Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Οι πρόσφυγες παραλίγο να φύγουν λόγω ...έλλειψης Wi-Fi - Εγκαίνια σήμερα στο Κουτσόχερο

Οι πρόσφυγες παραλίγο να φύγουν λόγω ...έλλειψης Wi-Fi - Εγκαίνια σήμερα στο Κουτσόχερο
Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ο νέος προσφυγικός καταυλισμός στο Κουτσόχερο. Χθες κατέφθασαν στην περιοχή οι πρώτοι 200 αραβόφωνοι πρόσφυγες οι οποίοι πάντως εξέφρασαν εξ΄αρχής την διαμαρτυρία τους  για την έλλειψη Wi-Fi και την απομακρυσμένη θέση του σούπερ μάρκετ, καθώς για να ψωνίσουν πρέπει να πάνε στην Μάνδρα ή στο Κουτσόχερο. Μάλιστα κάποιοι ήθελαν  αμέσως να φύγουν και να επιστρέψουν στο Κιλκίς απ΄όπου ήρθαν!

Να σημειωθεί πως το νέο στρατόπεδο κατασκευάσθηκε εκ νέου με χρηματοδότηση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την προϋπόθεση να φιλοξενηθούν αποκλειστικά Σύροι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.
Ο χώρος έχει αποχετευτικό σύστημα, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ στους οικίσκους όπου θα διαμένουν οι πρόσφυγες υπάρχει τουαλέτα και κλιματισμός.
Επίσης, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ειδικός χώρος για την λειτουργία Νηπιαγωγείου, αλλά και παιδική χαρά για τα παιδιά.
Παράλληλα, στο κέντρο φιλοξενίας βρίσκονταν και άτομα της ΜΚΟ «Danish Refugee Council», που αποτελεί συνεργάτη τόσο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Λ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger