Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ Ρεκόρ στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών

Ρεκόρ δεκαετίας στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών για την Ελλάδα, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής.
Σχολιάζοντας το Δελτίο Εμπορικής Περιόδου 2015 – 2016, Διακίνησης Φρούτων-Λαχανικών & Χυμών (INCOFRUIT – HELLAS), ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Ακόμα και για εμάς που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη δυναμική του ελληνικού αγροτικού τομέα, τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Σύνδεσμος είναι εντυπωσιακά.
Παρά το Ρωσικό εμπάργκο, οι εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών κατά την εμπορική περίοδο 2015/2016 παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση της αξίας και του όγκου τους, σημειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας.
Η εκτίμηση, δε, του Συνδέσμου, είναι ότι οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών στο τέλος του 2016 θα είναι αυξημένες 16% έως 18% έναντι της αντιστοίχου περιόδου του 2015 και θα ξεπεράσουν τους 1,5 – 1,6 εκατ. τόνους!
Η Ελλάδα που μοχθεί, που βελτιώνει το προϊόν της, που εξειδικεύεται, που καινοτομεί, που εκσυγχρονίζει την παραγωγή, τις εγκαταστάσεις, το εμπόριό της, ανταμείβεται και επιτυγχάνει.
Τα στοιχεία του Συνδέσμου δείχνουν ότι οι κραυγές περί καταστροφής του αγροτικού τομέα είναι τουλάχιστον άτοπες και εκ του πονηρού.
Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το μικροπολιτικό παιχνίδι.
Οι Έλληνες αγρότες έχουν πολλά προβλήματα και δική μας δουλειά είναι να τα αντιμετωπίσουμε.
Να αυξήσουμε την πίτα, να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα, να φέρουμε την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιούμε από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στην κυβέρνηση και που έχει ήδη αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger