Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πανευρωπαϊκό βραβείο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

mathites-skiathos
Πανευρωπαϊκό βραβείο στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning απέσπασε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου με δύο έργα που υλοποίησε πέρυσι και τα οποία αναφέρονταν στα παραμύθια, αλλά και σε άλλες δημιουργικές εργασίες.
Το σχολείο ενημερώθηκε προχθές από το διεθνές πρόγραμμα για την επιτυχία του.


Για έναν χρόνο δασκάλες και μαθητές ήρθαν σε επικοινωνία μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με άλλα σχολεία της Ευρώπης και αντάλλαξαν παραστάσεις σε θέματα πολιτισμού, γλώσσας και αντιλήψεων. Το πρόγραμμα ήταν για τους μαθητές ένα παράθυρο στη διεθνή προσέγγιση με συνομηλίκους τους από άλλα Δημοτικά της Ευρώπης.
Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί πως το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου είναι ένα πολυπολιτισμικό σχολείο με πολλούς αλλοδαπούς μαθητές, όπως αλβανικής, σερβικής και βρετανικής καταγωγής.
Η διευθύντρια του Δημοτικού κ. Συκιώτη ανέφερε πως «το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου συμμετέχει στις δράσεις e-Twinning εδώ και 4 χρόνια.
Τη σχολική χρονιά 2015-16 πραγματοποιήσαμε 2 προγράμματα: 1. Οι παροιμίες στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της Δ2 τάξης με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Μαθηνού Μπραϊνώ (δασκάλα) και Παναγιωτέλη Βασιλική (αγγλικής γλώσσας), σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο του Ripalimosani της Ιταλίας.
2. Δημιουργοί Κόσμων: Η Βιβλιοθήκη στο σχολείο, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και των δύο τμημάτων της ΣΤ’ Τάξης με την εκπαιδευτικό Παναγιωτέλη Βασιλική (αγγλικής γλώσσας), σε συνεργασία με ένα σχολείο της Ισπανίας και δύο της Πολωνίας.

Και τα δύο προγράμματά μας βραβεύτηκαν αρχικά με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και, κατόπιν, με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, που αποτελεί κορυφαία διάκριση.
Από την ευρωπαϊκή επιτροπή τονίστηκαν τα εξής: Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Proverbs in Europe» και στο έργο eTwinning «Creators of worlds – The library in the school». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό, το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net».
To e-Twinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται πάνω σε ένα κοινό έργο, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η δράση e-Twinning δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεργαστούν, να μοιραστούν τις ιδέες τους και να επικοινωνήσουν σε ένα διαφορετικό, διαδραστικό περιβάλλον, ανοίγοντας έτσι τους ορίζοντες της σχολικής αίθουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger