Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Παράταση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ζητά ο δήμος Σκοπέλου

Επείγον αίτημα για παράταση της κήρυξης του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για ένα επιπλέον εξάμηνο, υπέβαλε χθες ο δήμος Σκοπέλου με έγγραφο που απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, επισημαίνοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης.
Η Σκόπελος βρίσκεται έως τις 23 Δεκεμβρίου του 2016 σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η παράταση κρίνεται αναγκαία, λόγω της καθυστέρησης των έργων αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί στο νησί, μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2015, συνεπεία του νέου νόμου, που επέφερε αλλαγές στη διαδικασία ανάθεσης, χωρίς να έχουν δοθεί έγκαιρα οι αναγκαίες διευκρινήσεις από την πολιτεία.

Στην επιστολή του δημάρχου Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδη υποβάλλεται εγγράφως το αίτημα «παράτασης της κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του νησιού της Σκοπέλου, έως το τέλος Ιουνίου του 2017». Ο λόγος που υποβάλλεται το συγκεκριμένο κατεπείγον αίτημα είναι ότι «τα έργα αποκατάστασης των ζημιών, που είχαν ανατεθεί, λόγω της τουριστικής περιόδου, εκτελούνταν με πολύ αργούς ρυθμούς, σχεδόν είχαν σταματήσει, και δεν έχουν ολοκληρωθεί», όπως επισημαίνει ο ίδιος.
Παράλληλα «λόγω καθυστέρησης στις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων αρμόδιων Υπουργείων, η ανάθεση εκπόνησης σχετικών μελετών έγινε καθυστερημένα, και κατ’ επέκταση, η ανάθεση εκτέλεσης των αντίστοιχων έργων, να μην έχει γίνει έως σήμερα. Ευελπιστούμε στις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του Δήμου μας», τονίζει εγγράφως ο κ. Βασιλούδης.
Το κατεπείγον αίτημα απευθύνεται στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται, για να αποκατασταθούν το σύνολο των προβλημάτων που προκάλεσε στο νησί η σφοδρή θεομηνία.
ΓΛ. ΥΔΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger