Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος στη ζωή της έβαλε μία 40χρονη Γυναίκα έκοψε τις φλέβες της!

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας σε χωριό του Κάμπου της Ηλείας. Η απελπισμένη 40χρονη, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πήρε στα χέρια της ένα ξυραφάκι και αυτοτραυματίστηκε στο δεξί της καρπό, κόβοντας σε δύο σημεία τις φλέβες.
Οι συγγενείς της που ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι είδαν τη γυναίκα να κείτεται αιμόφυρτη στο πάτωμα. Αμέσως, σύμφωνα με το Ilialive.gr, κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ενώ οι ίδιοι της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μάλιστα, οι γιατροί διαπίστωσαν και ένα χτύπημα στο κεφάλι της. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών.
Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της σήμερα το μεσημέρι.
Από τις Αστυνομικές Αρχές διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Ο Χουντής ξεφτίλησε τον Γιούνκερ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

Έχουμε ξαναπεί ότι ο Νίκος Χουντής είναι ένας από τους ευρωβουλευτές που τιμά την Ελληνική παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο.

Σήμερα δεν δίστασε να κάνει σκληρή επίθεση στον ανεκδιήγητο Γιούνκερ, ο οποίος πριν λίγες ώρες είχε κάνει μια πρωτόγνωρη παρέμβαση για το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας…

Για την ακρίβεια ο Νίκος Χουντής έβαλε ..στη θέση του τον Πρόεδρο του Eurogroup, o oποίος προσπάθησε – χωρίς επιτυχία – να ανασκευάσει τα λεγόμενά του. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δριμεία επίθεση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή κατά πάντων (βίντεο)

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

«Μεταξύ ατίμωσης και χρεοκοπίας, επιλέξατε την ατίμωση. Τώρα θα έχετε και τη χρεοκοπία»

Ο επικεφαλής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” από το Βήμα της Βουλής είπε ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επιχειρείται η «φίμωση» βουλευτών που δεν πρόσκεινται στο «καθεστώς».

«’Όλα όσα γίνονται είναι παράνομα, άκυρα, αντισυνταγματικά», είπε ο Πάνος Καμμένος, και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι αλήθεια ότι από τα 130 δισ. ευρώ μόνον 24 δισ. μπαίνουν στη χώρα; Βεβαιώνεται τον ελληνικό λαό ότι του χρόνου θα υπάρχει ευρώ;» Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

προς τον Σαμαρά Βενιζέλο Καρατζαφέρη ΒΙΝΤΕΟ 1

θα μιλήσει κανείς στην Σκόπελο για το μεγάλο σκάνδαλο?


στην Σκόπελο  ο Δήμος νοίκιασε το δημοτικό καφενείο στην εμπορική γαλλική τράπεζα 10 ευρώ το μήνα ! 

και δώσατε και κλειδιά από το καφενείο στην τράπεζα ντροπή σας τι θα πείτε άραγε στον εισαγγελέα?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Ρωσίας στο ΔΝΤ για το νέο δάνειο

Σφοδρή κόντρα στο ευρωπαϊκό μπλοκ του ΔΝΤ από την ομάδα των BRICS με προεξάρχουσα την Ρωσία, αλλά και σύμμαχο των BRICS την Ελβετία, είχαμε σήμερα για το θέμα της χρηματοδότησης των δανειακών αναγκών της Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας εξέφρασε σφοδρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτό το πρόγραμμα θα ευεργετήσει την Ελλάδα και όχι απλά τις τράπεζες που έχουν δανείσει την Ελλάδα κια τώρα θέλουν να εισπράξουν τους τόκους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον λόγο πήραν εικοσιδύο από τα εικοσιτέσσερα μέλη της διοίκησης, με το μπλοκ των Ευρωπαίων να παραμένει αρραγές υπέρ της χρηματοδότησης των δανείων. Παρέμβαση υπέρ της εξόφλησης των τραπεζών έκανε ο άτυπος υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Ελλάδας και εκπροσώπος του ΔΝΤ Ποόουλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προβληματισμός της Τρόικας εστιάζεται στην επιτυχή έκβαση του PSI - η αναδιάρθρωση του χρέους θεωρείται ως προαπαιτούμενη ενέργεια για το νέο οικονομικό πρόγραμμα - αλλά και, κυρίως, στα μέτρα δημοσιονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα που εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τον Ιούνιο και υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

ΤΙ να πούμε στην Σκόπελο που ο Δήμος νοίκιασε το δημοτικό καφενείο στην εμπορική γαλλική τράπεζα 10 ευρώ το μήνα !

Τα δημοτικά καταστήματα

Υπάρχουν δημοτικά καταστήματα στη Νέα Αγχίαλο που έχουν μισθωθεί από το Δήμο και τα οποία δεν έχουν άδεια και επιπλέον παίρνουν ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό; Το ερώτημα απευθύνουν προς το Δήμο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βόλου και Νέας Αγχιάλου Π. Πελεκάνο, καταστηματάρχες της περιοχής που εύλογα βάζουν θέμα ισότιμης μεταχείρισης των επαγγελματιών της περιοχής.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Ενδοοικογενειακή βία με θύμα τη γυναίκα


Γράφει ο Γρηγόρης Λέων*
Οι γυναίκες βρίσκονται συνήθως σε κίνδυνο εκεί όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλείς: εντός της οικογένειας. Γι’ αυτές τις γυναίκες το «σπίτι» γίνεται ένα μέρος τρόμου και βίας από τα χέρια κάποιου κοντινού τους προσώπου, που κανονικά θα έπρεπε να εμπιστεύονται. Σύμφωνα με πρόσφατο ευρωβαρόμετρο (Σεπτέμβριος 2010) σχετικό με το θέμα, το 34% των ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στην γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με την προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.
Τον Οκτώβριο του 2006 ψηφίστηκε ο νόμος 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι προστατευτικές διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται και σε περιπτώσεις σταθερής συμβίωσης χωρίς γάμο, όπως επίσης και στους τέως συζύγους. Σωματική κακοποίηση είναι η πράξη η οποία αποσκοπεί στην πρόκληση σωματικού πόνου ή κάκωσης. Οι σωματικές βλάβες ανάλογα με τη βαρύτητά τους εμπίπτουν σε συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ενώ εισήχθησαν και στο άρθρο 6 του προαναφερόμενου νόμου.
Ο ιατρός που είναι ειδικός στην καταγραφή, εκτίμηση και πιστοποίηση των σωματικών βλαβών είναι ο ιατροδικαστής. Ιατροδικαστική εξέταση από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες της χώρας ή τα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων ή κάποιων νοσοκομείων της περιφέρειας, μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν μήνυσης σε αστυνομικό τμήμα ή εισαγγελικής εντολής. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η γυναίκα-θύμα δεν επιθυμεί την έναρξη μίας νομικής διαδικασίας; Ένα φαινόμενο που είναι αρκετά συχνό και που συνήθως είναι είτε αποτέλεσμα φόβου είτε ύστατης προσπάθειας συντήρησης της οικογένειας λόγω των παιδιών.
Καταρχάς αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει η κάθε γυναίκα είναι ότι η καταγραφή κάθε φορά των σωματικών βλαβών είναι απαραίτητη. Διότι εάν η γυναίκα αποφασίσει την έναρξη μίας νομικής διαδικασίας μετά από καιρό, χωρίς πριν από αυτή να έχει καταγράψει τις βλάβες, το πλέον πιθανό είναι να βρεθεί στη δικαστική διαδικασία με ελλιπή ή και ελάχιστα στοιχεία με δυσάρεστες συνέπειες. Για να αντιληφθούμε πλήρως τη σημασία της καταγραφής αρκεί να αναφερθεί το χαρακτηριστικό περιστατικό γυναίκας που πλέον των δέκα ετών κακοποιούνταν σωματικά από το σύζυγο και όταν αποφάσισε να προχωρήσει στη νομική διαδικασία έχοντας μία μόνο καταγραφή (μετά τη μήνυση) ο σύζυγος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα είχε ψυχιατρικά προβλήματα και ότι όλα ήταν προϊόν της φαντασίας της.
Μία αξιόπιστη λύση, στις περιπτώσεις που η γυναίκα δεν επιθυμεί να κινήσει άμεσα νομική διαδικασία αλλά επιθυμεί την πιστοποίηση των σωματικών βλαβών είναι αυτή του ιδιώτη ιατροδικαστή. Με αυτή την επιλογή εξασφαλίζεται ένα ιατρικό πιστοποιητικό με το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών (Ν. 3418/2005, Ν. 3627/2007). Επιπλέον το πιστοποιητικό και η όλη ιατρική πράξη θα παραμείνουν απόρρητα, καθώς ο ιατροδικαστής δεσμεύεται από τις σχετικές διατάξεις περί τήρησης ιατρικού απορρήτου και ιατρικών αρχείων. Με αυτό τον τρόπο η γυναίκα θα έχει στα χέρια της ένα ισχυρό έγγραφο για πιθανή μελλοντική νομική χρήση, ενώ παράλληλα συνεχίζει την οικογενειακή διαβίωση μέχρι να πάρει τις οριστικές της αποφάσεις. Γιατί είναι σπουδαίο να δημιουργούμε κοινωνικές δομές που θα στηρίξουν τη γυναίκα μετά την τελική κρίση αλλά είναι εξίσου σημαντικό να την καθοδηγούμε σωστά για όσο διάστημα η ίδια επιλέξει να υπομένει…


*Ιατροδικαστής-Πραγματογνώμων , Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Forensic Pathology Fellow, Φλόριντα, ΗΠΑ

Πηγή:www.iator.gr

40χρονη επιχείρησε να αυτοκτονήσει βουτώντας στον Πηνειό!

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφεραν οι Πυροσβέστες να σώσουν τη ζωή μίας 40χρονης Λαρισαίας η οποία το πρωί βούτηξε στα παγωμένα νερά του Πηνειού!

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, η γυναίκα έπεσε στο ποτάμι στο ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ λίγο πριν το άλσος με σκοπό να....
αυτοκτονήσει.

Ωστόσο, για καλή της τύχη, έγινε αντιληπτή από κάτοικο των Εργατικών Κατοικιών που άμεσα ειδοποίησε τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν δύο Πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες που κατάφεραν να βγάλουν σώα από το νερό τη 40χρονη η οποία είχε μεν παρασυρθεί από το ρεύμα του ποταμού αλλά κολυμπούσε και δεν είχε υποστεί κάποια σωματική βλάβη πέραν του ψυχολογικού σοκ.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για προληπτικούς λόγους όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/40_29.html

νεκρός κρατούμενος στη Β' πτέρυγα Κορυδαλλού

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγο 50 χρονος κρατούμενος από τη Β' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σύμφωνα με μαρτυρία φυλακισμένου συντρόφου μας. Τα στοιχεία του κρατουμένου δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί. Η διεύθυνση των φυλακών κάνει ανεπίσημα λόγο για αυτοκτονία.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ
ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΟΡΑΤΑ....

ΤΣΙΡΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ 15% ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ

Με ανατροπές και πολλές εκπλήξεις συνεχίζεται το σήριαλ που «παίζεται», αυτό τον χειμώνα, στη δεξιά πολυκατοικία, με τα 4 κόμματα και τον… φυσιολατρικό όμιλο «ΠΑΤΡΙ.ΔΑ» του Ψωμιάδη. Μετά το δεύτερο όχι που είπαν στον Αντώνη Σαμαρά οι 16 πρώην βουλευτές της ΝΔ, ετοιμάζουν «βαλίτσες» άλλοι για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, μερικοί για την ΔΗ.ΣΥ της Ντόρας και οι υπόλοιποι για το....
ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr αυτή τη στιγμή 7 από τους 16 φέρεται να έχουν συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο. Τα ονόματα των βουλευτών που ακούγονται είναι: Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια, Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Σταμάτης και Μαργαρίτης Τζήμας.

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Κώστας Γκιουλέκας και μάλιστα όπως μάθαμε στην περίπτωση που το κόμμα του Καμμένου αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, (σ.σ.: χρειάζονται 10 βουλευτές), τότε θα είναι ο ένας από τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Με τον Καμμένο συζητά ο Γκιουλέκας


Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου στον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού. Απαιτείται άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του κύρους της χώρας και την προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ώστε να μειωθούν οι ακυρώσεις στις κρατήσεις.



Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό και τις ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν από τον ίδιο για την προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Ο κ. Νάκος επισημαίνει στην Ερώτησή του, ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), τονίζονται οι μαζικές ακυρώσεις τουριστικών πακέτων με προορισμό την Αθήνα, λόγω των συνεχών επεισοδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας -με αποκορύφωμα αυτά της 12ης Φεβρουαρίου- και το γενικότερο κλίμα δυσφήμισης και ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί από τα διεθνή ΜΜΕ για τη χώρα μας. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι οι ακυρώσεις κρατήσεων στην Αθήνα, επηρεάζουν αρνητικά την ήδη μειωμένη τουριστική κίνηση και στην υπόλοιπη χώρα, καθώς ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πωλήσεις στην Αγγλική αγορά είναι πολύ χαμηλές με επιπλέον μείωση 12% στα τέλη Ιανουαρίου 2012.
Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, με το οποίο ουσιαστικά οι Βρετανοί επισκέπτες στη χώρα μας προειδοποιούνται για την ασφάλεια τους να εγγραφούν σε υπηρεσία ενημέρωσης του Foreign Office, η οποία θα τους αποστέλλει διαρκώς πληροφορίες για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια ο κ. Νάκος επισημαίνει, ότι ο τουρισμός συνιστά κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και δεν επιτρέπεται να αφήνεται στην τύχη του. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ολιγωρήσει άλλο και γι΄αυτό απαιτείται να εφαρμοστεί άμεσα μία επικοινωνιακή στρατηγική ενημέρωσης των ξένων ΜΜΕ σχετικά με την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, την ασφαλή διαβίωση των τουριστών και την ελληνική φιλοξενία. Επιπλέον, χρειάζεται να ενεργοποιηθούν τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ και η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για τον Τουρισμό, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις των παραπάνω δημοσιευμάτων
Καταλήγοντας, ο κ. Νάκος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δεσμευτεί στη Βουλή με ποιες ενέργειες θα αναστραφούν το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας και οι συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων καθώς και συγκεκριμένα στοιχεία για την ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τον Τουρισμό, ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης.

Οι μισθοί των δημάρχων και αντιδημάρχων του Καλλικράτη

Με βάση αυτά που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη», οι μισθοί των δημάρχων, των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων καθορίζονται ως εξής :

1.Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι...

πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από τον δήμο.

2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.

3. Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στον δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.

4. Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).

5. Σε περίπτωση που η αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων της παρ. 1 του άρθρου 93, είναι μικρότερη των πάσης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψους των αποδοχών του γενικού γραμματέα Υπουργείου.

6. Αν οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων έχουν τεθεί σε αργία, την αντιμισθία τους λαμβάνουν οι αναπληρωτές τους. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιδήμαρχος, λαμβάνει αντιμισθία από ένα μόνο αξίωμα.

7. Δήμαρχοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβάνουν το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας. Το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) καταβάλλεται στον αντίστοιχο αναπληρωτή. Αν απουσιάζει αντιδήμαρχος για το ίδιο χρονικό διάστημα, παίρνει το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας που δικαιούται.

8. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν τις απολαβές που παίρνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς».

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» στον προβλήτα στο Ηράκλειο


Προσέκρουσε πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Ηρακλείου και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν.Ηρακλείου 33, προερχόμενο από Πειραιά, με 1602 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση της λαμαρίνας στο μέσο αριστερό τμήμα του πλοίου σε μήκος ενάμιση (1,5) μέτρου, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης της αξιοπλοΐας του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Κάλεσμα αγωνιστικής δράσης ενάντια στην ανεργία



 Εκδήλωση-Συνέλευση για την ανεργία Σάββατο 3 Μαρτίου, 18.00 στο Πολυτεχνείο (Γκίνη)
Πορεία στο Υπουργείο Εργασίας Πέμπτη 15 Μαρτίου
O μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας συγκυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση. Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν χωρίς όμως να την νιώσουν ποτέ.

Εφιάλτης είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και η ανεργία είναι το βασικότερο συστατικό της συνταγής τους…

Ήδη η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012, ποσοστό που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μισοάνεργοι - μισοεργαζόμενοι που δουλεύουν με το κομμάτι.

Να ποιοι θέλουν πραγματικά να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω…

Η ανεργία και η αθέατη όψη της (ελαστική εργασία, υποαπασχόληση) είναι αποτέλεσμα των μαζικών απολύσεων, της μη ανανέωσης συμβάσεων στο όνομα της κρίσης, των χιλιάδων λουκέτων. Κυρίως, όμως, είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου όπως εκφράστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την εργοδοσία που επεκτάθηκαν με τον παροξυσμό της κρίσης και των Μνημονίων. Είναι σαφές πως Συγκυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Κεφάλαιο επιδιώκουν να διαλύσουν κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας κι αμοιβών, αξιοποιώντας την στρατιά απελπισίας που αυτοί δημιούργησαν. Έτσι, λοιπόν, χρησιμοποιούν την ανεργία ως μοχλό πίεσης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων, ως μοχλό πίεσης για τον αφανισμό των συλλογικών μας δικαιωμάτων.

Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας, της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή, να σπάσουμε την απομόνωση, να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ζητήσουμε την αλληλεγγύη από όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, τα κινήματα «δεν πληρώνω». Μα πάνω από όλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, να βγάλουμε εμείς τους από πάνω, μια για πάντα στην ανεργία.


ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ:

·       Να συγκροτήσουμε συνελεύσεις και πρωτοβουλίες ανέργων σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά.

·       Να απαιτήσουμε την εγγραφή  στα συνδικάτα όλων των ανέργων, των συμβασιούχων και των απασχολούμενων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, με ίδια δικαιώματα με τα άλλα μέλη.

·       Να έρθουμε σε επαφή και να συντονίσουμε τη δράση μας.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ:

·       Δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. 

·       Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.

·       Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση του ορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων

·       Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

·       Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιουν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό.

·        Διασφάλιση των αμοιβών και των αποζημιώσεων για όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας κλπ.

·       Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και των εργοδοτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ άνεργους, εργαζόμενους, σωματεία, επιτροπές από εργατικούς χώρους, φοιτητές και μαθητές, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς για να δράσουμε ενωμένα, να αντισταθούμε και να παλέψουμε αποφασισμένα, να ετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τους χώρους συνεύρεσης και αλληλεγγύης, να πάρουμε πίσω την χαμένη μας ζωή, τα αγαθά που εμείς παράγουμε, μας ανήκουν και μας τα στερούν.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Πηγή:Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου

Κατάργηση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων προτείνει ο Πάγκαλος(Να και κάτι που συμφωνούμε )

Πλατφόρμα Πάγκαλου για τη νέα Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ [κείμενο]

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία αν την έχει». Με αυτή τη φράση και με την επισήμανση ότι «πέρασε η εποχή που τα κόμματα έλεγαν ότι ήθελαν πριν τις εκλογές και έκαναν ότι ήθελαν μετά» ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος καταθέτει τη δική του πολιτική πλατφόρμα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Υποστηρίζοντας ότι πρέπει να διαμορφωθούν προτάσεις και όχι να γίνουν προσωπικές διευθετήσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διοργανώσει συζήτηση σήμερα το απόγευμα προκειμένου να συζητηθούν ρηξικέλευθες προτάσεις μεταρρύθμισης της Ελλάδας σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.
Μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα Πάγκαλου εμπεριέχονται μεταξύ άλλων προτάσεις για:
Σύνδεση του κατώτατου μισθού με το μέσο όρο της ευρωζώνης, για κατάρτιση του προϋπολογισμού από μηδενική βάση, για συνταγματική κατοχύρωση του ύψους του ελλείμματος, για άρση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα, για αυστηρή αξιολόγηση των υπαλλήλων, για αλλαγές στην καταβολή του εφάπαξ.
Ακόμη, κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων, αλλαγή του εκλογικού συστήματος, βουλευτική ασυλία μόνο για δικαιώματα έκφρασης των βουλευτών.
Το κείμενο - πολιτική πλατφόρμα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ
«Για μια ηγεσία προοπτικής και μεταρρυθμίσεων
Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και στροφής των πολιτών στην αποχή ή στην ευνουχισμένη ψήφο, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πείσει όποιον πολίτη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για λύσεις ότι το μόνο που προσφέρει είναι συμφωνίες μεταξύ προσώπων με στόχο τη διατήρηση της εξουσίας στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Η λογική «σωπάστε να σωθούμε» οδηγεί στην καταστροφή και της παράταξης και της χώρας. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε Μεσσίες, πιστεύαμε και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Τα κόμματα οφείλουν να ηγούνται, να διαμορφώνουν πολιτικές και να μάχονται για την ιδεολογική ηγεμονία όχι να υποτάσσονται στον λαϊκισμό και τον φασισμό.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία αν την έχει. Η παλιά εποχή που τα κόμματα ό,τι κι αν έλεγαν πριν τις εκλογές, έκαναν ό,τι ήθελαν μετά, τελείωσε. Γι' αυτό απαιτούμε να γίνει επιτέλους συζήτηση θέσεων και προτάσεων, όχι προσωπικών διευθετήσεων. Να ξέρει ο πολίτης γιατί θέλουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και τι θα κάνουμε. Να κριθούμε όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης με βάση αν τηρήσαμε όσα είπαμε και όχι πουλώντας ελπίδα. Ο πολίτης πρέπει να είναι συμμέτοχος στην ευθύνη.
Α. Για τη χώρα
1. Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να επιστρέψουμε στο 1950 όταν η ανταγωνιστικότητα της χώρας βασιζόταν στο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Κάθε μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν οδηγεί σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά στην καταβαράθρωσή της, αφού έτσι ευνοεί τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας και όχι εντάσεως κεφαλαίου. Για να το πούμε αλλιώς, όσο υπάρχουν εξευτελιστικοί μισθοί δεν ευνοείται ούτε η καινοτομία ούτε η αριστεία. Επιπλέον, ανάπτυξη χωρίς εγχώρια κατανάλωση, δηλαδή χωρίς χρήματα στις τσέπες των πολλών, δεν υπάρχει.
2. Οι συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές. Δεν θέλουμε ένα κράτος-πατέρα που πάντα ξέρει τι είναι καλύτερο και παρεμβαίνει κι εκεί που δεν χρειάζεται.
3. Κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού από μηδενική βάση. Δικαίωμα τροποποίησης των επιμέρους ποσών κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να αλλοιώνεται η τελική πρόβλεψη του προϋπολογισμού για τη σχέση εσόδων - εξόδων. Δηλαδή όποιος θέλει να προτείνει, π.χ. αύξηση των δαπανών για τα σχολεία, να μπορεί να το θέσει σε ψηφοφορία, αρκεί να προτείνει ισόποση μείωση άλλου κονδυλίου, π.χ. μείωση των δαπανών για τη διατήρηση εκατοντάδων στρατοπέδων.
4. Να τελειώσει η εποχή της εξαγοράς ψήφων μέσω του δημόσιου δανεισμού. Συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην υπερβαίνει το 3%.
5. Νέες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Πολιτεία και Εκκλησία να συμφωνήσουν μαζί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο μέσα σε 10 χρόνια θα οδηγήσει: α) στην οικονομική αυτοτέλεια της Εκκλησίας με όρους διαφάνειας των εσόδων της που, φυσικά, θα ισχύσουν για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, β) στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με τη στήριξη του κράτους, την απαγόρευση της πώλησης γης της Εκκλησίας χωρίς έλεγχο και προϋποθέσεις, καθώς και την ανάληψη της μισθοδοσίας των κληρικών και του εκκλησιαστικού εκπαιδευτικού συστήματος από την ίδια.
6. Εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης όπως και όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν νομοθετηθεί, χωρίς εκπτώσεις. Αύξηση του ποσοστού του προϋπολογισμού στην παιδεία, την έρευνα και τον πολιτισμό στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ.
7. Αρση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του Δημοσίου με τις εργασιακές σχέσεις και τη διαχείριση. Οι ανώνυμες εταιρείες όπου το Δημόσιο έχει την πλειοψηφία, εξακολουθούν να είναι ανώνυμες εταιρείες.
8. Εισαγωγή στο Δημόσιο αυστηρότερων διαδικασιών αξιολόγησης και βαθμολόγησης με ταυτόχρονη πρόβλεψη διαδικασιών για την άρση της μονιμότητας. Στα πειθαρχικά συμβούλια δεν πρέπει να μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων.
9. Προσλήψεις στο Δημόσιο μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Εισαγωγή της έννοιας του δοκίμου υπαλλήλου σε δύο περιόδους, 2 και 5 ετών. Να συμφωνηθούν τα θετικά και αρνητικά κριτήρια βάση των οποίων εξωτερικός κριτής θα εισηγείται ποιοι περνούν στο επόμενο στάδιο και ποιοι τίθενται εκτός Δημοσίου.
10. Ασκηση μιας μεταναστευτικής πολιτικής διπλού στόχου: α) άμεση παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα με κάθε δυνατό τρόπο και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών, β) πολιτική πλήρους ένταξης των νομίμων μεταναστών που έχουν τις προϋποθέσεις στην ελληνική κοινωνία με επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας.
11. Αλλαγή του τρόπου καταβολής του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους τώρα. Το εφάπαξ πρέπει να δίνεται στην αρχή όχι στο τέλος της καριέρας γιατί οφείλουμε να βοηθήσουμε τους νέους και ειδικά τα νέα ζευγάρια, όχι τους συνταξιούχους που ούτως ή άλλως έχουν αντικειμενικά, μειωμένες ανάγκες. Το εφάπαξ όπως δίνεται σήμερα είναι ένα όπλο σε λάθος χέρια. Το κράτος μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να δώσει τώρα με τη μορφή άτοκου δανείου σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κάτω των 40 ετών το εφάπαξ που θα λάμβαναν όταν θα έβγαιναν στη σύνταξη. Ετσι θα δοθεί μια σημαντική ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που το εισόδημά τους έχει υποστεί αβυσσαλέα πτώση όχι μόνο εξαιτίας των περικοπών αλλά κυρίως εξαιτίας των τόκων που πληρώνουν για τα στεγαστικά δάνεια.
12. Αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος τώρα με τη θέσπιση κατώτερου ορίου σύνταξης για όλους. Οποιος θέλει να λαμβάνει μεγαλύτερη σύνταξη θα πρέπει να πληρώνει και τις ανάλογες εισφορές.
13. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με κοινές μετοχές, ώστε το κράτος να ελέγξει τις τράπεζες. Οι στόχοι πρέπει να είναι δύο: α) η δημοσιοποίηση των δανείων που δόθηκαν χωρίς να δικαιολογούνται με κριτήρια της αγοράς, και β) η άσκηση μιας σύγχρονης μορφής σεισάχθειας με τη μείωση των τόκων και του κεφαλαίου για τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.
14. Ανοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Το κράτος δεν πρέπει να εγγυάται τα έσοδα κανενός επαγγελματία. Οι πολίτες και όχι το κράτος πρέπει να αποφασίζουν για το πόσα φαρμακεία ή συμβολαιογράφους κ.λπ. χρειαζόμαστε.
15. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απεξαρτηθεί από την κεντρική κυβέρνηση. Κάθε δήμος πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα έσοδα, τα έξοδα και τις προσλήψεις και απολύσεις των υπαλλήλων του. Οι υπάλληλοι των δήμων δεν πρέπει να έχουν το καθεστώς μονίμου δημοσίου υπαλλήλου. Να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των δήμων με την ταυτόχρονη αναγνώριση του δικαιώματός τους να βάζουν όποιους και όσους φόρους, τέλη και εισφορές επιθυμούν. Οπως λειτουργεί σήμερα το σύστημα, ευνοούνται οι δήμαρχοι που «διεκδικούν» περισσότερα από τους υπουργούς, ευνοούνται δηλαδή οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ κεντρικής και τοπικής εξουσίας και όχι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών.
Β. Για το πολιτικό σύστημα
1. Αμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Η λειτουργία και επομένως η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι αποκλειστική υπόθεση των υποστηρικτών τους. Τίθεται ανώτατο όριο βοηθείας από τον κάθε χρηματοδότη. Απαγορεύεται η χρηματοδότηση από νομικά πρόσωπα, εμπορικά ή επαγγελματικά καταστήματα. Είναι επιβεβλημένο ο κάθε πολίτης να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι υποστηρικτές και τι είδους υποστήριξη δίνουν. Γι' αυτό κάθε χρηματική καταβολή προς τα κόμματα για να είναι νόμιμη, η μόνη προϋπόθεση θα είναι η δημοσίευσή της σε ειδική ιστοσελίδα του διαδικτύου που θα αναφέρει το ποσό, το όνομα, τη διεύθυνση και το ΑΦΜ του δωρητή κατά τα πρότυπα του προγράμματος «Διαύγεια». Οι συναλλαγές των κομμάτων, ανεξαρτήτως ποσού, θα πρέπει να γίνονται μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ θα πρέπει να δημοσιεύουν στο ίδιο πρόγραμμα και τα αναλυτικά έξοδά τους. Τίθεται ανώτατο όριο λειτουργικών και προεκλογικών εξόδων ανάλογα με το μέγεθος του κόμματος. Ολα στο φως τώρα. Η ποινή για την παραβίαση αυτών των προβλέψεων θα πρέπει να επιφέρει βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, πολλαπλάσιο εκείνου που δεν δηλώθηκε καθώς και ποινές στέρησης της ελευθερίας για τους υπευθύνους, συμπεριλαμβανομένου και του δωρητή.
2. Πλήρης κατάργηση της αποσπάσεως δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα ή στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Κράτος και κόμμα είναι και πρέπει να είναι δύο εντελώς ξεχωριστοί θεσμοί.
3. Απαγόρευση της προσφυγής στη διαδικασία κοινοβουλευτικής ασυλίας για μια σειρά αδικήματα και διατήρηση της ασυλίας μόνο για την προστασία του δικαιώματος έκφρασης και ελεύθερης κίνησης και δράσης των μελών του κοινοβουλίου.
4. Αλλαγή του εκλογικού συστήματος με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, δημιουργία 200 μονοεδρικών περιφερειών με ισοδύναμη εκλογική βάση και τριών μειζόνων εκλογικών περιφερειών 100 εδρών όπου θα εκλέγονται οι υποψήφιοι όπως συμβαίνει σήμερα με το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Κατάργηση του κατώτατου ορίου για την εκπροσώπηση στη Βουλή στις 3 μείζονες εκλογικές περιφέρειες.
5. Αλλαγή των προβλέψεων και της διαδικασίας δίωξης εναντίον μελών της κυβέρνησης (άρθρο 86 του Συντάγματος) με κύρια μέριμνα την ταχύτερη διεκπεραίωση και τη σημαντική αύξηση του χρόνου που προβλέπεται για την παραγραφή των αδικημάτων.
Γ. Για το ΠΑΣΟΚ
1. Να στηθούν κάλπες για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ακόμα κι αν ο υποψήφιος είναι ένας, διότι η δημοκρατία κρίνεται από την προστασία των δικαιωμάτων της μειοψηφίας. Ακόμα κι ένας, αν θέλει να ψηφίσει λευκό, πρέπει να έχει αυτό το δικαίωμα. Οχι στη διά βοής εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που θα ηγηθεί της παράταξης στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν πλέον την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά με προσωπικά κριτήρια μέσα από μια επίπλαστη ατμόσφαιρα ενότητας που δεν θα ανταποκρίνεται σε ουσιαστική συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές. Οχι στην οχλοκρατία των οπαδών, ναι στην ενσυνείδητη τοποθέτηση μελών ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος που θα είναι πρότυπο για τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας.
2. Επειδή είναι απαράδεκτο πρώτα να εκλέγεται ο πρόεδρος και μετά να συζητεί το συνέδριο την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και τις πολιτικές θέσεις, να υιοθετηθεί η αλλαγή προτεραιότητας, δηλαδή πρώτα να γίνεται το συνέδριο και αφού εγκριθούν οι πολιτικές θέσεις που δεσμεύουν το κόμμα και τοποθετηθούν οι υποψήφιοι πρόεδρο πάνω σ' αυτές, να γίνεται από τη βάση η εκλογή προέδρου.
3. Ανάδειξη των οργάνων του κόμματος με τρόπο που να διασφαλίζει την ιδεολογική διαπάλη και όχι τις προσωπικές διευθετήσεις. Η ανάδειξη των οργάνων του κινήματος να συνδεθεί και να αντικατοπτρίζει την αποδοχή συγκεκριμένων κειμένων θέσεων από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Να ψηφίζουμε ιδέες και όχι πρόσωπα. Στο συνέδριο καταθέτονται κείμενα θέσεων με την υπογραφή όποιου από εκείνους που τα στηρίζουν επιθυμεί να εκλεγεί στο Εθνικό Συμβούλιο. Οι σύνεδροι ψηφίζουν τα κείμενα θέσεων και από τον κατάλογο των υπογραφόντων εκλέγεται αναλογικά στο Εθνικό Συμβούλιο, αριθμός ίσος με αυτόν που αντιστοιχεί στις ψήφους που πήρε το συγκεκριμένο κείμενο».

Ξυπνάτε μαλακες σε λίγο θα ζητάνε που χέζανε Και κανείς δεν αντιδρά

Οι Γερμανοί ζητούν εξηγήσεις για τα εμβάσματα των βουλευτών μας
Οι Γερμανοί ζητούν εξηγήσεις για τα εμβάσματα των βουλευτών μας
Εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν Έλληνες βουλευτές να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό, ζητά ο πρέδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, από το πρόεδρο της Βουλής των Ελλλήνων,  Φίλιππο Πετσάλνικο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ τονίζει ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί με την είδηση περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές και παρακαλεί τον Φίλιππο Πετσάλνικο να του υποδείξει τρόπους κατευνασμού των αντιδράσεων που εξέφρασαν τα μέλη του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, σημειώνει επίσης στην επιστολή του ότι η χώρα του συμμετέχει στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνεται, αντικρούει την εντύπωση ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη.

Δικαστική έρευνα για μισθώματα δημοσίων υπηρεσιών και στην Σκοπελο


Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το «όργιο» σπατάλης από το ελληνικό Δημόσιο… σε ενοίκια για τη στέγαση διαφόρων υπηρεσιών αλλά και ανεξάρτητων διοικητικών Αρχών, την ώρα που περικόπτονται μισθοί για συντάξεις για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, 21 ακίνητα του Δημοσίου παραμένουν ανεκμετάλλευτα, ενώ ξοδεύονται ετησίως 5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τα ενοίκια των γραφείων που στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους αξιόποινες πράξεις.

Ανάμεσα στ’ αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι και αυτό της κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης, ο οποίος θα μελετήσει πολύ προσεκτικά όσα αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τα περισσότερα κτήρια βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τα ενοίκια γραφείων είναι υψηλά, παρά τη μείωση 20% που πέτυχε το Δημόσιο για όλα τα κτήρια που ενοικιάζει.

Ειδικότερα, ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να πληρώνει 1,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε  μισθώματα για το πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5, και τα χρήματα αυτά βέβαια εισπράττονται από τη Μονή Βατοπεδίου, καθώς διαχειριστής του ακινήτου ως επικεφαλής του μοναστηριού είναι ο... προφυλακισμένος ηγούμενος Εφραίμ.

Αλλά και το ΑΣΕΠ, που επί χρόνια φροντίζει για τη διαφάνεια στην επιλογή προσωπικού, πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτήριο στην οδό Πουλίου.

Περί τα 41.000 ευρώ είναι τα ενοίκια για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη Λεωφόρου Συγγρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και πριν από ένα χρόνο, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου κατέθεσε κατάλογο με 21 ακίνητα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα οποία ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία ή είναι εθνικά κληροδοτήματα, εντούτοις αυτός παρέμεινε στα… χαρτιά. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, τα ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν είναι τα εξής:

Φιλελλήνων 13-15 (ανήκει στο ΤΕΑΔΥ) - 2.087 τ.μ.
Αξαρλιάν 7 (ΙΚΑ) - 864 τ.μ.
Βουλής 8-10 (ΟΑΕΕ) - 2.577 τ.μ.
Βουλής 6 (ΙΚΑ) - 1.444 τ.μ.
Ακαδημίας και Ζαλοκώστα (ΚΕΔ)
Σταδίου 58 (ΤΕΑΔΥ) - 2.196 τ.μ.
Μενάνδρου 27-29 (ΙΚΑ) - 662 τ.μ.
Ιουλιανού 36 (Ταμείο Αστυνομικών) - 2.524 τ.μ.
Μενάνδρου 48 (ΙΚΑ) - 1.316 τ.μ.
Κουμουνδούρου 23 (ΕΤΑΠΜΜΕ) - 1.142 τ.μ.
Βουλής 2 (κληροδότημα)
Καποδιστρίου (Α΄ Βοηθειών)
Αγίου Κωνσταντίνου 43 (ΕΤΑΑ) - 1.910 τ.μ.
Σωκράτους 65-67 (ΤΕΑΙΤ) - 7.809 τ.μ.
Πειραιώς 22 (ΤΕΑΙΤ) - 1.573 τ.μ.
Φιλελλήνων και Ξενοφώντος (κληροδότημα)
Στουρνάρη (κληροδότημα)
Αναπήρων Πολέμου - Κολωνάκι (Κληροδότημα)
Ξενοδοχείο «La Mirage» (Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας)
«Κτίριο Κεράνη» (Λ. Θηβών 196-198) - 45.000 τ.μ.

Ο Χρ. Ξηρός στο zougla radio

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 15:21
Για την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα, τα νέα μέτρα και το κλίμα που επικρατεί εντός και εκτός των τειχών μίλησε ο Χριστόδουλος Ξηρός στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla radio.

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τη συνομιλία
http://www.zougla.gr/greece/article/o-xr-ksiros-sto-zougla-radio 

Μια καλή πρόταση να την Κάνει και ο Δήμος Σκοπέλου

Φθηνή πατάτα και στην Αττική με πρωτοβουλία του δήμου Παλλήνης
Μετά τη Βόρειο Ελλάδα έφτασε και στην Αττική η φθηνή πατάτα χωρίς μεσάζοντες. Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία δεν ανήκει σε ιδιώτες αλλά στο δήμο Παλλήνης Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης την ιδέα προώθησε η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη η οποία έκλεισε και τη συμφωνία με τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας.
Ο Δήμος Παλλήνης, στοχεύοντας στην στήριξη των νοικοκυριών , παρεμβαίνει καθημερινά με νέες δράσεις.

Σήμερα ξεκινάμε την παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα. Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο μας στην πολύ χαμηλή τιμή των 28λ. ανά κιλό.
Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr  η σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12, Γέρακας ), Γραφείο
Αντιδημάρχων, τηλ.210-6604638, μέχρι 8 Μαρτίου 2012.
Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντος 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας".

Aπό τον παραγωγό στον καταναλωτή

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου συμμετέχοντας στη πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ενεργών πολιτών που δημιούργησαν το κίνημα «Άνωση Εθελοντές Βόλου», καλεί τους καταναλωτές της Μαγνησίας:
-  Να συμμετέχουν στη αγορά κατευθείαν από τον παραγωγό στον καταναλωτή αγροτικών προϊόντων.
-  Να παραγγείλουν στο τηλέφωνο 2421038317 (ώρες 6-9 μ.μ.) πατάτες Νευροκοπίου προς 0,25 ευρώ/κιλό  (2,5 ευρώ/δεκάκιλο).
-  Να δώσουν τη δική τους απάντηση στην ακρίβεια και την ασυδοσία των μεσαζόντων και των σούπερ μάρκετ.

Ο χρόνος και ο τόπος παράδοσης θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
Θα ακολουθήσουν ανάλογες πρωτοβουλίες για άλλα προϊόντα,  μέχρι να υποχρεωθούν οι κερδοσκόποι να ρίξουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα.

Θεσσαλικά Πρωτοσέλιδα ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΒΟΛΟΣ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΓΝΩΜΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ

Του έδωσαν την άδεια να φτιάξει δικό του λιμάνι!
Την ίδια ώρα, εκβιάζουν τους εργάτες να σταματήσουν την απεργία
Την ώρα που οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συνεχίζουν κοντά τέσσερις μήνες το σκληρό αγώνα τους, αντιμετωπίζοντας την αδίστακτη εργοδοσία με απολύσεις και τρομοκρατία, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προκλητικά και ωμά παραχωρεί στον βιομήχανο Μάνεση και νέα προνόμια, δίνοντας άδεια να κατασκευάσει δικό του λιμάνι μπροστά από το χαλυβουργείο μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της Ελευσίνας.
Την αποκάλυψη έκανε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, όπου του παρουσίασε σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (αριθμ. πρωτ. 189750) με την υπογραφή του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου και με ...ημερομηνία 3 Φλεβάρη 2012.
Την ώρα, δηλαδή, που οι χαλυβουργοί βρίσκονταν στην 96η ημέρα απεργίας, και τα συνολικότερα σχέδια για τη μείωση της τιμής πώλησης της εργατικής δύναμης για να αυξηθούν τα καπιταλιστικά κέρδη ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, η κυβέρνηση εξασφάλιζε ειδικά για τον Μάνεση και επιπλέον προνόμια με τη δυνατότητα κατασκευής και λειτουργίας ιδιωτικού λιμανιού. Η κυβερνητική απόφαση ικανοποιεί παλιότερη αξίωση της επιχείρησης που σκόνταφτε στη μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα επιφέρει στον κόλπο της Ελευσίνας και στην οξυμένη αντίδραση όλων των μαζικών φορέων του Θριασίου.
Προκλητικά, όμως, και στις πλάτες των απεργών η κυβέρνηση έσπευσε, εν μέσω απεργίας, να ικανοποιήσει την αξίωση της εργοδοσίας και να της εξασφαλίσει τις υποδομές που θα διευκολύνουν την εντατικότερη και πιο κερδοφόρα αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο (σ.σ. η εταιρεία γνωρίζοντας ότι τα δύο παλιά εργοστάσια σε Βόλο και Βελεστίνο έχουν πεπερασμένο χρόνο ζωής και υψηλό κόστος μεταφοράς καθώς βρίσκονται μακριά από το λιμάνι του Βόλου, έχει βάλει λυτούς και δεμένους, ώστε να εξασφαλίσει: όσο το δυνατόν χαμηλότερα αμειβόμενους εργάτες στον Ασπρόπυργο και όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος μεταφοράς).
Η διοίκηση του σωματείου κατάγγειλε στον υπουργό ότι η κυβέρνηση τόσο με την απόφαση για το ιδιωτικό λιμάνι και με το δάνειο 265 εκατομμυρίων ευρώ που του δόθηκε από τράπεζες πριν ξεκινήσει η απεργία, δίνει πράσινο φως στην εργοδοσία για να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τους εργάτες.
Το σωματείο αποκάλυψε επίσης ότι στη σχετική απόφαση για να εξασφαλιστεί η άδεια για το λιμάνι στον Μάνεση, η κυβέρνηση έκανε δεκτό το σενάριο ότι η επιχείρηση θα έχει 420 άτομα και θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο.
Την ίδια στιγμή, όμως, η εργοδοσία είχε απολύσει ήδη 65 εργαζόμενους και διαμήνυε ότι θα συνεχίσει την «αναδιοργάνωση» της επιχείρησης, δηλαδή συνολικά 180 απολύσεις, καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχει μείωση των παραγγελιών!
Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος αυτής της απόφασης και του προνομίου, όπως αναφέρεται στους περιβαλλοντικούς όρους της απόφασης, το λιμάνι που θα κατασκευαστεί θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία έως 20.000 τόνους, όταν στο ίδιο το λιμάνι της Ελευσίνας δεν εξυπηρετούνται πλοία πάνω από 8.000 τόνους. Πρακτικά αυτό ίσως να σημαίνει ότι ο Μάνεσης σχεδιάζει αφού τσακίσει - όπως ελπίζει - τους εργάτες στον Ασπρόπυργο, να μεταφέρει εδώ τουλάχιστον μέρος από την παραγωγή του Βελεστίνου, όπου ο φούρνος του έχει ISO (πιστοποίηση λειτουργίας) που λήγει φέτος και δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι σκοπεύει να χτίσει νέο φούρνο στη Μαγνησία.
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε δήθεν ανενημέρωτος για την απόφαση και δεσμεύτηκε, για μία ακόμα φορά - το έχει κάνει ήδη τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα - ότι θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον εργοδότη και την Παρασκευή θα ενημερώσει το σωματείο.
Την ίδια στιγμή, στα αιτήματα που του έθεσαν και πάλι για οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, κάλυψη των ενσήμων των ημερών της απεργίας, πάγωμα για ένα χρόνο των δανείων χωρίς πανωτόκια, απάντησε ότι θα τα συζητήσει μόνο μετά τη λήξη της απεργίας!!! Το Σωματείο κατήγγειλε την κυβέρνηση για κοροϊδία και ότι κάνει πλάτες στον Μάνεση, ενώ μετά τη συνάντηση κατέθεσαν την απόφαση σε όλα τα κόμματα της Βουλής.

Αδυναμία προσέγγισης λόγω καιρού


Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει τα λιμάνια Φολέγανδρου και Σίκινου λόγω δυσμενών συνθηκών.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Μήλος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Θήρα– Ανάφη– Ηράκλειο – Σητεία– Κάσος – Κάρπαθος – Χάλκη – Ρόδος).

Οι 4 επιβάτες που είχαν προορισμό τη Φολέγανδρο αποβιβάστηκαν στη Μήλο και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Κρίμα γιατί ο Σαμαράς το είχε σίγουρο το πρωθυπουργιλίκι αλλά απέδειξε ότι είναι τα ίδια με τον Γ. Παπανδρέου. Λακές των ξένων και των νταβατζήδων της διαπλοκής.

Πρώτα κάνει κωλοτούμπα 180 μοιρών και κάνει συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Μετά ψηφίζει το χειρότερο μνημόνιο μέχρι τώρα και διαγράφει όσους συνεχίζουν στην παλιά γραμμή. Μετά φέρνει τους μνημονιακούς Γεωργιάδη και το Βορίδη στη ΝΔ. Τώρα τα βάζει με την Αριστερά. Ως εκ θαύματος όλος ο μνημονιακός νεοφιλελεύθερος συρφετός που μιλούσε για ακροδεξιά σταγονίδια χειροκροτά όρθιος. Κρίμα γιατί ο Σαμαράς το είχε σίγουρο το πρωθυπουργιλίκι αλλά απέδειξε ότι είναι τα ίδια με τον Γ. Παπανδρέου. Λακές των ξένων και των νταβατζήδων της διαπλοκής.
Προκόπης

ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Η ΚΟΜΑΝΕΝΤΖΗ




Πού κατάντησες, ωρέ Αντωνάκη...
Να σε ξευτιλίζει ο Γιωργάκης! Να σε ισοπεδώνει κυριολεκτικά στη Βουλή, επικαλούμενος την αποστροφή των ομοϊδεατών σου Ευρωπαίων του



ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:00, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος και Αμαλίας)

29/2 Πανεργατική Πανελλαδική Στάση εργασίας και συγκέντρωση
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ.
Η ληστεία της τρόικας συνεχίζεται με τη δανειακή σύμβαση και η δοτή συγκυβέρνηση των δανειστών να τρέχει με απίστευτες ταχύτητες να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου, της νέας ληστρικής επιδρομής σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση της οικονομίας, της κοινωνίας, της μισθωτής εργασίας, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων, του...
 δημόσιου πλούτου στον απόλυτο έλεγχο του κεφαλαίου.
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την «συμφωνία» που παραδίδει την οικονομική-κοινωνική-πολιτική ζωή της χώρας στην ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την μετατρέπει σε ευρωαποικία με είλωτες τους εργαζόμενους και το λαό.
Κάθε ώρα παραμονής τους στη κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, ως ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και σπέρνουν φτώχεια, ανεργία, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Δεν υποχωρούμε, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να ρίξουμε την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου».
Συνεχίζουμε με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς, διαδηλώσεις, απεργίες και αγώνες διάρκειας. Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται και συντονίζουμε τους αγώνες μας.
Την Τετάρτη 29/02 στα πλαίσια της τρίωρης πανελλαδικής πανεργατικής στάσης εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα (Βασιλίσσης Σοφίας 2) στις 1:30 μμ, στις 6μμ καλούμε σε συγκέντρωση την στο Σύνταγμα (Όθωνος & Αμαλίας)
Ή εμείς ή αυτοί!
ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:00, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος και Αμαλίας)

Μιας (ανοικτής) παλάμης "πανστρατιά": 5 διαγραφέντες και με το ζόρι, γύρισαν πίσω

Εξαιρετικά περιορισμένη επιτυχία σημειώνει η προσπάθεια της ΝΔ και προσωπικά του Α.Σαμαρά για "πανστρατιά" και επιστροφή των διαγραφέντων. Μόνο 5 από τους 22 (μαζί με τον Π.Καμμένο) που είχαν διαγραφεί λόγω άρνησης της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας "τσίμπησαν" και υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο (αλήθεια, πως είναι δυνατόν να καταψηφίζουν το νέο Μνημόνιο και να υπερψηφίζουν ... τον εφαρμιστικό νόμο του; Mήπως αυτό λέται πολιτική ασυνέπειεας, προσωπική ασυνέπεια, κοινώς ... κωλοτούμπά;).

Συγκεκριμένα, οι πέντε «γαλάζιοι» οι οποίοι άλλαξαν στάση και από το «όχι» στο νέο μνημόνιο ψήφισαν «ναι» στον εφαρμοστικό νόμο, είναι οι εξής: Αλ. Δερμεντζόπουλος, Εμ. Κεφαλογιάννης, Ζ. Τζηκαλάγιας, Θ. Λεονταρίδης και Αν. Καριπίδης. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής τους στη ΝΔ, εξέλιξη η οποία τους οδήγησε στην αλλαγή της στάσης τους. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία οι κκ. Λεονταρίδης, Καριπίδης και Τζηκαλάγιας βρέθηκαν στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή και συνομίλησαν με συνεργάτη του κ. Σαμαρά.

Άλλοι 7 από τους διαγραφέντες (περιλαμβάνεται και ο Π.Καμμένος) καταψήφισαν και άλλοι 10 δεν πήγαν καθόλου

Σημειώνεται ότι 10 βουλευτές της ΝΔ που είχαν ψηφίσει «όχι» στο μνημόνιο και είχαν τεθεί εκτός Κ.Ο. επέλεξαν να απουσιάσουν από την ψηφοφορία. Πρόκειται για τους εξής: Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κ. Παπασιώζος, Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Γκιουλέκας, Χρ. Ζώης, Γ. Καρασμάνης και Γ. Βαγιωνάς. Όσον αφορά τους υπολοίπους έξι διαγραφέντες επέμειναν στο «όχι». Πρόκειται για τους Έλενα Κουντουρά, Δ. Σταμάτη, Μ. Τζήμα, Σπ. Γαληνό, Π. Μελά και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Επίσης κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο επιτέθηκε σήμερα στην Αριστερά ο Α.Σαμαράς. Θεωρεί ότι κάποιοι ψηφοφόροι του μπορεί να εγκλωβιστούν στο ... ΚΚΕ ή στον ΣΥΡΙΖΑ; Αστεία πράγματα. Εξυπηρέτηση προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν είπε λάθος πράγματα. Είπε εντελώς άκαιρα πράγματα. Και στην πολιτική το λάθος timing, ισοδυναμεί με αποτυχία.

Επί 283 ψηφισάντων, «ναι» ψήφισαν 202 βουλευτές, «όχι» 80 και ένας δήλωσε παρών. Στα «ναι» προσετέθησαν και πέντε εκ των 21 διαγραφέντων της ΝΔ, καθώς και ένας εκ των διαγραφέντων του ΠαΣοΚ, όπως και 9 «πράσινοι» οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Στο ΠΑΣΟΚ, από τους 22 διαγραφέντες που τάχθηκαν κατά του μνημονίου, μόνον ένας επέλεξε το «ναι», ο κ. Χρ. Μαγκούφης (είχε ψηφίσει «παρών» στο νέο μνημόνιο), ενώ οι εννέα βουλευτές που είχαν ψηφίσει «ναι» επί της αρχής, αλλά είχαν καταψηφίσει συγκεκριμένα άρθρα του μνημονίου και τέθηκαν σε κομματική «καραντίνα» με το ερώτημα της διαγραφής και της μη συμπερίληψης στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν το «ναι» στον εφαρμοστικό. Πρόκειται για τους: Ι. Κουτσούκο, Π. Αντωνακόπουλο, Π. Δημητρουλόπουλο, Β. Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δ. Κουσελά, Δ. Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μ. Τζελέπη. Από τους υπόλοιπους διαγραφέντες ο κ. Σπ. Κουβέλης ήταν απών, ενώ η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε «παρούσα».

«Όχι» και στον εφαρμοστικό ψήφισαν οι εξής: Λούκα Κατσέλη, Άννα Βαγενά, Βάσω Παπανδρέου, Λ. Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Αν. Τριανταφυλλόπουλος, Β. Τόγιας, Γ. Κασσάρας, Χ. Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρ. Κατσούρας, Ι. Μιχελογιαννάκης, Θ. Παραστατίδης, Αλ. Αθανασιάδης, Οδ. Βουδούρης, Μ. Τσετίν, Ηλ. Θεοδωρίδης, Ι. Αμοιρίδης, ενώ ο Γ. Παπαμανώλης απουσίαζε.

Τέλος, από το «παρών» στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο μετακινήθηκε στο «ναι» ο ανεξάρτητος βουλευτής που πρόσκειται στην Δημοκρατική Συμμαχία Ελ. Αυγενάκης.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


Για την κρίση και το χρέος, για την βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ευθύνεται το σύστημα και ο «ευρωμονόδρομος» που υπηρετεί το δικό σας κόμμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα. Όλες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις τις λάβατε συναινετικά, πράγμα που σήμερα κάνετε ξετσίπωτα, με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Μαζί εντάξατε τη χώρα στην ΕΟΚ - ΕΕ , στο ΝΑΤΟ, από κοινού διαμορφώσατε το κράτος, άλλοτε με κρατικοποιήσεις, από το 1974, και άλλοτε με ιδιωτικοποιήσεις ώστε να στηρίζει τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας. Μαζί διαμορφώσατε το αστικό πολιτικό σύστημα που εξαπατά το λαό και εκτελεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ διαμορφώσατε την εργατική αριστοκρατία που ηγείται στη ΓΣΕΕ και υπηρετεί το σύστημά σας και όχι τους εργάτες. Είστε το ίδιο υπόλογος, όσο και το ΠΑΣΟΚ και οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σας τιμωρήσουν το ίδιο σκληρά με την ψήφο και την πάλη τους.


ΑΘΗΝΑ 28/2/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΑΜΕ


Γραμματεία Μαγνησίας

Βόλος 28 /2 / 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση βάζει ενέχυρο στη δανειακή σύμβαση όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει στην υγεία και στην πρόνοια! Γίνονται βορά στην αδηφαγία των καπιταλιστών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο για την υγεία και την πρόνοια που άρον - άρον  κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.
  1. Στ΄ όνομα του «εξορθολογισμού» και του χτυπήματος της «σπατάλης» περικόπτονται οι κρατικές φαρμακευτικές δαπάνες. Ήδη πάνω από 1.000 φαρμακευτικά σκευάσματα τα πληρώνουμε εξολοκλήρου από την τσέπη μας. Μας δίνουν μάλιστα και «κίνητρο» να πληρώνουμε μικρότερο ποσοστό συμμετοχής αν συμφωνήσουμε να μας δώσει ο φαρμακοποιός φθηνότερο φάρμακο. Μας λέει δηλαδή η κυβέρνηση να γίνουμε εμείς οι γιατροί του εαυτού μας. Υποχρεώνει τους γιατρούς – νοσοκομεία – φαρμακεία να διαλέγουνε φθηνά φάρμακα, ανεξάρτητα αν είναι τα κατάλληλα για τον άρρωστο.
  2. Καταργεί 5 δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία, στ΄ όνομα της αποασυλοποίησης, παραπέμποντας ουσιαστικά τους ασθενείς στα υποκατάστατα υπηρεσιών των διαφόρων ΜΚΟ της «φιλανθρωπίας», στον ιδιωτικό τομέα και κάποιους απ´ αυτούς στο δρόμο. 50 δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε παραρτήματα των υπολοίπων. Καταργούνται ουσιαστικά δημόσιες μονάδες, είτε άμεσα, είτε μέσω των συγχωνεύσεων. Πρακτικά θα εξαναγκάζονται οι ασθενείς να περιμένουν για μια εξέταση, θεραπεία ή εγχείρηση στις μακροχρόνιες λίστες αναμονής και να πληρώνουν ακόμα περισσότερα στον ιδιωτικό τομέα.
    • Καταργούνται τα πενιχρά επιδόματα των πολυτέκνων, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια.
    • Η κυβέρνηση «αναγνωρίζει νομικά» την έννοια του άστεγου, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να τους εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, με δωρεάν στέγαση, ρουχισμό, σίτιση, φάρμακα, υπηρεσίες υγείας.
    • Απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, λες και είναι αυτό που έλειπε για να έχουμε φάρμακα, οδηγώντας ένα μέρος των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών στην καταστροφή.
    • Επεκτείνει το καθεστώς των «επικουρικών» εργαζομένων σε όλους τους κλάδους στα δημόσια νοσοκομεία και καθιερώνει τη μετακίνηση των εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, για να καλύπτει τα κενά λόγω έλλειψης προσωπικού. Με τους ενιαίους οργανισμούς και την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών υγείας δημιουργούνται προϋποθέσεις να γίνουν απολύσεις εργαζομένων.
Είναι αναγκαίο σήμερα τα ζητήματα της υγείας να αποτελέσουν υπόθεση πάλης όλων των εργαζομένων και όχι μόνο αυτών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία.
Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να βάλουμε εμπόδιο στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, ώστε κανένας εργαζόμενος –κανένας άνεργος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην μείνει χωρίς ασφάλιση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για να μην κλείσει καμιά δημόσια υπηρεσία και μονάδα.

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξαρτήτου ειδικότητας. Να μην γίνει καμία απόλυση! Να έχουν όλοι σταθερή και μόνιμη δουλειά.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και να μην υπάρχουν μετακινήσεις του προσωπικού.
Powered By Blogger