Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις σήμερα Δευτέρα για τις ΣΣΕ

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 17 Οκτώβρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Οι εργαζόμενοι θα παραδώσουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί, μία ώρα νωρίτερα στις 5.30 μ.μ., σε διάφορα σημεία της Αθήνας

Περισσότερες από 460 συνδικαλιστικές οργανώσεις (που αυξάνονται καθημερινά) στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και απαιτούν κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

 «Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές», σημειώνουν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία, προσθέτοντας ότι «κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους».

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα 902 απ' όπου είναι και το παραπάνω κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger