Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη,



Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, μέσω της οποίας μεταξύ άλλων επισημαίνει για πολλοστή φορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, δη των Τμημάτων που άπτονται των θεμάτων αντιμετώπισης και πρόληψης φαινομένων που προκύπτουν από ακραία καιρικά φαινόμενα και ζητά νομοθετική ρύθμιση ώστε να χρησιμοποιούνται οι χειριστές και το εκπαιδευμένο προσωπικό του Στρατού από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων όταν απαιτείται κατά περίπτωση και εφόσον δεν είναι επιτακτική η παρουσία τους στο στρατό τη δεδομένη χρονική στιγμή.


Αναλυτικά η επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη:

κ. Υπουργέ
Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ με αφορμή την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να σας ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε και καλή επιτυχία.
Ακολούθως σας αποστέλλω την παρακάτω επιστολή, ως συνέχεια της συνεργασίας μας και της επικοινωνίας μας με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Με την παρούσα επιστολή λοιπόν θέλω για πολλοστή φορά να επισημάνω τις επιπτώσεις από την υποστελέχωση – σε βαθμό επικινδυνότητας – των υπηρεσιών μας, δη των τμημάτων που άπτονται των θεμάτων αντιμετώπισης και πρόληψης φαινομένων που προκύπτουν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενδεικτικό παράδειγμα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων που υπολειτουργεί καθώς δεν υπάρχει σε αυτό κανείς υπάλληλος με αποκλειστική απασχόληση, αλλά και η απουσία επαρκούς αριθμού χειριστών μηχανημάτων στο τμήμα εκτάκτων αναγκών. Σε αναζήτηση λύσεων και κατανοώντας ότι το θέμα αφορά σε όλη την Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας προέκυψε ως αποκύημα της τοποθέτησης αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού ότι διαθέτει χειριστές και εκπαιδευμένο προσωπικό για θέματα πολιτικής προστασίας. Έτσι σας καταθέτουμε ως αίτημα τη λογική μας αξίωση να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε προσλήψεις προσωπικού, ούτε καν έκτακτου σε σχέση με τις εν λόγω ειδικότητες, προκειμένου οι χειριστές και το εκπαιδευμένο προσωπικό του Στρατού να χρησιμοποιούνται από τις Περιφερειακές Ενότητες όταν απαιτείται κατά περίπτωση και εφόσον δεν είναι επιτακτική η παρουσία τους στο στρατό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger