Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο Σκοπελίτης Απόστολος Γεωργίου σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Οι «Εικαστικοί» στην ΕΡΤ2

Tο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Εικαστικοί», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές μας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2
H νέα σειρά εκπομπών «Εικαστικοί», παρουσιάζει Έλληνες και Κύπριους εικαστικούς που έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου καλλιτεχνικού τοπίου στην Ελλάδα. Εστιάζεται σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται μετά τη Μεταπολίτευση, τα τελευταία σαράντα χρόνια και έχουν να επιδείξουν πλούσια εκθεσιακή δράση και πρωτότυπη εικαστική γλώσσα.
Η εκπομπή δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές να γνωρίσουν το έργο σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής Τέχνης. Μέσα από τη δουλειά των συγκεκριμένων καλλιτεχνών, το τηλεοπτικό κοινό εξοικειώνεται με όρους, τεχνικές, μέσα, πρακτικές, αλλά και με τη διαδικασία παραγωγής και έκθεσης ενός έργου τέχνης.

Κάθε επεισόδιο της εκπομπής «Εικαστικοί» λειτουργεί σαν το κομμάτι ενός σύνθετου παζλ. Ιδωμένες συνολικά, οι περιεκτικές αφηγήσεις των καλλιτεχνών συγκροτούν μια μεγαλύτερη αφήγηση, η οποία εμπλουτίζει την ιστορία της ελληνικής Τέχνης.
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην προσωπικότητα και τη ζωή των σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών. και των θησαυρών των έργων τους που μας αποκαλύπτουν αλήθειες της πραγματικής ζωής.
Μια σειρά που συμπυκνώνει την ελληνική εικαστική παράδοση από τη Μεταπολίτευση  έως σήμερα, καθώς και τις επιδράσεις της στη σύγχρονη αισθητική έκφραση, στα πολιτιστικά δρώμενα και στην κοινωνία γενικότερα.
«Απόστολος Γεωργίου»
Ο Απόστολος Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Βιέννη (1971-1973) και ζωγραφική στη Φλωρεντία (1973-1975). Πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση το 1973 στην γκαλερί «ΖΜ», στη Θεσσαλονίκη. Από το 1980 έως το 2006 έζησε στη Σκόπελο. Το 1993 ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στον ΟΛΘ αναδρομική έκθεση των έργων του και το 2011 το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξένησε έκθεση με έργα του της περιόδου 1998-2011.
Στα ζωγραφικά του έργα, όπου κυριαρχεί η ανθρώπινη φιγούρα, ο Απόστολος Γεωργίου μελετάει με μοναδικό τρόπο το αφηρημένο της καθημερινότητας, το χάος και την αγωνία που τη συνοδεύουν.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαζάνης.
Έρευνα-σενάριο: Αναστασία Μάνου.
Αρχισυνταξία-επιστημονικός συνεργάτης: Χριστόφορος Μαρίνος.
Συνθέτης πρωτότυπης μουσικής τίτλων: Φώτης Φλωρίδης.
Μετάφραση: Μαρία Σταματιάδου.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Φώτης Φλωρίδης, Αικατερίνη Παπαγεωργίου.
Διεύθυνση παραγωγής: Παρασκευή Μάστορα.
Μοντάζ: Ηρακλής  Φίτσιος, Γεωργία-Χριστίνα Βασιλοπούλου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχαήλ Μπροκαλάκης.
Εικονολήπτες: Εμμανουήλ  Κριτσωτάκης, Νίκος Παλιόπουλος, Ελένη Σαμαρά.
Ηχοληψία: Γιάννης Φωτιάδης.
Μακιγιέζ: Ευθυμία Σαμαρά.
Μουσική επιμέλεια: Έλενα Δημητράκη.
Γραφίστας: Στάθης Καραμπατέας.
Εκτέλεση παραγωγής: White Fox.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger