Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Μονόδρομος η εξουθένωση των μικρών ΕΒΕ

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ
Μονόδρομο εμφάνισε την εξουθένωση των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων ο Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Αναγνώρισε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, επιφέρονται πλήγματα στην εσωτερική αγορά, αλλά ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Παράλληλα, επανέλαβε τα όσα λέει αυτή την περίοδο περί κάλυψης των 2/3 της «δημοσιονομικής προσαρμογής», ευαγγελιζόμενος την οριακή ανάκαμψη του παραγόμενου ΑΕΠ από το 2014. Αναπάντητα άφησε ο υπουργός Οικονομικών, τα επανειλημμένα ερωτήματα του εκλεγμένου με την ΠΑΣΕΒΕ, μέλους του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, σχετικά με τους κλάδους από τους οποίους θα προέλθει η «ανάπτυξη».
Ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης, μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, εκλεγμένος με την ΠΑΣΕΒΕ, έθεσε στον υπουργό Οικονομικών μεταξύ άλλων τα ζητήματα της εξοντωτικής φορολογίας, των
κατασχέσεων, ενώ υπογράμμισε ότι αν ο λαός δεν έχει χρήματα, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη για τους ΕΒΕ.
Από την πλευρά του το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις της επί των ψηφισθέντων νόμων. Ανάμεσα σε άλλα ζητείται η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και η μείωση του φορολογικού συντελεστή (26%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger