Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook

Το έργο «72 ώρες» ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ύστερα από 25 sold out παραστάσεις, 1.262 θεατές και άφθονο γέλιο, οι «72 ώρες» επιστρέφουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως και τις 27 Ιανουαρίου 2017.

Το έργο μιλάει για τον έρωτα στα χρόνια του διαδικτύου. Oι άνθρωποι πια δυσκολεύονται να συμβιώσουν, αφού έμαθαν να τα κάνουν όλα μόνοι τους σαν σούπερ ήρωες, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν άλλον ανάγκη. Oι γυναίκες λένε ψέματα για τα κιλά τους, οι άντρες λένε ψέματα για τα εκατοστά τους. Οι πρώην στοιχειώνουν τους νυν. Τα «σ' αγαπώ» λέγονται εύκολα και τα «χωρίζουμε» ακόμα ευκολότερα... Κι όλα αυτά παρουσιάζονται, μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που έτυχε να έχουν το ίδιο όνομα και να γεννηθούν την ίδια μέρα.



Ο Μάνος και η Μάνια είναι δύο νέοι, στην κρίσιμη ηλικία των 38, και βγαίνουν ραντεβού. Και οι δύο πολύ κουρασμένοι από όλες τις προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις τους και τα εξίσου αποτυχημένα τυφλά ραντεβού τους, ενώνουν τις μοναξιές τους και πολύ σύντομα, έρχονται αντιμέτωποι με ένα τεράστιο δίλημμα: θα μπορέσουν να βουτήξουν στα βαθιά ή θα συνεχίζουν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία; Έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να αποφάσισουν....

Το έργο αφορμάται από τη σύγχρονη εποχή και τις επικρατούσες τάσεις στη συναισθηματική ζωή των ανθρώπων, που φαίνεται τα τελευταία χρόνια να έχει αφεθεί στα χέρια του διαδικτύου, με εκείνο να λαμβάνει τελικά τις αποφάσεις για την έκβαση σε κάθε ερωτική τους ιστορία, παρά να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή εμείς.

Η Βάσω Καβαλιεράτου και ο Κίμων Φιορέτος θα ανέβουν στη σκηνή για να αναπαραστήσουν την νέα ζωή των ανθρώπων, έτσι όπως φαίνεται μέσα από το έργο της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου
Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 - έως και τις 27 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger