Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μ.Χρυσοβελώνη: Τεράστιος αριθμός μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο. Απαιτείται πολιτική υπέρ της αξιοκρατίας για τις αξιολογήσεις στο δημόσιο.



Με ερώτησή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκη η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισημαίνει τον τεράστιο αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει για το τι προτίθεται να πράξει για το γεγονός οτι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ηλεκτρονικής εφαρμογής apografi.gov.gr ενώ ο αριθμός των μετακλητών στις 12-11-2012 ήταν 1254 στις 26-4-2013 ανήλθε στους 1747! Η αύξηση αυτή που αντιβαίνει σε κάθε εξαγγελία της συγκυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα είχε καταγγελθεί από την κα Χρυσοβελώνη και στον προηγούμενο Υπουργό (με την υπ’αριθμ. 10371 σχετική Ερώτηση), ο οποίος ουδέποτε απάντησε. ’’ Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως την ώρα που οι οριζόντιες απολύσεις στο δημόσιο αποτελούν κεντρική επιλογή για τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του αυξάνεται ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων. Ας αποφασίσουν επιτέλους οι συγκυβερνώντες πως θέλουν να πορευθούν και ας πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Όταν μιλούσαν για τον κανόνα 1-1 μήπως εννοούσαν την πρόσληψη ενός φίλου τους μετακλητού για κάθε απόλυση υπαλλήλου; Περιμένω απαντήσεις από
το νέο Υπουργό’’ υπογράμμισε η Βουλευτής Μαγνησίας. Με άλλη ερώτησή της προς τον κ. Μητσοτάκη, η Βουλευτής Μαγνησίας θέτει το θέμα για την ανάγκη εφαρμογής της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζοντας ότι παρά τις γενικού περιεχομένου δηλώσεις του  απαιτούνται συγκεκριμένες πράξεις που να πείθουν ότι θα ακολουθηθεί μια πολιτική υπέρ της αξιοκρατίας στο Δημόσιο. Και αυτό γιατί δυστυχώς υπάρχει το δεδομένο του πρόσφατου πολυνόμου με τον οποίο η Συγκυβέρνηση επέβαλε την αυτόματη απόλυση όλων των υπαλλήλων των καταργούμενων ΝΠΙΔ του Δημοσίου (βλ. ΕΡΤ), χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ατομική αξιολόγησή τους. ’’Οι αξιολογήσεις των ΝΠΙΔ – ΔΕΚΟ και του προσωπικού τους που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση της 11ης Ιανουαρίου 2012 (ΔΟΑ/Φ.20/931) δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αφού δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ούτε μια αξιολόγηση υπαλλήλου σε κανένα δημόσιο φορέα, δεσμεύεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης να μην προχωρήσει σε μεταβολές της υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ατομική αξιολόγησή τους; Αν όχι, αληθεύει το πρόσφατο δημοσίευμα του «Βήματος» ότι προωθεί άμεσα μετακινήσεις υπαλλήλων με διαδικασίες-εξπρές έχοντας ως πρότυπο τις «οριζόντιες» μετατάξεις των 1.882 διοικητικών ΙΔΑΧ που έγιναν χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια;’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger