Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Μας δουλεύει «ψιλό γαζί» ο απατεώνας παπατζής Τσίπρας: Μέχρι 31/12/2017 το μειωμένο ΦΠΑ σε λίγα νησιά..

Μας δουλεύει «ψιλό γαζί» ο Τσίπρας: Μέχρι 31/12/2017 το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά
Ειδήσεις για τροπολογία ΦΠΑ: Ο πρωθυπουργός της ακατάσχετης «παροχολογίας» έκανε το θαύμα του για ακόμη μία φορά: έστειλε σήμερα, Δευτέρα (19/12/2016) στη Βουλή την τροπολογία, με την οποία υλοποιείται αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, μόνο που η είδηση κρύβεται στα «ψιλά γράμματα».
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του είχε δεσμευτεί για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για αυτά τα νησιά, του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου αποφασίσαμε να αναστείλουμε, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, την αύξηση του ΦΠΑ».

Όμως, τελικά, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αφήσει... μισή τη δέσμευσή του. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με την τροπολογία, διατηρείται μέχρι 31/12/2017 το καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου και της Καρπάθου. Δηλαδή θα εξακολουθούν να ισχύουν για το διάστημα αυτό οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ.
Εδώ, λοιπόν, εξετάζονται δύο ενδεχόμενα:
Α. Ο πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα έχει επιλύσει το προσφυγικό έως το τέλος της επόμενης χρονιάς, άρα μπορεί άνετα να αναιρέσει την τροπολογία αυτή από εκεί και πέρα.
Β. Ο κ. Τσίπρας είπε για ακόμη μία φορά ψέματα στους νησιώτες, επιχειρώντας να κατευνάσει – έστω προσωρινά – τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες τους μπροστά στα αιματηρά μέτρα που επιτάσσουν οι δανειστές
Κατά τα λοιπά, η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που συζητείται από την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής και αργά απόψε ψηφίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger