Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ - Μίκης Θεοδωράκης

Ο δρόμος-Μάνος Λοϊζος- o dromos Manos Loizos

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Θάλασσα πλατιά - Μάνος Χατζιδάκις

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος - Moonlight Sonata

"Παράθυρο" για αλλαγές στο φορολογικό. Τριγμοί στην κυβέρνηση

Τριγμούς προκαλεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Διαφοροποιούνται ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ
Μεγάλες επιβαρύνσεις φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα όμως έχει ήδη επιφέρει σοβαρές τριβές στο εσωτερικό, στη συνοχή της κυβέρνησης.
Τα βασικά σημεία αιχμής που προκαλούν αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ αφορούν:
Την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου για τα παιδιά, την υπέρμετρη φορολόγηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων από όλους τους αγρότες και την κλίμακα και τους συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου για τα ακίνητα.

Άγριες συμπλοκές Ρομά και Πακιστανών στο Ζεφύρι

Άγριες συμπλοκές μεταξύ Ρομά και Πακιστανών σημειώθηκαν, μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον καταυλισμό στη διασταύρωση των οδών Παναγιάς Γρηγορούσης και Σουλίου στο Ζεφύρι.

Για άγνωστο λόγο, ομάδες και από τις δυο πλευρές συμμετείχαν σε ένα άγριο επεισόδιο με «μάχες» σώμα με σώμα, με τους συμμετέχοντας να χρησιμοποιούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις συμπλοκές τους για αρκετή ώρα.

Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη, ωστόσο οι συμπλεκόμενοι επέλεξαν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την μεταξύ τους αντιπαράθεση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών.

Αντώνης Σαμαράς - Το ελικόπτερο τώρα ξεκινάει (video spot)

Εκτακτο τώρα Επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες

Ένταση έχει προκληθεί στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα στην Κύπρο, όπου εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες εμποδίζουν άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ να απομακρύνουν περίφραξη που είχαν τοποθετήσει πριν από δύο εβδομάδες Τούρκοι στρατιώτες σε γεώτρηση από την οποία τροφοδοτείται με πόσιμο νερό το χωριό.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, νωρίς το πρωί ομάδα 60 ανδρών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ επιχείρησε να αφαιρέσει το συρματόπλεγμα μετά από διάβημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ωστόσο τους εμπόδισαν περίπου 300 ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες που αναπτύχθηκαν σε βάθος πέραν των 200 μέτρων μέσα στη νεκρή ζώνη.

Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε...

Η Τρόικα ζητάει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας... Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε κι εσείς και τα ανδράποδά σας, εδώ είναι... Ελλάδα ρε...

ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ! «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!


ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ
Ο EFSF ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ
Το πράσινο φως για να προσμετρηθεί το σύνολο του αναβαλλόμενου φόρου από τη ζημία του PSI+ στα βασικά εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών, και επομένως να μειωθούν οι κεφαλαιακές τους ανάγκες, κατά περίπου 4 δια. ευρώ, έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.
Το θέμα του αναβαλλόμενου φόρου καθώς και της επαναγοράς ομολόγων κυριάρχησε κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και του προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραπεζίτες ζήτησαν να αναγνωριστεί πλήρως ο αναβαλλόμενος φόρος στα εποπτικά κεφάλαια και η απάντηση του υπουργού ήταν ότι «θα προχωρήσει σε όλες τις σχετικές ενέργειες» αφού πρώτα λάβει και τυπικά το «Ο.Κ.» από την τρόικα.


Πρόκειται για το πρώτο μέτρο που κερδίζουν οι τράπεζες προκειμένου να συμμετάσχουν στην επαναγορά, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να συζητήσει τον αναβαλλόμενο φόρο, όχι όμως το credit enhancement και αλλαγές στους όρους ανακεφαλαιοποίησης. Σύμφωνα, άλλωστε, με τραπεζικά στελέχη, το θέμα της τόνωσης της πιστωτικής αξιολόγησης των ομολόγων δεν ετέθη καν στη συνάντηση.

ΝΑSA: Νερό σε μορφή πάγου στον Ερμή

Οι επιστήμονες ωστόσο αποκλείουν προς το παρόν την πιθανότητα να φιλοξένησε κάποτε ζωή ο συγκεκριμένος πλανήτηςΟι επιστήμονες ωστόσο αποκλείουν προς το παρόν την πιθανότητα να φιλοξένησε κάποτε ζωή ο συγκεκριμένος πλανήτης
Μεγάλες ποσότητες νερού σε μορφή πάγου εντόπισε το σκάφος «Messenger» της NASΑ στον Ερμή, τον κοντινότερο πλανήτη στον Ήλιο.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τα οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Science» και μεταφέρει σήμερα το Reuters, ο όγκος του πάγου που εντοπίστηκε στο βόρειο πόλο του πλανήτη εκτιμάται ότι μπορεί να φθάνει από 100 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο τόνους.

«Με ενδιέφερε να σωθεί η ΑΕΚ»

Για όσα έγιναν κατά τη θητεία του στην Ένωση ως τεχνικός διευθυντής, αλλά και για αρκετά ακόμη θέματα σχετικά με το ποδόσφαιρο, μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας.
Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο Τσιάρτας μιλώντας σε σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.
Για τους λόγους που έγινε μάνατζερ: «Το επάγγελμα αυτό ήταν ένας τρόπος να παραμείνω στο ποδόσφαιρο. Να του επιστρέψω κάποια πράγματα απ’ αυτά που κέρδισα. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να χτίσω νέους παίκτες, να τους προετοιμάσω γι’ αυτά που θα συναντήσουν στην καριέρα τους. Και κύριο μέλημά μου είναι να φτιάξω ένα “προϊόν” προς ζήτηση. Έναν παίκτη με ποδοσφαιρικές ικανότητες, αλλά και ήθος».

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ Έρχονται τα πρώτα χιόνια από την Κυριακή

Έρχονται τα πρώτα χιόνια από την Κυριακή
Έπειτα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, το σαββατοκύριακο προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από αύριο και για λίγες ώρες, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση ενώ θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.
Μάλιστα από την Κυριακή αναμένονται και τα πρώτα χιόνια σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, ενώ την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα επικρατήσει παγετός στα βόρεια.

Τουρκική κορβέτα έκοβε βόλτες στις Οινούσσες

Σε ακόμα μία παραβίαση των θαλάσσιων χωρικών υδάτων προχώρησε στις 06:00 το πρωί το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Karaburun 1201», παρενοχλώντας τα ελληνικά αλιευτικά που βρίσκονταν στα βόρεια των Οινουσσών.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, η νεότευκτη τουρκική κορβέτα μήκους 60 μέτρων που χρησιμοποιεί ως βάση το λιμάνι της Φωκαίας, όπου φιλοξενείται και η μονάδα των πεζοναυτών, το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα τους 4 τελευταίους μήνες έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία του στο Αιγαίο.

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι

«Είμαστε έτοιμοι από καιρό να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ενωτική του και με αρκετό αριστερό χρώμα ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την οποία ξεκινά η διαδικασία μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα.

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της  πολιτικής αντιπαράθεσης στον απόηχο της ευρωπαϊκής απόφασης για το ελληνικό χρέος, που διατηρεί το άγχος για το πρόβλημα και ενώ αναμένονται νέες επώδυνες εξελίξεις και μέτρα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υποστηρίζουν λέγοντας ότι «απέναντί μας έχουμε ένα κλειστό κύκλωμα. Ένα κατεστημένο που δε μπορεί να παράξει τίποτα καινούργιο, τίποτα δημιουργικό.

Σκάνδαλο: Αθωώνουν δημόσιους υπάλληλους που έχουν καταχραστεί χρήματα

Σκάνδαλο: Αθωώνουν δημόσιους υπάλληλους που έχουν καταχραστεί χρήματα
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με τον οποίο τα πειθαρχικά συμβούλια μοιράζουν αθωωτικές αποφάσεις σε επίορκους υπαλλήλους!

Την ώρα που οι αρμόδιοι «παλεύουν» να βρουν ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κάποιοι καλύπτουν αυτούς, που αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα και είχαν πράξει τα παραπτώματα τους θα είχαν σίγουρα απολυθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια υπάλληλος του ΟΑΕΔ, που είχε βγάλει μηναίο επίδομα ανεργίας σε όλο της το σόι, τιμωρήθηκε μόνο με 4 μήνες παύσης, όπως και υπάλληλος - κλέφτης του υπουργείου Υγείας, που είχε αποσπάσει 51.000 ευρώ!

Η ανυπακοή είναι το πρώτο βήμα για την ανάκτηση του κόσμου

Συνέντευξη με τον Τζον Χόλογουεϊ, ακτιβιστή, συγγραφέα, και καθηγητή κοινωνιολογίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Πουέμπλα του Μεξικού.
Τη συνέντευξη πήρε ο Δημήτρης Γκιβίσης και δημοσιεύτηκε στην Εποχή
- Σε αντίθεση με όσους υποστηρίζουν ότι υπαίτιοι της κρίσης είναι οι καπιταλιστές, εσείς υποστηρίζετε ότι «η κρίση του καπιταλισμού είμαστε εμείς». Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα σχετικά με αυτή τη θέση σας;
- Ο καπιταλισμός είναι μια καταστροφική μορφή κοινωνικής οργάνωσης που καταστρέφει τις δυνατότητες της ανθρώπινης ζωής και μας οδηγεί προς την κατεύθυνση του αυτοαφανισμού της ανθρωπότητας. Η κρίση κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη, αλλά δείχνει επίσης ότι το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, αυτό είναι μια ένδειξη της αδυναμίας αυτού του καταστροφικού συστήματος. Το να κατηγορούμε τους καπιταλιστές για την κρίση, είναι σαν να πούμε ότι η άρχουσα τάξη δεν μας αποκλείει αρκετά καλά, είναι σαν να τους ζητήσουμε να μας εξουσιάζουν πιο αποτελεσματικά. Είναι σαν τον μαζοχισμό του σκλάβου που ζητάει ο κύριός του να τον κτυπάει πιο σκληρά. Εμείς είμαστε η κρίση του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο είναι μια μορφή κοινωνικής οργάνωσης που είναι από τη φύση της επιθετική. Στον καπιταλισμό υπάρχει ενσωματωμένη μια δυναμική που απαιτεί όλο και

Ο Φόβος που σπέρνουν είναι δικός τους...

Ούτε η φασιστική τρομοκρατία ούτε η κρατική καταστολή θα μπορέσουν να ανακόψουν την αντίσταση του λαού στον αγώνα για ζωή. Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ...

Image scaled down

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Παρασκευή, 30-11, μεσημέρι, στη λαϊκή αγορά Αριστείδου και Χαροκόπου της Καλλιθέας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ξαναχτύπησαν. Δύο συνάνθρωποί μας μικροπωλητές, ένας Αιγύπτιος κι ένας Πακιστανός, δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από τραμπούκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους λήστεψαν, όπως άλλωστε το συνηθίζουν. Ο Αιγύπτιος νοσηλεύεται πολύ βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, στο Τζάνειο νοσοκομείο.

 KKE: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα


Αποτελεί πρόκληση η ομιλία του κ. Τσίπρα. Αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ, που όσο έστριβε πιο δεξιά τόσο πιο πολύ επετίθετο  κατά του ΚΚΕ. Τα επιχειρήματά τους δείχνουν την ιδεολογική τους στειρότητα. Ας καταλάβουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει στον ευρωενωσιακό μονόδρομο. Δεν πρόκειται να εξαργυρώσει με υπουργεία και θεσούλες τους αγώνες του, το αίμα των αγωνιστών του, την προσφορά του στην εργατική τάξη και στο λαό και να παραιτηθεί από το

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΤΟ "gyros.gr" ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ




ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ 
ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΠΡΙΖΟΛΟΚΑΛΑΜΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ 1,20 ΕΥΡΩ 
ΓΥΡΟΣ ΣΕ ΠΙΤΑ 2,00 ΕΥΡΩ 
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ..... 

ΦΩΤΟ: ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ- ΝΤΑΛΙΚΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΞΗΛΩΣΕ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

Απο επιτόπιο ρεπορτάζ συναγωνιστή του Κινήματος Δεν Πληρώνω Βόρειας Αττικής
Απο επιτόπιο ρεπορτάζ συναγωνιστή του Κινήματος Δεν Πληρώνω Βόρειας Αττικής:
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ
 
Φορτηγο της Χαλυβουργιας ΑΕ απο Βολο με κατευθυνση Αθηνα, γυρω στη 1μμ σταματησε σε κουβουκλιο των διοδιων Αφιδνων. Αφου πληρωσε ,  φευγοντας, καποιο σημειο της πορτας η της καροτσας, γατζωσε πανω στο κουβουκλιο με αποτελεσμα να το ξηλωσει και να το παρασυρει.
Μεσα στο κουβουκλιο υπηρχε υπαλληλος (γυναικα συμφωνα με τον οδηγο) η οποια ειχε

Κατασκευή ξύλινου σπιτιού για παιδιά

Ονομάζομαι Νίκος Τιλκερίδης και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την κατασκευή ενός ξύλινου σπιτιού για τα παιδιά μου.
Το καλοκαίρι ξεκίνησα να φτιάξω ένα ξύλινο σπιτάκι για τα παιδιά. Ο σκοπός ήταν να φτιάξω ένα σπιτάκι, 1.20 χ 1.30 για το έδαφος, ώστε μετά να κάνω ένα μεγαλύτερο στην καρυδιά του κήπου. 
Τελικά, ως πρωτάρης κατέληξα να φτιάχνω ένα σπιτάκι 1.80 χ 1.70 και ύψος περισσότερο από 2,60 κι κόστος εκτός προϋπολογισμού.
Δυστυχώς, η άγνοια πληρώνεται. Έτσι, λοιπόν, η κατασκευή μιας διάστασης χωρίς προηγουμένως να υπολογίσεις τα μέτρα που υπάρχουν στο εμπόριο, μπορούν να ανεβάσουν το κόστος έως 30%. 

Σκιάθος: Πυρά κατοίκων κατά δημάρχου για κεραία κινητής τηλεφωνίας

SKIATHOS ORAIAΤην έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν κάτοικοι του Δήμου Σκιάθου για το γεγονός ότι ο Δήμος, όπως αναφέρουν, έδωσε έγκριση εγκατάστασης δομικών κατασκευών κινητής τηλεφωνίας στην εταιρεία Cosmote, στο ξενοδοχείο Κασσάνδρα Bay στην περιοχή Βασιλιά στη Σκιάθο. Από την πλευρά το ο δήμαρχος Ν. Πλωμαρίτης απαντά, ότι την άδεια δεν έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Πολεοδομία, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τόνισε ότι ο «νόμος δυστυχώς δίνει γη και ύδωρ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας».
 Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην επιστολή διαμαρτυρίας τους στον τύπο, ο Δήμαρχος, πριν νομιμοποιήσει την εγκατάσταση της «δολοφονικής» κεραίας, δεν ρώτησε τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, ούτε του γείτονες. «Θα είχε άραγε τα κότσια να στείλει τα παιδιά του να εργαστούν σε αυτό;» Επισημαίνουν ότι «από τη στιγμή που τα ιατρικά δεδομένα είναι απαγορευτικά στην έκθεση τέτοιων ειδών ακτινοβολίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, από τη στιγμή που όλοι οι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα απαγορεύουν και ξηλώνουν τέτοιου είδους κεραίες, με ποιο δικαίωμα νομιμοποιεί τέτοιου είδους

«ΚΑΘΙΣΤΕ ΗΣΥΧΑ... »

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πάνω από 56.000 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» μόνο μέσα στους πρώτους 4 μήνες του 2012.
Μόνο μέσα στο προηγούμενο δεκαήμερο έκλεισαν τα «Costa Coffe», η Citibank ανακοίνωσε «λουκέτο» σε 16 υποκαταστήματα, η NEOSET οδεύει στο άρθρο 99, τα ΙΚΕΑ μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων.
Οσο για τους εργάτες του Σκαραμαγκά μετρούν 42 μήνες απλήρωτοι και οι χαλυβουργοί της «Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου, εκεί που ο Σαμαράς και ο Δένδιας έστειλαν τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του βιομήχανου Μάνεση εναντίον των απεργών
(σ.σ.: «για να ανοίξει το εργοστάσιο», όπως είπαν),
ο Μάνεσης από τις 12 Νοέμβρη έβαλε «λουκέτο» στο εργοστάσιο στέλνοντας τους εργάτες σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα.

KKE:ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ και τη σύλληψη 11 αγωνιζόμενων απολυμένων και απλήρωτων εργατών στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία του Α.Π.Θ, που διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία.

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην.....
καθαριότητα και την φύλαξη δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με τη στυγνή εκμετάλλευση και την τρομοκρατία των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι λυμαίνονται και θησαυρίζουν από τα οικονομικά των πανεπιστημίων, αλλά και με την κυβερνητική καταστολή και τον εμπαιγμό του πρύτανη. Πριν στείλουν τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, τα ψέματα και τις συκοφαντίες κατά των εργαζομένων. Σε αυτή την επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης έχει τη δική της συμβολή και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Μείωση 10% στα τέλη καθαριότητας . Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου,

Μείωση της τάξης του 10% θα εφαρμοστεί στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Σκοπέλου, ενώ τα υπόλοιπα τέλη θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς καμία περαιτέρω αύξηση. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, καθώς οι παρατάξεις της μειοψηφίας ζήτησαν να εφαρμοστούν περαιτέρω μειώσεις σε ποσοστό 50% προκειμένου να ωφεληθούν οι ασθενέστερες ομάδες του τοπικού πληθυσμού.

Στοιχεία Eurostat Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων η Ελλάδα

H χώρα μας εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. μεταξύ των νέων, με 57% (στοιχεία Αυγούστου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανέρχεται στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%.
Τα πανευρωπαϊκά «πρωτεία» στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. μεταξύ των νέων, με 57% (στοιχεία Αυγούστου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανέρχεται στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%.
Από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει πως το συνολικό ποσοστό

Λήμνος: Σε εξέλιξη η 24ωρη παλλημνιακή απεργία

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Λήμνο
Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση στη Λήμνο, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, που έχουν κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, το οποίο έχει παράρτημα στη Λήμνο, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ του νησιού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος του νησιού.
Οι κάτοικοι του νησιού αντιδρούν στην πολιτική που υποβαθμίζει το βιοτικό τους επίπεδο, τη Δημόσια Υγεία και τους καταδικάζει σε συγκοινωνιακή απομόνωση, για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων και των εφοπλιστών.
Διεκδικούν:

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου και ΟΤΑ στην Ομόνοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας σήμερα από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Στη συνέχιση της πάλης με όλες τις μορφές για να μπει μπλόκο στις απολύσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα, καλούν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.
Στην ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ επισημαίνεται: «Περίπου 10.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της άμεσης απόλυσης, μέσω διαθεσιμότητας. Στην κυριολεξία δέκα χιλιάδες οικογένειες μπήκαν στο σφαγείο».
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στις 28 Νοέμβρη 2012, πρότειναν πέραν της 3ωρης στάσης εργασίας, που ήδη είχε αποφασίσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), 24ωρη απεργία στις 5 Δεκέμβρη, γενικές συνελεύσεις από 6 - 10 Δεκέμβρη σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου και εκεί στις Γενικές Συνελεύσεις να κριθεί η μορφή της κλιμάκωσης του αγώνα.

Ψηφίστηκε στη Bundestag το ελληνικό πακέτο διάσωσης

Την έγκρισή τους έδωσαν στην Ολομέλεια της Γερμανικής Βουλής οι Γερμανοί βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Υπερψήφισαν 473 βουλευτές, καταψήφισαν 100 και απείχαν 11.


Σόιμπλε: Καταστροφική για την Ευρωζώνη η ελληνική χρεοκοπία

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι οι βουλευτές καλούνται ουσιαστικά να αποφασίσουν «τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος στήριξης».

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο υπουργός.

Ο Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η ελληνική ανταγωνιστικότητα παρουσιάζει βελτίωση -λέγοντας πως, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το μισθολογικό κόστος αυξανόταν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, η εφαρμογή του προγράμματος έχει δώσει πρόοδο στην προσαρμογή- όπως και στην πορεία εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Στον εισαγγελέα απευθύνθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας, μετά από καταγγελίες κατοίκων της Αλοννήσου,

DASIΣτον εισαγγελέα απευθύνθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας, μετά από καταγγελίες κατοίκων της Αλοννήσου, προκειμένου να διακοπούν οι παράνομες – όπως τις χαρακτηρίζουν – υλοτομίες που λάμβαναν χώρα για αρκετές ημέρες σε δάσος του νησιού με την αδειοδότηση της Δημοτικής Αρχής. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Δημοτική Αρχή Αλοννήσου υπεραμύνεται της πρωτοβουλίας που έλαβε για υλοτόμηση, υποστηρίζοντας αφενός πως εξασφάλισε άδεια του Δασαρχείου για αυτό και αφετέρου ότι  δε γίνεται υλοτόμηση σε πεύκα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Αλλοδαπή ασθενής φρουρειται στο 'Άγιοι Ανάργυροι'

απο http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=20406

Πρωτοφανές περιστατικό εξελίσσεται στο Ογκολογικό νοσοκομείο 'Άγιοι Ανάργυροι'.
Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής, η οποία νοσηλευόταν στο αντικαρκινικό νοσοκομείο 'Μεταξά', διακομίστηκε στο νοσοκομείο 'Άγιοι Ανάργυροι', προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ ιδίων τα νοσήλια. Συνέβη όμως το εξής εξωφρενικό: Ο διοικητής του νοσοκομείου 'Αγ. Ανάργυροι' κ. Μπαρτζώκας κατέδωσε στην αστυνομία την ασθενή, διότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, με αποτέλεσμα η ασθενής - παρ΄ ότι κατάκοιτη - να νοσηλεύεται φρουρούμενη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Image scaled down

Το καθήκον μας
Πέμπτη βράδυ βρισκόμαστε ακόμη στον αστερισμό των πανηγυρισμών για την Ελλάδα που γυρίζει σελίδα, για την Ελλάδα που τώρα ξεκινάει, όπως λέει το προπαγανδιστικό διαφημιστικό βίντεο που παρήγγειλαν οι άνθρωποι του Μαξίμου…
ΣΕΛΙΔΑ 6
 
Μνημόνια και τρόικα μέχρι το 2022 (και βλέπουμε)
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οτι η σκληρή επιτροπεία από την τρόικα και η ψήφιση Μνημονίων δεν θα τερματιστούν το 2016, οπότε τελειώνει το περιβόητο «πρόγραμμα» (μετά τη διετή επιμήκυνση), αλλά θα επεκταθούν και μετά. Η μετά το πρόγραμμα περίοδος ορίζεται ως «περίοδος επιτήρησης»…
ΣΕΛΙΔΑ 8
 
Προς δεύτερη ληστεία των Ταμείων

Aναφορά βουλευτή κ. Αλ. Μεϊκόπουλου προς Υπουργό Υγείας σχετικά με υπόμνημα του συλλόγου Νοσοκομειακών γιατρών και κέντρων υγείας Μαγνησίας για τα προβλήματα του Γ.Ν.Β.



                       Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων                                         
                                                               ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό  Υγείας   

ΘΕΜΑ: Δεκάδες προβλήματα στο Αχιλλοπούλειο  Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
              Ανεξέλεγκτη πορεία της Διοίκησης του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου               
              Βόλου
        
      Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας με το βάθεμα της κρίσης και της ύφεσης αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα που αφορούν την υγειονομική  κάλυψη .
      Το Νοσοκομείο καθημερινά, λόγω της υποχρηματοδότησης, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, παρουσιάζει  δυσλειτουργίες, φαινόμενα υγειονομικής υποβάθμισης, όπως ελλείψεις σημαντικών ειδικοτήτων, ακόμη και τον κίνδυνο να κλείσουν σημαντικά τμήματα.
     Παράλληλα χρονίζει μια δυσαρμονία στη σχέση της διοίκησης, όχι με τους  συνδικαλιστές , αλλά με όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Στα ΜΜΕ η αντιπαράθεση παίρνει διαστάσεις που δημιουργούν προβληματισμό στον απλό πολίτη.
   Το υπόμνημα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας  Μαγνησίας παρουσιάζει αυτή την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο.
   Επισυνάπτεται το υπόμνημα της ΕΙΝΚΥΜ.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Βόλος, 28-11-2012

Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Powered By Blogger