Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Συστράτευση αγάπης από μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου


Οι μαθητές συμμετείχαν στο μπαζάρ του Γυμνασίου Σκιάθου
Μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση έστειλε το έμψυχο δυναμικό του Γυμνασίου Σκιάθου, μέσω του φιλανθρωπικού μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή στο χώρο του σχολείου.

Την ιδέα της διοργάνωσης είχε η διευθύντρια του Γυμνασίου Σταματία Ζαφειρίου, η οποία συνεργάστηκε με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να υλοποιηθεί μια συλλογική προσπάθεια, με άρωμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Το φιλανθρωπικό μπαζάρ διανθίστηκε από κέρασμα, τσάι, δημιουργική απασχόληση σε μικρά παιδιά, η οποία περιελάμβανε προβολή ταινιών και ανάγνωση παραμυθιών, που ήταν προσφορές από μητέρες, αλλά και λαχειοφόρο. Ο χώρος του σχολείου απέκτησε γιορτινό χρώμα, με τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου να πρωτοστατούν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να βοηθηθούν συνομήλικα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Ο απολογισμός αγάπης του μπαζάρ είναι 500 ευρώ και πολλά είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ρουχισμός, παιχνίδια, βρεφικά είδη, βιβλία κλπ, τα οποία θα δοθούν σε φορείς που τα χρειάζονται.
Συγκεκριμένα, στην Κιβωτό του Κόσμου, στο παράρτημα του Βόλου, θα δοθεί ρουχισμός, βιβλία και παιχνίδια για παιδιά και δωροεπιταγή, προκειμένου να προμηθευτούν είδη διατροφής. Στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα θα δοθούν βρεφικά είδη για νεογέννητα, και βιβλία μεταχειρισμένα ή καινούργια για το Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου και τη δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο τμήμα αιμοκάθαρσης.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν μέσω της παραπάνω πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, θα προωθηθούν άμεσα στους τελικούς αποδέκτες, και το μήνυμα που εξάγεται από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ταυτόσημο με την κοινωνική προσφορά, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις εποχές που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger