Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΕ Λάρισας: Οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχαν υποβάλλει την παραίτησή τους για την τραγωδία και τον 4χρονο Στέφανο


Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή ενότητα Λάρισας  σχετική με  την  πυρκαγιά  και  τον  4χρονο Στέφανο που διασωληνωμένος και παλεύει για την ζωή του στην Εντατική.  Η  οικογένεια ζούσε  χωρίς ρεύμα και η φωτιά προκλήθηκε από αναμένο κερί που χρησιμοποίησαν για φωτισμό.

Η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωση της   μιλά για την ντροπή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  που έχει χαθεί και που «αν είχαν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ευθιξία, θα είχαν ήδη υποβάλλει την παραίτησή τους, με πρώτους τους Λαρισαίους.»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Λαϊκή Ενότητα Λάρισας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (24.11.2016)
  • 2013: Θάνατος από μαγκάλι
  • 2016: Διασωληνωμένο 4χρονο παιδί εξαιτίας πυρκαγιάς από κερί
Οι ίδιες βάρβαρες πολιτικές συνεχίζονται. Σε βάρος πάντα των φτωχών, των κατατρεγμένων, της γης των κολασμένων. Οι ζωές μας μπροστά στα συμφέροντα, δεν έχουν καμία αξία. Κλείνουν μάτια και αυτιά οι ηθικοί αυτουργοί, οι κύριοι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Δικό τους καθήκον να ψηφίζουν νόμους, που φέρνουν τον μεσαίωνα στην πατρίδα μας. Δικό τους καθήκον να ματώνουν τον λαό, εν ονόματι ενός χρέους παράνομου, φτιαγμένο από τις μίζες τους, τη διαφθορά και τη διαπλοκή τους. Δικό τους καθήκον να προσχωρούν στις δολοφονικές απόψεις των τοκογλύφων εταίρων μας, που θέλουν υποδουλωμένη την πατρίδα μας κι εμάς σκλάβους.
Μια μάνα άνεργη με δυο ανήλικα παιδιά που δουλεύει μέρα-νύχτα. Που δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Που εμποδίζει την απογείωση της οικονομίας, που υποσχέθηκε ο Τσίπρας, όπως κι ο Σαμαράς πιο πριν. Που πρέπει λοιπόν να ζει στο σκοτάδι και στο κρύο. Να φωτίζεται με κεριά, να ζεσταίνεται, πιθανόν, με μαγκάλι. Στον εικοστό πρώτο αιώνα! Στην Ελλάδα της ΕΕ και της Ευρωζώνης!
Η ντροπή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί πίσω από σκοπιμότητες και δήθεν υψηλά ιδανικά, που όμως ματώνουν τον λαό, τον οποίο, τάχα, υπηρετούν. Αν είχαν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ευθιξία, θα είχαν ήδη υποβάλλει την παραίτησή τους, με πρώτους τους Λαρισαίους.
Ας μην τολμήσει όμως και η μνημονιακή αντιπολίτευση να αρθρώσει λόγο για την τραγωδία του παιδιού στη Λάρισα.  Έχει τις ίδιες ευθύνες με τους νεομνημονιακούς κυβερνώντες.
Και, ως συνήθως, κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τις συνεχιζόμενες αυτές τραγωδίες.
Η ΔΕΗ μονίμως δεν ενδιαφέρεται να μάθει σε ποιους κόβει το ρεύμα. Καμιά συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου να δει ποιους καταδικάζει στην ενεργειακή φτώχεια και την εξαθλίωση. Ας σκεφτούμε όλοι τι πρόκειται να γίνει όταν ιδιωτικοποιηθεί πλήρως!
Το ρεύμα όμως, όπως και το νερό, είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και μάλιστα είδος πρώτης ανάγκης, και η εξασφάλιση πρόσβασης όλων σε αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας. Η πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, το δικαίωμα στην εργασία, η προστασία των παιδιών, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Ζούμε το μεσαίωνα της εποχής μας, να διαπραγματευόμαστε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Μόνο ο δικός μας αγώνας θα αποτρέψει την πλήρη εξαθλίωσή μας. Η αλληλεγγύη και το ξεπέρασμα της μελαγχολίας και των αυταπατών για την φύση του ΣΥΡΙΖΑ, ως ενεργούμενο των τοκογλύφων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα αυτού.
Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των φτωχομεσαίων, για την κατάργηση των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδήγησαν ένα τεράστιο τμήμα του λαού κάτω ή πέριξ των ορίων της φτώχειας, για την πρόσβαση όλων στα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, έξω απ’ το σφαγείο της Ευρωζώνης και σε αντιπαλότητα με τις κυρίαρχες πολιτικές της ΕΕ.
Ο πολιτικός χρόνος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μετρημένος πια!
Ευχόμαστε να εξελιχθεί ομαλά η κατάσταση του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger