Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη στην υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αποτελεί τιμή για την ίδια, η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πρωθυπουργός στο πρόσωπο της αναθέτοντας της αυτό το καθήκον σε μια τόση σημαντική θέση σε κομβικό σημείο.
Ευχαρίστησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, για το έργο του και πρόσθεσε πως είναι μεγάλη ευθύνη η συνέχιση του, ενώ υπογράμμισε πως ο,τι έχει ήδη ξεκινήσει, θα φροντίσει να ολοκληρωθεί. Δήλωσε την πρόθεση της να γίνουν πράγματα πέρα από τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις, με τους στόχους του προϋπολογισμού να παραμένουν προτεραιότητα. Στόχος της είναι να τεθεί το όφελος των πολιτών ως προτεραιότητα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με τη σειρά του, καλωσόρισε την υφυπουργό ως φίλη, συντρόφισσα και συνεργάτιδα, με την οποία τους συνδέουν κοινοί αγώνες τόσο σε κομματικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και υποσχέθηκε πως θα έχει τη βοήθεια του, σε ότι του ζητηθεί.
Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους, τα στελέχη, τους γραμματείς και τους προέδρους όλων των φορέων για τη συνεργασία τους όλη την προηγούμενη περίοδο.
Παραδίδοντας τον απολογισμό και τον προγραμματισμό στην υφυπουργό, ανέφερε πως είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι ατομικής. Ξεχωριστή αναφορά έκανε για μερικές από τις αρμοδιότητες του.
Μίλησε για την υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού στον τομέα των φορολογικών εσόδων, κατά 2,32 δις ευρώ και ανέφερε πως δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου επιτεύγματος.
Αναφέρθηκε στους φορολογικούς ελέγχους που έγιναν, σε καταστάσεις που μέχρι να ξεκινήσουν εμφανίζοντας ως άβατο. Ειδικά ανέφερε πως «δεν χαριστήκαμε σε κανέναν και πως ενοχλήσαμε πολλούς».
Υπογράμμισε ότι οι δράσεις κατά του λαθρεμπορίου απέκτησαν ένα μεγάλο «όπλο» με την υπογραφή αποφάσεων που για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια. Σημαντική ενέργεια είναι και η υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας για τις ταινίες των καπνικών, με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι στον τομέα της Δημόσιας Περιουσίας ξεκίνησε μεγάλη εξοικονόμηση ενοικίων με την μεταφορά υπηρεσιών σε κτίρια του Δημοσίου, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Παραχωρήθηκαν κτίρια και εκτάσεις σε δήμους και περιφέρειες, πάντα με γνώμονα το δημόσιο όφελος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, με ιδιαίτερη αναφορά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Για την παρουσία του στη Βουλή, ανέφερε πως παρόλο που ήταν εξωκοινοβουλευτικός, ήταν πρώτος σε αριθμό ομιλιών, δείχνοντας σεβασμό στο θεσμό και τους βουλευτές.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του γραφείου του για την προσπάθεια και τη συνεισφορά που είχαν στο να καταφέρει όλο αυτό το δύσκολο έργο, γνωρίζοντας από την αρχή τους περιορισμούς που θα είχε. Το μόνο πράγμα για το οποίο δήλωσε μετανιωμένος, είναι πως έπρεπε να συγκρουστεί με συμφέροντα, νοοτροπίες και παρασκήνια με μεγαλύτερη μεθοδικότητα και ένταση.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger