Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Σκοπέλου




Σκόπελος, 05.07.2013

Δελτίο Τύπου
Διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ για την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.       Η πρωτοβουλία του βουλευτή, αποσκοπούσε αποκλειστικά στην ανάδειξη ορισμένων σοβαρότατων τοπικών προβλημάτων, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκοπέλου με τη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκείται προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ωφεληθεί το ίδιο το νησί μας και οι κάτοικοί του.
2.       Φυσικά, σημαντικότατα προβλήματα υπήρχαν και πριν από τα μνημόνια και τις τρόικες. Η έλευση όμως της τρόικα και η υπογραφή του πρώτου μνημονίου αποτέλεσε τομή, φέρνοντας τη χώρα και την κοινωνία σε μια νέα κατάσταση φτωχοποίησης.
3.       Ακριβώς γι αυτό το λόγο θα ήταν πιο χρήσιμο, αντί να γίνεται κριτική για την κριτική, η Αριστερά να αγωνιστεί  για την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των κομματιών της κοινωνίας που πλήττονται,  ώστε, όλοι μαζί, να παλέψουμε για να απαλλαγούμε από το μνημονιακό καθεστώς.
Μια τέτοια διαδικασία μπορεί και πρέπει  να ξεκινήσει και από τα τοπικά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Τοπική Οργάνωση Σκοπέλου
ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger