Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωσης των μελών που ετοιμάζουν τον φιλοζωικό σύλλογο Σκοπέλου Στόχος του Σωματείου

Στόχος του Σωματείου μας θα είναι «'Eνα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο». «Αδέσποτο» θεωρείται κάθε κατοικίδιο ζώο που βρίσκεται εκτός των ορίων κάποιας ιδιοκτησίας και δεν συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του ή προσωρινό κάτοχο.

Συνεργαζόμαστε με τους κτηνιάτρους της περιοχής μας για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ορθοπεδικά χειρουργεία, δεδομένου ότι περισυλλέγουμε αρκετά αδέσποτα ζώα τραυματισμένα από αυτοκίνητα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής μας. Διατηρούμε κάποια αδέσποτα σε ιδιωτικά καταφύγια ζώων, όταν δεν μπορούν να μείνουν στον δρόμο και τα έξοδα για τη φύλαξή τους είναι υπέρογκα.



Είμαστε εναντίον της ευθανασίας και κοιμίζουμε ένα ζώο μόνον όταν υποφέρει, όταν δεν υπάρχει ελπίδα για ανάρρωση και όταν δεν μπορούμε να του προσφέρουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούται κάθε κατοικίδιο. Τα μέλη του Σωματείου μας θα εργάζονται νύχτα-μέρα εθελοντικά και προσφέρουν τα σπίτια τους για τη φιλοξενία των αδέσποτων -κυρίως αυτών που βρίσκονται υπό ανάρρωση- και τα αυτοκίνητά τους για την μεταφορά των ζώων.

Πώς θα μπορείτε να βοηθήσετε:

*Αναλαμβάνοντας να φιλοξενήσετε κάποιο αδέσποτο ζώο μας για κάποιο χρονικό διάστημα, από λίγες ημέρες ή μέχρι να βρεθεί μόνιμη οικογένεια για να το υιοθετήσει.
*Προσφέροντας τροφή (κονσέρβες, ξηρά τροφή, λιχουδιές, σκυλομπισκότα) για τα 120 περίπου αδέσποτα ζώα -σκύλους & γάτες- που σιτίζουμε και θα βρίσκονται σε γειτονιές της Σκοπελου, στα σπίτια μας, σε σπίτια εθελοντών αλλά για και εκείνα που φιλοξενούνται σε πανσιόν.
*Προσφέροντας φάρμακα (Vibramycin, Zylapour, Draxin, Glucantime κ.α.), εμβόλια, χάπια εσωτερικής αποπαρασίτωσης (Drontal, Milbemax), προϊόντα εξωτερικής αποπαρασίτωσης (κολάρα, αμπούλες, σπρέι).
*Προσφέροντας πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον για τα δικά σας ζώα όπως περιλαίμια, οδηγούς, σπιτάκια, κλουβιά μεταφοράς, καλαθάκια, κουβέρτες, χαλάκια, παιχνίδια κ.α.
*Ενημερώνοντας τους φίλους, τους γείτονες, τους συγγενείς σας και τα παιδιά σας για τα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα.
*Εθελοντές που μπορούν ενεργά να μας βοηθούν στο έργο μας είναι πάντα κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενοι.
*Η ετήσια συνδρομή στο Σωματείο μας θα είναι 30€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger