Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ούτε φέτος «δελφίνια» στον Αγιόκαμπο που θα ένωναν με της βόρειες Σποράδες την Θεσσαλία ;

alt
«Στράφι» κινδυνεύουν να πάνε οι προσπάθειες μηνών, που ξεκίνησαν έντονα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, για τη λειτουργία του λιμανιού του Αγιοκάμπου, όχι μόνο ως αλιευτικού καταφυγίου, αλλά και για τον ελλιμενισμό επιβατικών σκαφών και δη «δελφινιών».
Μετά από τόσο θόρυβο και προσπάθειες τοπικών παραγόντων, ουδέν έγινε ακόμα, με ευθύνη του Υπουργείου (Ανάπτυξης;), όπως διαπιστώνει η πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου Αγιοκάμπου κ. Βεατρίκη Φαλλίδη. Ακόμα, δεν μπήκαν οι περίφημες υπογραφές όλων των συναρμοδίων υπουργείων και όλος ο αγώνας που γίνεται για τη δρομολόγηση «δελφινιών», με την έναρξη του καλοκαιριού, μπορεί να πάει χαμένος για φέτος.
Για το ζήτημα υπάρχει κοινή στάση και αντίδραση όλων των φορέων των παραλίων, οι οποίοι ήρθαν και σε επαφή με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα, για να πιέσει κι εκείνος προς το υπουργείο. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των φορέων επισκέφθηκαν και την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ασχολείται με το θέμα από παλιά και το γνωρίζει καλά και την ενημέρωσαν διεξοδικά. Οι φορείς θέτουν όμως και άλλα ζητήματα για την ανάπτυξη των παραλίων και την προσέλκυση κόσμου φέτος το καλοκαίρι.
Ένα από αυτά, είναι η αύξηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και η επιμήκυνσή τους. Δηλαδή να αρχίσουν φέτος από τις 15 Μαΐου αντί της 15ης Ιουνίου. Ακόμα, τα δύο καθημερινά δρομολόγια να γίνουν τέσσερα, ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τους εκδρομείς, που θα χρησιμοποιούν λιγότερο το ΙΧΕ και να μπορούν να μένουν περισσότερες ώρες στα παράλια. Τέλος θέτουν και ζήτημα μείωσης της τιμής του εισιτηρίου και από 12,5 ευρώ με επιστροφή, στη διαδρομή Λάρισα- Αγιόκαμπος- Βελίκα, να μειωθεί το φετινό καλοκαίρι.
Η πρόεδρος του συλλόγου του Αγιοκάμπου κ. Βεατρίκη Φαλλίδη έκανε και την εξής επισήμανση: «Πολεμάμε» από τον Σεπτέμβριο για να έρθουν τα «δελφίνια» στο λιμάνι και μαθαίνουμε τέλη Μαρτίου ότι δεν προχώρησε τίποτα! Φτάνει το καλοκαίρι και μια ακόμα τουριστική περίοδος θα χαθεί, σε βάρος της ανάπτυξης των παραλίων, ειδικά αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές για όλους. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, δεν θα χαθεί η ευκαιρία για την τουριστική ανάπτυξη των παραλίων».
Εφ. Ελευθερία  (Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger