Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 4.000 θέσεις στον τομέα της Υγείας

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 4.000 θέσεις στον τομέα της Υγείας
Σήμερα Δευτέρα, ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ειδικό πρόγραμμα 12μηνης απασχόλησης τύπου κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, για 4.000 μακροχρόνια ανέργους στον τομέα της Υγείας.


Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου με αριθμό ΦΕΚ 3888 02.12.2016, τεύχος Β΄, έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού (εφεξής Ωφελούμενοι/ες) στο δημόσιο τομέα της υγείας, εφεξής Φορείς Υποδοχής. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται και οι ενέργειες ορισμού των Φορέων Υποδοχής, οι κατηγορίες, οι κλάδοι και οι ειδικότητες, η κατάταξη και η σύζευξη των μακροχρόνια ανέργων με τις θέσεις εργασίας των Φορέων Υποδοχής, η χρονική διάρκεια και οι όροι της απασχόλησης, η χρηματοδότηση του προγράμματος και οι αμοιβές των ωφελουμένων.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι, ως μακροχρόνια άνεργοι, στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Για τη μοριοδότηση των υποψηφίων θα ληφθούν υπόψιν και κοινωνικά κριτήρια, όπως ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας τους με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ή της συζύγου των ανέργων της παραπάνω κατηγορίας, επίσης με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το ετήσιο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό), η ηλικία, ο αριθμός των ανήλικων -εφόσον υπάρχουν- τέκνων, το ποσοστό αναπηρίας, η εντοπιότητα και η ιδιότητά τους ως δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Πατήστε εδώ και δείτε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Σε ότι αφορά τις θέσεις, οι 3.000 από τις 4.000 που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.
Άλλες 300 θέσεις θα αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger