Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κολύμβηση (ΑμεΑ): Στο πλευρό του Νίκου Ξηροκώστα οι φίλοι της ΑΕΚ

Κολύμβηση (ΑμεΑ): Στο πλευρό του Νίκου Ξηροκώστα οι φίλοι της ΑΕΚ

 Εδώ και χρόνια έχει τον τίτλο του εμβληματικού οπαδού της ΑΕΚ. Τον Σεπτέμβριο του 1995, σε ηλικία 22 ετών κι ενώ παρακολουθούσε με περισότερους από 2.000 οπαδούς της Ένωσης το ματς στο Χαριλάου ανάμεσα στον Άρη και την αγαπημένη του ομάδα, ο Νίκος Ξηροκώστας, στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, όταν ένα κιγκλίδωμα έπεσε και του «τσάκισε» την σπονδυλική στήλη.

Από τότε έμεινε ανάπηρος, όμως ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Παρακολουθούσε από κοντά ανελλιπώς την αγαπημένη του ομάδα ως γνήσιος οπαδός της. Σήμερα, δεύτερη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης ΑμεΑ, έγινε ο ίδιος, μέρος της συνθημάτων της κερκίδας των ΑΕΚτζήδων φίλων του, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθειά του στα 100μ. ελεύθερο ανδρών.

Ο Νίκος Ξηροκώστας, σε ηλικία 43 ετών πια, γνώρισε την αποθέωση των φίλων της ΑΕΚ που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ κρατώντας το πανό με τον δικέφαλο αετό.

Ο ίδιος δεν έκρυβε την αμηχανία του, πριν την έναρξη της β` τελικής σειράς των 100μ. ελεύθερο κατηγορίας S6 όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση με επίδοση 2:17.42. Η επίδοση βέβαια δεν έχει καμία σημασία, αφού είτε πρώτος είτε τελευταίος, ο Νίκος Ξηρόκωστας ήταν και θα παραμείνει ο απόλυτος εμβληματικός οπαδός της Ένωσης.
Τον Σεπτέμβριο του 1995 και συγκεκριμένα στις 10 του μήνα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Αρης-ΑΕΚ, τραυματίστηκαν 20 φίλοι της ΑΕΚ, σοβαρότερα εκ των οποίων ο Νίκος Ξηροκώστας. Το γήπεδο Χαριλάου είχε κριθεί ακατάλληλο από τις αρμόδιες επιτροπές.

Υπήρχε μάλιστα διορία για επισκευές στα κιγκλιδώματα, διορία που έληξε τέσσερις ημέρες πριν τον αγώνα χωρίς να γίνει καμιά εργασία. Η ΕΠΑΕ επέτρεψε τη διεξαγωγή του, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να στριμώχνονται σε μια κερκίδα 1.500 ατόμων.

Μάλιστα υπήρξε σύρραξη μεταξύ των οπαδών, με την αστυνομία να επιχειρεί προκειμένου να επανέλθει η τάξη. Μερίδα οπαδών της ΑΕΚ στριμώχθηκε, με αποτέλεσμα στο 30ο λεπτό του αγώνα ένα κιγκλίδωμα να υποχωρήσει.

ερίπου 30 άτομα διακομίστηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και ο Ξηροκώστας που έπεσε πάνω του το κιγκλίδωμα. Χειρουργήθηκε άμεσα, όμως η ζημιά στη σπονδυλική του στήλη δεν μπορούσε να γιατρευτεί.
Σήμερα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, παραμένει χαμογελαστός, αισιόδοξος και βέβαιος ότι η ζωή του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία για να μπορέσει να χαρεί, κοντά πάντα στην αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger