Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Προστασία και στήριξη των πολυτέκνων Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος




            Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, έπειτα από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από την Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων αλλά και τη διατήρηση των υφιστάμενων παροχών, προκειμένου να προστατευτεί ο θεσμός της πολύτεκνης οικογένειας.
            Μεταξύ άλλων στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει την έντονη διαμαρτυρία των πολυτέκνων, για τη μείωση του ποσοστού προσλήψεων απο 20% στο 15% του Ν.2190/1994, σύμφωνα με το άρθρο 25  του σχεδίου νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
            Το Σύνταγμα ορίζει τη στήριξη και την ειδική φροντίδα του Κράτους για τις πολύτεκνες οικογένειες. Παρόλα αυτά σιγά σιγά χάνονται και τα τελευταία ευεργετήματα –κίνητρα που είχαν θεσπιστεί για τη στήριξή τους.

            Πέρα από την εισήγηση για τη μείωση του ποσοστού προσλήψεων, μια ακόμη αδικία συντελλείται εις βάρος των πολύτεκνων οικογενειών. Στο άρθρο 31 του σχεδίου νόμου θεσπίζεται άδεια 4 ημερών για τους πολύτεκνους σε περίπτωση  ασθένειας  των ανηλίκων τέκνων και 6 ημερών στις μονογονεϊκές οικογένειες αντίστοιχα. Λόγοι δικαιοσύνης  επιβάλλουν οι ημέρες άδειας για ασθένεια  τέκνων να ειναι ανάλογες με τον αριθμό των τέκνων.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την αναφορά του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, να μεριμνήσει για την προστασία και τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger