Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να έχουμε στο πορτοφόλι μας - Τα μεταφέρουμε όλοι


Υπάρχουν πέντε πράγματα που δεν πρέπει να έχουμε ποτέ μαζί μας στο πορτοφόλι μας, όμως οι περισσότεροι κάνουμε το λάθος και τα κουβαλάμε σε αυτό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρέπει να φέρουμε μαζί μας τον αριθμό ΑΜΚΑ. Αν πέσει σε λάθος χέρια ο κάθε επιτήδειος θα έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία θα έχει στην διάθεσή του για χρόνια μετά την οποιαδήποτε απώλεια ή κλοπή, σημειώνει η Experian.
Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί της Experian ούτε ταυτότητα η διαβατήριο πρέπει να έχει μαζί του στο πορτοφόλι του κάποιος αφού με τα συγκεκριμένα στοιχεία μπορεί κανείς να αιτηθεί ακόμα και για πιστωτική κάρτα. Οπότε καλύτερα να αφήνουμε τα προσωπικά μας έγγραφα σε ασφαλές μέρος στο σπίτι.

Έρευνα της Experian το 2015 ανακάλυψε ότι το 47% των χρηστών πιστωτικών καρτών δεν αποσύρουν από το πορτοφόλι τους τις παλιές τους πιστωτικές. Έτσι σε περίπτωση απώλειας, αν ένας χρήστης έχει π.χ. οκτώ πιστωτικές κάρτες θα πρέπει να κινήσει διαδικασία ακύρωσης και για τις οκτώ, δίνοντας χρόνο στους κλέφτες να επωφεληθούν και να αποσύρουν χρήματα από κάποια από αυτές.
Απαγορευτικό είναι να γράφει κάποιος σε ένα χαρτί τα pin και τα passwords πρόσβασης στους λογαριασμούς του αφού σε αυτή την περίπτωση το έργο των κλεφτών γίνεται ακόμα πιο εύκολο.
Δια ροπάλου απαγορεύεται η μεταφορά check στο πορτοφόλι, αφού αποτελούν "δώρο" για τον κάθε κλέφτη ή κακόβουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger