Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ανήθικο το μειωμένο εφημεριακό πρόγραμμα Χαρακτήρισε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου και Κ.Υ. Μαγνησίας


Θα είναι ανήθικο εάν το υπάρχον εφημεριακό πρόγραμμα του Νοσοκομείου Βόλου μειωθεί επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας με τους γιατρούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ζήτημα, το οποίο θέτει ζήτημα για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ. Υ. της Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το πρόγραμμα των εφημεριών του Νοσοκομείου καθώς τίθεται μόνο σαν οικονομικό αντικείμενο.
Για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας οι γιατροί διεκδικούν ε την εφαρμογή ενός προγράμματος εφημεριών που να καλύπτει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια τους ασθενείς και γιατρούς και σε συμφωνία με τις προτάσεις των κλινικών, τμημάτων και του Επιστημονικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την Ένωση το ήδη ισχύον μέχρι σήμερα πρόγραμμα, έχει εν γένει προκύψει από εμπεριστατωμένες αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα αυτό, η Ένωση θεωρεί ανήθικο να τροποποιηθεί προς τα κάτω, δεδομένου ότι οι ανάγκες του νοσοκομείου έχουν τελευταία αυξηθεί, με αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου και στα Κ. Υ.
Οι γιατροί επισημαίνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης της καθημερινής εφημερίας του Νοσοκομείου αναφέροντας παράλληλα και το ταυτόχρονο πρόβλημα με την υποστελέχωση πολλών κλινικών και τμημάτων στο Αχιλλοπούλειο.
Στη γενική συνέλευση όμως έγινε λόγος και για την καταβολή των χρημάτων των εφημεριών με τους γιατρούς να σημειώνουν πως σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής πλήρως της αποζημίωσης των εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει από το Δεκέμβριο του 2011, θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας.
Η απόφαση της Ομοσπονδίας λέει για επίσχεση από την 1η Μαρτίου, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο θα πραγματοποιηθεί κι άλλη συνέλευση που ενδεχομένως να τροποποιηθεί η ημερομηνία της κινητοποίησης.
Τέλος, οι γιατροί υπογράμμισε πως το Νοσοκομείο Βόλου όπως και όλο το ΕΣΥ βρίσκεται σε κρίση και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να καλέσουν τους τοπικούς θεσμούς (Δήμο Βόλου, Εργατικό Κέντρο, Πρωτοβουλίες πολιτών) για κοινή δράση υπεράσπισης της λειτουργίας του μοναδικού νοσοκομείου του νομού καθώς και των Κ. Υ. της Μαγνησίας.
Στο μεταξύ την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας θα δοθεί συνέντευξη τύπου τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών για τα προβλήματα των γιατρών και των εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο και στα Κέντρα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger