πρέπει να συνοδεύει την ανάπτυξη στρατιωτών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ντε Μεζιέρ παρουσίασε στη Βουλή τα σχέδια για να μειωθεί η δύναμη του στρατού από τους 220.000 άνδρες στους 170.000, συν έως και 15.000 εθελοντές εφέδρους. Προβλέπονται εθελοντές στρατεύσιμοι, με υποχρέωση για 12μηνη θητεία. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι και πέντε χιλιάδες εθελοντές το χρόνο "θα αρκούσαν". Θυμίζουμε ότι το Μάρτιο το Βερολίνο κατήργησε την υποχρέωση των νέων για στράτευση.

Οι δομικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να καταστήσουν δυνατή την αύξηση των στρατιωτών που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο η Γερμανία θα διαθέτει περίπου 10 χιλιάδες στρατιώτες, έτοιμους να αναλάβουν αποστολή εκτός των γερμανικών συνόρων (Κόσσοβο, Αφγανιστάν και αλλού). Αναμένεται επίσης η μείωση του πολιτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων από τους 76.000 στους 55.000. Ειδικά στο υπουργείο της Άμυνας, θα υπηρετούν στο ορατό μέλλον δύο χιλιάδες πολιτικοί υπάλληλοι, από 3,5 χιλιάδες σήμερα.

Τη μεταρρύθμιση αυτή εξήγγειλε, πρώτος, ο προκάτοχος του ντε Μεζιέρ, Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ. Χάρη στη μεταρρύθμιση, έως το 2015 θα έχουν εξοικονομηθεί 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Απομένει το σκέλος της μεταρρύθμισης, που αφορά τις στρατιωτικές βάσεις των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Σήμερα αυτές είναι περίπου 400. Στοχεύετε η μείωσή τους, όμως λόγω του πολιτικού κόστους του συγκεκριμένου εγχειρήματος η υλοποίησή του μετατίθεται χρονικά μεταγενέστερα, τουλάχιστον για το φθινόπωρο φέτος. Βλέπεις, και στη Γερμανία το κόστος των πελατειακών σχέσεων, ιδίως σε μια εκλογική χρονιά είναι υπολογίσιμο!
Βεβαίως, οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ανάλογων αναδιαρθρώσεων που επιχειρούν όλοι οι εθνικοί στρατοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ελληνικός Στρατός.

Από το 1989, το αστικό κατεστημένο επιλέγει να βγάλει από την ατζέντα του τον εκ Βορρά Κίνδυνο, και να προτάξει ένα τρίπτυχο:
Εξ Ανατολάς Κίνδυνος, αφού η ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο της περιοχής και τη διεκδίκηση από τα δύο κράτη ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης  απαιτεί και τα ανάλογα στρατιωτικά μέσα.
Συμμετοχή σε όλους τους άδικους πολέμους και τις ανθρωπιστικές επεμβάσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.
Αναβάθμιση του Κατασταλτικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων ενάντια στα κοινωνικά κινήματα του εχθρού λαού.

Για αυτούς τους λόγους δίνεται έμφαση στη Διακλαδικότητα και την Ευελιξία, αναπροσαρμόζεται το Δόγμα με έμφαση στο Προληπτικό Πόλεμο και την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών, προωθούνται εξοπλιστικά προγράμματα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαπιστώνουμε  όμως και άλλο ένα κοινό στοιχείο: η επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπάρχει μια παράλληλη και ταυτόχρονη πορεία ανάμεσα στην Μείωση του χρόνου εκτέλεσης της Υποχρεωτικής Θητείας και στην αύξηση του Μισθοφορικού τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τομή είναι η ψήφιση από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του θεσμού του Επαγγελματία Οπλίτη, που συμπληρώνει τις αλλαγές που άρχισαν με τη 12μηνη θητεία. Αξίζει να θυμηθούμε ότι στο νόμο που περιγράφει το ρόλο των ΕΠ.ΟΠ. αναφέρει τη δράση τους  σε μονάδες εκστρατείας και αποστολές εκτός συνόρων, ενώ στον ίδιο νόμο οι βουλευτές ψηφίζουν την παρέμβαση του στρατού σε έκτακτη κατάσταση, όπου ως τέτοια χαρακτηρίζεται η αντιμετώπιση κοινωνικών κινημάτων που απειλούν την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου!

Η νέα μείωση της υποχρεωτικής θητείας στους εννέα (9) μήνες από την κυβέρνηση της ΝΔ συνοδεύεται από σχεδιασμό για πρόσληψη 10.000 ΕΠ.ΟΠ., που γρήγορα εγκαταλείφτηκε από τον νέο ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο. Η εκτίναξη της ανεργίας των νέων ανθρώπων σε δυσθεώρητα επίπεδα και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές μεθοδεύσεις ώθησαν το κυβερνητικό επιτελείο να αποφασίσει ένα νέο είδος Μισθοφόρου, τον ΕΕΦΟΠ. Πρόκειται για τον Έφεδρο Μισθοφόρο, που θα παραμένει στις τάξεις του στρατού για διάστημα από ένα εξάμηνο έως τρία (3) χρόνια, με αλλεπάλληλες συμβάσεις, χωρίς καθορισμένο μισθό, ασφάλιση και χωρίς δυνατότητα μονιμοποίησης.

Από τα παραπάνω γεγονότα συνειδητοποιούμε ότι η νέα γενιά αποτελεί τον Αναλώσιμο  των νέων γύρων κερδοφορίας του κεφαλαίου, που με παρόμοιες πολιτικές αποφάσεις ετοιμάζει τους Πραιτοριανούς που θα επιβάλλουν τα συμφέροντα του κόσμου των πλουσίων εντός και εκτός συνόρων.

Αρνούμαστε τον Καταναγκασμό και τη Δουλεία της Υποχρεωτικής Στράτευσης, Εναντιωνόμαστε στο Μισθοφορικό Στρατό. Η Νεολαία πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλους, μαχητικούς αγώνες διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα της, πρωταγωνιστώντας στους Ανατρεπτικούς αγώνες της Δικτατορίας της Αγοράς και του Σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί η εποχή μας. Ο Κοινός Εργατικός Διεθνιστικός αγώνας σε Ελλάδα-Τουρκία είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση της Ειρήνης. Απαιτώντας ταυτόχρονα την έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε., το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών και την στρατό της πολεμικής βιομηχανίας σε ειρηνικούς σκοπούς.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Χ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» στη Μύκονο

Σήμερα στις 15.30, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 10328, ότι έχει αδυναμία μετάδοσης χειρισμών κίνησης από τα χειριστήρια της γέφυρας στους δύο δεξιούς υδροπροωθητήρες, πιθανόν από την αναρρόφηση ξένου αντικειμένου.

    Το «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» είχε καταπλεύσει στις 15.00 στο παλαιό λιμάνι της Μυκόνου, προερχόμενο από το λιμάνι της Νάξου και βρισκόταν σε διαδικασία αποεπιβίβασης επιβατών.

    Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του και έκδοσης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης μηχανών, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, καθώς και διαπίστωση και αποκατάσταση βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

    Το πλοίο θα μετέφερε συνολικά 273 επιβάτες, εκ των οποίων οι 48 προωθήθηκαν στη Θήρα, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας, με το Ε/Γ-ΤΑΧ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 4» Ν.Π. 10659, ενώ και οι υπόλοιποι επιβάτες και συγκεκριμένα 90 με προορισμό την Νάξο, 02 για Φολέγανδρο και 133 για Θήρα, θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρίας στους προορισμούς τους.
Powered By Blogger