Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η Αλόννησος διδάσκει και πρωτοπορεί στην οικολογική ευαισθησία

«Καλές Πρακτικές για την Κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας. Η Περίπτωση της Αλοννήσου» ήταν το θέμα ομιλίας του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη στο πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε στην Κόρινθο το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.
Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν η ΚΕΔΕ, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ», το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και ο Δήμος Κορινθίων.

Ο Δήμαρχος έλαβε μέρος ως εισηγητής για να παρουσιάσει τη μελέτη «Αλόννησος: Κατάργηση της Πλαστικής Σακούλας σε Δήμο της Ελλάδας για πρώτη φορά», βάσει της οποίας αναλύονται οι διαδικασίες και τα βήματα κατάργησης της πλαστικής σακούλας, η συνεργασία με φορείς, ΜΚΟ, πολίτες, επιχειρηματίες, τα προβλήματα που ανέκυψαν, τα αποτελέσματα και ο βαθμός αποδοχής, οι προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν και οι προτάσεις και οι σκέψεις για τη συνέχιση της πρακτικής στο μέλλον στην Αλόννησο.
Η ομιλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από συνέδρους, συμμετέχοντες και φορείς.
Να σημειωθεί ότι η Αλόννησος έχει πρωτοπορήσει στο θέμα της κατάργησης της πλαστικής σακούλας και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή και ελληνικά βραβεία για τα θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και καινοτομίας κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του «πράσινου» νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger