Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

4η δίκη ΣΠΦ - 10η συνεδρίαση, Πέμπτη 27.6.13






Με τον πολιτικό κρατούμενο Κ. Σακκά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας να διανύει την 23η ημέρα απεργία πείνας, δεν ήταν δυνατόν να γίνει και η σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου, με πρόεδρο τον Γ. Μιχολιά. Μετά την ανάγνωση του καθιερωμένου αποσιολόγιου κατηγορούμενων και συνηγόρων, η συνήγορος του Κ. Σακκά Μ. Δαλιάνη υπέβαλε αίτημα διακοπής, γιατί ενώ ο Κ. Σακκάς θέλει να παραστεί, αδυνατεί να το κάνει για λόγους που δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Ο εισαγγελέας Γρ. Βαβέτσης ρώτησε τι θα γίνει αν μετά το οκταήμερο ο Κ. Σακκάς δε θα μπορεί να παραστεί και αν θα τον εκπροσωπεί η συνήγορος. Οπως ήταν φυσικό, η συνήγορος απάντησε, ότι εκείνο που μπορεί να πει είναι τι θα γίνει το οκταήμερο. Αν ο Κ. Σακκάς δε θα μπορεί να παραστεί και δε θα θελήσει να τον εκπροσωπώ, τότε εσείς έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε σε διορισμό συνηγόρου, κατέληξε.

Ο εισαγγελέας δέχτηκε το αίτημα της συνηγόρου και πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει την Πέμπτη 9 Ιούλη, πρόταση που δέχτηκε το τρομοδικείο.


ΥΓ. Συνεχίζονται οι προκλήσεις του αστυνομικού διευθυντή που είναι υπεύθυνος για την «ασφάλεια» του τρομοδικείου. Είναι ο ίδιος που παλιότερα είχε δώσει εντολή σε υφισταμένους του να καταλάβουν τις θέσεις των δημοσιογράφων. Εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, αστυνομικοί της φρουράς που βρίσκονται ακόμη έξω από την αίθουσα του τρομοδικείου, φέρουν τον ατομικό τους οπλισμό. Προ καιρού συνέβη περιστατικό με αστυνομικό να φέρει τον οπλισμό του και μέσα στην αίθουσα. Μετά από παρέμβαση κατηγορουμένου, ο αστυνομικός αυτός με εντολή της προέδρου απομακρύνθηκε από την αίθουσα. Σήμερα ζητήσαμε από τον αστυνομικό διευθυντή να μη φέρουν ατομικό οπλισμό οι αστυνομικοί. Μας απάντησε με αυταρχικό ύφος, ότι επιτρέπεται οι αστυνομικοί να φέρουν οπλισμό και μέσα στη δικαστική αίθουσα! Σήμερα προσήλθε και ο ίδιος στην αίθουσα, δεν τόλμησε όμως να επιτρέψει σε αστυνομικούς της φρουράς να φέρουν τον ατομικό τους οπλισμό.
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger