Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΛΗ



Τα όσα απίστευτα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον Βόλο με την απόπειρα δικαστικής τρομοκράτησης των δημοσιογράφων από τον πρώην Δήμαρχο και τους παρατρεχάμενους του αποδεικνύουν ότι στην πορεία φασιστικοποίησης της τοπικής πολιτικής ζωής το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Είχαμε επισημάνει από παλιά ότι το γεγονός πως στην πόλη μας ο φασισμός εκφράζεται μέσα από τη μάσκα της  γελοιότητας δεν αναιρεί σε τίποτα την επικινδυνότητα του.

Ο αυταρχισμός, οι ύβρεις, η χυδαιότητα, ο εκφοβισμός δεν αρμόζουν σε μια πόλη που χρόνια τώρα έχει καταξιωθεί για την δημοκρατικότητά της


Και όπως αναφέρουν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στην σχετική ανακοίνωσή τους:  «Η υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου που κρίνει ελεύθερα χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες, που δεν προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα όπως κάποιων άλλων που ως διάττοντες αστέρες κατάκτησαν με λαϊκίστικο τρόπο τον τίτλο του «Δημοτικού Άρχοντα», είναι πρώτιστη αλλά και διαρκής προτεραιότητα για ολόκληρη την κοινωνία του Βόλου».
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτής της απίστευτης ντροπής για την πόλη μας που συσπειρώνεται γύρω από το έκπτωτο υπόδικο.
Είναι σημαντικό και επιτακτικό να δημιουργηθεί άμεσα κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην πόλη από τις δημοτικές παρατάξεις, τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τους μαζικούς φορείς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης.

Είμαστε απέναντι σε αυτό το είδος πολιτικής ζωής στον τόπο μας.
Είμαστε απέναντι στις φραστικές επιθέσεις, τις χυδαίες βρισιές για όποιον έχει διαφορετική άποψη, στην αντιδημοκρατική στάση τόσο του ίδιου όσο και της πλειοψηφίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις επιθέσεις του και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τους δημάρχους που πέρασαν, οι οποίοι αν και ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες  και αυτοδιοικητικές λογικές έβαλαν ένα λιθαράκι για να γίνει αυτό που είναι σήμερα αυτή η πόλη. Γιατί βέβαια αυτή την πόλη δεν την δημιούργησε ο σε αργία Μπέος και η ομάδα του μέσα στα δύο χρόνια που διοικούν το δήμο.

Είναι πια ολοφάνερο πως απέναντι σε αυτό το κλίμα  της συκοφάντησης,  του εκφοβισμού  και της αντιδημοκρατικής  πολιτικής, οι πολίτες του Βόλου, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας θα πρέπει να ορθώσουν ένα πλατύ, ενωτικό, δημοκρατικό αυτοδιοικητικό μέτωπο, το οποίο θα έχει μια ενιαία στρατηγική βγαλμένη από την  τεράστια κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική  ιστορία και κληρονομιά  αυτής της πόλης και θα δώσει ένα νέο  όραμα, θα αντιμετωπίσει με διαφάνεια, δημοκρατία  και ολόπλευρη  κοινωνική συμμετοχή, το φαινόμενο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο Βόλος  είναι μια πόλη δημοκρατική και οι διαρκείς προκλήσεις που βιώνουμε καθημερινά ξεπερνούν κατά πολύ όσα χωρίζουν όλες και όλους εκείνους που είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για να φύγει το μαύρο σύννεφο που τον σκεπάζει και να έχει μια αυτοδιοικητική αρχή που θα ενώνει όλους τους πολίτες.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να συμβάλλουμε στη δημιουργία και τη δράση αυτού του μετώπου υπεράσπισης της ιστορίας, της αξιοπρέπειας και του μέλλοντος του Βόλου.  

Η πόλη θα γυρίσει σελίδα


Το γραφείο τύπου
19/12/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger