Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου όλα κλειστά στην Λέσβο - ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ?

Κάλεσμα ΕΣΜ σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων για το ΦΠΑ..

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης μαζί με Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς Φορείς, Συλλόγους και Σωματεία της Λέσβου, συμμετέχει στην Παναιγαιακή απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 αντιδρώντας στην αύξηση  των συντελεστών Φ.Π.Α που προωθεί η κυβέρνηση.

Καλεί όλους τους εμπόρους και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στην πλατεία Σαπφούς στις 11:00 το πρωί της 30ης  Νοεμβρίου, δείχνοντας ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν αντέχουν άλλα βάρη αφού η οικονομική, προσφυγική και εθνική κρίση έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στον τόπο μας.


ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου ανακοινώνουν την συμμετοχή τους στην παναιγαιακή απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες αλλά και τους εργαζόμενους και δημότες της Λέσβου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση δείχνοντας ότι τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλο και ιδιαίτερα σε αυτή την δυσμενή για τον τόπο μας συγκυρία, με την προσφυγική κρίση, που έχει σαν αποτέλεσμα την τουριστική και οικονομική καθίζηση του νησιού.
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% δυστυχώς θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την πραγματική οικονομία επηρεάζοντας αρνητικά τα ελληνικά νοικοκυριά, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Παράλληλα έχουμε μια σειρά από επιπρόσθετες επιβαρύνσεις που θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε την επιβολή ειδικού φόρου στον καφέ, την αύξηση του συντελεστή ΕΦΚ στην μπύρα, την αύξηση της προκαταβολής φόρου και την αύξηση της παρακράτησης του φόρου μισθωτών και συνταξιούχων.

Σημειώνουμε επίσης ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 3 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατέγραψαν ζημίες κατά το προηγούμενο έτος, ενώ 4 στις 10 έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές και 15% ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες με το ποσοστό αυτό στην Λέσβο να είναι συντριπτικά αυξημένο λόγω της μεγάλης τουριστικής πτώσης. Επιπλέον το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Αθροίζοντας όλα τα παραπάνω καταλήγουμε αβίαστα στα εξής:

Εάν οι επιχειρήσεις επιλέξουν να απορροφήσουν τις νέες επιβαρύνσεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.
Εάν από την άλλη επιλέξουν να το μετακυλήσουν στις τιμές θα προσθέσουν ακόμα ένα λιθαράκι στην διαρκώς μειούμενη ζήτηση και παράλληλα συρρίκνωση σε κλάδους του νησιού όπως η τοπική παραγωγή, ο αγροδιατροφικός και ο τουριστικός κλάδος οι οποίοι θα οδηγηθούν σε απώλεια ανταγωνιστικότητας.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Νέα λουκέτα και νέες απώλειες θέσεων εργασίας, χωρίς μάλιστα η θυσία αυτή να οδηγεί σε αύξηση των εσόδων του δημοσίου που είναι και ο στόχος της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουμε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση τον Σεπτέμβριο του 2011 για όλη την Ελλάδα είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο περίπου 6.500 καταστημάτων και την απώλεια 40.000 θέσεων απασχόλησης. Παράλληλα στα δημόσια ταμεία μπήκαν 160 εκ. € από το 1 δις € που είχε αρχικώς προϋπολογιστεί, θέτοντας το μέτρο αυτό εκτός στόχων.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Λέσβου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους την Τετάρτη και να συμμετέχουν μαζικά.


Η εξαντλημένη λεσβιακή οικονομία δεν έχει πλέον αντοχές για άλλα οικονομικά βάρη.

ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΛΥΒΟΥ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger