Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Έστειλαν σκάφος από την Τουρκία για να παραλάβει διακινητές που εγκλωβίστηκαν στη Λέσβο

Έστειλαν σκάφος από την Τουρκία για να παραλάβει διακινητές που εγκλωβίστηκαν στη Λέσβο
Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στη Λέσβο. Σύμφωνα με το Λιμενικό, συνελήφθησαν από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 32 ετών για παράνομη είσοδο στη χώρα και υπόθαλψη εγκληματιών και δύο ακόμη αλλοδαποί ηλικίας 25 και 23 ετών.

Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Λαγκαδά” ύποπτο πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος με τους ανωτέρω τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να απομακρύνεται από την ακτή χωρίς να συμμορφώνεται στις συνεχείς συστάσεις του σκάφους δύναμης FRONTEX και ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα lesvospost.com το σκάφος έφτασε στη Λέσβο από την Τουρκία.
Από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης προέκυψε ότι δύο εκ των αλλοδαπών, ο 25χρονος και ο 23χρονος, αναζητούνταν ως διακινητές προσφύγων καθώς την Κυριακή αποβίβασαν στη Λέσβο 18 πρόσφυγες με φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος το οποίο προσάραξε στα αβαθή και διέφυγαν σε ορεινή περιοχή. Οι άλλοι δύο  αλλοδαποί, εισήλθαν σήμερα παράνομα στη Λέσβο με το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος προκειμένου να παραλάβουν τους δύο διακινητές .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος και δύο κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger