Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Παπανάτσιου: Οφείλουμε να δούμε ξανά το θέμα των κατασχέσεων για χρέη άνω των 500 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ

Παπανάτσιου: Οφείλουμε να δούμε ξανά το θέμα των κατασχέσεων για χρέη άνω των 500 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ
"Νομίζω ότι αρκετά έχει πληρώσει ο λαός μας, δεν σηκώνει περισσότερα πράγματα. Εμείς σαν κυβέρνηση αυτό που προσπαθούμε είναι να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, σε αυτά που υπογράψαμε αλλά μέχρι εκεί, όχι περισσότερο. Καλυτέρευση θέλουμε να κάνουμε σε κάποια πράγματα και όχι να προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα όπως μπορεί να ζητούν κάποιες πλευρές των δανειστών" δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Παπανάτσιου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβει το όριο στις κατασχέσεις για χρέη, που βρίσκεται στα 501 ευρώ, καθώς όπως είπε μέσα στην κρίση έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που χρωστούν. Συγκεκριμένα,  όσον αφορά στις κατασχέσεις για χρέη άνω των 501 ευρώ, η υπουργός είπε χαρακτηριστικά: "Οφείλουμε να δούμε τα όρια, αν θα είναι στα 501 ευρώ ή σε κάποιο μεγαλύτερο ποσό". Συμπλήρωσε επίσης, ότι πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση κάποιος που είναι μακροχρόνια άνεργος, από κάποιον που ενώ μπορεί δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του.
Για τους αυτόματους συμψηφισμούς, τόνισε ότι θα συνεχιστούν από το 2017, ενώ συμπλήρωσε ότι ενδέχεται να είναι πιο εκτεταμένοι, καθώς εξελίσσονται τα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να μην έχουμε τις γνωστές ουρές στις εφορίες.
Για τους πλειστηριασμούς είπε πως το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου. "Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και προσπαθούμε να βρούμε λύση", ανέφερε ωστόσο σημείωσει πως τώρα προέχει η αξιολόγηση και η κατάθεση του προϋπολογισμού. "Στη συνέχεια θα δούμε όλα τα νομοσχέδια που χρειάζονται βελτιώσεις" είπε.
Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στο επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, σημειώνοντας πως έχουν ήδη γίνει κάποιες αλλαγές και είναι σχεδόν έτοιμο το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
"Θα έχουμε κάτι πιο ευνοϊκό για τους ορεινούς δήμους και θα γίνει πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του θα έχει ανοίξει η εφαρμογή" τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας είπε: "Τα τέλη θα είναι ίδια με πέρυσι. Aφού λάβαμε υπόψη μας τα τρέχοντα δεδομένα και τις ανάγκες της αγοράς, σε αυτή τη φάση κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνει καμία βεβιασμένη τροποποίηση των τελών. Ήδη ξεκινήσαμε την επεξεργασία δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών πιο εξειδικευμένα για κάθε όχημα". Αναφερόμενη στα τέλη του 2018, σημείωσε, η κυβέρνηση φιλοδοξεί οι πολίτες να γνωρίζουν σχετικά νωρίς τι θα πληρώσουν.
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομο τον τρόπο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και κατά συνέπεια και τον προσδιορισμό του φόρου, επεσήμανε: "Υπάρχει μια δέσμευση μέχρι το τέλος του2 017-δεν ξέρω αν θα το προλάβουμε- να προχωρήσουμε στις εμπορικές αξίες. H απόφαση του ΣτΕ είναι καθοριστική, πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας και να προχωρήσουμε στην αλλαγή στους δήμους αυτούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger