Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΎΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΊΑ ΜΟΥ


Όλοι οι αριθμοί του πρωτοχρονιάτικου λαχείου

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ανοιχτά τo καταστήμα gyros.gr


Κατερίνα Ντίνου - Η Αλίκη των θαυμάτων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΟΥ-ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Στη Σκόπελο η Task Force με απόφαση του πρωιν τραπεζικού υπαλλήλου που μπερδεύει τον δήμο Σκοπέλου με της τράπεζες .κύριε Μιχελή μην προκαλείς τους Σκοπελίτες........αρκετά ...

Εκτενής συζήτηση σε έντονους τόνους πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της ομάδας Task force, που αποτελείται από Ελληνες και ξένους εμπειρογνώμονες, το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την ομάδα που θα συντονίσει την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε πέντε πιλοτικούς

Καλή Χρονιά Από Το ΧΩΝΙ!


Νέοι τιμοκατάλογοι στην εστίαση

Νέοι τιμοκατάλογοι στην εστίασηΤο χέρι στην τσέπη για την έκδοση νέων τιμοκαταλόγων αναγκάζονται να βάλουν οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης και στη Μαγνησία.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
Από την Πρωτοχρονιά, τα καταστήματα υποχρεούνται να αλλάξουν τους τιμοκαταλόγους τους, σύμφωνα με τη νέα αγορανομική διάταξη και να εκδώσουν νέους, στους οποίους θα υπάρχει διπλή αναγραφή τιμών στα προσφερόμενα είδη, μία προ ΦΠΑ και μία με ΦΠΑ.
Τελευταία φορά που οι επιχειρήσεις είχαν αλλάξει τιμοκαταλόγους, ήταν τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο του μέτρου μείωσης των τιμών τους λόγω πτώσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Αναπροσαρμογή τελών στο Δήμο Σκοπέλου

Η αναπροσαρμογή τελών πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων εντάσσονταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, το τέλος για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Σκόπελο καθορίζεται σε 15 ευρώ και σε 10 ευρώ αντίστοιχα, το τέλος για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη Γλώσσα και το Κλήμα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αρχική πρόταση, το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ορίζονταν στην τιμή των 15 ευρώ για τους επαγγελματίες που δεν έχουν οφειλές απέναντι στο Δήμο και στην τιμή των 23 ευρώ αντίστοιχα, το τέλος για τους επαγγελματίες που δεν έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους προς το Δήμο.
Η παραπάνω πρόταση απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για το ίδιο τέλος και ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο εκλήθη να συζητήσει και πάλι το ίδιο θέμα, σύμφωνα με τη νέα πρόταση που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΤΕ ΤΗΣ ΕΡΧΌΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΦΊΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

Στο δρόμο 40 ΧαλυβουργοίΑπασχολούνταν ως συμβασιούχοι και απολύθηκαν 
Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στη  Χαλυβουργία. «Σφίγγει» ο κλοιός γύρω  από τους εργαζόμενους. Σαράντα συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα δύο εργοστάσια της Χαλυβουργίας από χθες στην ανεργία.  Το υπέρογκο κόστος του βιομηχανικού ρεύματος και τα «μέτρα ασπιρίνες» της Κυβέρνησης, «θηλιά» για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο του χάλυβα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή
Από τους 52 συνολικά συμβασιούχους εργαζόμενους που απασχολούνταν από το 2011 και μετά στις δύο μονάδες, χθες ανακοινώθηκε στους 40 ότι η επιχείρηση δεν θα χρειαστεί ξανά τις υπηρεσίες τους και ότι οι συμβάσεις του δεν θα ανανεωθούν. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς  κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί αυτό. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι μόνιμοι

Το κόλπο από τα πολυκαταστήματα στην Σκόπελο

Αγαπητό ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ σου γράφω εσένα που είσε καθαρό μπλοκ και δεν τους γλείφεις για διαφήμισης   άκου λοιπόν πήγα

ΣΚΟΠΕΛΟΣ θύμωσε ο Χρήστος Βασιλούδης και ...

Ενημέρωση, προ ημερησίας, ζήτησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Χρήστος Βασιλούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την "έλευση της Τρόικα" στο νησί και τα όσα λέγονται γι' αυτή την επίσκεψη.
Ο κ. Βασιλούδης παίρνοντας το λόγο είπε:

Αλλαγή σχεδίων του δήμαρχου Σκοπέλου τελικά στην Γλώσσα ΣΚΟΠΕΛΟΥ θα υποδεχτεί την Τρόικα

ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΌ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΉ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟΝ  ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Πανσκοπελίτικη κινητοποίηση στις 9 Ιανουαρίου...
 …ημέρα άφιξης της Task Force στη Σκόπελο ....
ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΛΙΜΆΝΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 

ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Κώστας Αγοραστός: Η Θεσσαλία έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να πρωταγωνιστήσει

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρει: «Στην ανατολή της νέας χρονιάς, αντί για τις συνήθεις κοινότυπες διαπιστώσεις και την περιγραφή των δεινών που μαστίζουν τους Έλληνες – άλλωστε τα βιώνουν και τα γνωρίζουν οι ίδιοι καλύτερα από κάθε άλλον -, ας αναδείξουμε, ας ευχαριστήσουμε, ας συγχαρούμε
-Όλους εκείνους που κρατούν άσβεστη τη φλόγα της προσφοράς προς το
συν-άνθρωπο, που προσφέρουν το χρόνο, το ταλέντο, το υστέρημά τους για ν’ ανακουφίσουν τον πόνο και την δυστυχία και να διατηρήσουν αδιάρρηκτο τον κοινωνικό ιστό.
-Τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας, τις δημιουργικές δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας που φέρνουν εισόδημα και δουλειές στον τόπο μας.

Μάκος: «Γυρίζω και από του χρόνου στην ΑΕΚ»

Ονειρεύεται το Μουντιάλ
Μάκος: «Γυρίζω και από του χρόνου στην ΑΕΚ»

Θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Μάκος σε συνέντευξη του - «Δική μου προτεραιότητα είναι να βρω τα πατήματα μου», τόνισε

Για την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα και όχι μόνο μίλησε στη «Sportday» ο Γρηγόρης Μάκος. Ο μέσος της Ανόρθωσης τόνισε πως η Superleague δεν είναι ανώτερη από το κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο «μαλάκας» Έλληνας και το κράτος του «ήρθε ο στόλος»

Ο «μαλάκας» Ελληνας και το κράτος του «ήρθε ο στόλος»

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Τομπούλογλου. Θα περάσουν χρόνια και θα τη θυμόμαστε. Και εμείς οι μαλάκες και οι άλλοι που δεν ήταν μαλάκες. Που ήταν οι «έξυπνοι». Αυτοί που και τα πήραν και δεν πιάστηκαν. 

Μ.Χρυσοβελώνη: Ας καλοσωρίσουμε το νέο έτος με ελπίδα και πίστη για καλύτερες ημέρες!



Τις ευχές της για το 2014 απευθύνει η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Μαρίνα Χρυσοβελώνη. ’’ Το 2014 είναι μια χρονιά που όλοι οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την βελτίωση της ζωής κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Το 2014 είναι ανάγκη να γίνουν μεγάλα και διαφορετικά, από τα μέχρι τώρα, βήματα που θα οδηγήσουν  σε νέα προοπτική. Ας καλοσωρίσουμε το νέο έτος με ελπίδα για καλύτερες ημέρες! Καλύτερες  ημέρες για την πατρίδα, για το κράτος , την ελληνική οικογένεια, τον πολίτη. Το 2014 ας γίνει έτος ορόσημο για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και ισχυρή, για ένα κράτος που στέκεται δίπλα στους ασθενέστερους,  για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης! Θερμές ευχές για υγεία, πρόοδο και προκοπή! ’’ δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014 Ζητά νέες θυσίες σε όφελος των μονοπωλίων

Την αναγκαιότητα συνέχισης των βαθιά αντεργατικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων προπαγάνδισε ο Αντ. Σαμαράς
Eurokinissi
Νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό και για το 2014 ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά. Προπαγάνδισε την αναγκαιότητα συνέχισης των βαθιά αντεργατικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Πάνω στα ερείπια δικαιωμάτων και εν μέσω καταβαράθρωσης του λαϊκού εισοδήματος, απαίτησε από το λαό να στοιχιστεί «ενωμένος» και «όχι διχασμένος» πίσω από τα αντιλαϊκά προτάγματα του «ευρωμονόδρομου».
Μεταξύ άλλων είπε: «Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: Να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα (...)». Αποσιώπησε το γεγονός ότι το περιλάλητο πλεόνασμα προέκυψε πάνω στα αποκαΐδια μισθών και συντάξεων, μέσα από συνεχείς περικοπές στο λαϊκό εισόδημα, χιλιάδες απολύσεις, με νοικοκυριά να ξεπαγιάζουν, γέροντες να τρέφονται στα συσσίτια, παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία.

Για ενα εθνικά περήφανο γάλα και άλλες ιστορίες

απ` το site A ruthless critique against everything existing - http://aruthlesscritiqueagainsteverythingexisting.wordpress.com/2013/12/26/για-ενα-εθνικά-περίφανο-γάλα-και-άλλες/
Margaret_Blanchard_milk_delivery_-_800w

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ(Δεη,Αδμηε,Δεδδηε)

 
 
 
 
 
 
 
                        
                           30/12/2013
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ(Δεη,Αδμηε,Δεδδηε)
 
 
Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για να περάσει μετά τις γιορτές άμεσα νομοσχέδιο σκούπα που θα αφορά την πώληση του Αδμηέ και κατά συνέπεια την πώληση ακόμα και των ίδιων των εργαζομένων του Αδμηέ χωρίς να προσδιορίζουν ακόμα τι θα απογίνουν αυτοί οι συνάδελφοι,οι οποίοι περιμένουν τις εξελίξεις κρατώντας στάση αναμονής,αποφάσεις που θα παρθούν δεν αφήνουν περιθώρια στους συναδέλφους  να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Σαν σήμερα, το 1999, έσβησε στα 72 του χρόνια ο Αυστραλός, Ντες Ρένφορντ, θρύλος του μαραθωνίου στην κολύμβηση.

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2014


Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

500 Σκοπελίτες κατέθεσαν πινακίδες


Καθώς την Τρίτη 31 Δεκέμβρη είναι η τελευταία ημέρα του έτους, πολλοί πολίτες σε όλη τη χώρα και φυσικά και στο νησί  μας, έχουν χάσει τον ύπνο τους με τις υποχρεώσεις τους -σε κάθε είδους ίδρυμα και υπηρεσία- να μην έχει τελειωμό.

Γιωργος Μιχελής Φίλοι μου, παρακαλώ για τις απόψεις σας.

Μες στην άχαρη ζωή μας, για να σβήσουν οι καημοί μας...

..θέλει γλέντι 
και τραγούδι
να καεί το πελεκούδι!!
 ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΦΕΡΤΕ ΕΝΑ ΓΥΡΟ

"Βλέπει" Μαζιώτη πίσω από την επίθεση η ΕΛΑΣ - καθαρά τα καλάσνικοφ

germanikh_presbeia_epithesi
Ως "βασικό ύποπτο" θεωρή τον 42χρονο Νίκο Μαζιώτη η ΕΛΑΣ, ο οποίος φαίνεται πως μιμήθηκε για ακόμα μια φορά τη 17Ν.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Ρωσία

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Ρωσία

«Τα τελευταία 24ωρα και λίγο πριν από το νέο χρόνο και την έναρξη της χειμερινής Ολυμπιάδας, το Βόλγκογκραντ δέχτηκε απανωτές βομβιστικές επιθέσεις, που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες αθώους ανθρώπους.

Κατασχετήρια για 1.500 Τρικαλινούς

Κατασχετήρια για 1.500 Τρικαλινούς
Κατασχετήρια για 1.500 Τρικαλινούς
Σοκ για εκατοντάδες Τρικαλινούς, οφειλέτες του Δήμου Τρικκαίων, καθώς αποφασίστηκε τα χρέη τους να βεβαιωθούν στις Τράπεζες.

Ξεκίνησαν δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ για την προώθηση στην απασχόληση 6.000 ανέργων

Άνοιξαν σήμερα δύο εφαρμογές στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δυο νέα προγράμματα. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» που απευθύνεται σε 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών και το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», που απευθύνεται σε 4.000 ανέργους.

Μήνυμα του ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά


Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας και τους καλεί να κάνουν το 2014 έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης. Παρά τις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό στη γωνία, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Η πρόταση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού. Αυτή η πρόταση μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας και τα άλλα προβλήματα του λαού, ο οποίος αναγκάζεται να ζει σε δύσκολες συνθήκες, στερούμενος την Υγεία, την Πρόνοια, την

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Μπόμπολα ντίλαρε και με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ
 

O Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του στο δρόμο του Θεού.
Μετά το προσκύνημα στο συγκρότημα του Μπόμπολα και την επιβράβευση του ΑΚΤΩΡΑ για την ανάληψη του έργου των σκουπιδιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (η Αυγή αναδημοσιεύοντας την είδηση από την Ναυτεμπορική είχε προτάξει την δημιουργία 25(!) θέσεων εργασίας!), ο Αλέξης ντίλαρε και με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Ειδική ομάδα Γερμανών κομμάντος θα συλλάβουν όσους δίνει ο Κάντας!

Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 
Σοκ από την Καγκελαρία!
Η γερμανική κυβέρνηση στέλνει ειδική ομάδα κομμάντος να συλλάβουν σε ελληνικό έδαφος τους μιζαδόρους που εμπλέκει ο Κάντας στην ομολογία-φωτιά.

Μουσείο για την ιστορία της Νίκης Βόλου

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου σεβόμενη την μακρά ιστορία της ομάδας μας και με αφορμή τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυσή της, ξεκινά τη δημιουργία ενός πρότυπου μουσείου το οποίο θα στεγάζεται στα νέα γραφεία της ΠΑΕ, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Χατζηαργύρη.


Στην προσπάθειά της αυτή, προσκαλεί όλους όσοι διαθέτουν αρχειακό υλικό της ΠΑΕ Νίκη Βόλου (έγγραφα, κύπελλα, μετάλλια, φωτογραφικό υλικό, φανέλες, μπάλες κτλ) να το προσκομίσουν στα γραφεία της ΠΑΕ (Δημητριάδος με Χατζηαργύρη 14) ώστε να βοηθήσουν στη δημιουργία του μουσείου.

Εντολή «θανάτου» (;) του μικρομεσαιου

20131230-194022.jpg
Του Γιώργου Τσακίρη
Την πιθανή «θανατική καταδίκη» κάθε μικρομεσαίου επαγγελματία και κάθε αυτοαπασχολούμενου έχει υπογράψει η παρούσα κυβέρνηση, με τα ΝΕΑ μέτρα που θα εφαρμόσει η εφορία για να εισπράξει ΕΠΙΠΛΕΟΝ έσοδα ύψους 1,33 δις €.
Το πιο άψυχο οικονομικό επιτελείο που πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα, υπό το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής και στο όνομα ενός
πρωτογενούς πλεονάσματος που μόνο στα όνειρα των πιο ευφάνταστων λογιστάκων μπορεί να υπάρξει, «στήνει στον τοίχο» το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επαγγελματιών.

«Αναγκαία η στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες»

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατέθεσαν ως Αναφορά, υπόμνημα της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας.

Στο εν λόγω υπόμνημα, τα μέλη της Ένωσης Πολυτέκνων παραθέτουν τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευπαθής κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων, η οποία όπως αναφέρεται και στο υπόμνημα «βρίσκεται υπό διωγμό», πάρα το γεγονός ότι «Ο συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πολυτέκνων οικογενειών στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας, παρέσχε άμεση προστασία σε αυτές».

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 88

Ο Τύρναβος τίμησε τον πολιούχο Άγιο Γεδεών

ΤΥΡΝΑΒΟΑ (Γραφείο «Ε» Του Κώστα Τσόλα O ηλιόλουστος Τύρναβος τίμησε χθες το πρωί με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τον πολιούχο του Οσιομάρτυρα Γεδεών, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης,του Κοινοβουλίου, και άλλων αρχών καθώς και πλήθος κόσμου. Το ευχάριστο της

‘’Αθώα ενοχή’’ ή ‘’ένοχη αθώωση’’ του σύγχρονου καπιταλισμού;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες, πριν ακόμη διαβαστεί αυτό το σημείωμα. Μα τι μανία είναι αυτή με τους νεολογισμούς που αποτελούν προφανή ‘’αντίφαση εν τοις όροις’’; Για να το πούμε πιο λαϊκά: Γιατί αυτοί οι γλωσσικοί και εννοιολογικοί  παραλογισμοί;

Προδότες ή εκπρόσωποι της τάξης τους; (σχόλιο για τους φραγκάτους της αριστεράς)

Παναγιώτης Μαυροειδής
 
Θα μπορούσε άραγε ποτέ ο Τσουκαλάς να είναι υπέρ των ‘’άγριων απεργιών’’; Ή μήπως ο Σταθάκης υπέρ της διαγραφής ολόκληρου του χρέους, διακινδυνεύοντας το ‘’κούρεμα’’ των επενδύσεών του; Θα μπορούσε ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ με τα 150.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα να ανατρέψει τα μνημόνια; Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θα πεί να δουλεύεις με ''μπλοκάκι'', που δεν έχουν ιδέα από εργοδοτική τρομοκρατία ή την ταπείνωση και απαξία της απόλυσης, θα συνεπάρουν τους εργαζόμενους ή τους ανέργους;

Γεωργιάδης: Επνιξες τον πόνο σου στις Αλπεις - Καμμένος: Πήγα ημερήσια εκδρομή

Τα σχόλια για το ταξίδι του επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ
Γεωργιάδης: Επνιξες τον πόνο σου στις Αλπεις - Καμμένος: Πήγα ημερήσια εκδρομή
Χαμός στο Twitter μεταξύ των δύο πολιτικώνΟι φωτογραφίες από το χριστουγεννιάτικο ταξίδι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στις  μαγευτικές Γαλλικές Άλπεις, ήταν αρκετές για να προκαλέσουν έναν μικρό... χαμό στο Twitter και να «γεννήσουν» μια νέα κόντρα, αυτή τη φορά μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του κ. Καμμένου.

Σποράδες Παπαδιαμαντικό αφιέρωμα


Παπαδιαμαντικό αφιέρωμαΕκδήλωση-θεσμό αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη διοργανώνουν ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσουν τη μνήμη του. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης πέθανε στη γενέτειρά του τη Σκιάθο στις 3 Ιανουαρίου 1911. Φέτος η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Λιμνιάς Σκιάθου.
Η εκδήλωση θα  ξεκινήσει στις 18:30, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και στη συνέχεια στον ίδιο χώρο μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του ναού οι συμμετέχοντες θα γίνουν κοινωνοί του Παπαδιαμάντειου λόγου. Θα πραγματοποιηθούν αναγνώσεις αποσπασμάτων από διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού ως αναγνώστες. Θα ψαλλούν αποσπάσματα από το υμνογραφικό έργο του Παπαδιαμάντη, καθώς και ύμνοι αφιερωμένοι στον Παπαδιαμάντη από Σκιαθίτες και Βολιώτες ιεροψάλτες, με επίλογο  ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα συνοδεία οργάνων παραδοσιακής μουσικής. Στο τέλος της εκδήλωσης η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου θα τραγουδήσει τα κάλαντα των Φώτων.

Βύζας Μεγάρων | Παναχαϊκή 2005 | Β' Εθνική LIVE

Η φωτογραφία που προκαλεί… και σαρώνει στο διαδίκτυο… Είσαι άνεργος;

anergos
Την ώρα που οι Έλληνες παγώνουν από το κρύο  και καίγονται ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους, την ώρα που δεν έχουν ρεύμα και φαγητό,  χρήστες του ίντερνετ καυτηριάζουν τις τηλεφωνικές και

Αλληλεγγύη στην Αλόννησο

Αλληλεγγύη στην Αλόννησο   Μαθήματα αλληλεγγύης έδωσε για μια ακόμη φορά το έμψυχο δυναμικό του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, στο πλαίσιο των γιορτών. Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου διοργάνωσαν, συγκεκριμένα,  χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και μπαζάρ, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Στο μπαζάρ διατέθηκαν προς πώληση ξεχωριστά χειροποίητα δώρα και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν, θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό.
Η γιορτινή διοργάνωση του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές της Α και Β τάξης και

Σε ιδρύματα τα κατασχεμένα αλιεύματα

Σε ιδρύματα τα κατασχεμένα αλιεύματα
Σε ιδρύματα τα κατασχεμένα αλιεύματα
Αντί να καταστρέψουν τα ψάρια και θαλασσινά που κατέσχεσαν, οι άνδρες του Λιμενικού αποφάσισαν να τα δωρίσουν σε ιδρύματα κι απόρους.

ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΒΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

8,2 δισ. € νέα ληξιπρόθεσμα


8,2 δισ. € νέα ληξιπρόθεσμα

Αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι φορολογούμενοι. Μέσα στο Νοέμβριο άφησαν 1 δισ. ευρώ απλήρωτους φόρους, με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη (κατέστησαν ληξιπρόθεσμα εντός του 2013) να φτάσουν τα 8,2 δισ. ευρώ.

Αντε λαμόγια τελειώνουν η βόλτες και τα τραπεζωματα με τα λεφτά τον Σκοπελιτων


Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Αγώνες μπάσκετ και τένις περιλαμβάνει το κυρίως μενού του σημερινού τηλεοπτικού προγράμματος.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μπουζούκια …σημαίνει Φάληρο! ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ – «ΘΕΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Του Δημήτρη Χατζηευθυμίου …Κι όταν στη Λάρισα λέμε μπουζούκια η πρώτη σκέψη πάει στο «Φάληρο». Μετά την ΑΕΛ, είναι το άλλο …σήμα κατατεθέν αυτής της πόλης. Συνυφασμένο με τη νυχτερινή διασκέδαση, συνδέεται μαζί της εδώ και πάνω από μισό αιώνα. «Φάληρο», σημαίνει μπουζούκια και λαϊκή διασκέδαση. Χωρίς φαγητό, μόνο ποτό, πίστα, χορός και …μεγάλη ιστορία. Όλα τα «πρώτα ονόματα» του ελληνικού πενταγράμμου πέρασαν από εδώ. Όλα, εκτός από δύο: Ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν

«Εβρεξε» κατασχετήρια ~ ΣΕ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

«Εβρεξε»  κατασχετήρια ~ ΣΕ  ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Απίστευτη  ταλαιπωρία   για  λογιστές  και   φορολογούμενους  στα  νησιά   των Β. Σποράδων, μετά  την κατάργηση των   ΔΟΥ  Σκιάθου  και Σκοπέλου  
Εβρεξε κατασχετήρια   πριν  τα   Χριστούγεννα  στις  Βόρειες   Σποράδες, καθώς  πολλοί  έπεσαν  από  τα  σύννεφα, όταν    πήραν  στα  χέρια  τους  τα  σχετικά   ειδοποιητήρια,   καθώς  είχαν   χάσει  τις   ευνοϊκές   διατάξεις    για  τη  ρύθμιση   των    ληξιπρόθεσμων  οφειλών  τους  προς   το   Δημόσιο, χωρίς    όμως  δική  τους   υπαιτιότητα,   αλλά με  ευθύνη   του  Υπουργείου  Οικονομικών. Και   αυτό    γιατί, όπως  καταγγέλλεται,   εκείνο ήταν   που αποφάσισε  να  προχωρήσει  στην  κατάργηση των  ΔΟΥ  Σκιάθου  και  Σκοπέλου  και  στη  μετατροπή  τους  σε  Κέντρο  Εξυπηρέτησης  Φορολογουμένων  (ΚΕΦ),  με ουσιαστική  αφαίρεση  όλων  των  αρμοδιοτήτων  που  ασκούσαν  μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

«Εβρεξε» κατασχετήρια ~ ΣΕ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

2013-12-29 - 17:26:26
«Εβρεξε»  κατασχετήρια ~ ΣΕ  ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Απίστευτη  ταλαιπωρία   για  λογιστές  και   φορολογούμενους  στα  νησιά   των Β. Σποράδων, μετά  την κατάργηση των   ΔΟΥ  Σκιάθου  και Σκοπέλου  
Εβρεξε κατασχετήρια   πριν  τα   Χριστούγεννα  στις  Βόρειες   Σποράδες, καθώς  πολλοί  έπεσαν  από  τα  σύννεφα, όταν    πήραν  στα  χέρια  τους  τα  σχετικά   ειδοποιητήρια,   καθώς  είχαν   χάσει  τις   ευνοϊκές   διατάξεις    για  τη  ρύθμιση   των    ληξιπρόθεσμων  οφειλών  τους  προς   το   Δημόσιο, χωρίς    όμως  δική  τους   υπαιτιότητα,   αλλά με  ευθύνη   του  Υπουργείου  Οικονομικών. Και   αυτό    γιατί, όπως  καταγγέλλεται,   εκείνο ήταν   που αποφάσισε  να  προχωρήσει  στην  κατάργηση των  ΔΟΥ  Σκιάθου  και  Σκοπέλου  και  στη  μετατροπή  τους  σε  Κέντρο  Εξυπηρέτησης  Φορολογουμένων  (ΚΕΦ),  με ουσιαστική  αφαίρεση  όλων  των  αρμοδιοτήτων  που  ασκούσαν  μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.
Ρεπορτάζ:ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
Την  είδηση  έδωσαν  στον  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ  λογιστές  από τη  Σκόπελο  που   σημείωσαν  ότι  τουλάχιστον  δέκα   άτομα  από το  νησί  των  Βορείων   Σποράδων     είδαν  στα   καλά  καθούμενα  να   φεύγει  το… έδαφος  κάτω από τα  πόδια τους, καθώς   με  έκπληξη  διαπίστωσαν   ότι  τους  έβγαζαν   στο  σφυρί  ακίνητό  τους, για   οφειλές  προς  το  Δημόσιο  που  είχαν καταστεί εκπρόθεσμες,    χωρίς  όμως  ουδεμία    δική   τους  υπαιτιότητα.
 Οι  ίδιοι  οι  λογιστές  της  Σκοπέλου  δεν   ήταν  σε  θέση  να   δώσουν    στοιχεία,   αν  ανάλογα  κατασχετήρια  πήραν  στα  χέρια τους   φυσικά   ή νομικά  πρόσωπα  από  τη  Σκιάθο ή  την  Αλόννησο. Πάντως,   όπως  εξηγούν  στον  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ  οι  ίδιοι    οι  λογιστές  από τη  Σκόπελο, το  θέμα ανέκυψε  όταν  όσοι  είχαν   υπαχθεί στη   ρύθμιση  των  ληξιπρόθεσμων  οφειλών τους  πήγαν  να  πληρώσουν   τη   δόση  της   ρύθμισης   για  το   μήνα   Ιούλιο. Τότε  όμως τους  ενημέρωσαν  ότι  η  Εφορία   Σκοπέλου είναι  υπό  κατάργηση  και  δεν  μπορεί  να  εισπράξει  τη δόση    του  αντίστοιχου   μήνα. Όπως  εξηγούν   οι   ίδιοι   οι  λογιστές,   χρειάστηκε  η δική τους  παρέμβαση   στις   Εφορίες   του  Βόλου,   προκειμένου   να   βρουν  την άκρη   του  νήματος  που  να  δώσουν   τέλος στην  ταλαιπωρία   που  εντελώς  αναίτια,  υπέστησαν   οι συγκεκριμένοι    φορολογούμενοι   στα  δύο  νησιά  των  Σποράδων.
Στα  αξιοσημείωτα, όπως  καταγγέλλουν   οι   ίδιοι   οι  λογιστές,   καταγράφεται  και το  γεγονός  ότι  από  τους   κατά  λάθος …  «κακοπληρωτές»  του  Δημοσίου  ζητήθηκε  να   πληρώσουν   οι   ίδιοι   και τα   έξοδα    του   δικαστικού   επιμελητή  που  τους  επέδωσε  τα  κατασχετήρια  και τα   οποία ανέρχονταν  στο  ποσό   των  110   ευρώ  για  τον  καθένα  τους.
Σημειώνεται  πως   στη  Σκόπελο  λειτουργούν  τέσσερα  λογιστικά   γραφεία  που  καλύπτουν  λογιστικά και   φοροτεχνικά  1.200 -  1.300   φυσικά  και  νομικά   πρόσωπα   που  δραστηριοποιούνται  στο νησί. Όπως  λένε    οι  ίδιοι   οι  λογιστές,   μετά την   κατάργηση  της  ΔΟΥ  Σκοπέλου  η ταλαιπωρία   τους  δεν  έχει  τελειωμό.
Σημειώνουν   ότι  χρειάζεται  να  πληρώσουν   100  ευρώ περίπου   για  την   έλευσή  τους  στο  Βόλο μετ’επιστροφή   και  όπως  λένε,  μία  μέρα  σπάνια  τους  είναι αρκετή για  τη  διεκπεραίωση   των   υποθέσεων  των πελατών  τους  από τις   υπηρεσίες  της  ΔΟΥ   Νέας  Ιωνίας  στην   οποία   υπάγονται πλέον, αφού, όπως  προσθέτουν,  υποχρεώνονται  να  στηθούν  στην  «ουρά» μαζί   με τους  υπόλοιπους φορολογούμενους  από  την  περιοχή   της  Νέας  Ιωνίας    ή από   την  περιοχή  της  επαρχίας Αλμυρού που  επίσης   απορροφήθηκε    από τη  ΔΟΥ  Νέας  Ιωνίας.
Ζητούμε, λένε  οι  λογιστές της  Σκοπέλου, να   υπάρχει  ειδικό  γραφείο για  την εξυπηρέτησή μας, καθώς  όπως   καταλήγουν,   υπάρχουν  μόνο  δύο δρομολόγια  πλοίων  την εβδομάδα   για  το  νησί, κάτι, που,   όπως   καταλήγουν,  σημαίνει  ότι  σε  περίπτωση  που δεν  τελειώσουν  τις  υποθέσεις  τους   μέσα   στην  ίδια μέρα, είναι   υποχρεωμένοι  να  διανυκτερεύσουν  στο Βόλο  με  ότι  αυτό  συνεπάγεται  για  το  συνολικό  κόστος διαβίωσης.

alt
Εβρεξε κατασχετήρια πριν τα Χριστούγεννα στις Βόρειες Σποράδες, καθώς πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα, όταν πήραν στα χέρια τους τα σχετικά ειδοποιητήρια, καθώς είχαν χάσει τις ευνοϊκές διατάξεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο, χωρίς όμως δική τους υπαιτιότητα, αλλά με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών.

ΑΚΟΥΣ ΡΕ....


Ήττα-σοκ στη Δράμα για τον Ολυμπιακό

Ήττα-σοκ στη Δράμα για τον Ολυμπιακό
Ήττα-σοκ στη Δράμα για τον Ολυμπιακό
Μετά το Κύπελλο ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε, κατά πάσα πιθανότητα, και το αβαντάζ έδρας του πρωταθλήματος, μετά την ήττα από τον ΚΑΟΔ με 75-69.

Αντιμνημονιακός τηλεαστέρας με καταθέσεις 40 εκατ. ευρώ!

ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ

Δεν αξίζει σε αυτό το λαό μία τέτοια ομάδα!

Δεν αξίζει σε αυτό το λαό μία τέτοια ομάδα!

Δεν σεβάστηκαν τίποτα Δέλλας και ποδοσφαιριστές και πότισαν φαρμάκι το λαό της ΑΕΚ - Πολύ ανώτερος από το φάντασμα της ΑΕΚ ο Αγροτικός Αστέρας νίκησε δίκαια με 2-0, στην παράταση, και προκρίθηκε 
Powered By Blogger