Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς βασικά υλικά τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας Καταγγέλλει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



            Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, καταγγέλλοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε βασικά υλικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, λόγω της συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους προμηθευτές τους.

            Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής: «Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων προς ιδιώτες παρόχους (φαρμακευτικές εταιρίες, προμηθευτές υγειονομικού υλικού κλπ) ξεπερνούν τα 900 εκατομ. ευρώ. Ο εξαιρετικά υψηλός όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες παρόχους έχει πολλαπλές και δυσμενείς επιπτώσεις. Στα δημόσια νοσοκομεία παρατηρούνται πολλές και σημαντικές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών τους. Επίσης, οι επιχειρήσεις των προμηθευτών και παρόχων υγείας στερούνται την αναγκαία ρευστότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία του προσωπικού αλλά και να κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας.


Κατόπιν αυτών,


Ερωτάστε:

1)      Ποιος ο σχεδιασμός σας για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων, όταν μάλιστα πανηγυρίζετε για την ύπαρξη 7 δισ. πρωτογενούς πλεονάσματος;

2)      Υπάρχει πρόβλεψη στον κωδικό της έκτακτης χρηματοδότησης (για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας) του Υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των δημόσιων νοσοκομείων;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger