Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Νέα απειλή για τις συντάξεις - Οι Θεσμοί ζητούν να καταργηθεί η προσωπική διαφορά

Νέα απειλή για τις συντάξεις - Οι Θεσμοί ζητούν να καταργηθεί η προσωπική διαφορά
Νέα απειλή για τις κύριες συντάξεις οι οποίες απειλούνται από τους Θεσμούς με επιπλέον περικοπές.
Το κουαρτέτο, όπως είναι γνωστό, ζήτησε να καταργηθούν προνοιακά επιδόματα για να χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η κυβέρνηση αντέταξε τον εξορθολογισμό των προνοιακών επιδομάτων.
Ομως, οι Θεσμοί δεν αποδέχονται πως με το μέτρο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της έλλειψης των κονδυλίων ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνται ακόμα για να βρεθούν τα 760 εκατομμύρια που θα κοστίσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Γι΄ αυτό επανέρχονται στην πρότασή τους, που είχε διατυπωθεί αλλά είχε απορριφθεί από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, για περικοπή της προσωπικής διαφοράς που θα παίρνουν οι παλιοί συνταξιούχοι όταν υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στη σύνταξη που έπαιρναν και σε εκείνη που θα προκύψει με τον επανυπολογισμό της σύνταξης με το νέο σύστημα.
Επισημαίνεται ότι η προσωπική διαφορά θα χορηγείται ολόκληρη στους παλιούς συνταξιούχους, ενώ όσοι συνταξιοδοτούνται από τις 13 Μαΐου 2016 έως και το τέλος του 2018 θα παίρνουν μέρος της διαφοράς.
Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι όσοι αποχωρήσουν το 2016 σε περίπτωση που το ακαθάριστο ποσό της σύνταξής τους υπολείπεται κατά ποσοστό άνω του 20% του ποσού της σύνταξης που θα ελάμβαναν με βάση τους νόμους που ίσχυαν ως το τέλος του 201, το 50% της διαφοράς αυτής θα καταβάλλεται στον συνταξιούχο ως προσωπική διαφορά.
Για εκείνους που θα αποχωρήσουν το 2017 η προσωπική διαφορά στο ένα τρίτο και για το 2018 στο 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger