Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Έντονες αντιδράσεις Σάλος στον Βόλο για τη μετάθεση ιερέα που οδηγεί Harley

Σάλος στον Βόλο για τη μετάθεση ιερέα που οδηγεί Harley

Η καθημερινότητα του πατέρα Γεώργιου, ο οποίος είναι 46 ετών, έχει γαλάζια μάτια, οδηγεί μηχανή Harley και καπνίζει πίπα και πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου, έχει αναστατώσει μέρος της Εκκλησίας

Διχασμένοι είναι τόσο οι πιστοί όσο και οι κληρικοί από την απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος να μεταθέσει τον «αντισυμβατικό» ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα.

Η καθημερινότητα του πατέρα Γεώργιου, ο οποίος είναι 46ετών, έχει γαλάζια μάτια, οδηγεί μηχανή Harley και καπνίζει πίπα και πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου, έχει αναστατώσει μέρος της Εκκλησίας.

Ο αντισυμβατικός –σύμφωνα με τα πρότυπα της ιεροσύνης- ιερέας που ξεκίνησε να υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος το 1999, συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια στην Παναγία Γορίτσα (Τρύπα). Την ερχόμενη όμως Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα είναι η τελευταία λειτουργία που θα τελέσει στο συγκεκριμένο ιερό παρεκλήσσιο. Με απόφαση της Μητρόπολης μετατίθεται στην Κάτω Γατζέα.

Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Παναγία Γορίτσα για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του «πατέρα τους», όπως τον χαρακτηρίζουν.

Πέρα όμως, από το ότι οδηγεί Harley και πίνει καφέ με τους πιστούς στο παρεκκλήσι, στα αρνητικά σχόλια συγκαταλέγονται και οι εξορκισμοί που όπως φημολογείται έκανε.




Οι φήμες περί συναθροίσεων για την αντιμετώπιση των εξορκισμών που φέρεται να τελούσε ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας ήταν και η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το… ποτήρι. Η φήμη αυτή φαίνεται να είχε προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά της γης. Άνθρωποι από τον Παναμά μέχρι και τη μακρινή Ινδία, που αναζητούσαν βοήθεια -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιερέα.

Πάντως, από την πλευρά τους οι πιστοί δηλώνουν πως όσο διάστημα λειτουργεί στηνΠαναγία Γορίτσα το έργο του είναι πλούσιο με το μεγαλύτερο να είναι η επιστροφή πολλών πιστών, ιδίως νέων, στις τάξεις της Εκκλησίας.

Η Μητροπόλη από την πλευρά της διατηρεί χαμηλούς τόνους. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι  «ο π. Γεώργιος μετατίθεται διότι αναλαμβάνει άλλη Εκκλησία» ενώ προσέθεσε ότι «η Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς» προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger