Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα για τις 3 Δεκεμβρίου και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί  στην πλατεία Ελευθερίας

Οι πολιτικές της λιτότητας πρέπει να ηττηθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει σκληρές μάχες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Παρά τους περιορισμούς που προκύπτουν από την γνωστή συμφωνία του Ιουλίου μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της, κατάφερε να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, εξοικονομώντας σχεδόν 20 δις ευρώ (χρειάστηκαν 5,5 αντί για 25 δις, τα οποία θα είχαν προστεθεί  στο χρέος).
Μπροστά μας βρίσκονται οι μεγάλες μάχες για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αναδιάρθρωση του χρέους και την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με τρόπο που θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του και δεν θα μειώνει τις συντάξεις.
Θεωρούμε πως κάθε συλλογική δράση που στοχεύει στην ήττα των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων αποτελεί σύμμαχο στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν η κυβέρνηση και η χώρα.

Το γραφείο τύπου
01/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger