Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Θερμό επεισόδιο Ρωσίας-Ελβετίας: Μαχητικά εναντίον αεροσκάφους με διπλωμάτες

Θερμό επεισόδιο Ρωσίας-Ελβετίας: Μαχητικά εναντίον αεροσκάφους με διπλωμάτες

Δημοσιογράφος του Reuters που επέβαινε στο αεροσκάφος επιβεβαίωσε το θερμό επεισόδιο και τράβηξε φωτογραφίες

Ανεβαίνει το θερμόμετρο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελβετία. Αφορμή ένα επεισόδιο που έλαβε χώρο σήμερα στον εναέριο χώρο της Ελβετίας.

Οπως καταγγέλει η ρωσική κυβέρνηση, μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας, παρενόχλησαν ένα ρωσικό πολιτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν πολιτικοί, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι, που μετέβαιναν στο Περού για να πάρουν μέρος στην Σύνοδο Κορυφής Ασίας Και Ειρηνικού.

Ανάμεσα στους επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους ήταν ένας δημοσιογράφος του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο οποίος όχι μόνο επιβεβαίωσε το θερμό επεισόδιο αλλά και τράβηξε φωτογραφίες από το συμβάν, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι από τους επιβάτες.

Τα ελβετικά μαχητικά παρέμειναν δίπλα στο ρωσικό επιβατικό μέχρι την στιγμή που εγκατέλειψε τον ελβετικό εναέριο χώρο.

Σε ανακοίνωσή της η Ρωσική πρεσβεία στην Βέρνη αναφέρει ότι έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βέρνη ζήτησε εξηγήσε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, με την τελευταία να απαντά ότι επρόκειτο για απλούς ελέγχους ρουτίνας.

Το ελβετικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δύο  F / A-18s συνόδεψαν το ρωσικό αεροπλάνο για επτά λεπτά σε ελβετικό έδαφος.

Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται περίπου 400 φορές το χρόνο για να ελεγχθεί η ταυτότητα των αεροπλάνων που ανήκουν σε ξένες κυβερνήσεις.

«Είναι σαν τις αστυνομικές περιπολίες στο δρόμο που ελέγχουν ένα αυτοκίνητο για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι κλεμμένο," σχολίασε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger