Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Αφήνουν στην τύχη του το Γυμνάσιο Σκιάθου Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου για τις σημαντικές ελλείψεις σε καθηγητές

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε καθηγητές στο Γυμνάσιο Σκιάθου και την απώλεια δεκάδων διδακτικών ωρών.
Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, το Γυμνάσιο Σκιάθου εξακολουθεί να υπολειτουργεί. Οι ελλείψεις σε καθηγητές οδηγούν στη συρρίκνωση του ωρολόγιου προγράμματος, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους, καθημερινά, μέχρι τις 11:00 π.μ., στερούμενα τη διδασκαλία αρκετών μαθημάτων, εξαιτίας των λειτουργικών κενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα για τα σχολεία της Σκιάθου παραμένουν άλυτα. Το μάθημα των καλλιτεχνικών δεν έχει διδαχθεί από το 2014, ενώ τα γερμανικά εδώ και δύο χρόνια. Επίσης, η φυσική αγωγή διδάσκεται όποτε υπάρχει καθηγητής στο νησί. Τέλος, τα μαθήματα της βιολογίας και της τεχνολογίας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διδάσκονται, λόγω της μη τοποθέτησης εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την εκπαιδευτική κοινότητα της Σκιάθου, καθώς δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα κίνητρα, που διευκολύνουν την παραμονή των εκπαιδευτικών στα νησιά. Απόρροια των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και της απομάκρυνσής τους από τα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας είναι η διατάραξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με μόνα θύματα τους ίδιους τους μαθητές.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Γιατί δεν έχουν καλυφθεί ακόμη τα κενά που υπάρχουν απο την έναρξη της χρονιάς στο Γυμνάσιο της Σκιάθου;
  2. Πώς σκοπεύει να καλύψει άμεσα τα κενά στο Γυμνάσιο Σκιάθου;
  3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου, ώστε να ενισχυθούν τα κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές προκειμένου να επιλέγονται από τους εκπαιδευτικούς;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger