Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Έκκληση ΥΠΕΚΑ: Μην χρησιμοποιείτε τζάκια και θερμάστρες στερεών καυσίμων!αγοράστε πετρέλαιο να βγάλουμε κάνα φράγκο από τον φόρο

Έκκληση ΥΠΕΚΑ: Μην χρησιμοποιείτε τζάκια και θερμάστρες στερεών καυσίμων!

Λόγω της άπνοιας που ευνοεί τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τη χρήση τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

"Το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 10.12.2016. Συγκεκριμένα στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ 120 μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 111 μg/m3, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 110 μg/m3.
Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα 11.12.16 θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.
Συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή.
Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρουμένων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger