Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Νέες κοινωνικές δομές σε Σκόπελο και Αλόννησο


Κέντρα κοινότητας πρόκειται να λειτουργήσουν στους δήμους Σκοπέλου και Αλοννήσου, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ήδη σχετικό αίτημα, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Στο μεταξύ, συντάσσεται το νέο οργανόγραμμα του δήμου Σκιάθου, σύμφωνα με το οποίο δημιουργούνται δομές κοινωνικής πρόνοιας,  προκειμένου να επιδιωχθεί στο προσεχές διάστημα η ένταξη σε ανάλογα προγράμματα.

Στο δήμο Σκοπέλου, ειδικότερα, το κέντρο κοινότητας, για το οποίο έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, θα λειτουργήσει σε δημοτικό χώρο και θα στελεχωθεί, βάση πληθυσμού, από δύο άτομα και συγκεκριμένα από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η νέα δομή, θα εξυπηρετήσει όλες τις ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, είτε είναι γραμμένοι στο επισιτιστικό πρόβλημα, είτε λαμβάνουν επίδομα, ή έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης. Όλα τα παραπάνω, θα εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του κέντρου κοινότητας.
Ανάλογο αίτημα υπέβαλε, όπως προαναφέρθηκε, και ο δήμος Αλοννήσου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δύο άτομα θα στελεχώσουν τη νέα δομή, που θα «φιλοξενηθεί» σε χώρο του δημαρχείου Αλοννήσου, με στόχο να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού.
Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «θα έχουμε ένα καλό στελεχιακό δυναμικό, δηλαδή  θα έχουμε δύο επιπλέον ανθρώπους, οι οποίοι θα διαχειρίζονται κοινωνικά θέματα, δεδομένου ότι πρόκειται για  μια νέα δομή που θα μπορεί να υλοποιεί ανάλογα προγράμματα και να διευθετεί σχετικά  θέματα, προς όφελος ανθρώπων που εντάσσονται στις ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες».
ΓΛ. ΥΔΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger