Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σποράδες κρούσμα ελονοσίας στη Σκιάθο


Τυχαίο χαρακτηρίζεται το περιστατικό ελονοσίας που εντοπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Σκιάθο, με τους τοπικούς φορείς να υπογραμμίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, διότι το περιστατικό δεν ήταν γηγενές και τα μέτρα είναι διαρκή. Στο μεταξύ, για καθαρά προληπτικούς λόγους δεν θα πραγματοποιείται αιμοδοσία στο νησί για διάστημα ενός χρόνου.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το περιστατικό που σημειώθηκε στη Σκιάθο δεν ήταν γηγενές, μάλλον μεταφερόμενο, εντάσσεται στα συνήθη περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή θορύβου».
Ανάλογες θέσεις διατύπωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, με τον οποίο επικοινώνησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ επανέλαβε ότι το περιστατικό ήταν τυχαίο και δεν σχετίζεται με ντόπιο. Παράλληλα ο κ. Πρεβεζάνος ανέφερε ότι «έχουμε ευθυγραμμιστεί με τα μέτρα που μας έχει δώσει το ΚΕΛΠΝΟ και εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμηση της κουνουποκτονίας στο νησί». Ο δήμαρχος Σκιάθου υπενθύμισε ότι γίνονται επισταμένοι έλεγχοι στο νησί για προληπτικούς λόγους, ενώ υπενθύμισε ότι τα μέτρα προστασίας του τοπικού πληθυσμού είναι διαρκή, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε, εξάλλου, προ ημερησίας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστασία Φιλαρέτου, η οποία τόνισε, ωστόσο, ότι «δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για να κάνω αντιπολίτευση, ούτε είναι ένα θέμα που πρέπει να μας τρομοκρατήσει ή να κινδυνολογούμε. Απλώς θεωρούμε, τόνισε η ίδια, ότι έπρεπε να γίνει μια επιστημονική ενημέρωση ούτως ώστε, όπως το ΚΕΛΠΝΟ συμβουλεύει, να πάρουμε αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια».
ΓΛ. ΥΔΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger