Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Διεθνές άνοιγμα της Σκοπέλου

Φιλόδοξο άνοιγμα επιχειρεί, σε διεθνές επίπεδο, η Σκόπελος, το νησί του «Μάμα μία», που στρέφει το βλέμμα σε νέες αγορές, διερευνώντας παράλληλα την προοπτική εισόδου του νησιού στην Ουνέσκο.
Το σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού για το 2017, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, και αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η εξεύρεση και διασφάλιση πόρων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθεί η προοπτική χρηματοδότησης από ιδιώτες και φορείς του νησιού, για κάθε έκθεση που συμμετέχει ο Δήμος Σκοπέλου, ενώ θα γίνει πρόταση συνεργασίας για κοινό περίπτερο με τη Σκιάθο και την Αλόννησο στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Στο πλαίσιο της διαφημιστικής προβολής του νησιού, προτείνεται η ανανέωση και ο επανασχεδιασμός του διαδικτυακού τόπου www.skopelos.gr και δημιουργία των social media για το νησί (facebook, Twitter, κ.τλ.). Επίσης προτείνεται η εκτύπωση διαφημιστικού φυλλαδίου με βάση τη μελέτη της TENFOUR και να αποσταλεί ως έντυπο διαφημιστικό υλικό του νησιού  στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΤ, σε όλο τον κόσμο, και επιλεκτικά σε δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό μέσω του ταχυδρομείου του Δήμου.
Σημαντική παράμετρος για τη διεθνή προβολή της Σκοπέλου είναι, παράλληλα, η φιλοξενία δημοσιογράφων, η διερεύνηση νέων αγορών, η σύσταση ομάδας για την είσοδο της Σκοπέλου στην OUNESCO, η παραγωγή τεσσάρων mini video τουριστικής προβολής του νησιού, η ετήσια συντήρηση της ιστοσελίδας και η ενημέρωση της, καθώς και αυτών των social media, και μια σειρά ακόμη δράσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν εκ των ενόντων, και με τη συνδρομή ιδιωτών.
Στο μεταξύ, διευρύνεται ο κύκλος συμμετοχής του νησιού σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, προκειμένου να επιτευχθεί το πολυπόθητο άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές.
Στο πλάνο των προτεινόμενων εκθέσεων για τη νέα χρονιά, η Επιτροπή τουριστικής προβολής εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συμμετοχή στις παρακάτω εκθέσεις :
«ΕΜΜΙΤ» της Κωνσταντινούπολης, 26-29 Ιανουαρίου, «HOLIDAY&SPA» στη Σόφια 15-17 Φεβρουαρίου, TTR, στο Βουκουρέστι, 16-19 Φεβρουαρίου, ΙΤΦ στο Βελιγράδι 23-26 Φεβρουαρίου, «UTAZAS 2017» στη Βουδαπέστη 02-05 Μαρτίου, ΙΤΒ του Βερολίνου, 08-12 Μαρτίου, «GREKLAND PANORAMΑ» στη Στοκχόλμη 17-19 Μαρτίου, διεθνής έκθεση της Ουκρανίας στο Κίεβο 29-31 Μαρτίου, «GRECKA PANORAMA» στη Βαρσοβία 24-26 Νοεμβρίου και WTM, στο Λονδίνο 06-08 Νοεμβρίου του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger