Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ζεσταίνουν τις μηχανές

 
  Ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα δηλώνει ότι είναι μονόδρομος για την επιβίωσή του οι αγωνιστικές δράσεις |
Στις πρώτες αγωνιστικές δράσεις τους προχωρούν μικρομεσαίοι αγρότες ανά τη χώρα, στο πλαίσιο των αποφάσεων της μεγάλης σύσκεψης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, τον περασμένο Οκτώβριο, η ολομέλεια της οποίας προγραμματίζει νέα ευρεία συνεδρίαση στις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις συντονισμού των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από σήμερα στις 10.00, αγρότες της Παιονίας θα συγκεντρωθούν στη γέφυρα του Αξιού και στις 11.00 θα κατευθυνθούν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο Τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο θα αποκλείσουν συμβολικά.
Η διάρκεια του αποκλεισμού θα εκτιμηθεί από τη συμμετοχή, αναφέρουν εκπρόσωποι των αγροτών. Τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας συγκεντρώνονται σε Καρδίτσα (12.00), Τρίκαλα και Φάρσαλα (11.00), προγραμματίζοντας, πέρα από τις συγκεντρώσεις, και συμβολικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα δημόσιων υπηρεσιών, όπως του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ.

Μονόδρομος

Ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα δηλώνει ότι είναι μονόδρομος για την επιβίωσή του οι αγωνιστικές δράσεις.
«Με τα μέτρα που έρχονται δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουμε. Για να συνεχίσουμε να παράγουμε, πρέπει να βγούμε στον δρόμο. Ολα τα προβλήματα είναι οξυμένα», δηλώνει κατηγορηματικά στην «Εφ.Συν.» ο Ρ. Μαρούδας, από τη Συντονιστική των Μπλόκων, αναφέροντας τη νέα μείωση των επιδοτήσεων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, χαράτσια και φόρους, τη «μεγάλη σφαγή», όπως χαρακτηριστικά λέει, από την αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ με το νέο έτος, καθώς και, μεταξύ άλλων, την κερδοσκοπία μεσαζόντων σε βάρος των παραγωγών.
Ως προς το φορολογικό, με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνητικές θέσεις ότι πάνω από το 90% των αγροτών (όσοι δηλώνουν αγροτικό εισόδημα μέχρι 8.500 ευρώ) όχι μόνον δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο ή προκαταβολή φόρου, αλλά θα πάρει και επιστροφή, ενώ όσοι δηλώνουν μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα πληρώσουν μικρότερη προκαταβολή, ο κ. Μαρούδας αντιτείνει ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια εξαπάτησης από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς η φορολογία δεν γίνεται επί του πραγματικού εισοδήματός μας, αλλά με άλλα κριτήρια, όπως τεκμήρια διαβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger