Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΑΘΩΟΙ ΟΙ 7 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Την Παρασκευή 18.11.2016 ολοκληρώθηκε, η δίκη των 7 κατηγορουμένων αλληλέγγυων αγωνιστών/στριών και δημοσιογράφων (αρχικά ήταν 9 οι κατηγορούμενοι, αλλά απαλλάχθηκαν οι δύο κατά την έναρξη της δίκης, λόγω νομικών θεμάτων), οι οποίοι είχαν μηνυθεί από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κι εξύβρισης, επειδή το καλοκαίρι του 2014, στάθηκαν δίπλα στον αγώνα των απλήρωτων, επί μήνες, καθαριστριών του νοσοκομείου, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, κι επειδή δημοσιοποίησαν το θέμα στα Μ.Μ.Ε..

Ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική αθώωση τους!
Κατά τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας, καταδείχθηκε πλήρως ο τρομοκρατικός, παραδειγματικός, εκδικητικός και ταξικός χαρακτήρας της μήνυσης.
Το κατηγορητήριο κατέπεσε από την πρώτη στιγμή, με την κατάθεση του εργολάβου, και οι κατήγοροι μετατράπηκαν σε κατηγορούμενοι!
Οι εργατικοί αγώνες, η αλληλεγγύη και η ελευθεροτυπία νίκησαν!
Αποδείχθηκε πως όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν το κεφάλι και ορθώνουν το ανάστημά τους, όπως έκαναν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου, όταν ενώνονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία, όταν μάχονται μαζί με τα κινήματα αλληλεγγύης και αγωνιστές/στριες που δεν υποτάσσονται και δεν περιμένουν από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες πότε να ξυπνήσουν από τον λήθαργό τους, όταν συνδέουν τα εργασιακά τους προβλήματα με τα συνολικά προβλήματα της κοινωνίας, όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι κι ελεύθερες φωνές που δε σωπαίνουν, όταν ξεπερνιέται ο φόβος της εργοδοτικής τρομοκρατίας, όταν ξεκινά ένας πολύμορφος, ενωτικός και μαχητικός αγώνας που αγκαλιάζει την πλειοψηφία της κοινωνίας, τότε μόνο νικηφόρος μπορεί να αποβεί!
Και γνωρίζουμε καλά πως ένα αποτέλεσμα μιας δίκης δεν αποτελεί και την πιο μεγάλη νίκη του κινήματος και των εργαζομένων.
Κατανοούμε όμως τι θα σήμαινε τυχόν καταδικαστική απόφαση...
Και γι' αυτό όλο αυτό το διάστημα, πραγματοποιήθηκε ένας μαχητικός και μαζικός αγώνας αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.
Δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης από ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, εργατικές λέσχες, συνδικαλιστικές παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις, κινήματα αλληλεγγύης, παρεμβάσεις εργατικών σχημάτων στα γραφεία του εργολάβου στη Λάρισα, εκδηλώσεις και συζητήσεις στην πόλη των Τρικάλων, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, άρθρα και κείμενα σε ΜΜΕ σε όλη τη χώρα, και μαζική συμμετοχή αλληλέγγυων σε όλες τις μέρες της ακροαματικής διαδιακασίας,
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΑΓΩΝΑ!
Συνεχιζουμε!!!!
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
18.11.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger