Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Δένουν στα λιμάνια τα πλοία: Νέα 24ωρη παναυτεργατική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου

Σφοδρή επίθεση της ΠΕΝΕΝ στην κυβέρνηση
Την πραγματοποίηση νέας 24ωρης παναυτεργατικής απεργίας σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδος για τις 8 Δεκεμβρίου εξήγγειλε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Οι ΠΕΝΕΝ επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα των 4 δισ. ευρώ που έρχονται να προστεθούν στα παλιά, βάσει του προϋπολογισμού για το 2017, χαρακτήρισε «φωστήρες της ψευτοαριστεράς» τους υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία τα μέλη τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κατά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25/11/2016 έγινε διεξοδική συζήτηση για προβλήματα που απασχολούν το ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται απ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά αντίθετα η πολιτική της δημιουργεί συνεχώς καινούργια.

Η κατάθεση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού στη Βουλή με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα 4 δις ευρώ έρχονται να προστεθούν στα παλιά και συνιστούν την απόλυτη φορολεηλασία ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Παράλληλα η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση σε συμμαχία με τους δανειστές φέρνει νέο αντεργατικό πακέτο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων και των συνδικάτων. Επιδιώκουν να χτυπήσουν ανελέητα την οποιαδήποτε αντίδραση και αντίσταση του οργανωμένου κινήματος των εργαζομένων.

Παράλληλα διατυμπανίζουν περί δίκαιης ανάπτυξης για να αποπροσανατολίσουν το λαό. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις και πολιτικές όμως είναι σταθερά προσανατολισμένες και υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών οι οποίοι τα τελευταία 7 χρόνια έχουν ρημάξει τη χώρα, έχουν γονατίσει το λαό και έχουν καταστρέψει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση.

Πιο ανάγλυφες και πιο χειροπιαστές είναι οι πολιτικές τους στο χώρο της ναυτιλίας. Η μεγαλύτερη ναυτιλία στο κόσμο με τον οξυδερκή και δαιμόνιο εφοπλισμό (ρητορική Τσίπρα) επιφυλάσσει ανεργία για τους ναυτεργάτες που ξεπερνάει το 50%!!! Είναι η ναυτιλία που δεσπόζει και κυριαρχεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία σε πάνω απ το 80% της ελληνικής και ελληνόκτητης ναυτιλίας. Είναι η πρωτοφανής φοροασυλία μέσα απ την οποία γιγαντώθηκε το παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Είναι οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας που έχουν επιβάλει όλες έως τώρα οι κυβερνήσεις στηρίζοντας και ενισχύοντας την εφοπλιστική ασυδοσία.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει το απύθμενο και απίστευτο πολιτικό θράσος να θέτει στο προσχέδιο των μέτρων για τη β' αξιολόγηση την παραπέρα (για άλλη μια φορά) αύξηση της φορολογίας των ναυτεργατών!

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι εάν περάσει οποιαδήποτε αύξηση φορολογίας στο εισόδημα των ναυτεργατών, τότε οδηγούν το ναυτικό επάγγελμα σε βέβαιο θάνατο!!! Οι φωστήρες της ψευτοαριστεράς, οι οποίοι είναι κολλημένοι και γαντζωμένοι στις καρέκλες στα αξιώματα και στους παχυλούς υπουργικούς και βουλευτικούς μισθούς, δείχνουν αποφασισμένοι να διαπράξουν και το μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στο λαό και τη κοινωνία προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία!!.

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει η να προσδοκά τίποτα από αυτά τα ναυάγια της αριστεράς! Η θέση τους είναι να υπερασπίσουν το αστικό σύστημα της απάνθρωπης εκμετάλλευσης. Δεν διαφέρουν σε τίποτα απ τις άλλες συστημικές και κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις.

Η Εργατική τάξη ο λαός και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να κατανοήσουν τη δύναμη τους, να βγουν μπροστά και στο προσκήνιο των εξελίξεων, να πάρουν τις τύχες τους στα στιβαρά χέρια τους και οργανωμένα-συντονισμένα-μαχητικά να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των βαρβάρων και καταστροφικών πολιτικών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και το θεσμοθετημένο σύστημα του Νεοφιλελευθερισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Οι Ναυτεργάτες καλούνται να δώσουν και αυτή τη φορά το μαζικό και αγωνιστικό τους παρόν στη μεγάλη πανεργατική-πανελλαδική απεργία. Η ΠΕΝΕΝ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την οργάνωση τη προετοιμασία και την επιτυχή έκβαση της επερχόμενης απεργιακής μάχης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger