Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σποράδες Πλωτό «κόσμημα» στη Σκόπελο


Πλωτό «κόσμημα» στη Σκόπελο Βλέμματα θαυμασμού συγκέντρωσε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Star Clipper» που προσέγγισε χθες τη Σκόπελο, μεταφέροντας 125 συνολικά επιβάτες, διαφόρων εθνικοτήτων.
Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο - ιστιοφόρο, συνολικού μήκους 111 μέτρων, αγκυροβόλησε ανοιχτά του λιμανιού του Αγνώντα και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με πλωτά μέσα στο νησί. Το Star Clipper, που φέρει σημαία Μάλτας, πραγματοποιεί κυκλικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.
Έχοντας ως αφετηρία τη Σύρο, προσέγγισε διαδοχικά τον Πειραιά, τη Μύκονο, την Κω, τη Μύρινα, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, συνεχίζοντας το ταξίδι του με προορισμό τον Πόρο.
Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει πέντε συνολικά αφίξεις στη Σκόπελο, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, και ως εκ τούτου αναμένεται να επανέλθει τον Αύγουστο στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Στο πλοίο επέβαιναν Αυστριακοί, Βραζιλιάνοι, Καναδέζοι, Χιλιανοί, Κολομβιανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Ιρλανδοί, Ιταλοί, Ολλανδοί, Αμερικανοί, Σουηδοί και Ισπανοί τουρίστες, οι οποίοι
περιηγήθηκαν στο νησί, αφού προηγουμένως απόλαυσαν τουρ αλά «Μάμα μία» στις τοποθεσίες της Σκοπέλου, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ομώνυμης ταινίας.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στο νησί, που διήρκεσε έως χθες το απόγευμα, οι επιβάτες ενίσχυσαν με την παρουσία τους τις τοπικές επιχειρήσεις, διότι αγόρασαν αναμνηστικά δώρα και παράλληλα απόλαυσαν ντόπιες παραδοσιακές λιχουδιές.
Ο τουρισμός κρουαζιέρας συγκαταλέγεται στις ταχέως αναπτυσσόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, ενώ όπως όλα δείχνουν, καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός ο Δήμαρχος Σκοπέλου τονίζει ότι «είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Όσα περισσότερα κρουαζιερόπλοια έρθουν, τόσο το καλύτερο, διότι ο κόσμος εδώ έχει ανάγκη και οι επιχειρηματίες πρέπει να δουλέψουν».
Οι επαγγελματίες από την πλευρά τους, διατυπώνουν τον έντονο προβληματισμό τους μετά την παρέλευση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, εκτιμώντας ότι η εμπορική κίνηση που εμφάνισε ανοδικές τάσεις τις προηγούμενες μέρες, δείχνει να επανέρχεται στους πρότερους ρυθμούς.
 Όπως αναφέρει μάλιστα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα νησιά «οι μέχρι στιγμής πωλήσεις δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, διότι τα πακέτα του τουρισμού είναι ακόμη φθηνά. Οι πωλήσεις είναι ακόμη περιορισμένες, με μόνες εξαιρέσεις τους ξένους τουρίστες με υψηλές οικονομικές δυνατότητες από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Καναδά, Αμερική, Ρωσία, Σερβία, Ρουμανία κ.λ.π., οι οποίοι πραγματοποιούν αγορές διαφόρων ειδών στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών».
Κατά γενική ομολογία, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων ενισχύουν την τοπική αγορά, ενώ όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Δρόσος, τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου: «είναι πολύ σημαντικές οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί, διότι οι τουρίστες που επιλέγουν το συγκεκριμένο μέσο για να ταξιδεύουν σε διάφορους προορισμούς, έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια,  που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενισχύοντας παράλληλα τις καθημερινές εισπράξεις των τοπικών καταστημάτων».
Στη διάρκεια του καλοκαιριού αναμένονται, τέλος, δεκαπέντε συνολικά αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, ενώ όπως επισημαίνουν επαγγελματίες των νησιών, η περαιτέρω αύξησή τους θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη στο μέλλον.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger