Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σποράδες Αυστραλιανό ενδιαφέρον για την Αλόννησο


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα  της μεγάλης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας της Αυστραλίας, Traveller.com.au, στην Αλόννησο και σε εννέα ακόμη θησαυρούς της Ευρώπης, οι οποίοι είναι λιγότερο αναγνωρισμένοι, σε σχέση με τα πλεονεκτήματά τους.
Στη λίστα των δέκα Ευρωπαϊκών «επίγειων παραδείσων» που έχουν μικρότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τις φυσικές τους ομορφιές, η Αλόννησος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Οπως επισημαίνεται στο σχετικό αγγλόφωνο αφιέρωμα, τα Ελληνικά νησιά που τείνουν να προσελκύσουν περισσότερο την προσοχή των τουριστών, βρίσκονται κυρίως στα νότια της χώρας, αλλά το σύμπλεγμα των Σποράδων, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, είναι άξιο προσοχής. Μεταξύ των τριών νησιών, «η Αλόννησος είναι το όνειρο κάθε φυσιολάτρη» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. «Το συγκεκριμένο νησί, διαθέτει το μοναδικό Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και ο φυσικός υγροβιότοπος αποτελεί παράδεισο για τα πουλιά. Οι θαλάσσιες κρουαζιέρες έχουν ως σημείο αναφοράς τα δελφίνια, τις σπάνιες φώκιες που ζουν στο θαλάσσιο πάρκο και τα γεράκια που πετούν αθόρυβα» όπως αναφέρεται στο ίδιο αφιέρωμα.
Σύμφωνα με τη λίστα κατάταξης του γνωστού ταξιδιωτικού  ιστότοπου της Αυστραλίας, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Mljet της Κροατίας, στη δεύτερη η Αλόννησος, στην τρίτη η Ανδρος και ακολουθούν :  Aland, Φινλανδία, Mainland, Σκωτία, Ilha de Tavira, Πορτογαλία, Formentera, Ισπανία, Elba, Ιταλία, Νησιά Lofoten, Νορβηγία και  Gozo, Μάλτα.
Σχολιάζοντας το παραπάνω δημοσίευμα η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, υπογράμμισε στον ΤΑΧΔΥΔΡΟΜΟ ότι «μας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διότι προέρχεται από την Αυστραλία, δεν ήταν από Ευρώπη ή την Αμερική, δεδομένου ότι έχουμε φιλοξενήσει Ευρωπαίους και Αμερικανούς  δημοσιογράφους, στο πλαίσιο των ταξιδιών γνωριμίας που πραγματοποιούνται».
Παράλληλα η κ. Αναγνώστου παρατήρησε ότι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του νησιού, ενώ τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί μεμονωμένες επισκέψεις  Αυστραλών αλλά και Νεοζηλανδών, οι οποίοι είναι λάτρεις του ιστιοπλοϊκού τουρισμού.
Στο ίδιο ύφος και ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος επισήμανε ότι κάθε δημοσίευμα, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, συμβάλλει αποφασιστικά στην ευρύτερη προβολή του νησιού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger