Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΣΕ 25 ΝΗΣΙΑ ΤΟ ''ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΡΟ''...

Με την επέκταση των δράσεων για την εξοικονόμηση νερού και την προστασία υγροτόπων σε επιπλέον νησιά του Αιγαίου συνεχίζεται και φέτος το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», που υλοποιούν η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas από το 2006...

Συγκεκριμένα, μετά από τη σημαντική συμβολή που προσφέρει σε 19 νησιά των Κυκλάδων, το «Αποστολή Νερό» φέτος υλοποιεί τις δράσεις του και σε τέσσερα νησιά των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Χάλκη, Σύμη και Καστελλόριζο), στα οποία τοποθετεί και συντηρεί συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων, με στόχο την εξοικονόμηση νερού και την ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του  προβλήματος της λειψυδρίας.
Επιπλέον, το 2013, το «Αποστολή Νερό», σε συνεργασία με τη WWF Hellas, ξεκίνησε την υλοποίηση δράσεων για την προστασία των υγροτόπων της Πάρου και της Λέσβου, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος «Προστασίας των Υγροτόπων της Κρήτης» από το 2011. Στόχος των δράσεων είναι η δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών για την παρακολούθηση της κατάστασης των υγροτόπων του νησιού και η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σπουδαιότητά τους.
Το «Αποστολή Νερό» στοχεύει τόσο σε έμπρακτη συμβολή στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας, μέσα από την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων, στην προστασία και αποκατάσταση της καλής οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων και των παράκτιων οικοσυστημάτων της χώρας όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger