Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ



Συνέχεια Νέας δίκης για την ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 24η συνεδρίαση, Τετάρτη 30.1.13

Η συνεδρίαση ξεκίνησε γύρω στις 11πμ, για να μη χάσουν οι κατηγορούμενοι το επισκεπτήριο της Τετάρτης, ενώ ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Π. Μαντούβαλος και οι συνεργάτες του δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, μετά το στραπάτσο που έπαθε στην απόπειρά του να προβοκάρει τους κατηγορούμενους. Εξετάστηκαν εφτά μάρτυρες του κατηγορητηρίου, τρεις από την υπόθεση των βομβοδεμάτων (βούλευμα 208) και τέσσερις από την υπόθεση του Βόλου (βούλευμα 207), ενώ στην επόμενη συνεδρίαση θα συνεχιστεί η εξέταση των μαρτύρων του βουλεύματος 207.
 
Από την εξέταση των μαρτύρων για την υπόθεση των βομβοδεμάτων, σε σύγκριση με τις προανακριτικές τους καταθέσεις στο άντρο της Αντιτρομοκρατικής, προέκυψε αυτό που φωνάζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης σ’ όλες τις τρομοδίκες. Οτι οι μηχανισμοί καταστολής επιδιώκουν συστηματικά να κατασκευάσουν ψευδομάρτυρες, προκειμένου να ενισχύσουν τα σαθρά κατηγορητήριά τους. Για παράδειγμα, μάρτυρας παραδέχτηκε, μετά από ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης, ότι παρέμεινε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής τέσσερις ολόκληρες ώρες, για να δώσει μια κατάθεση που κράτησε μερικά δεκάλεπτα! Οι λόγοι είναι προφανείς. Ηθελαν να προετοιμάσουν τη μάρτυρα, πριν την εισάγουν στο «χειρουργείο».

Απολύσεις και απεργίες στον ΣΚΑΪ

Με 24ωρη απεργία από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2013 έως τις 18.00 της Παρασκευής, 1 Φεβρουαρίου, αποφάσισε να απαντήσει στον ΣΚΑΪ η ΕΣΗΕΑ, διαμαρτυρόμενη για τις νέες απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ, «καταγγέλλει τις παράνομες και αιφνιδιαστικές μαζικές απολύσεις επτά τουλάχιστον συναδέλφων στο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» παρά τις αντίθετες, πρόσφατες διαβεβαιώσεις τις εργοδοσίας.

Το Συγκρότημα Αλαφούζου συνεχίζει να επιλέγει τη στρατηγική της έντασης, των εκβιασμών και των παράνομων απολύσεων.

Θ. Παφίλης: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (VIDEO)

Για τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς «στο όνομα κάποιου λαού, κάποιων δικαιωμάτων» έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, στη Βουλή, συνεχίζοντας την προβοκάτσια σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Κάλεσε μάλιστα το Νίκο Δένδια, να συνεχίσει τη «σωστή δουλειά» στην επιβολή του νόμου και της τάξης.
Σε μια προσπάθεια να δώσει ιδεολογική επίφαση στον ωμό αυταρχισμό και την προβοκάτσια, δήλωσε πως η «δυτική δημοκρατία, είναι το πολίτευμα που στον κόσμο έχει εξασφαλίσει τις περισσότερες ελευθερίες». Απευθυνόμενος μάλιστα στα έδρανα του ΚΚΕ, ρώτησε ποιες παραβιάσεις δικαιωμάτων των πολιτών καταγγέλλει.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΝΗΣΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ανοιχτή επιστολή Αγώνα από ταξικά ναυτεργατικά σωματεία

Σε κοινό αγώνα και αλληλεγγύη καλούν με ανοιχτή επιστολή τους, οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ απευθυνόμενοι σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες και τους καλούν σε κοινό αγώνα και αλληλεγγύη.
Επισημαίνουν ότι:
  • Η μήτρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε κλάδος, κάθε χώρος δουλειάς, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι είναι μία. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης το μάρμαρο να πληρώσει ο λαός, για να σωθούν τα κέρδη βιομηχάνων και εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων. Η πολιτική που υπηρετεί αυτά τα συμφέροντα, μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις, αυξάνει τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Επιβάλλει θύελλα χαρατσιών και φόρων. Μετατρέπει την υγεία, την πρόνοια, τις μεταφορές σε πανάκριβες και απρόσιτες για την πλειοψηφία του λαού υπηρεσίες.

Συλλαλητήριο στο Βόλο για τη Βιομηχανική Μεταλλευτική

Κάλεσμα του ΑΚΑΕ Μαγνησίας για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

Οι βάνδαλοι του ΠΑΜΕ

Δεν πολυβλέπω ειδήσεις ήδη από την εποχή που ο Αιμίλιος Λιάτσος εγκατέλειψε το Μέγκα, πράγμα που δεν του συγχώρεσα ποτέ. Όμως χτες βράδυ παρακολούθησα τμήμα του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3 για να δω πως καλύφτηκαν τα χτεσινά γεγονότα στο υπουργείο εργασίας. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι πληροφορίες που συνέλεξε ρεπόρτερ από εργαζόμενο του γραφείου του υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες το ΠΑΜΕ τα έκανε λαμπόγυαλο και καρπάζωσε συμβούλους και ιδιαίτερες.

Ποτέ δεν αμφέβαλα για τη φιλαλήθεια των μέσων και ο εν λόγω ρεπόρτερ έμοιαζε πολύ καθώς πρέπει. Επειδή όμως αρχή της δημοσιεύσεως είναι η διασταύρωση (που λέμε κι εμείς οι μπλόγκερ) κι αφού, έτσι κι αλλιώς, είμαι πολύ δικτυωμένος και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία μου, αποφάσισα να μάθω μόνος μου τι συμβαίνει και να το μοιραστώ με τους αναγνώστες μου.

Δεν τους πέρασε! Ελεύθεροι οι 35

Οσοι βρέθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων κατάλαβαν πολλά. Κατάλαβαν ότι μπορεί για άλλους να υπάρχει πάντα μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε λόγια και πράξεις, για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ όμως δεν υπάρχει καμία. Ειδικά όταν τα πραγματα σκοτεινιάζουν και όσα αποφασίζονται πρέπει και να γίνουν με ωριμότητα, ψυχραιμία, ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα αλλά και απόλυτη σοβαρότητα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το ΠΑΜΕ είχε σήμερα στην Ευελπίδων μια σπουδαία παρουσία και μάλιστα σε μια μέρα φορτωμένη κινητοποιήσεις(ναυτεργάτες, υγειονομικοί, αγρότες κ.α.). Μια παρουσία που έκοψε κάθε διάθεση στην κυβέρνηση να τραβήξει κι άλλο το σκοινί, ειδικά τώρα. Η επίθεση λοιπόν ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έπεσε σε βράχο. Την έριξαν εκεί οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι από τις 7.30 το πρωί, οι δηλώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης που ερχόντουσαν από παντού, από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και πολλά σημεία της γης όσο περνούσε η ώρα, αλλά και η διάθεση που φαινόταν από όλη την εργατική ταξη να σταματήσει με κάθε τρόπο την επίθεση αυταρχισμού ενάντια στους εκπρόσωπούς της. Οι εικόνες από το βίντεο του 902.gr, που και πάλι έκανε

Η «παραμονή» σας στον δικό μου «χώρο» είναι νόμιμη;

"Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν σήμερα για να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου, για «παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο» οι 35 συνδικαλιστές που συνελήφθησαν χτες, μετά την άγρια επέμβαση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας."
Όταν χωρίς να με ρωτήσετε εισβάλετε στο σπίτι μου,  δεν με αφήνετε να δουλέψω, βάζετε χέρι στο φαΐ των παιδιών μου, κλέβετε από το συρτάρι τα φάρμακα του παππού και της γιαγιάς, αρπάζετε ακόμα και τα κέρματα από τις τσέπες μου, με προσβάλλετε όταν μιλήσω, με σακατεύετε στο ξύλο όταν διαμαρτυρηθώ και συνεχίζετε να παραμένετε στον «χώρο» μου χωρίς την θέλησή μου, είστε νόμιμοι;

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» ΣΚΟΠΕΛΟΥ




Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 5η  του μηνός Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00’’, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.


1ο.

Έγκριση Προϋπολογισμού Δήμου Σκοπέλου, οικονομικού έτους 2013

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής

2ο.

Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Σκοπέλου, έτους 2013

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μιχελής

ΨΗΦΙΣΜΑ Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Σκοπέλου



Εμείς οι κάτοικοι της Σκοπέλου, που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Λαϊκής  Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου, Π.Α.ΜΕ., Π.Α.Σ.ΕΒΕ. και Ο.Γ.Ε., εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την ερήμωση του νησιού με το κλείσιμο Δημοσίων υπηρεσιών, πράγμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα μας και ανεβάζει κι άλλο το ήδη ανεβασμένο κόστος ζωής μας. Ανησυχούμε γιατί έχουν κλείσει ήδη Ο.Τ.Ε. – Δ.Ε.Η. και επίκειται Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Σκοπέλου, που εξυπηρετεί τέσσερα (4) Χωριά (Σκόπελο, Έλιος, Γλώσσα, Αλόννησο).

ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ 48ΩΡΕΣ Ναυτεργάτες: Μαζική δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά (PHOTO) Τη συμπαράταξή τους εκφράζουν ήδη αγροτικοί σύλλογοι και Εργατικά Κέντρα από νησιά

Μαζική και δυναμική η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι, μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στον Αγ. Διονύση, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας.
Ψυχή της προετοιμασίας και της οργάνωσης της απεργίας είναι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι ταξικές δυνάμεις της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, που σε ό,τι αφορά την περιφρούρηση στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, επεσήμανε ότι «η μάχη είναι σκληρή και θέλει συνειδητή πρωτοπορία, να πιστέψουμε στο δίκιο της τάξης μας, της εργατικής τάξης». Υπογράμμισε ότι οι ναυτεργάτες «δεν είμαστε κοινωνικοί εταίροι, οι ναυτεργάτες με τους εφοπλιστές, είμαστε ταξικοί αντίπαλοι».

Συγχαρητήρια στον αδέκαστο δικαστή και «δικαιοσύνη»! Άσκησε ποινική δίωξη σε 35 εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ! Είδες τι γίνεται όταν παίρνουν τα αναδρομικά;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΛΑΣΠΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΕΘΕΊ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ..

 πως ένα αστείο από τα παιδιά του λιμενικού παει να ...γίνει θέμα σοβαρό άντε τελειώνετε με της μαλακίες αυτές αφού δεν σκότωσαν καμία κατσίκα δόκιμες έκαναν το όπλο τη φωνάζετε όλοι λοιπόν η νόμιμοι πολίτες....

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ LIVE ...


Kerkyra – Levadiakos LIVE STREAM 14:00 Κέρκυρα - Λεβαδειακός


Ουστ

Να φτωχύνουν και οι άλλοι. Να περικοπούν και αυτών οι  μισθοί. Γιατί μόνο εγώ; Να πεινάσουν και αυτοί! Εμένα μου έκοψαν 30% από το μισθό μου, να κόψουν και στα ρετιρέ. Πρέπει και αυτών οι μισθοί να πάνε στα 500 ευρώ.  Είναι μερικές από τις απόψεις που συναντώ όταν από την ραδιοφωνική εκπομπή, υποστηρίζω ότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα κάποιας μερίδας εργαζομένων, τελευταίως των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ.

Είναι απόψεις μιας σιχαμένης μερίδας συμπολιτών μας, που λειτουργώντας με φτηνά και ταπεινά, αισθήματα επιθυμεί το κακό που έχει υποστεί η ίδια να το πάθουν και οι υπόλοιποι. Είναι η μερίδα εκείνη που δεν διανοείται ότι θα μπορούσε αυτή και άλλες μερίδες συμπολιτών μας, να ΜΗΝ είχαν υποστεί περικοπές. Πως; Αν δεν σκεφτόντουσαν έτσι.

Η «αφέλεια» πληρώνεται

Αγαπητοί κυρ – Παντελήδες μου, μέχρι τώρα διαμαρτύρονταν κάτι «ακριβοπληρωμένοι» ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν ένιωθαν τον αγώνα του αφεντικού, κάτι κωλόπαιδα στο Δημόσιο, κάτι «ρεμάλια αριστεροί» και «άπλυτοι αναρχικοί». «Συντεχνίες» και «συνάφια» όλοι τους. Χαιρόσασταν, κυρ- Παντελήδες μου, που οι πρώτοι απολύθηκαν, που οι δεύτεροι έχασαν το 50% του μισθού τους, που οι τρίτοι βρίζονται και συκοφαντούνται όλη μέρα από εκείνους που σου «εξασφάλιζαν» την ηρεμία του ευρώ.

Όλοι εσείς, έντιμοι κυρ-Παντελήδες, εσείς...
που ποτέ δεν κρύψατε εισοδήματα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κάνατε τράμπα ψήφους με βουλευτές για να σας «τακτοποιήσουν» εκείνη την υποθεσούλα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κλέψατε στο ζύγι – όπως ορκίζεστε- κοιμόσασταν ήσυχοι.

«Γιάννη, πρόσεχε μη φας τις σάρκες σου»

«Δεν είμαστε Ζουλού δεν είμαστε Παπούα, είμαστε η άγρια φυλή των Λιλιπούα. Ουα Ουα Ουα Ουα…»*
Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, όπως λέει με ανακοίνωσή της, «συμπαραστέκεται στους ζουλού και στους Παπούα, που θίγονται από τα λεγόμενα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Και δηλώνει πως τελευταία προτιμά τη χορτοφαγία».

Η αθλιότητα του «ΣΚΑΪ» συνεχίζεται! Oι καναλάρχες-νταβατζήδες δημοσίων έργων και οι δημοσιοκάφροι Υπηρεσίας συνεχίζουν ακάθεκτοι...

Ο Πορτοσάλτε με το «καλημέρα» παριστάνει τον ανήξερο για την προβοκάτσια που έστησε το Υπουργείο Εργασίας και ζητάει να δείξει σοβαρότητα το ΚΚΕ. Αλλά κάνει γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Από κοντά με τον Πορτοσάλτε, ο Οικονόμου στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ «τα σπάει», ενώ ήδη έχει αποδειχτεί ότι οι...
φωτογραφίες που παρουσίασε χτες το κανάλι του Αλαφούζου είναι στημένες από το Υπουργείο Εργασίας.

...βλεπω θυμο στα ματια των ματατζιδων/ταγματασφαλητων... κηδευεται κι ο σκατοψυχος ο Ντερτλης κ δεν μπορουν να πανε... τους κραταμε απασχολημενους

Φωτο από Wonder Jlaw 2

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ....ΔΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΠΟ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΦΩΤΟ


ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Σήμερα στις 6 το πρωί αρχίζει ο απεργιακός αγώνας στα καράβια

Τη συμπαράταξή τους στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζουν ήδη αγροτικοί σύλλογοι και Εργατικά Κέντρα από νησιά
Οι ναυτεργάτες δένουν τους κάβους, αντιπαλεύοντας την πολιτική που γεμίζει τις θάλασσες πλοία επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή
Eurokinissi
Από σήμερα στις 6 το πρωί, οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν στους καταπέλτες για να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας, η οποία έχει προοπτική κλιμάκωσης. Τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης «για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας» είναι απτή απόδειξη ότι ο αγώνας αυτός είναι απόλυτα αναγκαίος και επιβεβλημένος, είναι υπόθεση όλου το λαού. Δεν αφορά μόνο αν οι ναυτεργάτες θα έχουν εργασιακά δικαιώματα ή θα δουλεύουν σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας και σύγχρονου δουλεμπορίου στα καράβια. Ο αγώνας αυτός αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, αν τα νησιά θα έχουν ακόμα και αυτή την υποτυπώδη ακτοπλοϊκή σύνδεση, την υπεράσπιση των λιμενικών υποδομών από τα σαγόνια των μονοπωλίων, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΪ

Δείτε βίντεο από τη συγκέντρωση ενώ επιχειρείται η προσαγωγή συνδικαλιστών
Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους 35 συλληφθέντες εργαζόμενους στο αυτόφωρο για αύριο Πέμπτη.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να δόσει μαχητική απάντηση με συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο πεδίο του Αρεως. Καλεί την εργατική τάξη να αντισταθεί στην τρομοκρατία της κυβέρνησης.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί από τον εισαγγελέα είναι: παραβίαση οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

απόψε δεν κοιμόμαστε είμαστε ψυχικά έξω από την ΓΑΔΑ και ας είμαστε στην Σκόπελο...


και το πρωί θέλουμε όλοι η Αθήνα να είναι στην συγκέντρωση δώστε ένα μάθημα στους φασίστες της τρόικας

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενάντια στο μίσος και τη βία της κυβέρνησης

Στο ταξικό μίσος με το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εργατική τάξη, απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό σε λίγες ώρες, στις 8 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
Η εργατική τάξη δίνει τη δική της απάντηση.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΙΛΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Αν περνάει στ' αλήθεια από το μυαλό της κυβέρνησης και της τάξης που υπηρετεί ότι με συλλήψεις, με ρόπαλα και ΜΑΤ θα γονατίσει τους εργάτες και το ταξικό τους κίνημα, είναι πραγματικά βαθιά γελασμένοι.
Στο τέλος θα μιλήσουν οι εργάτες!
Σε λίγες ώρες κιόλας, ενωμένοι θα δείξουν την ταξική αλληλεγγύη τους.
Σε λίγες ώρες, το πρωί στις 8, η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπά στο Πεδίον του Άρεως.
Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες και τα παιδιά τους δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες εργάτες που είναι μέσα στη ΓΑΔΑ γιατί διαμαρτυρήθηκαν για την πρόκληση του υπουργού των αφεντικών που είπε πως ότι έχουν κερδίσει οι εργάτες είναι προϊόν ρουσφετιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ, η κυβέρνηση οδηγεί στο Αυτόφωρο τους 35 συνδικαλιστές

Επιμένει στον αυταρχικό κατήφορο η κυβέρνηση. Οδηγεί αύριο το πρωί τους 35 συνδικαλιστές στο Αυτόφωρο. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να δόσει μαχητική απάντηση με συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο πεδίο του Αρεως.

Μεταφορά ασθενούς με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη το μεσημέρι της Τετάρτης από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου ένας 32χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στις πράξεις «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης –Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας

Ελεεινοί

του Μανώλη Αντωνίου
    Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια και την πυγμή της απέναντι στον πραγματικό της αντίπαλο: Στην εργατική τάξη και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αφού χτες ο υπουργός εργασίας ουσιαστικά κατηγόρησε όλους μα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτής της χώρας ότι «έτρωγαν» από το ασφαλιστικό χωρίς να κάνουν τίποτα, ότι δεν ήταν εργαζόμενοι αλλά πελάτες, σήμερα τους επιτέθηκε και έμπρακτα: Σπασμένα κεφάλια, σωματικές βλάβες, χημικά, συλλήψεις.
    Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων, μέλη ΔΣ και πρόεδροι σωματείων και ομοσπονδιών, διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο εργασίας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, αντιδρώντας στις χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του για το

ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΑΜΕ: Με κατασκευασμένες φωτογραφίες επιτίθεται ο ΣΚΑΪ στο ταξικό κίνημα

Τις κατασκευασμένες φωτογραφίες και το ταξικό μίσος του ΣΚΑΪ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΜΕ τονίζει:
«Ο σταθμός του Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) εκδηλώνοντας για μια ακόμα φορά το ταξικό του μίσος στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και προκειμένου να πείσει για το πόσο καλά έκαναν τα ΜΑΤ και συνέλαβαν και χτύπησαν τους εκπροσώπους των συνδικάτων, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του.

η ώρα της γενικευμένης εξέγερσης δεν ειναι μακριά!

https://www.youtube.com/watch?v=nwSH17t2-kk
https://www.youtube.com/watch?v=KYYdE5zdE6w
https://www.youtube.com/watch?v=jpYI-9dn5-s
https://www.youtube.com/watch?v=E07ZH-wc0Xw
https://www.youtube.com/watch?v=YKV2L8VsGDE
https://www.youtube.com/watch?v=Rz1-jVsV940

Δηλώσεις της Αλ.Παπαρήγα από τη ΓΑΔΑ: Ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή (VIDEO)

Δείτε τη δήλωση της Αλ.Παπαρήγα έξω από τη ΓΑΔΑ ΕΔΩ
Λίγο πριν τις 16.30, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έξω από τη ΓΑΔΑ έκανε την εξής δήλωση:
«Ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας να φέρει το βίντεο, εδώ, στην πλατεία Συντάγματος να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για τις προκλητικές δηλώσεις, που πραγματικά ξεσηκώνουν.
Πήγαν 40 άτομα πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία τα κομπιούτερ, να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά.
Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις, έχουν δικαίωμα την άλλη μέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν.
Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο, όχι να το γυρίσει το βράδυ ή αύριο το πρωί. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο, η αστυνομία όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις».

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ: Ασφαλίτες «μπούκαραν» στο νοσοκομείο με τους τραυματίες διαδηλωτές! (ΦΩΤΟ)

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο... και ούτε θα μπορούσαν να έχουν οι χασάπηδες των εργατικών δικαιωμάτων.
Σε μία ακόμα απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια υπό τις διαταγές της συγκυβέρνησης, ασφαλίτες «μπούκαραν» στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες, χαρτιά κ.τλ.

Προκλητικές δηλώσεις Κεδίκογλου-Βρούτση για να δικαιολογήσουν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ

Τη βία, την καταστολή και την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων με σκοπό να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» η πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων, υπερασπίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την κινητοποίηση δεκάδων συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας και την απαράδεκτη καταστολή της από τη συγκυβέρνηση.
Επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλώνει ότι «όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ναυτεργάτες: Στους καταπέλτες από αύριο στις 6 το πρωί

Από αύριο Πέμπτη, στις 6 το πρωί, ξεκινάει η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, ενάντια στο νομοσχέδιο, που προωθούν κυβέρνηση-εφοπλιστές-κεφάλαιο, το οποίο καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων σε πλοία, λιμάνια, σε όλους τους χώρους που αναφέρεται το επαίσχυντο σχέδιο νόμου για την «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου».
Για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά καθορίστηκε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Σύσκεψη προετοιμασίας από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Λίγα λόγια, για ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.

Το Αγγλικό Δίκαιο δεν το ανακαλύψαμε για πρώτη φορά το 2010, ούτε το 2011, το 2012 και το 2013, με τους Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Στουρναρα.

Και ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ δανείστηκε με Αγγλικό Δίκαιο.

Φρόντισε όμως να διασφαλίσει με λεπτομερείς προβλέψεις το Ελληνικό Δημόσιο, στον ειδικό όρο περί παραίτησης από την ασυλία επί των περιουσιακών του στοιχείων.

Έτσι, κατ’ αρχήν αποκλείστηκε η περίπτωση παροχής συμπληρωματικών εγγυήσεων στην περίπτωση υποβάθμισης της Ελλάδας από οποιονδήποτε Οίκο Αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας ότι ο επενδυτικός κίνδυνος του δανειστή θα παρέμενε στον ίδιο και δεν θα μεταφέρονταν ποτέ στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

Και στη συνέχεια, στον ειδικό όρο περί παραίτησης από την ασυλία, διευκρινήστηκε ρητά και κατηγορηματικά, χωρίς να αφήνεται κανένα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το γραφείο του Βρούτση

 - Περίπου 40 άτομα ανέβηκαν στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση, στον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου

- Διαμαρτύρονται για δηλώσεις του υπουργού πως η κοινωνική ασφάλιση στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις
- Δυο διμοιρίες των ΥΜΕΤ ανέβηκαν αμέσως στον όροφο - Άλλη μια διμοιρία στην είσοδο
- Το ΠΑΜΕ είχε καταλάβει παλιότερα και το γραφείο του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη
...ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ

http://voliotaki.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3699.html#more

Τηλεφώνημα για βόμβα στη ΔΕΗ .

Τηλεφώνημα για βόμβα στη ΔΕΗ Βόλου   Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο. Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλοι και καταναλωτές ενημερώθηκαν μετά τις 10 περίπου το πρωί, ότι πρέπει να αδειάσουν το χώρο καθώς έπρεπε να ελεγχθεί η περιοχή των γραφείων στον οδό Λαρίσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε τοποθετηθεί βόμβα όπως αναφέρθηκε σε σχετικό τηλεφώνημα.

Κύπελλο Ελλάδας, δείτε ζωντανά τον αγώνα Καβάλα – Ολυμπιακός ... Kavala Vs Olympiakos Live Streaming Football



κατάλογοςΌπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας, Καβάλα – Ολυμπιακός στις 20:00 ( OTE Sport3 ), θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού:

SKODA Ξάνθη-Βέροια LIVE! SKODA Ξάνθη-Βέροια LIVE! SKODA Xanthi-Veria LIVE STREAMING! SKODA Ξάνθη-Βέροια SKODA Xanthi-Veria δείτε το LIVE!

Πατήστε τα παρακάτω Link, για να δείτε σε Live streaming την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη-Βέροια (Τετάρτη 30/1, 30 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ.).

Δείτε τον αγώνα SKODA Ξάνθη-Βέροια SKODA Xanthi-Veria live free!!!!!

5 μ.μ. αρχίζει ο αγώνας....μην το χάσετε...

ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ!!!

Αποφασισμένοι να βγουν στην εθνική οι αγρότες

Στο μπλόκο των θεσσαλών σήμερα η Αλ. Παπαρήγα
Μπλόκο αγροτών στην Εθνική οδό στον κόμβο της Νίκαιας - Λάρισα - Κινητοποιήσεις
Στο μπλόκο των θεσσαλών αγροτών θα βρεθεί σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Αποφασισμένοι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους επί της εθνικής οδού στον κόμβο της Νίκαιας δηλώνουν οι θεσσαλοί αγρότες, παρά το αστυνομικό μπλόκο. Το μέτωπο των θεσσαλών θα επισκεφθεί σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε χθες ότι η απάντηση των μικρομεσαίων αγροτών πρέπει να είναι «καθολική και πανελλαδική».
«Θέλουμε να πάμε στην εθνική οδό να παρατάξουμε δεξιά και αριστερά τα οχήματα...Θα κάνουμε συντονισμένες ενέργειες να πατήσουμε στην εθνική», δήλωσε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.
Κάλεσε παράλληλα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να επισκεφθούν το μπλόκο τους και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να τους αφήσει να φτάσουν στην εθνική οδό, αλλά και να δώσει λύση στα αιτήματά τους.

το ...χαρούμενο τηλεγράφημα

Ένας άντρας παίρνει το παρακάτω τηλεγράφημα: «Πεθερά νεκρή. Παρακαλώ ενημερώστε αν θέλετε ταφή, αποτέφρωση ή ταρίχευση.» Οπότε εκείνος στέλνει την απάντηση: «Δεν ρισκάρουμε. Και τα τρία» ΠΗΓΗ

H Υβρις κάνει πόλεμο

Μπορεί να χαθεί μια χώρα από ένα μαθηματικό λάθος στον υπολογισμό ενός πολλαπλασιαστή; (όπως ισχυρίζεται στην έκθεσή του ο κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ του ΔΝΤ) - όχι, εκτός κι αν βρισκόμαστε 
στο τελευταίο στάδιο ενός προχωρημένου πυρηνικού πολέμου και ο σμηνίας υπηρεσίας έχει μπλέξει τις συντεταγμένες της τελευταίας συστοιχίας πυραύλων με τα «μπούτια της Μαρίας» που τραγουδούσε ως εκπαιδευόμενος στα καψώνια.
Αλλά κι αν ο πολλαπλασιαστής συνελήφθη λανθασμένος, γιατί δεν διορθώνεται, αλλά αντιθέτως το όποιο ΔΝΤ και ΣΙΑ επιμένουν στην εφαρμογή της θανατηφόρας συνταγής;
Διότι η Ελλάδα υφίσταται πόλεμο. Και τον χάνει. Διότι το Μνημόνιο είναι σύστημα πυρηνικών πυραύλων στα σωθικά της και η κυβέρνηση πυροδοτεί τις συστοιχίες τη μία μετά την άλλη.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ


Μεγάλες ουρές έχουν σχηματίσει από πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από τις τράπεζες οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ προκειμένου να λάβουν τη σύνταξή τους.

Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα

Στοιχεία από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, που επιβεβαιώνουν ότι τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν, διαβιβάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, σήμερα στη Βουλή με αφορμή σχετική Ερώτηση. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30.11.2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πελατών της ΔΕΗ έφτασαν τα 1,27 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα 246,74 εκατομμύρια ευρώ αφορούν ποσά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες. Το σύνολο των οφειλών των πελατών Χαμηλής Τάσης με συμβόλαια σε ισχύ ανέρχονταν σε 530,5 εκατομμύρια ευρώ και τα χρέη των πελατών Χαμηλής Τάσης που έχει διακοπεί το ρεύμα σε 169,9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι κι αυτό ένδειξη της τραγικής κατάστασης που βιώνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν για να έχουν ρεύμα και να ζεσταθούν. Και μάλιστα, ο αριθμός αυτών των νοικοκυριών τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Πώς είδαν οι Αμερικάνοι τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς είδαν οι Αμερικάνοι τον ΣΥΡΙΖΑ;
-- Τι λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα οι «οικοδεσπότες» του στην Αμερική;
Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα που πηγάζουν άφθονα, από κάθε βήμα του εκεί. Απ' το ποιους επισήμως συνάντησε (εκπροσώπους του «αμαρτωλού» CSIS, του ΔΝΤ, της αμερικάνικης κυβέρνησης, «think tanks» με σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της πολιτικής της αμερικάνικης κυβέρνησης). Ποιους ζήτησε ανεπισήμως να συναντήσει (τον γνωστό Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και χρηματοδότη του Δημοκρατικού Kόμματος Αντζελο Τσακόπουλο, που διοργάνωσε δείπνο για τον Αλ. Τσίπρα, όπου έξι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Καλιφόρνια, Φιλ Αγγελίδης, συζήτησαν μαζί του για την οικονομία, τις επενδύσεις στην Ελλάδα και το ρόλο της ομογένειας). Και φυσικά, απ' το τι είπε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ και στο πλαίσιο των διαπιστευτηρίων που κατέθεσε στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Εχει ωστόσο σημασία και το πώς είδαν τον Αλ. Τσίπρα οι «οικοδεσπότες» του. Ο γενικός διευθυντής του Brookings

Πιθανός ο αποκλεισμός του λιμανιού από αγρότες - κτηνοτρόφους

 Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών και στον νομό Θεσπρωτίας, με την οργή να έχει συσσωρευτεί μεταξύ άλλων και για το υψηλό κόστος των καυσίμων που ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.

Σκοτώθηκε από κέρματα στην Αγροτική Τράπεζα!

Καταπλακώθηκε από κέρματα στην Αγροτική Τράπεζα!
Σκοτώθηκε χτες το μεσημέρι εργαζόμενος στην υπηρεσία σεκιούριτι στα κεντρικά της Αγροτικής Τράπεζας. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο 42χρονος εργαζόμενος, Αλέξανδρος Μιχαλάκης, καταπλακώθηκε από καρότσι και βαριές σακούλες με κέρματα την ώρα που τις κουβαλούσε μέσα στο ασανσέρ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Ξεκινά σήμερα το 48ο συνέδριο

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στον κλάδο
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων του κλάδου
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου σε κάθε περιοχή της χώρας, να ζωντανέψουν τα σωματεία, κάνοντάς τα προπύργια αγώνα, μέσα από μαζικές διαδικασίες, να προετοιμαστούν για τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται, να γίνει καθολικό το αίτημα για υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με όρους αμοιβής και εργασίας που να καλύπτουν τις απώλειες από τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στα σωματεία, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ μπροστά στο 48ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα.Στις σημερινές συ

Δίνει υποσχέσεις, θέλει ανοικτούς δρόμους

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

* Συμβολική νίκη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας

Σε κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία επιδόθηκαν χθες –δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων στον κόμβο της Νίκαιας- οι Θεσσαλοί αγρότες, πετυχαίνοντας μια συμβολική νίκη έναντι της σκληρής κυβερνητικής γραμμής που θέλει να μην κλείσουν επ’ ουδενί οι δρόμοι, καθώς κατάφεραν να αποκλείσουν για 15 λεπτά (στις 2 το μεσημέρι) την ΠΑΘΕ, αναγκάζοντας την Τροχαία να εκτρέψει για λίγο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Βάλτε τέλος στο έγκλημα

Το τελειωτικό χτύπημα σε συντάξεις και παροχές με στόχο την ισοπέδωσή τους προς τα κάτω, στη σύνταξη-φιλοδώρημα και χωρίς άλλες παροχές, εξήγγειλε χτες ο υπουργός Εργασίας στα πλαίσια ενοποίησης των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα Ταμεία κύριας Ασφάλισης. Ο υπουργός Εργασίας με το «θράσος του ληστή», κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ολοι είναι ύποπτοι για «εξτρεμισμό» και τρομοκρατία!

Στήνουν δαιδαλώδες δίκτυο με «τυπικούς» και «άτυπους» φορείς που θα εντοπίζουν περιπτώσεις «ριζοσπαστισμού», προκειμένου να παρέμβουν ανασταλτικά
Με «άλματα» από το ριζοσπαστισμό στο «βίαιο εξτρεμισμό» και από εκεί στην τρομοκρατία, η ΕΕ θέλει να σφίξει τον κλοιό γύρω από τους εργατικούς αγώνες και την ταξική τους πρωτοπορία
Με απόψεις και πρακτικές που χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου για το λαό, η ΕΕ επιχειρεί να ποινικοποιήσει ιδεολογίες και να καταστήσει ύποπτο για συμμετοχή σε πράξεις «βίαιου εξτρεμισμού» τον καθένα, με κριτήριο τη συμπεριφορά του, τα πολιτικά και θρησκευτικά του «πιστεύω».Για το λόγο αυτό και με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», την οποία ταυτίζει σκόπιμα με το ριζοσπαστισμό, στήνει ένα δαιδαλώδες δίκτυο από κρατικές και μη κρατικές δομές, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα παρακολουθούν, θα εντοπίζουν κατά την κρίση τους και θα παρεμβαίνουν προληπτικά, προκειμένου να μην εκδηλωθεί βίαια μια «ριζοσπαστική» συμπεριφορά.

Αυτοκτόνησε αγωνιστής της λαϊκής συνέλευσης Αιγάλεω

Σήμερα το πρωί ο σύντροφος Βαγγέλης Σταμούλιας, ετών 33, έβαλε τέλος στη ζωή του. Το προηγούμενο βράδυ έκαψε όλα τα πολιτικά του βιβλία και το πρωί πήδηξε από τον 4ο όροφο χωρίς να μπορεί κανείς να το αποτρέψει.

Τι συμβαίνει στο μποστάνι τώρα;

Μαρούλια σε δίσκο σπόρου. Καλλιεργούνται σε πλαστικό θερμοκήπιο και σε 15 μέρες θα φυτευτούν εκ νέου σε ανεξάρτητο γλαστράκι το καθένα, παραμένοντας όμως στο θερμοκήπιο για 30 ακόμα μέρες. Μετά θα είναι έτοιμα να μεταφυτευτούν στην τελική τους θέση, στο μποστάνι μας. (Μαρούλι κρητικό άγριο, αντίδι σγουρό, μαρούλι κατσαρό κόκκινο (Λόλα), μαρούλι κεφαλωτό).

Σέσκουλο σε γλαστράκι. Θα παραμείνει σε πλαστικό θερμοκήπιο για 30 μέρες και τότε θα είναι έτοιμο να φυτευτεί στο μποστάνι μας σε απόσταση 20εκ. το ένα από το άλλο (Swiss Chard Fordhook Giant).

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

αλληλεγγυή στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες

Οι δικοί τους αγώνες είναι και δικοί μας.!

   Η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, άνοιξε έναν νέο κύκλο αγώνων. Απορρίπτοντας τη μοιρολατρία και  ανοίγοντας νέες προοπτικές. Η 3κομματική  συγκυβέρνηση των μνημονίων, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, των σκανδάλων και κουκουλωμάτων, ένοιωσε να τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και προχώρησε σε προβοκάτσιες, αποπροσανατολισμούς και επιστράτευση των εργαζομένων.
   Ταυτόχρονα οι αγρότες της περιοχής μας ξεκινούν τους δικούς τους αγώνες σε συνεργασία με τους αγρότες άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Δίκη "Επαναστατικού Αγώνα" - 42η συνεδρίαση, Τρίτη 29.01.2013

  Αν και απόντες ως φυσικά πρόσωπα, ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα εμφανίστηκαν διά του λόγου τους στη φάση των «απολογιών» στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Οπως ανακοίνωσε η συνήγορός τους Δάφνη Βαγιανού, έλαβε με το ταχυδρομείο κείμενα υπογεγραμμένα από τους δύο αγωνιστές που έχουν περάσει στην παρανομία, με έγγραφη εξουσιοδότηση να τα διαβάσει στο δικαστήριο ως πολιτικές καταθέσεις εκ μέρους τους. Το κείμενο του Ν. Μαζιώτη έχει ημερομηνία Οκτώβρης 2012 και της Π. Ρούπα Δεκέμβρης 2012.

Ο πρόεδρος, αφού έλαβε από τη συνήγορο τη διαβεβαίωση ότι θεωρεί τα κείμενα γνήσια, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, της έδωσε το λόγο να τα αναγνώσει. Ετσι, όλη η συνεδρίαση κύλησε με την ανάγνωση από την Δ. Βαγιανού των πολιτικών καταθέσεων του Ν. Μαζιώτη και της Π. Ρούπα. Πρόκειται για δύο μεγάλα σε έκταση κείμενα (ιδιαίτερα αυτό της Π. Ρούπα), το περιεχόμενο των οποίων δεν μπορεί φυσικά να μεταφερθεί με πληρότητα στο πλαίσιο αυτού του ρεπορτάζ. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα τα δούμε δημοσιευμένα στην ολότητά τους (το περιεχόμενό τους προσφέρεται και για μια ευρύτερη συζήτηση πάνω σε σημαντικά ζητήματα στρατηγικής, τακτικής, προγράμματος) και περιοριζόμαστε σε συνοπτική παρουσίασή τους.

Συγνώμη για την κακή εμφάνιση από τους παίκτες της Νίκης


Η εικόνα που παρουσίασε η Νίκη στη Φυλή ήταν κακή και μοιραία γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Θρασύβουλο. Για το λόγο αυτό οι ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας ζήτησαν συγνώμη από τους φιλάθλους.
Powered By Blogger